Operatie op OORLOGSCHAAL! Brussel zoekt duizenden transporteurs die extra vrachtwagens naar de Oekraïense grens kunnen sturen

Om Oekraïne te helpen zijn graanoogst zo snel mogelijk naar Europa uit te voeren roept de Europese Commissie transporteurs op met spoed extra vrachtwagens en mobiele graanladers naar de grenzen te sturen. Ze stelt voor een online platform op te zetten om dit logistiek te coördineren en ‘solidariteitsrijstroken’ aan de grenzen aan te leggen. "Binnen drie maanden moet 20 miljoen ton graan het land uit", zegt transportcommissaris Adina Vălean. De situatie bedreigt de voedselveiligheid, aldus de commissie.
Door de Russische invasie kan Oekraïne zijn havens aan de Zwarte Zee niet langer gebruiken. Normaal gaat 90 procent van de export van graan en oliezaden via die weg over zee naar het buitenland. Nu dat niet meer kan staan duizenden trucks aan de EU-grenzen te wachten op toelating en onder andere de douane is daar niet op berekend. De gemiddelde wachttijd bedraagt zestien dagen, zegt Vălean, en aan sommige grenzen zelfs dertig dagen.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Tinus
Quote:
"Twintig miljoen ton graan moet Oekraïne in minder dan drie maanden verlaten met gebruikmaking van de EU-infrastructuur," aldus Adina Valean, EU-commissaris voor vervoer. "Dit is een gigantische uitdaging, dus het is essentieel om de logistieke ketens te coördineren en te optimaliseren, nieuwe routes in te voeren en de knelpunten zoveel mogelijk te vermijden."

Hallo. 20.000.000 ton met 30 ton per vrachtwagen is 666.666 volle vrachtwagenladingen. Hell of a job.
Nevergiveup
@Tinus Als ze gaan rijden drukt P wel een raketje in de opslag tank , Hij zit daar op te wachten ....
+4
Tinus
@Nevergiveup Je bent vanaf het begin van de oorlog lid van Team Putin en gelooft nog steeds dat hij enig strategisch benul heeft? Lijkt me dat je inmiddels tot andere inzichten gekomen zou moeten zijn.
Nevergiveup
@Tinus Hij doet geloof ik alles om het westen dwars te zitten , maar ik kan het fout hebben , rare zetten zijn we wel van hem gewend nu.
+5
Tinus
@Nevergiveup Briljante strategie. Vanuit een bunker je eigen land en bevolking opofferen om andere landen dwars te zitten. Alsof je een spelletje Catan kunt winnen door van onder de tafel tegen het blad te beuken.
Nevergiveup
@Tinus Het is een psychopaat dat is wel duidelijk denk , die zijn onvoorspelbaar en gevaarlijk en Dom ....
+4
Weidezicht
@Tinus je hoeft het niet met poetin eens te zijn of hem slim te vinden. Het gast erom dat hij doet wat hij doet, en daar hebben we mee te maken.
+1
Nevergiveup
@Weidezicht Dat is een juiste opmerking
+4
Tinus
@Nevergiveup Over het algemeen probeer ik te vermijden dat ik mensen, die dag in dag uit domme dingen doen, in het publiek prijs als zijnde intelligent. Zulke opmerkingen zeggen namelijk ook iets over mij als individu en ik ben niet dom genoeg om daar niet bij stil te staan.
+1
Twentsch Land
Tis maar net even hoeveel werk er mee is om een nucleair wapen in te zetten maar als het idd een kwestie is van 1 of een paar knoppen indrukken kan elke idioot dat ....dus ook Poetin

@Tinus
+1
radium45
@Twentsch Land Het gevaar is momenteel dat er tactische kernwapens zijn... Kleine kernwapens waar een stad of een deel van de stad mee weggevaagd kunnen worden. Waar dus heel gericht mee gewerkt kan worden.
Twentsch Land
Idd zo kan het gaan maar ook nucleair voor veel grotere gebieden ..... vrachtwagens met graan kunnen ze wel aan met een speelgoed drone.

@radium45
mike_v
Quote Reactie van @radium45:
Het gevaar is momenteel dat er tactische kernwapens zijn.

