Mogelijke sancties EU jagen inflatie nog verder opQuote:
Hogere prijzen aan de pomp en nog langer extreme prijsstijgingen. Dat staat Nederlanders te wachten als Brussel deze week met een voorstel komt voor een boycot van Russische olie. „De inflatie gaat overduidelijk nog verder omhoog.”

Deel dit topic

Reacties

+9
Daar was ook vanmorgen een stelling over . Mijn mening hier over dat de gehele Europese politieke leiders ( Commissie ) hier verantwoordelijk voor gehouden kan worden , dit zijn voor mij de grootste criminelen die er zijn .
Zij willen Putin dan straffen met sancties maar wij als Europese burgers betalen het gelag en deze criminelen hebben werkelijk niets met ons klootjes volk . Weg met die figuren .
+7
de jonge
@Hans is Hobby boer jup,hoort bij fase 6 van de great reset he,maar dat mag je niet hardop zeggen dan word het verwijderd......
+6
Bartlehiemboer
@Hans is Hobby boer Ben even weg geweest, een ander deel van Europa bekijken. (Zag alleen maar droogte, maar supermarkten nog vol) Ik lees hoe na een paar weken van velen de ogen open zijn gegaan. Zelf moest ik een paar weken geleden maar hulp gaan zoeken, ik was autistische en verwijderd van Prikkebord. Nu lees ik steeds meer boeren die the Great reset er bij halen en de leiders als criminelen wegzeten. Alleen Arie J en Grasbaal lijken nog het volste vertrouwen te hebben in de overheid. Waarschijnlijk weten ze ook wel beter maar hebben ze ergens een voordeel van. Ik roep niet meer op voor protest. Laat het allemaal maar gebeuren. Op sommige punten ben ik het ook wel eens. Er zijn gewoon teveel mensen op deze aarde. We gaan zien hoe de leiders van te veel af komen. Ze zijn er al druk mee bezig. Verpakt saneren. Vaccins, sancties, boeren weg werken, geld bijdrukken, faillissementen, inflatie, En de kranten staan al vol met: plotseling overleden. Gelukkig zie ik ook steeds meer medici, politica die in opstand durven te komen. En las op reis de boerenprotesten bij de provinciehuizen.
De fase van ongeloof en protesteren ben ik voorbij en laat alles nu maar gelaten toe.
Ik lees dat veel boeren deze fases nog door moeten. Ik hoop elke keer maar dat ik ongelijk heb met alles wat er al bekend is en wat er lijkt te gaan gebeuren. Maar als we ergens in het midden uitkomen met zijn allen dan kunnen we er nog een mooie wereld van maken.
+1
@Bartlehiemboer Vanmiddag gezamenlijk met mijn vrouw boodschappen gedaan , de schap met zonnebloemolie was leeg , er was dan nog wel olijvenolie die hebben we maar meegenomen , in onze ogen zeer duur . 1,25 liter bijna 12,50 Euro . Waar gaat het heen . Bij het afrekenen aan de kassa , 150 Eurotjes lichter en dan kijk ik in de boodschappenkar wat ligt er eigenlijk in , niets noemenswaardig of iets specifiek meegenomen .
weurding
@Hans is Hobby boer jumbo westerbork.... geen melk meer van campina
de Tank
@Bartlehiemboer mooi dat je er weer bent👌
+1
Zwaagdijk
@Bartlehiemboer ik ben Corona sceptisch. Ging ook te demonstreren. Maar wat kan je doen? Ik zie wel dat door de overheid. Heel veel stuk wordt gemaakt. Doen ze het expres. Of zijn ze gewoon dom? Ik ben er nog niet uit. Maar dit gaat totaal de verkeerde kant op. Hyper inflatie.
+2
jordi 1455
@Zwaagdijk Ian fleming de auteur van de James bond boeken en werkte tijdens de tweede wereld oorlog voor de Britse geheime dienst. schreef in zijn boek goldfinger, “Once is happenstance. Twice is coincidence. Three times is enemy action”
+2
sorry
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Doen ze het expres. Of zijn ze gewoon dom?

wat denk je...als je met een wef-tasje loopt te zwaaien...
Grasbaal
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Alleen Arie J en Grasbaal lijken nog het volste vertrouwen te hebben in de overheid. Waarschijnlijk weten ze ook wel beter maar hebben ze ergens een voordeel van.

Ben wel heel benieuwd naar wat voor voordeel dat dan is?.
marcsterreborn
@Grasbaal heb je wellicht geprofiteerd van WIR subsidie in de jaren zeventig van de vorige eeuw?
+6
de jonge
@sorry is toch wel duidelijk hoe de staat constant te werk gaat, zij creeéren het probleem,ook hierbij en de gewone man en ondernemers die niet in hun straatje passen ,laten ze zonder pardon stikken. zelfde toch met de aow dat die word losgekoppeld van het minimumloon. ze zijn zo in en in slecht je kunt het haast niet geloven...
de Tank
@de jonge Jij acht ze daar slim genoeg voor?
jan 10
En zonder derogatie nog meer inflatie,laat Henk zijn huiswerk maar een x goed doen.
Nevergiveup
Eu is op alle manieren aan het Escaleren ipv. De-escaleren , macht macht macht draait het om , mensenlevens tellen niet.

Het is nog even wachten tot die gek daar in Rusland ff een paar rode knoppen indrukt op deze manier ....
de jonge
@Nevergiveup precies,jij ziet het, ze zijn het zelf aan het laten escaleren. en de burgers worden de dupe omdat een stel gekken menen de macht te willen hebben,net als kleine kinderen die vechten om een bal....
+4
George
Quote Reactie van @de jonge:
precies,jij ziet het, ze zijn het zelf aan het laten escaleren.

Vertel eens hoe je die gek dan tot bedaren krijgt dat ie van die rode knoppen afblijft?
@George Heb nog wel een grasveldje waar gaas omheen staat en een stroomdraadje , wij gebruiken dit veldje om de kalveren rustig te krijgen als ze voor het eerst buiten komen , als ze dan gewend zijn gaan ze na 3 dagen naar het beoogde perceel voor ze . Wil deze lieden , Criminelen daar wel houden , mogen ze daar oorlogje spelen ,leg daar wel een paar knuppels in het veldje . Gaan wij verder met ons leven .
+5
Nevergiveup
@George Ik heb van dag 1 gezegd dat we hem natuurlijk al 10 jaar aan het plagen zijn hier vanuit de EU , Daar is Rusland en de afhankelijk gewoon te groot voor , van een land dat , gas , olie , metaal , koper , meststoffen , voedsel , de grootste zoetwater hoeveelheid van de wereld , en diverse andere grondstoffen delft.

dat had zo niet hoeven gaan.

Toen het zover was hadden ze nog steeds voor een stuk neutraal donbas kunnen kiezen, maar Zelensky moetst zelfs zonodig de burgers met pistooltes als schietschijven in een getto oorlog sturen.

Dit is wat het nu word , fout , derde wereld oorlog niet meer te vermijden met China in de achter hoede (die een stille oorlog met de EU aan het voeren is , of heeft niemand dat in de gaten ....) , weer een grote misser van die hele klote verrotte EU hier .....
+3
Kars
@Nevergiveup juist de EU is de grote landje pikker in het hele gedoe. Ooit die gek Guy Verhofstadd bezig gezien. Een snor erop en het is Hitler. Mafklapper eerste klas. De EU is een clubje wat nooit genoeg heeft. Meer landen toevoegen geeft meer macht, sommige geilen daarop.
+7
duitser
@Nevergiveup wie is de gekozen president van ook de donbas? Ik dacht Zelensky en niet Poetin. Poetin heeft daar gewoon niets over te vertellen.
De Belgen gaan ons toch ook niet vertellen wat Nederland met Limburg moet doen?
Jullie draaien de boel helemaal om omdat het aan jullie portemonnee komt. Nou liever aan mijn portemonnee dan zoals de Oekraïners bommen op hun hoofd.
Nevergiveup
@duitserjij begrijpt mij denk verkeerd , maar een gek die van de brug, wil springen red je niet met schreeuwen en dreigen, of in dit geval een gek met kernwapens .....

