Melkveehouders Maismeetnet zaaien massaal mais

De deelnemende melkveehouders aan het Maismeetnet van Nieuwe Oogst waren behoorlijk druk de afgelopen dagen. Ze trokken met de ploeg of rotorkopeg door het perceel om het piekfijn in orde te maken voor het zaaimoment. Bij een groot deel van de twaalf deelnemers zit het maiszaad er in of gebeurt dat volgende week.

Deel dit topic

Reacties

+3
ted9
Je verwacht het niet he
+1
labella
@ted9 hier staat ie er al boven
weurding
@labella vandaag 1 stuk gezien in nieuw balinge wat er boven stond, stuk waarvan ik weet dat ie 23 april is gezaaid nog niks
+1
labella

(klik om te vergroten)

Dat duurt wel lang dan, hier in 10 dagen boven
labella
Die beste man uit Holthone wil er komende herfst tot de laadbak toe er door.😅
sil
@labella n dan geeft ie ook nog 35 maal 4 kg N uit drijfmest en 32 kg N uit kunstmest maakt 172 kg N, daarnaast komt bij mineralisatie grasland, nog tussen de 80 en 120 Kg N vrij.......lijkt me allemaal aan de royale kant.
+1
weurding
@sil als het droog jaar wordt valt N uit zode tegen
Wiecher
@sil 4 kg benutbaar N uit drijfmest ?
+1
Weidezicht
Was vandaag in Markelo en omgeving en zag daar al heel wat mais paar cm boven staan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ploeg , zaaien , Mais , druk , oogst , melkveehouders , maiszaad en rotorkopeg geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!