Van der Plas grijpt in bij ‘great resetverhaal’ FvD’er

Caroline van der Plas (BBB) vloert een vermeend ‘great resetverhaal’ van Pepijn van Houwelingen (FvD) tijdens een debat over het Europese coronaherstelfonds in de Tweede Kamer.

Bron

Van der Plas grijpt in bij ‘great resetverhaal’ FvD’er
telegraaf.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

Bartlehiemboer
Ja, zo kan het ook. Je bent de hele dag bezig met filteren. Wat is nog waarheid en wat is onwaarheid. Gewoon weer een ouderwetse interruptie/correctie die je onder elkaar mag hebben en van elkaar aan neemt. Zo zie ik de politiek graag. En met zo'n houding zouden we weer normaal met elkaar om kunnen gaan.
+3
pa
Scherp geantwoord CAROLINE. helaas hard nodig altijd op te letten.
+5
Aarde
Jammer dat Caroline The great Reset een complot noemt.... Ze zou onderhand beter moeten weten!!!!
Clickerdeclick
@Aarde Ik heb mij niet zo erg verdiept in het great reset verhaal maar iets een complot noemen zegt niks over of het waar is of niet.
+2
Noordoost
Ze snapt niet dat het een plan is dat al tig jaren aan de gang is
robbies
@Noordoost jij snapt haar punt niet.
+3
Grasbaal
Waarom geloven mensen dat het WEF de wereldmacht over wil nemen via 'the great reset'?, hier een duidelijk uitleg met reacties van meerdere kanten: nl.quora.com/Waarom-geloven-mensen-dat-het-WEF-de-…

Quote:
Door Fedor van Eldijk,

Omdat veel mensen een heel kinderachtige opvatting hebben van hoe macht in elkaar zit, en allerlei dingen bij elkaar vegen die los staan en zeker niet de samenhang hebben die zij er in willen zien.

Om te beginnen is 'The Great Reset' geen plan, geen beleidsvoornemen. Het is een visie, opgesteld door Prins Charles en de directeur van het World Economic Forum, Claus Schwab. Twee mannen zonder enige echte macht. Het bestaat uit een aantal punten die we na de Coronacrisis anders zouden moeten aanpakken. En het waren niet eens hun punten, maar punten die door de 193 lidstaten van de VN in 2015 al zijn aangenomen als doelen voor duurzame ontwikkeling: rijksoverheid.nl/onderwerpen/…

Zijn het dan hele radicale doelen? Welnee, je moet een enorme klootzak zijn, als je de mensheid niet gunt dat we een groot deel van die doelen voor iedereen realiseren. Over een paar kun je, naar gelang je politieke voorkeur discussieren maar radicaal is het geenzins.

Wat Charles en Schwab alleen hebben gedaan, is geopperd dat de 'wederopbouw' van de economie die na de Coronacrisis nodig is, aanwenden om dingen beter te maken. Eigenlijk een open deur dus. Ik kan je zo een paar landen en steden aanwijzen die na de tweede wereldoorlog de wederopbouw ook hebben aangegrepen om een stap verder te komen.

En dat heeft navolging gekregen, veel invloedrijke en onbeduidende politici hebben zich uitgesproken voor dat idee. En dat is waar het mis gaat.

Op Internet begon men al gauw te roepen dat het een complot is. Alsof politici die eenzelfde mening hebben dat ook meteen kunnen gaan uitvoeren. Onzin natuurlijk. Het betrof vooral politici uit democratieën, die zich thuis te verantwoorden hebben. Er is in geen enkele democratie ook maar een politicus te vinden die alles in zijn eentje kan beslissen - en dat is waar het fout gaat in de perceptie die teveel mensen hebben over macht. De landen die er in deze wereld echt toe doen zijn - op China na - allemaal democratieën. In democratieën is nooit een iemand de baas en zijn er tal van stokken die in de wielen van de vooruitgang kunnen worden gestoken. Er is altijd een parlement dat de kont tegen de krib kan gooien, er zijn altijd oppositiepartijen die iets heel anders willen.

Er werd ook al snel geroepen dat de Coronacrisis bewust was veroorzaakt om The Great Reset te kunnen uitvoeren. Opnieuw, en dat geldt voor alle wilde complottheorieën, is dat wereldwijd helemaal niet voorelkaar te krijgen. Complotters lijken wel eens te vergeten dat de wereldpolitiek een complex belangensysteem is waar samenwerking wel het minst waarschijnlijke scenario is.

Maar laten we hopen dat de punten, in 2015 al vastgesteld door de VN, wel grotendeels beleid worden. Het zijn hele goede punten die ons als mensheid verder kunnen helpen. En als we dan toch een crisis hebben, laten we er dan het beste van maken.
+1
kanniewaarzijn
@Grasbaal Tis natuurlijk ook maar een mening!
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Tis natuurlijk ook maar een mening!

Net zoals de meeste berichten hier...., Fedor brengt het met goed onderbouwde argumenten duidelijk onder woorden (beter als ik zou kunnen). Of je het daar mee eens bent is weer een ander verhaal natuurlijk. Maar is in ieder geval een nadenkertje..
+6
Bartlehiemboer
@Grasbaal Ik wil het echt graag met u eens zijn. Maar als je net als wij ontzettend veel leest op Telegram en verwijzingen kun je volgens mij geen andere conclusie meer hebben dan dat de hoge heren totaal de weg kwijt zijn om the Great Reset tot een goed einde te brengen. Op persoonlijk vlak denk ik dat wij het wel overleven. Wij (persoonlijk) mogen van geluk spreken dat we net boven Leeuwarden boeren/leven. Het doel van de rest van Nederland is 1 grote stad te maken. Hier en daar nog een leuk boertje voor het zicht. Persoonlijk zijn wij best modern en volgen en zien de nieuwste ontwikkeling. Onlangs een filmpje gezien van Genetisch gemodificeerde gewassen. Je doet een vloeistof als een pannenkoek in een soort bak van water, je rolt het op en je hebt een ijsberg sla. (Komt van Telegram dus kan het hier niet plaatsen) Wij wisten niet wat we zagen maar in september zal onze dochter wel deze opleiding gaan volgen... Dat gaat de toekomst worden. Dus wat moet je nog met boeren straks? Ja, ik vind deze ontwikkeling net zo zorgelijk als vele boeren hier maar besef dat dit de toekomst is. Terug komend op The Great Reset. Een paar jaar terug zijn de fases omschreven hoe dit tot stand te laten komen. We zitten nu in de laatste fase het bankroet gaan van banken, het realiseren van Genetisch gemodificeerde gewassen en onteigening van boeren. In fases hiervoor was eigenlijk een natuurprobleem creeren. Wat wij boeren dus allemaal ondervinden momenteel maar waar we grote vraagtekens bij hebben.
Ik wil ook zo graag nog gewoon boeren. me geen zorgen maken over wat komt. Maar al wat ik lees komt tot nu toe allemaal uit... Gelukkig lees ik wel steeds meer mensen die ook vraagtekens krijgen. Maar neem eens een borrel en overzie de laatste 20 jaar van de boeren eens. Waar zijn we terecht gekomen??? Wie had ooit kunnen denken dat je je familiebedrijf kwijt raakt en je beroep niet elders mag uitvoeren??? Dat je nu zelfs al een weidevergunning zal moeten hebben om de koeien naar buiten te doen. En alles wat er tussen zit.
Hier vannacht een mooi buitje gehad, we focussen ons op het boeren werk. En prijzen ons lot hier te mogen wonen/boeren. Maar boeren onder Leeuwarden, jullie gaan het nog zo moeilijk krijgen. Er is in onze ogen maar 1 doel, de boeren opruimen. Het grondbezit afpakken, huizen neer zetten en stukjes natuur. De melk halen we wel van het buitenland. maar ja, ik ben een Wappie dus geloof mij maar niet...
+4
marcsterreborn
@Grasbaal je praat tegen dovemansoren Co...
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tweede kamer , bbb , caroline van der plas en fvd geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!