Je kunt het ook anders zien , er was maar één bom nodig op de juiste plaats in Rusland ....
+3
Twentsch Land
Een bom nodig ....

Of die met zekerheid doel treft weet je pas als de bom is gevallen, gaat het niet volgens plan kun je een regen van bommen terug verwachten ...... kort om .... geen best plan.

@Nevergiveup
Nevergiveup
@Twentsch Land Ik dacht dat ze in deze technologische tijd toch wel precies weten waar hij zich ophoud van minuut tot minuut .....
Achso
[@Yanukovich was ook democratisch gekozen, maar dat paste de EU niet
+1
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@George Ik heb van dag 1 gezegd dat we hem natuurlijk al 10 jaar aan het plagen zijn hier vanuit de EU , Daar is Rusland en de afhankelijk gewoon te groot voor , van een land dat , gas , olie , metaal , koper , meststoffen , voedsel , de grootste zoetwater hoeveelheid van de wereld , en diverse andere grondstoffen delft.dat had zo niet hoeven gaan.Toen het zover was hadden ze nog steeds voor een stuk neutraal donbas kunnen kiezen, maar Zelensky moetst zelfs zonodig de burgers met pistooltes als schietschijven in een getto oorlog sturen.Dit is wat het nu word , fout , derde wereld oorlog niet meer te vermijden met China in de achter hoede (die een stille oorlog met de EU aan het voeren is , of heeft niemand dat in de gaten ....) , weer een grote misser van die hele klote verrotte EU hier ....

Alleen je eigen belang telt?
Want je hele verhaal is niet anders dan het verdraaien van feiten
Nevergiveup
@arie.j ok , had U een beter idee , of vind U dat ze het zo fantastisch aangepakt hebben (voor Uw eige belang ??)
Nevergiveup
PS Arie : eigen belang ? Dan laat ze nog maar te keer gaan als akkerbouwer .......

Dat geld meer voor U denk met Uw beurs beleggingen .....
+1
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@arie.j ok , had U een beter idee , of vind U dat ze het zo fantastisch aangepakt hebben (voor Uw eige belang ??

Man heb je nu geen klein beetje rechtvaardigheids gevoel?
Vind je nu echt dat Rusland recht heeft op een reeks van slavenlanden om zich heen?
Nevergiveup
@arie.j Nee daar heeft het
id. geen recht op
+4
aldert
@George Geen wapens meer sturen dan is het snel klaar daar.
+1
arie.j
Quote Reactie van @aldert:
@George Geen wapens meer sturen dan is het snel klaar daar.

Als Amerika en Canada dat een 80 jaar geleden ook hadden gedaan, dan zaten we nu onder de Duitse Fascisten of misschien onder Rusland. Ook in Frankrijk.
Als het je eigen land betrof redeneerde je wellicht anders.
aldert
@arie.j Wie is begonnen met massaal wapens naar de Oekraine toe te sjouwen ?
Albert Altena
@aldert Als je die reden niet begrijpt of wilt begrijpen, dan is het zinloos om in discussie te gaan.
+1
Achso
@aldert sinds 2013 al, na de staatsgreep van EU/US in Ukraine
+5
arie.j
Quote Reactie van @aldert:
@arie.j Wie is begonnen met massaal wapens naar de Oekraine toe te sjouwen ?

Wie heeft de aanval op Oekraïne geopend?
Wie gaat zo absurdt ver, dat hij enkel uit machtswellust, een onafhankelijk buurland met een miljoenen bevolking het bestaansrecht ontzegd?
Wie opent moordend en plunderend de oorlog met het doel als tiran zijn gebied uit te breiden?
In welk land mag de waarheid niet gedrukt en geschreven worden, en heerst een agressieve dictator genaamd Poetin?
En jij wilt dus die dictatuur straffeloos aan andere volken laten opleggen?
=
Met zo'n vraag van je sta je compleet in je hemd
aldert
@arie.j Je heb wel gelijk Arie maar ik zie toch ook andere dingen Dit is nu al een paar maanden aan de gang en er is nog steeds niemand opgestaan die Putin een kopje kleiner wil maken.Al die sancties daar tref je alleen de burgers mee.Hele bedrijfstakken staan op omvallen bijv de glastuinbouw.En dan al die wapens , ik zeg maar zo : als de kogels op zijn dan vallen er toch veel minder slachtoffers.
+4
arie.j
Quote Reactie van @aldert:
@arie.j Je heb wel gelijk Arie maar ik zie toch ook andere dingen Dit is nu al een paar maanden aan de gang en er is nog steeds niemand opgestaan die Putin een kopje kleiner wil maken.Al die sancties daar tref je alleen de burgers mee.Hele bedrijfstakken staan op omvallen bijv de glastuinbouw.En dan al die wapens , ik zeg maar zo : als de kogels op zijn dan vallen er toch veel minder slachtoffers.

Er is nog steeds niemand die Poetin een kopje kleiner wil maken??
Nou die zijn er in Oekraine meer dan genoeg schat ik in. De kans ervoor krijgen is wat anders.
Trouwens de Russen doen ook geen moeite om te verbergen dat ze graag een aanslag op Zelesk zouden plegen.
---Weet jij een oorlog waar burgers geen enkele last van hadden.?
Neem de 2e wereldoorlog, die koste bloed, zweet en tranen zei Churchil destijds.
En dat is heel wat meer dan wat economische tegenwind in sommge sectoren, En dat in een land waar het grootste probleem een tekort aan personeel (zie Schiphol e.d.) schijnt te zijn..
Je zult ook als land ook op zijn tijd wat voor je medemens wat over moeten hebben.
En anders hoef je in het omgekeerde geval ook nergens op te rekenen.
En sterk en machtig groot Russisch rijk onder Poetin, dat heel Europa via grondstoffen naar believen in de wurggreep kan nemen.
Dat zijn internationale verhoudingen die een verstandig mens ten koste van heel veel wil voorkomen.
Dat is dan nog zuiver rationeel geredeneerd. Maar err is ook nog zoiets als christelijke naastenliefde voor een volk in nood.
Ook al zijn die mensen niet volmaakt
En ten slotte ben ik persoonlijk van mening, dat als je figuren als Poetin één vinger geeft ,ze de hele hand nemen.
=
Natuurlijk vind ik het sneu voor alle ondernemers die het geld kost.
Maar wat dan? Gewoon toekijken als Rusland zijn buurlanden onder de voet loopt? Hun grondstoffen inpikt? En die bevolking besteelt, hun huizen verwoest ze en in ontreddering achterlaat?
Plus dat ze ook nog eens monddood worden gemaakt?
Heiligt ons financieel voordeel elke positie? en elk doel? Zo ja, dan doen we niks en sluiten de ogen bij deze brute inval voor alle ellende.
Of zullen we eerst een kijken of er volk in nood geholpen kan worden.?
l
@arie.j Je hebt een mooi betoog gehouden , zelf heb ik een andere mening hierover en we weten door deze inval in Ukraine bijvoorbeeld dat Amerika rond de 30 BIOLAPS verdeeld over Ukraine daar hadden , maar niet alleen Amerika maar ook andere landen waren daar mee bezig , onder ander Duitsland om maar op te noemen . Wat wilden deze landen met deze BIOLAPS , virussen gaan creëren die zeer besmettelijk zijn . ???
Ten aan zien Poetin er zijn natuurlijk vele die hem willen vermoorden , als de geruchten juist zijn dan zou Poetin schildklierkanker hebben . Daarnaast kun je nu beter nog Poetin hebben dan zijn opvolger en rechts hardliner Nikolai Patrushev .
+1
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Stond op de FvD app?
+1
@Albert Altena Daar ik geen smartphone heb en ook geen app , weet ik ook niet of dit op de Fvd app stond .
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Waar hoor jij die onzin over biolabs enz. dan
+1
ronald73
Quote Reactie van @Albert Altena:
Waar hoor jij die onzin over biolabs enz. dan