Maar niet alleen Rusland heeft dat. En dat weet hij ook ... Stuurt hij 1tje weg, krijgt hij er minimaal 2 terug ...
+2
Grasbaal
@Tinus helaas ziet Poetin deze oorlog als een schaakspel, is niet bang om zijn pionen en paarden op te offeren helaas kan hij slecht tegen zijn verlies.
+1
radium45
@Grasbaal Die Russen durven te gokken, die kijken niet op een paar doden meer of minder.
arie.j
Quote Reactie van @radium45:
@Grasbaal Die Russen durven te gokken, die kijken niet op een paar doden meer of minder.

Schaken en gokken, dat zijn min of meer tegengestelde dingen.
Dus beide zal het niet zijn..
Verder heb ik geen verstand van die logistieke problemen rond het graan , en dat zal ik niet alleen zijn.
Maar dat een oorlog met grote landen in Europa onmogelijk veel leed en ellende brengt is wel duidelijk
radium45
Quote Reactie van @arie.j:
Europa onmogelijk veel leed en ellende brengt is wel duidelijk

Heel duidelijk, En het is dit keer geen ver van je bed show meer...
hans-hans
@arie.j met schaken is het soms vijftig procent kans of je wint maar ik snap je argument wel een beetje
arie.j
Quote Reactie van @hans-hans:
@arie.j met schaken is het soms vijftig procent kans of je wint maar ik snap je argument wel een beetje

Geen schaker en ook geen gokker.
Volgens Bill Browder is het huidige regiem in Rusland de crimineelste en grootste kleptocratie ter wereld
en voert Poetin alleen een afleidings oorlog.
Want hij en zijn kliek hebben de afgelopen 22 jaar zoveel onvoorstelbaar veel van Russen gestolen dat hij een afleidingsmanoevre nodig heeft.
zie o.m.fd.nl/politiek/1435645/…
en ook
trouw.nl/buitenland/…
Dat laatste en zelfde artikel staat ook in het Reformatorisch Dagblad van vandaag
Ontluisterend....
Twentsch Land
Kan het fake zijn ?

@arie.j
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Kan het fake zijn ?

Als zowel het FD , Trouw en het Ref. Dagblad zoiets plaatsen (in soms verschillende wat eigen varianten) dan kun je de gedachte aan fake-news wel schrappen.
Trouwens vanmorgen een heel stuk van de deze Bill Browder op nu.nl waarin hij o.m. Rutte nogal kritiseert als een slappeling .
nu.nl/spanningen-oekraine/6200650/…
Lees het!!
+1
weurding
@arie.j wat betreft Rutte heeft ie ook gelijk

Over Blok :Laaghangende fruit eerst plukken maar nu moeten ze dieper graven.. rare opmerking, meende dat je dan hoger de boom in moest voor de rest😅
roscho
Quote Reactie van @arie.j:
.fd.nl/politiek/1435645/…

En hier is het te lezen zonder abonnement: tijd.be/politiek-economie/internationaal/…
Twentsch Land
Dat is nou precies de spijker op zijn kop.....

Het geeft duidelijk weer hoe het gevaar er voor kan staan.

@Grasbaal
Tinus
Bartlehiemboer
@Grasbaal Helaas kan ik goed schaken, inzicht in de speler en je gaat hem begrijpen. Zelf hou ik de paarden het liefst tot het einde daar ze mooie sprongen kunnen maken, waarmee je vaak de strijdt kunt winnen. Schaakmat
+2
radium45
@Weidezicht we zijn nog lang niet van hem af, geloof me... Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
+2
Nevergiveup
@Tinus Lid van Team poetin ??

Heb van dag 1 gezegd dat het zo een drama word , en nu dus is , als ze al dan niet tijdelijk om de tafel gaan voor een stuk oostelijk neutraal land ....

Ik wil niet geassocieerd worden met Team Putin Tinus
Nevergiveup
@Tinus Strategie is duidelijk de havens en vervoer stil te leggen , of had U dat gemist ....
+5
Frans1
@Tinus Je spreekt jezelf wel aardig tegen Tinus, hij snijdt Oekraïne af van de zwarte zee, en jij vindt dat hij geen strategisch inzicht heeft🤣🤣 Heel de markt is overspannen, maar volgens Tinus valt het wel mee😂😎.
Denk nou maar niet dat Poetin een dombo is, dan had hij daar niet al zo lang de scepter gezwaaid
Twentsch Land
Ookal zou Poetin een dombo zijn .... hij heeft er genoeg om zich heen die geen dombo zijn en hem adviseren.

@Frans1
+1
lucas
@Frans1 Stel dat onze Mark Rutte een oorlog zou beginnen tegen Belgie en daarbij direct de toegang tot Antwerpen afsneedt, waarna we tienduizenden doden te betreuren hebben, onze economie door het putje gaat en de kans zeer groot is dat we Antwerpen weer moeten verlaten omdat de Belgen ons beginnen te bestoken met wapens die ze vanuit de hele wereld aangeleverd krijgen. Is Rutte dan ook een intelligente man of heb je gewoon een mancrush op een krachtige leider die afsteekt bij een compromissen sluitende westerse leider?

Uiteindelijk is die hele oorlog een hele grote domme clusterfuck, die het resultaat is van een hele rits aan domme besluiten, beginnend bij het neerzetten van incompetente poppetjes op ongeschikte plaatsen. Poetin zet de pionnetjes hier behoorlijk verkeerd neer en dan ben je geen schaakgrootmeester ook al blijven je fans je prijzen.
+1
Frans1
@lucas hoezo schaar je me onder de fans? Je legt me ineens van alles in de mond, ik reageer enkel op Tinus zijn opmerking dat Poetin geen stategisch inzicht heeft, de overspannen grondstofmarkten geven het tegendeel aan, denk je ook niet?
+7
Tinus
@Frans1 Ik wordt zo moe van mensen die in de ontstane chaos een soort masterplan van Putin zien. Alles wat hij wilde is tot nu toe mis gegaan. Het is nu chaos, maar dat was niet de doelstelling. Dus hou toch op.
Frans1
@Tinus jij bent heilig overtuigd van jouw gelijk hè.
Ik vind ook dat hij in eigen land had moeten blijven, makkelijk zat. Maar zoals jij hem afschildert als een Jan doedel die maar wat doet, is gewoon niet waar. Hij heeft Oekraïne ondertussen afgesneden van haar zeehavens, en dat is toch best strategisch. Denk wel dat hij zijn eigen leger wat overschat en het Oekraïense onderschat, maar hij overloopt ze gewoon op aantal manschappen op den duur.
Gerron
Quote Reactie van @Tinus:


@Frans1 Ik wordt zo moe van mensen die in de ontstane chaos een soort masterplan van Putin zien. Alles wat hij wilde is tot nu toe mis gegaan. Het is nu chaos, maar dat was niet de doelstelling. Dus hou toch op.

Ik heb er al aardig wat over geschreven maar er mist bij een deel op dit forum gewoon het inlevingsvermogen hoe er in andere landen wordt gedacht en gedaan.
Hoe zou jij je gedragen als leider in Rusland? Ongewenste meningen onderdrukken en die mensen enkeltje Siberië?
Tinus
@Gerron Als mijn doelstelling zou zijn om de havens van Oekraine te blokkeren dan had ik aan de marineschepen die er nu liggen genoeg gehad.
dijkstra uit w
Quote Reactie van @lucas:
k Rutte een oorlog zou beginnen tegen Belgie en daarbij direct de toegang tot Antwerpen afsneedt, waarna we tienduizenden

Dat heeft nederland in het verleden wel gedaan. de haven van antwerpen blokkereen met schepen en kanonnen.
jordi 1455
Quote Reactie van @lucas:
Stel dat onze Mark Rutte een oorlog zou beginnen tegen Belgie en daarbij direct de toegang tot Antwerpen afsneedt, waarna we tienduizenden doden te betreuren hebben, onze economie door het putje gaat en de kans zeer groot is dat we Antwerpen weer moeten verlaten omdat de Belgen ons beginnen te bestoken met wapens die ze vanuit de hele wereld aangeleverd krijgen. Is Rutte dan ook een intelligente man of heb je gewoon een mancrush op een krachtige leider die afsteekt bij een compromissen sluitende westerse leider?

Antwerpen bezetten is eens niet nodig, Nederland kan Antwerpen van de zee afsnijden door schepen toegang tot de Schelde te ontzeggen.
diekman
@Nevergiveup tuurlijk dit laat Poetin niet gebeuren.
+2
Porky
@Nevergiveup is dan te hopen dat ze hem het tienvoudige terug geven , dat onderdeurtje denkt onderhand dat ie alles kan maken ,dat bv Zweden en Finland lid worden v de NAVO heeft ie aan zich zelf te danken met zn agressieve houding , dan zijn er nog die zeggen ," hij kon niet anders" wat een gelul ,en ik geloof er ook gn moer van dat Rusland een sterk leger heeft, een zooitje is t , met ongemotiveerde soldaten, ja die " harde petten" de oude garde zou het grg willen doen geloven , een stelletje georganiseerde zakken vullers zijn t ,roven en stelen en zich verrijken over de rug van Jan lul, Poetin moet goed begrijpen dat ze Saddam Hoessein hebben opgehangen, dat hem dat ook kan gebeuren , ik mag het hopen, ze mogen m van mij ook 14 dagen lang langzaam uit mekaar trekken, die viezerd, de moordenaar.
+1
Kempenaar
@Tinus en de CO2 uitstoot dan
Tinus
@Kempenaar Die hele oorlog is natuurlijk niet al te best voor het milieu he?
midden
@Tinus en hoe denk je dat die tarwe anders in de havens van Oekraïne komt? Ook het overgrote deel met vrachtwagens toch.
+2
diekman
@midden buiten Europa telt de CO2 uitstoot niet mee.😃
Tinus
@midden Dat zijn kortere ritjes over een langere periode, uitgevoerd door transporteurs die daarnaast niet veel anders doen. Dat is hier nu wel anders.
+1
aldert
@Tinus En dan ? Een maand bij de grens wachten ? Niet 1 transporteur die daar in trapt.
+1
weurding
@aldert dat dacht ik ook al
Tinus
@aldert Het idee is dat ze dit goed plannen denk ik. En in oorlogstijd kan er veel.
Johannushoeve cv
@Tinus dat ga je niet redden met je 30 ton als je 25 ton kan laden mag je hand dicht knijpen dit in verband met het treingewicht .
+1
radium45
Niet geheel onbelangrijk maar wat voor vergoeding staat daar tegenover? Anders ga ik eens rondkijken voor een combinatie.
Putjeschepper
@radium45 als je zolang moet wachten aan de grens lijkt me niet lucratief.
+1
radium45
@Putjeschepper Denk dat daar wel een oplossing voor komt.
newholland6640
@radium45

En dan nog chauffeurs zien te vinden
+1
radium45
@newholland6640 Das ff een dingetje.. Ik heb de papieren, als de andere helft van het ministerie hier ook even C en CE doet dan maken we er een uitje van.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Putjeschepper:
als je zolang moet wachten aan de grens lijkt me niet lucratief.

Als de wachturen doorbetaald worden kun je slapend rijk worden
Fiatje640
@Fendt926Driver joh dan ging ik als ik jou was dat werk doen😂
Johannushoeve cv
@Fendt926Driver transportbedrijven zijn net boeren . Willen ook voor weinig werken . Ik zou je niet rijk rekenen op de wachturen de meeste transportbedrijven zeggen dat de eerste 4 uur voor de chauffeur zijn rekening zijn .
Jotke
Quote Reactie van @Johannushoeve cv:
de meeste transportbedrijven zeggen dat de eerste 4 uur voor de chauffeur zijn rekening zijn .

4 uur op 30 dagen + paar dagen heen en paar dagen terug zullen de meeste die het willen doen wel voor lief nemen denk ik.
Achso
@Jotke we kunnen niet eens vrachtwagens krijgen om van Polen naar Servie krijgen omdat ze tig uren op de grens staan.
+2
hans-hans
Misschien is een road train een idee
Tinus
@hans-hans Kan niet op de Europese wegen denk ik.
+1
radium45
@Tinus Kan best. Ze hoeven er Amsterdam centrum ook niet mee in toch?
+1
Tinus
@radium45 In Australie mogen de roadtrains maar op een beperkt aantal wegen rijden ivm. de veiligheid.
radium45
@Tinus Ten tijde van de liefde en oorlog mag hier alles.
Tinus
@radium45 Dat is ook weer zo.
walker1
@radium45 Zo is het, als de EU wil dat het graan deze kant op komt moeten ze ook maar soepel met de regels omgaan. Dus graantransport over de snelwegen en andere grote wegen kan prima met roadtrains
cyrus-van-gelder
@Tinus Dat klopt ja. Het is ook het enige land volgens mij waar ze de roadtrain gebruiken. Heb van een kennis die in Canada woont begrepen dat de roadtrain daar NIET ingezet word. In de VS ook niet.
Combinatie,s van 60 meter zijn heel normaal he. Heb zelf wel eens mee gereden op zo,n ding. Best wel gaaf!!!!
+1
John k
@cyrus-van-gelder road trains worden hier in Ontario zeker wel ingezet ....maar die rijden van distributie centrum naar distributie centrum. Daarbuiten moge ze niet rijden
+2
Massey 2705
@John k geen road trains met livestock of grain toch ? Die zie je tenminste niet Alberta....
Wel die de groot handel bevoorraden zoals jij zegt.
+1
cyrus-van-gelder
@John k oké dat is dan New voor mij had begrepen dat ze daar niet reden
Maar daar in Ontario toch wel dus.
Bedankt voor de informatie.
  • 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
cyrus-van-gelder
@John k in Australia rijden ze wel buiten de distributie centrum. In de desert heb je altijd kans om ze tegen te komen.
+4
aldert
@hans-hans Gewoon door die lege gasleiding blazen..
radium45
@aldert Dat zeg je nu wel... Is wel overpeinzing waard.
cyrus-van-gelder
@hans-hans Die zijn behoorlijk aan de maat hoor. Een combinatie van 60 meter heb ik in Australia vaak genoeg gezien. Is daar op die lange rechte wegen heel normaal.
+1
weurding
30 ton graanper lkw over 1000km of meer vervoeren stijgt de notering ook van 😅
+2
Noorderling
@weurding
zmp.de/en/exchanges/…

nieuwe oogst ook al 400euro/ton.
oogst 23 350euro. Nieuwe realiteit.
weurding
@Noorderling Zal de prognose voergerst bijstellen😇
BuvaM
We kunnen blijven fantaseren op fora als dit.
Maar alles wijst erop dat O-Europa dit grotendeels kan uitvoeren. Dit is gericht op versnellen en stroomlijnen.
Daarbij heeft Roemenië ook Zwarte-Zeehavens, losplaats W-Europa voor de vrachtwagens is niet bij voorbaat vastgelegd.
+2
Achso
@BuvaM even eens een beetje rekenen. Transport kost minimaal 1€/km. Heen en terug ergens in Europa toch gauw 3500 km.
Met 30 t. Kost dat geintje al gauw 130€/ t extra. Wat niet kan, als je de chauffeurs al vinden kan.
Achso
@BuvaM oh ja, O-Europa kan dit uitvoeren?? Nu weet ik uit ervaring dat in Polen en Litauen bijna geen vrachtwagen te krijgen is
BuvaM
@Achso Jij fantaseert verder.
O-Europa verzorgt nu al het meeste internationale transport.
En niemand heeft gesteld dat het per wielkar van Oekraïne naar Brugge of Oslo moet.
Dat kan ook per schip, de weg naar dat schip is het problematische deel.
+1
Achso
@BuvaM ik weet wel zeker dat er weinig fantasie is.
Graan opslagen liggen in het zuiden oosten van Ukraine. De wegen zijn aardig aan barrels. Dus dat is al wat. Vervoer over de Donau in de zomer is een drama. Constanza Roemenie heeft echt geen ruimte om 20 miljoen ton extra te verschepen.
Maar goed, wat let je. Ik wens ze veel succes
BuvaM
@Achso Dat is allemaal bekend en zij daar weten dat nog iets beter.
Ook weten zij beter de wegen te vinden voor de uitvoering. Als wij vanuit W-Europa dat moeten doen duurt het langer, kosten laten we maar buiten beschouwing.
Achso
@BuvaM dat ‘zij weten het beter’ kun je je vraagtekens bij zetten.
BuvaM
@Achso Zij zijn iets meer doordrongen van de ernst van de situatie en weten de wegen -letterlijk en figuurlijk- net iets beter om de juiste uitweg te vinden.
Nevergiveup
@BuvaM Heren , we moeten toch meer baar kringloop landbouw en lokaal farm to fork ....
BuvaM
@Nevergiveup Ga je gang, je hebt je aandachtsmoment weer.
SJB533
@Achso
Waar een wil is, is een weg! En niet alles hoeft via Constanța. Er zijn genoeg havens in Europa, waar ook export mogelijk is. Oekraïne is niet de graanschuur van Europa, maar vnl Noord-Afrika!
roscho
Quote Reactie van @Achso:
Ik wens ze veel succes

Uiteindelijk kan elke kilo tarwe 2 broden opleveren, alle kleine beetjes helpen, zelfs als de prijs hoog is. Als er zoveel gebrek aan komt, zal de prijs toch al flink stijgen.
Bert353
@Achso nee, die rijden allemaal in de rest van europa.
Galebreaker
@BuvaM volgens mij staat er een giga elevator van Cargill bij Ploesti/Constanza. Vandaar de Donau op denk ik.
BuvaM
@Galebreaker Constanta kan redelijk wat verwerken vooral zeevracht. Graancapaciteit ken ik niet. Zeevracht moet voor Afrika en W- en N-Europa. Grotere schepen en sneller transport dan binnenvaart. Daarnaast zijn/komen er in enkele andere havens mogelijkheden, daarvan vernamen wij begin van deze week.
Nieuws kwam vandaag ook door in Nederland.
Transport uit Oekraïne is moeilijkst, daarna zijn er meer mogelijkheden.
We zullen zien welk deel er het land uitkomt.
+1
Jan-T
Dit geeft wel weer dat Brussel zich bewust word dat het graan toch wel een risico's is op de voedsel voorziening als dit niet vervoerd kan worden over de wereld.

Misschien word men wat wijzer daar in Brussel,
Maar of Den Haag dit ooit gaat begrijpen.!!!
+2
Achso
@Jan-T ze snappen waarschijnlijk ook wel dat er dit jaar niet genoeg graan komt. En naast een ietwat koud huis en lege maag of veel te duur gevuld, kun je nog wel eens veel gele hesjes in de straten krijgen . Al dan niet met wapens
+1
BuvaM
@Achso Dat is het risico, en met mensen als jij als aanjager is de kans ietsjes groter.
+13
matt
Duizenden trucks staan te wachten op de douane,intussen in nederland moet er op de rug van de koe een vergunning opgebonden worden,als ze wil schijten in de wei.
En zo willen ze de voedselveiligheid veiligstellen 🙂
+1
BuvaM
@matt Zeker, maar jouw problemen zijn ook groter dan die van de anderen die oostelijker van ons wonen.
+3
matt
@BuvaM ik heb inderdaad een probleem,met overbodige regelgeving.
Dat heb je goed gezien 🙂
+1
BuvaM
@matt En met je 'omvang van je eigen mening' in verhouding tot de wereldproblemen.
Misschien had je nog niet bemerkt dat jij die zo vaak centraal stelt en helaas gespeend van humor. Toch jammer voor een forum als dit, maar ja, sommigen hebben een publieke uitlaatklep nodig; dan maar nationale aandacht op een forum, is beter dan dat de eigen omgeving er onder lijdt.
+4
matt
@BuvaM nee ik had nog niet gemerkt,dat ik mijn eigen mening hier centraal stel.
En dat ik geen humor heb,was ik me ook niet van bewust.
Dat ik het forum verpest helaas ook niet in de gaten 🤔
+7
de hoef
@matt verdedig je nooit tegen een anonieme held , wij kennen jou al langer . niks mis met jou
BuvaM
@de hoef Zeker, anoniem komt het slechtste bij sommigen te snel naar buiten.
+3
de hoef
@BuvaM stel je even voor dan
+2
matt
@BuvaM Met sommige bedoel je natuurlijk anderen,en jij zal die wel eens even "rechtzetten en bepalen hoe er hier gereageerd moet worden"
Want jij bent BuvaM 🙂)!
BuvaM
@matt Neen, constateren en verzoeken is wat ik deed, maar het was teveel gevraagd begrijp ik.
Rechtzetten en bepalen gebeurd wat mij betreft op dit forum door sommigen iets te veel.
+3
matt
@BuvaM oh was het een verzoek,dat had ik inderdaad niet begrepen.
En als ik het wel had begrepen,was ik er uiteraard niet op ingegaan.
Want dat neerbuigende toontje van jou dat bevalt me helemaal niet.
jordi 1455
Dan mag er wel een flinke vergoeding voor tegenover staan gezien de hoge dieselprijs die dankzij de Russische olieboycot van de EU nog hoger zal worden.
Achso
@jordi 1455 ja, rij je van Ukraine naar Roemenie, met een beetje pech verder naar Hongarije. Sta je eerst 6 uur op de grens.
aldert
@Achso Ze zijn helemaal de kluts kwijt daar in Brussel , ze verzinnen bijna alleen maar dingen die gewoon niet kunnen.
+1
Achso
@aldert regeren is vooruit zien. Tja, met het huidige rampenvolk krijgen we nog veel meer hoppala zaken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , sturen , export , europa , voedselveiligheid , europese commissie , brussel , graanoogst , douane , oekraine , transporteurs en europese comissie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!