Aerius nog onnauwkeuriger dan gedacht


Quote:
Het rekenmodel Aerius blijkt uit recent gepubliceerde validatiestudies nog onnauwkeuriger dan de Commissie Hordijk al vaststelde voor het uitvoeren van depositieberekeningen voor lokaal beleid.

Deel dit topic

Reacties

Nevergiveup
Ik dacht het wel
+2
folkert-visser
De leugen regeert... ze gaan in hun eigen stof stikken...
+2
Grasbaal
Kans op afwijking 100%, dat moet toch net als de MOB rechtszaken geen stand houden voor de rechter:

Quote:
Het onderzoek van Van Jaarsveld is mogelijk nog interessanter dan het Kincaid-onderzoek. Uit dit onderzoek uitgevoerd door het RIVM blijkt namelijk dat de afwijking tussen het model en de metingen op lokaal niveau 100 procent is. „Voor een ecosysteem dat verspreid ligt over Nederland komt deze onzekerheid uit op 20, 25 en 30% voor respectievelijk SOx, NOy en NHx. Voor een specifiek ecosysteem (afmeting: 500 x 500m tot 5000 x 5000m) zijn de onzekerheden veel groter: 50, 60, 100% voor respectievelijk SOx, NOy en NHx.” Het onderzoek van Van Jaarsveld was nieuw voor Jan Cees Vogelaar die goed ingevoerd is in deze materie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rekenmodel en aerius geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN