Provincie Overijssel moet opnieuw kijken naar 'stikstofbesluiten'



Quote:
Zwolle, 11 mei 2022 De bestuursrechter van de rechtbank Overijssel verklaart 29 beroepen in de zogenaamde ‘stikstofzaken’ van Coöperatie Mobilisation for the Environment (MOB) en Vereniging Leefmilieu (VL) tegen de provincie Overijssel gegrond.

Deel dit topic

Reacties

John Spithoven
Bovenstaande is het gevolg van politieke onwil waarbij Derk, Sjaak, Roy en Henk druk doende zijn het systeem in de benen te houden middels kraaltjes en spiegeltjes.

Maar waar de Nederlandse interpretatie van de habitat richtlijn door deze gasten kosten wat het kost in de benen moet gehouden worden.
En dan Sjaak ons gisteren morgen verzekeren dat de motie over openbaarmaking NDFF data aangenomen zou worden, terwijl ze achter de schermen een plannetje bedachten om het boeren volk zoet te houden.


Uitspraak
Beweiden en bemesten is vergunning plichtig
Innovatie juridisch niet houdbaar
PAS melders tot op heden verloren.

Goed bezig mannen 😪
hypotheekboer
@John Spithoven Facebook links werken niet
John Spithoven
@hypotheekboer Nu screenshots

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+7
familie pelle
@John Spithoven die roy Meijer heeft ook een pak boter op z’n hoofd. Als najk instemmen met de wsn en vervolgens hielelikken met Boswijk om de kdw niet als enige parameter te gaan zien. Hypocrisie ten top!!
+3
John Spithoven
@familie pelle Jij snapt het.

CDA, Lto en NAJK hebben de Wsn gesteund. Met de KDW systematiek Alle show daarna is voor de bühne,
IJsseldelta
@familie pelle AJK is Jong LTO
Jan-T
De provincie Overijssel kunnen wel kijken, maar als de wetgever geen goeie wetten maakt dan is de wetgever verantwoordelijk en aansprakelijk.
Als vergunningen al niet meer rechtsgeldig zijn. dan is het toch een wetteloze zaak.
En dan heeft vergunning verlening geen zin meer.!!!!
+1
John Spithoven
@Jan-T Men bouwt wetgeving op een verrot fundament.
Brussel zegt dat een lidstaat haar aangewezen natuur moet beschermen en dat deze natuur in een stabiele of positieve staat moet blijven tov moment van aanwijzing.
In 2006 heeft Nederland dat in wetgeving vertaald door te focussen op stikstof en de uitleg van stabiele of positieve staat van de natuur vertaald in KDW. Een kwantitatief beleid.
Naar de feitelijke natuur wordt niet gekeken. En voor zover dat wel wordt gedaan houden ze de data achter.

En iedereen die deze systematiek ondersteunt of een sector ontwikkelt is verantwoordelijk voor het probleem en dus ook de chaos.
Dat CU wel de motie van BBB over het vrijgeven van de NDFF data ondersteunt en CDA niet is schokkend. En dat het old boys CDA netwerk dan ook nog meedoet aan windowdressing , maar het boeren opruim KDW beleid ondersteunen zal ze vroeg of laat vreken.
Maar ook de coalitie toekomstgerichte melkveehouderij (CTM) waar Rabobank, NZO, LTO, Grondig en NAJK onderdeel van zijn , zijn net zo mede verantwoordelijk door een KDW doelen plan op te stellen. Ze komen er wel achter als hun kritische massa onder druk komt te staan.
Henk2
@John Spithoven John is die data niet via een wob te verkrijgen?
+1
brom
@Henk2 wordt aangewerkt. Donatie aan SSC is zeer welkom
rene-de-jong
@brom "Een land mag meer doen" aldus Esther Wijnne van B&G, verder komen ze niet ........
+1
Jan-T
Quote Reactie van @John Spithoven:
Naar de feitelijke natuur wordt niet gekeken. En voor zover dat wel wordt gedaan houden ze de data achter.

Ik verbaas mij daar al heel lang over dat naar de natuur niet gekeken of beoordeeld hoe het werkelijk ontwikkeld. Je zou verwachten dat het een combinatie zou moeten zijn.!!
Want kan mij ook niet voorstellen dat de natuur zich laat leiden door KDW en Aerius modellen.

Hoe meer de Regering op modellen stuurt des te slechter het regeringsverhaal wordt.
Denk eerder dat de natuur mest nodig heeft en dieren in de natuur gebieden om te kunnen herstellen.

Vroeger waren ze nog zo gek niet. ze wisten heel goed hoe met de natuur om te gaan en dat zonder kunstmatige KDW modellen en ministers van natuur die last hebben van een ik weet het beter syndroom!!!!
+6
brom
Wel grappig boeren die lid zijn van LTO.NAJK.GRONDIG
betalen contributie voor hun eigen ondergang
marcsterreborn
@brom dat geloof je toch zelf niet Brom
rene-de-jong
@marcsterreborn Het zal niet zo bedoeld zijn maar het is wel een feit, alleen al om de medewerking aan de WSN.

Maar hoe het ook gegaan is het moet stoppen en wel z.s.m. !

De gehele wetgeving rondom N2000 en stikstof deugd niet en met iedere uitspraak wordt dit duidelijker, LNV heeft bewust en met medewerking van de Commissie en RvS gewerkt aan wetgeving die NIET voldoet aan de HR en bijbehorende Arresten.

En die puinhoop ruim je niet op met 'oplossingen' die de puinhoop vergroten; bouwen op een fundering van drijfzand heeft niet zo veel nut.......
Twentsch Land
De stikstofuitstoot van de veehouderij bestaat voornamelijk uit ammoniak. Die vormt zich vooral in de stal als poep en pies bij elkaar komen. In het weiland is daarvan amper sprake, waardoor weidegang door wetenschappers minder als stikstofrisico wordt gezien. Juridisch is die aanname echter onvoldoende, volgens de rechter.

Maar niet zeggen hoe het juridisch wel voldoende is ....... of zullen de rechters dat ook niet weten ..... feit is hoe langer het duurt hoe meer er de brui aan geven. Of is dat de tactiek ???

@hans1980
+1
kanniewaarzijn
@hans1980 Het rare is, dat rechters nu wel steeds een onderbouwing eisen. Maar een mestwet met vergaande consequenties, waar geen enkele onderbouwing voor is (inmiddels in een "recht"szaak toegegeven) doet blijkbaar helemaal niet ter zake. Het gebruikelijke meten met 2 maten.
+1
ted9
@kanniewaarzijn verbaas ik mij al jaren over en geen belangenbehartiger die er een zaak over begint.
rene-de-jong
@kanniewaarzijn Een rechter kijkt alleen naar wat er op de weegschaal ligt en daar ligt tot op heden véél op links en weinig op rechts......

Een onderbouwing voor weiden en bemesten zou idd met o.a. de mestwet prima onderbouwd kunnen worden en is eigenlijk een taak voor de overheid.
Maar bovenal is het bestaand gebruik volgens de HR en zou het helemaal niet vergunningplicht moeten hebben, hebben de buren (Dtsl) toch ook niet.

Vergunning IN de N2000 gebieden DAT is vergunning plichtig volgens HR

maar liefst 60 ! ambtenaren 'werken' dagelijks aan het stikstof dossier, wsl om het nog 20 jaar in stand te houden
hans1980
Vollenbroek en Wösten komen uit hetzelfde nest als Volkert van der G.
Ze geven niet om een boeren gezins leven , zijn vegetarisch (zoals uiterlijk doet vermoeden) en hebben de D66 rechters in de pocket

Stikstof waanzin is tot in de kern verrot zit vol leugens en verkeerde aannames

Mis @tukkeruuttwente ook om die nuchterheid

Laatst nog onderzoek dat Aerius zo lek is als een mandje en dat voor verkeer in ene andere reken modellen gelden....WTF

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's coöperatie , overijssel en mob geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN