Verkoop maar snel je fosfaatrechten. Dierrechten komen er aan

Afscheid van fosfaat rechten ophanden

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Noorderling
Dit document zwerft al een tijdje rond toch?
+1
Grasbaal
Oud nieuws (24 december 2021), wie zegt wat, een oproep tot overweging is nog geen feit:

Quote:
CDM: dierrechtenstelsel in plaats van fosfaatrechten
Volgens de CDM is het netto resultaat dat met mest van melkvee naar verwachting 3,6 miljoen kilo fosfaat per jaar extra geproduceerd kan worden. Wanneer die extra productieruimte daadwerkelijk wordt opgevuld, dan zou de totale stikstofexcretie door melkvee met ongeveer 13 tot 14 miljoen kilogram stikstof per jaar toenemen. De conclusie van de CDM is dat dit de druk op bijstelling van het fosfaatrechtenstelsel (verder) doet toenemen en dat daarom een dierrechtenstelsel in plaats van een fosfaatrechtenstel overwogen zou kunnen worden.

melkvee.nl/artikel/…
jan-cees
@Grasbaal wat wel bijzonder is dat bij die brief aan de Tweede Kamer een bijlage zit een rapport van de Wur waaruit blijkt dat het fosfaatreductieplan op onjuiste excretiecijfers is gebaseerd en daarmee dus mogelijk onrechtmatig is geweest en dus de overheid daar schadeplichtig kan zijn.
De Kamerbrief was inderdaad door Agrio eerder beschreven de bijlage die er bij zit had ik nog niet eerder in het vizier en is redelijk onthutsend voor diegene die last hebben gehad van het fosfaatreductieplan
brom
@jan-cees inderdaad de reductie regeling was niet nodig geweest. Kortom we zijn genaaid. De procedure is in gang gezet. Bij een van de beste advocaten.
Grasbaal
Quote Reactie van @brom:
inderdaad de reductie regeling was niet nodig geweest. Kortom we zijn genaaid. De procedure is in gang gezet. Bij een van de beste advocaten.

Toch wel zonde al die energie die gestoken wordt in zaken waar je geen invloed op hebt. Natuurlijk gaat een van de beste advocaten op jullie kosten hier voortvarend mee aan de slag. Maar wat gaat dat opleveren?. Zag op andere plekken ook al berichten van andere melkveehouders die zichzelf al rijk rekenden op de verwachte uitslag hiervan.
de Tank
@Grasbaal Of het zonde vd energie is, is voor ieder anders. Als je iets niet naast je neer kan leggen is het misschien beter tot uiterste te strijden. Advocaten leven van dat gevoel van onrecht aangedaan te zijn.
brom
@Grasbaal verzekering betalen het kompleet. Co
+1
jan-cees
@Grasbaal als lammeren naar de slachtbank of zoals LTO ers op de rug met de pootjes omhoog en hopen dat er nog paar miljoen projectgeld komt is ook een optie.

Er zijn een paar spreekwoorden die mij heel erg aanspreken en ook beetje mijn zienswijze en handelen bepalen.

Wat u niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet. (Bijbels)

Leaver dea as slaef’; liever dood dan slaaf (Slag bij Warns waar de Friezen de Hollanders kopje kleiner maakten)

Liever rechtop sterven dan op mn knieën (Peter R de Vries)
Allemaal van anderen maar wel aardige punten op mijn kompas.
Nog eentje vanmezelf;
Ik heb er gruwelijk de pest aan als de staat ( politicie en ambtenaren) burgers/boeren bewust belazeren en zal daar waar het op mn pad ligt dat altijd bestrijden. Een overheid dien een voorbeeld te zijn in oprecht, transparant en eerlijk beleid.

Dan mag jij het jammer vinden dat mensen er tijd in steken Co. Zelf denk ik dat het goed is dat er burgers zijn die proberen overheden en Ngo's een beetje te confrointeren als ze over de schreef gaan.
Maar vissen is ook een hobby en er zijn mensen die dat ook leuk vinden.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @jan-cees:
Ik heb er gruwelijk de pest aan als de staat ( politicie en ambtenaren) burgers/boeren bewust belazeren en zal daar waar het op mn pad ligt dat altijd bestrijden. Een overheid dien een voorbeeld te zijn in oprecht, transparant en eerlijk beleid.

Helemaal mee eens maar gelijk hebben of gelijk krijgen: dat is nogal een verschil, de tijd heeft bewezen (zeker op gebied van minas/mestwetgeving enz) dat succesvol procederen tegen de overheid vrijwel onmogelijk is en een lang proces is. Goede onderhandelaars kunnen misschien op korte termijn meer betekenen voor de betrokkenen...
+3
jan-cees
@Grasbaal Co je haalt dingen door elkaar. Over fosfaatreductieplan valt niet meer te onderhandelen dat is passè. Dus daar kun je alleen maar via de rechter je gelijk gaan halen.
Ik zeg niet dat het makkelijk zal zijn maar het wordt momenteel onderzocht door goede advocaten dus ik wacht hun oordeel even af.

Bij onderhandelen denk ik dat je mogelijk verwijst naar stikstof.
Ook daar is onderhandelen einde oefening.
De overheid wil vasthouden aan het nu aantoonbaar corrupte Aerius model met meer dan 100% onzekerheid en wil niet meten.
Zolang dat de insteek is kun je maar 1 ding doen dat is hakken in het zand en dikke stalen staven in de spaken van de overheidswielen steken.

Dat laatste is momenteel volop aan de gang en het publieke tij is aan het keren zie de onderzoeksjournalisten die zich momenteel op het stikstofdossier storten en de waanzin blootleggen.

En er is nog veel meer onderweg.
Zelf heb ik ook nog diverse wobs uit staan die het nodige aan helderheid over overwegingen overheid gaan geven.
De langslopende staat bijna jaar uit de jongste 2 weken en zwikkie er tussen in.

Verder zie ik bij de huidige belangenbehartigers (LTO/NMV/FDF/NAJK/Agractie) onvoldoende inzicht in het stikstofdossier om voldoende tegengas tegen de ecologen en stikstofdossier voerders in provincie en bij LNV te geven.
Wat dat betreft zou ik als belangenbehartigers nu roepen, Wiebren waar ben je? Want iedereen kan lullen wat hij/zij wil en het oneens zijn met hem of hem wel of niet mogen maar Wiebren en John Spithoven zijn 2 van de weinigen die het stikstofdossier tot in de haarvaten doorgronden en niet naar miljoenen projectgelden zitten te hengelen als bijvangst
Tiepmachien
@jan-cees Wiebren zit bij Royal Friesland Crampina
Vorstelijke beloond voor invoering fosfaatrechten
Aub, laat hem niet nog een keer...
+2
Melkveehouder.
@jan-cees Volgens mij doe je rene-de-jong toch echt tekort hoor!
+2
jan-cees
@Melkveehouder. klopt daar heb je weldegelijk een punt @rene-de-jong en Nico Gerrits en Franca Damen weten inhoudelijk veel van stikstof maar ik doelde meer op kennis van stikstof inhoudelijk (techniek hoe zit het) in combinatie met juridisch en strategisch overzicht hoe zitten alle spelers er in. Dan heeft John het meest complete overzicht bij hem komen alle lijntjes samen. En Wiebren beetje kennende heeft hij dat ook nog steeds het vraagt een zekere interpretatie capaciteit die beide heren ook meer hebben dan ikzelf. Ik begrijp de frustratie van @Tiepmachien maar wrijf dat niet Wiebren aan maar zijn bazen. Ik zou graag met 10 mensen met Wiebrens capaciteiten om me heen hebben dan schoven we MOB en LNV zo bij Scheveingen in zee. In figuurlijke zin dan
Tiepmachien
@jan-cees Correct me if I’m wrong.
Wiebren:
Genie achter de fosfaatrechten
Genie achter de pas
Genie achter het rapport grondgebondenheid
jan-cees
@Tiepmachien ja dat klopt . Wiebren wees de bestuurders op wat er fout zou kunnen zijn aan de door hen gewenste plannen. En als ze desondanks het dan toch wilden doorvoeren dan zorgde hij dat het er doorheen kwam.

Mensen als Wiebren zijn goud waard als je ze in je team hebt en ronduit klote wanneer ze aan de andere kant staan.
Tiepmachien
@jan-cees Wiebren is fan van de klw
Wiebren promoot PP op basis van klw
Fosfaatrechten met als basis klw om extra ruimte te maken
Je kunt wel veel verstand hebben van cijfers maar dat is niet genoeg
In het MH 17 proces is geprobeerd de schuld op de legerleiding te schuiven. Dat is niet goed.
jan-cees
@Tiepmachien verschillen we van mening
+1
Melkveehouder.
@Grasbaal Je raakt de kern. Trias politica zou dit moeten voorkomen. Helaas wordt de bestuursrechter en ook de Landsadvocaat door de overheid betaald waardoor trias politica een utopie is, en ook zal blijven!
+3
de Tank
Degenen die eind vorig jaar dachten te anticiperen op dierrechten en vee aanvoerden houdt nu de prijs van P rechten in de been. 👌
+1
Melkboer16
@de Tank mooi goedkope dieren gekocht dan!
Gewoon je stallen vol houden dan hoef van dit soort berichtjes niet zenuwachtig te worden
+1
Farma_boerke
Gaat niet gebeuren. We zitten enorm fors onder fosfaatplafond, dus geen reden toe.
In toekomst wil men mogelijk plafonds laten zakken (gesprekken in Brussel), maar daar zijn we nog niet en er worden nog rechten (mogelijk) uitgekocht ivm stikstof en die verdwijnen ook. Daarnaast is de fosfaatbank ook een optie om door te halen.
Dit heeft de overheid miljoenen aan rechtzaken gekost doen ze niet nog een keer, tenzij stelsel alsnog ergens een keer struikelt (Brussel, Rechtbank oid)
+1
Tiepmachien
œgedaan
Boertjebastiaan
Ik denk dat brom een handelaar is🤷🏾‍♂️ Nu verkopen en dit najaar weer kopen is 2 keer de marge.
Fosfaatrechten staan 10 jaar voor om af te schrijven en worden dus ook 10 jaar in stand gehouden.
Anders worden ze wel heel snel af geschreven en word er nog minder belasting betaald.
Derogatie er af, en de veestapel slinkt als sneeuw vaar de zon, zeker op de veengronden.
Dan zijn er ook geen dierrechten meer nodig.
cjw73
@Boertjebastiaan droom maar lekker verder. Het veranderd vanzelf.
de Tank
@Boertjebastiaan ik denk dat Brom Tiepmachien is en vd rechten af wil😋
+5
GJKlaassen
Totdat je er achter komt dat je fosfaatrechten mede een referentie worden voor je dierrechten....🙈
cjw73
@GJKlaassen verkopen en voor een prikje terug leasen. Ze zijn er meer.
+3
Twentsch Land
Die waren in melk quotum tijd ook .... verkopen en terug leasen .... gaf nog niet zo’n groot feest ...

@cjw73
cjw73
@Twentsch Land weet ook die een flinke stap gemaakt hebben in die tijd
Melkboer16
@cjw73 natuurlijk er waren waaghalzen die het deden en die het goed ging daar hoorde je van.
Er waren ook vetmelkers zoals van Bakel en Engelen, die waagden er de ander wel aan.
De meesten trokken echter aan het kortste eind als ze het ook zo deden
Tiepmachien
Casus
Fosfaatrechten verkopen
Melkkoeien eruit
Vleesvee erin
Dan inschrijving voor de opkoopregeling
Goed idee?
Twentsch Land
Vindt je NB vergunning dat ook oké ?

@Tiepmachien
+1
Tiepmachien
@Twentsch Land Mag ik een koe afmesten?
Twentsch Land
Tuurlijk mag je een melkkoe afmesten .......maar dat is wel iets anders als jij schrijft...

@Tiepmachien
Tiepmachien
@Twentsch Land lekker allemaal afmesten
Twentsch Land
Melkkoe eruit....vleeskoe terug.....toch een ander situatie

@Tiepmachien
Tiepmachien
@Twentsch Land casus 2
Melkkoeien houden
Leegstaande plekken vullen met vleesvee
Melkvee verkopen
Lege plekken vullen met vleesvee
Mag toch?
jan-cees
@Tiepmachien dat mag wat ik ook hier en daar zie is dat er vetweiders worden gekocht
+1
Tiepmachien
@jan-cees 😎😎
Verschil tussen vetweider en melkkoe is deelnemen aan de melkcontrole 👌
marcsterreborn
@jan-cees de prijs van vetweiders is erg hoog momenteel. Lastig als je er alleen met 'vetweiden' iets aan hoopt te kunnen verdienen
+1
jan-cees
@marcsterreborn tja vetweiden is bijna nooit vetpot geweest
+1
torrarica
@jan-cees mijn vader zei vroeger al : als je wilt vetweiden moet je eerst zelf vet wezen.
+1
Melkboer16
@Tiepmachien jij bent ze toch al kwijt Ronald!
+1
PIONIER
@Melkboer16 Gezien zijn vele reacties wel. Tijd over.
+1
Hooibaaltje
@PIONIER sommige kunnen onder het maaien nog typen he😉
PIONIER
@Hooibaaltje zullen ze wel machientje voor hebben.
+1
matt
@Hooibaaltje hij heeft alles geploegd 🙂
Hooibaaltje
@matt en nu in de hangmat?
+1
matt
@Hooibaaltje hij zit denk ik opgesloten op zijn zolderkamer,samen met bromsnor.
weurding
@Tiepmachien caravans al overwogen?
Klussera
@Tiepmachien leuk als je met fosfaat rechten je hypotheek af kan lossen en een vrouw heb die voor inkomen zorgt
Tiepmachien
Casus 3
Meng vleesvee en melkvee
Geen melkcontrole!!!
Tiepmachien
@Tiepmachien Casus 3 vind ik de leukste
Vleesvee niet te hard voeren, verdien je het meeste
Frans1
@Tiepmachien Hoe doe je het zelf?
Tiepmachien
@Frans1 Kan ik niet vertellen
+1
Frans1
@Tiepmachien door dit soort gezeik wordt het moeras steeds groter, dit hebben regering en belangenbehartiging veel te ver laten komen, het is 1 grote klotezooi geworden in NL. In 2015 is een historische vergissing gemaakt, met LTO in de hoofdrol. Ik ben blij dat ik er niet meer mee te maken heb, maar mn nekhaar gaat nog steeds rechtop staan als ik er hier over lees🙈
Tiepmachien
@Frans1 nee hoor
Je moet kansen zien en pakken
Doen bestuurders ook
+2
Frans1
@Tiepmachien mensen die geheel anoniem alles naar eigen zeggen super spelen, neem ik met een korrel zout, flauw hè
Tiepmachien
@Frans1 ik speel niet
Kijk naar de bijdrage van Jan Cees
MsW is goed lek
Het is prachtig weer om vetweiders te melken
robbies
@Tiepmachien jouw advies is eigenlijk om je stal zo vol mogelijk te houden? Is een halfvolle stal ooit beter geweest?
arie.j
Zelf heb ik met box3 voor belasting te maken
Nu zal ieder wel gaan roepen dat je met zulke kapitalisten geen rekening hoeft te houden.
Maar als boeren , in ruil voor de landbouwvrijstelling,
De vrije waarde van hun grond moesten opgeven en daar (ongeacht of ze ook nog wat verdienen) een 1,5% belasting over moesten betalen, dan nam het begrip wellicht toe.
Wat ik echter wilde zeggen is, dat regeringen alleen al onvoorstelbaar lang dingen kunnen rekken en uitstellen.
Dat zelfs al doet een rechter een duidelijk uitspraak.
Dus wees voorzichtig met rekenen op schade vergoeding.
Zeker als een politieke meerderheid onwillig is.
Egbert D
@arie.j Met die 1,5 % bedoel je denk ik vermogensbelasting? Dat is sowieso geen 1,5% belasting bij landbouwgrond. Zie ook de uitspraak van de Hoge Raad van eind vorig jaar.
arie.j
Quote Reactie van @Egbert D:
@arie.j Met die 1,5 % bedoel je denk ik vermogensbelasting? Dat is sowieso geen 1,5% belasting bij landbouwgrond. Zie ook de uitspraak van de Hoge Raad van eind vorig jaar.

Als je geen onderneming meer hebt, moet landbouwgrond verplicht in box 3
En box 3 is officieel vermogens rendementsbelasting, fictief rendement
Egbert D
@arie.j Jah, dat klopt, maar daar kun je bezwaar tegen maken. En dan krijg je gelijk, zie uitspraak hoge raad.
arie.j
Quote Reactie van @Egbert D:
@arie.j Jah, dat klopt, maar daar kun je bezwaar tegen maken. En dan krijg je gelijk, zie uitspraak hoge raad.

Zou niet weten welke uitspraak.
Zeker nu van alle gebouwen ook de agrarische bestemming af is.
Mijn belastingopgaven wordt door Alfa accountants gedaan, die zijn naar mijn indruk deskundig genoeg om elke mogelijkheid voor geen box3 van deze landbouwgrond te benutten..
Huppel
@Egbert D geldt alleen voor spaarders, en op dit moment ook nog alleen maar voor diegene die eerder bezwaar tegen de aanslag hebben gemaakt. GRond valt nu in box 3 waarvoor nu waardestijgingen niet belast zijn. Maar dat gaat wel veranderen in het nieuwe stelsel, waardestijging van grond die prive staat wordt mogelijk wel belast. En met de herziening van box 3 wordt nu ook de BOR ter discussie gesteld.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!