Dat is toegegeven door de amerikanen zelf, let speciaal op de uitspraak op 1.19 van de video die je in onderstaande link kan bekijken.
davidicke.com/2022/03/…
+1
@Albert Altena Over de Biolaps in Ukraine was al bekent begin maart , verschillende mensen op verschillende website hebben dit toen al gemeld , dus 2 maanden geleden al . Ronald 73 heeft het al over David Icke , 1 waar ik met plezier naar luister , daarnaast kun je misschien eens kijken onder "de andere wereld " , gezond verstand . Ook omdat ik Duitse taal beheers is er genoeg te vinden op Duitse websites .Kijk ook wel eens op USA Watchdog.com Greg Hunter . Ook om eens te kijken over de financiële wereld met Willem Middelkoop . Daarnaast kijk ik wel eens naar Dr Campbell over de Covid situatie met name 2 maanden terug toen Bill Cates ter sprake kwam , deze was zeer zuur omdat het Omicron virus niet deed wat hij eigenlijk wilde . Hij blijft maar waarschuwen dat het nog lang niet voorbij is en in de herfst alle remmen los gaat met een nieuwe Omicron variant en zeer gevaarlijk is en dat er zo snel als mogelijk aankomende herfst gevaccineerd moet worden . Deze man "Bill Cates" is volkomen de weg kwijt even als Dr . Anthony Fauci .
Er is genoeg te vinden maar je zult er de tijd voor moeten nemen .
Over Dick Icke hij heeft dit wat er nu gebeurd in de wereld al jaren terug voorspeld net zoals Martin Armstrong .
+3
Twentsch Land
Wat is een bio lab ?

Is dat net zo iets als de gezondheidsdienst voor dieren in Deventer ???

@Hans is Hobby boer
@Twentsch Land Bio lap daar wordt van alles onderzocht wat wel en meestal niet in de openbaar bekent mag worden , bijvoorbeeld experimenteren met virussen hoe gevaarlijk dan ook .
+1
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Als het niet bekend mag worden. WORDT het ook niet bekend!!!!
Als het toch bekend wordt heeft het een reden. FAKE????
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Het is maar net wat je geloven WILT !!
@Albert Altena Je kunt eens gaan kijken op https//:stopwoldcontrol.com/nl/gepland/
+1
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Daar zeg je het weer: Ga eens kijken op.
Dit kan waar zijn, maar ook fake.
Mijn eerste twijfels over publicaties kwam toen ik een keer op vakantie een totaal andere krant las dan die ik thuis had.
Een totaal andere benadering van hetzelfde onderwerp.
Als gevolg lees ik verhalen, ook in mijn eigen krant, met een kritische kijk.
Maar daarnaast zie ik dat er nog heel veel mensen publicaties zien als "onderwijs".
En soms zie je zelfs indoctrinatie als gevolg.
+1
@Albert Altena Kijk , je hoeft van mij niet te kijken , je zou het uit nieuwsgierigheid kunnen doen en dat kan ik door jou opmerking wel lezen dat je dat niet hebt gedaan .
Voor ieder die het nog niet weet zou de vice president van Pfizer gearresteerd zijn zo meld de Vancouver Times , dit vanwege nu Pfizerdocumenten openbaar zijn gemaakt . De eerste document was al genoeg om deze man Rady Johnson te arresteren .
de jonge
@Hans is Hobby boer als die gearresteerd is,is het voor mij een topdag...hoeveel bij die vaccins onder het kleed is geschoven word je toch beroerd van. en dat is het nog maar het topje van de ijsberg....johnson en johnson werd in 2021 ook al tot een bepaalde leeftijd afgeraden toch? net of is het vanaf een bepaalde leeftijd niet belangrijk dat mensen overlijden of vol met bloedklonters komen
Achso
@Hans is Hobby boer blijkt inderdaad zo te zijn. De ten laste legging is werkelijk niet best als het klopt.
de jonge
@Achso dat proberen de ""wappies"" toch steeds al uit te leggen?
Achso
@de jonge tja, wappies, complot theorists, putin lovers, nsb-rs.. Iedereen die ietwat critisch denkt
+6
de jonge
@Achso precies, ik heb in het begin van de ""pandemie"" eens een mail gehad met de stappen die horen bij the great reset en ik moet zeggen toen ik het las dacht ik ook nou nou dit lijkt me wel een heel sterke film,,, maar ik heb het verloop steeds gevolgd en ik kan je melden, ze liggen op schema. en de enigen die het kunnen tegenhouden is de bevolking zelf door in opstand te komen...De media speelt in deze film ook volop mee door het framen en selectieve berichtgevingen door mensen die het door hadden als aso,s laag opgeleiden,wappies,mensen uit achterstandswijken etc neer te zetten..Het is 1 groot psychologisch spel van ze geweest en de mensen die niet met de meute meedachten moesten vooral slecht neergezet worden.En begrijp mij niet verkeerd, ik zeg niet dat corona niet bestaat, ik zeg dat de maatregelen die ze nemen en de gevolgen daarvan een ander doel hebben dan dat ze het zo goed voor hebben met de mensen. Het gaat om controle!!en men ziet het nu nog niet zo,maar kijk maar eens hoe makkelijk ze tegenwoordig bankrekeningen blokkeren van mensen die het niet met de staat eens zijn, ze brengen die mensen waarvan ze de rekening blokkeren in een kwaad daglicht zodat er medestand voor komt om het te gebruiken maar ze hebben niet in de gaten dat het hen straks ook heel makkelijk kan overkomen als ze zich niet houden aan de opgelegde regels, dit is ook de reden dat ze zoveel mogelijk cash geld eruit willen hebben, dat heeft niet met criminaliteit te maken, met het internet is het immers constant oppassen met criminelen die het geld van de rekening over willen boeken. En ik weet,een groot deel zal het niet met mij eens zijn en denken dat het wel meevalt, maar dit is hoe ik het zie.straks een co2 budget voor iedereen,als je lief bent en goed luisterd mag je wat meer en anders krijg je minpunten en word je op co2 rantsoengezet en word je de toegang tot bepaalde dingen ontzegt.. zelfs de rabo begint al met een app waarop je kunt zien hoeveel je verbruikt, ik kan je wel vertellen, die leuke gadgets zo ze lijken zijn niet zo leuk meer over een paar jaar..en de bank gaat heus geen geld steken in dingen waarvan ze niet de intentie hebben om er niets mee te doen.Denk daar maar eens over na.
Albert Altena
@de jonge Laat eens iets zien wat je geschreven hebt toen net Covid 19 uitbrak.
Er was volslagen paniek en dat er dan ook dingen misgaan is niet meer dan logisch.
Maar wat het ergste dat mensen achteraf zichzelf op een podium zetten met wat er fout is gegaan.
+2
de jonge
@Albert Altena lezen!!ik heb het niet geschreven ik heb het via een mail binnengekregen. en ik weet dat er meerderen zijn die dit hebben. ik weet niet hoe ik het hier plaatsten moet, maar ik kan van de 1ste fase wel stukje overtypen... Verkondig vanaf het prille begin dat alleen vaccinaties de mensheid kunnen redden..Focus alle aandacht op covid 19, Het resultaat zal algehele paniek zijn. fase 2 stel meer onnodige vrijheidsbeperkende en ongrondwettelijke maatregelen in. Verlam de handel en economie, demoniseer dwarsliggers, zorg voor verwarring mbt gevallen,geinfecteerden,zieken,opnames en sterfgevallen. Zorg dat leiders van de dissidenten geen platform krijgen.Verbied alle effectieve behandelingen Fase 3 Bied iedereen gratis vaccinaites aan.beloof bescherming en terugkeer naar normaal, stel een (vaccinatie)doel voor behalen groepsimmuniteit. Doe voorkomen of alle varianten natuurlijke mutaties van het virus zijn. Doe net alsof een deel vd economie hersteld is..etcetcec
Albert Altena
@de jonge Allemaal van mensen die geen verantwoordelijkheid droegen!!!!!!!!!
Mijn buurman zegt nu dat we niet behoeven te sproeien want donderdag krijgen we een hoos.
Als er niets komt hoor je hem niet weer en als......
Zo gaat het met alles!!!!!!
Nevergiveup
U bent wel heel goed in alles goed praten ...., Kunt zo de politiek in.

Zelfs de corona melder app doet het niet meer .....🙈

Weet je wat al die onzin gekost heeft 😲🧐

@Albert Altena
+4
ronald73
Quote Reactie van @Albert Altena:
Allemaal van mensen die geen verantwoordelijkheid droegen!!!!!!!!!Mijn buurman zegt nu dat we niet behoeven te sproeien want donderdag krijgen we een hoos.Als er niets komt hoor je hem niet weer en als......Zo gaat het met alles!!!!!!

Ja kijk, als de verantwoordelijkheid over de stelling dat het gaat regenen ja of nee gaat vergelijken met de verantwoordelijkheid van politici over hun beslissingen weet ik niet of veel mensen jou nog serieus gaan nemen.
Wat gebeurt er trouwens met politieke personen die verantwoordelijkheid moeten dragen voor onjuist genomen beslissingen? Gaan die de gevangenis in of zo? Moeten die uit eigen zak de rekening terug betalen? Hoogstens moeten ze aftreden? Och och och, wat een straf, als ze moeten aftreden...
Nevergiveup
@ronald73 krijgen ze wachtgeld
+2
weurding
@Albert Altena quote:
Allemaal van mensen die geen verantwoordelijkheid droegen!!!!!!!!!
Mijn buurman zegt nu dat we niet behoeven te sproeien want donderdag krijgen we een hoos.
Als er niets komt hoor je hem niet weer en als......
Zo gaat het met alles!!!!!!

Och och, wat neemt en nam de politiek een verantwoordelijkheid... vooral met de stikstofbewegening.. afschuiven op een sector die er echt toe doet en nu komt het gesjoemel met de cijfers naar buiten en staan ze met de handen in de lucht..🤷‍♂️
Albert Altena
@weurding Stikstof beweging is totaal iets anders. Daar staat 1 % tegenover 99% leken in de politiek
Bij Covid is het eigen lot n het geding.
+4
weurding
@Albert Altena jij blijft vast houden aan covid, bedoel ik helemaal niet, vooral dat co2 gebeuren van Rabobank en koppeling aan de persoon baart me zorgen, ze weten straks alles van je en gebruiken het dan ook , maar dat zien we op den duur wel😏
+3
sorry
@weurding kzal je vast een plusje geven...mocht dit prikbord gekoppeld worden aan het sociaal krediet systeem..
Nevergiveup
@weurding tja er zijn mensen die hebben een psygische tik opgelopen net covid , dat kun je nog steeds merken. Dat was ergens ook de bedoeling /test
denk al hebben ze het zelf niet echt door, ..... #WEF
+2
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
tja er zijn mensen die hebben een psygische tik opgelopen net covid , dat kun je nog steeds merken. Dat was ergens ook de bedoeling /testdenk al hebben ze het zelf niet echt door

Bang voor jezelf?
Immers mensen die zichzelf als objectief gaan presenteren, daar moet je dubbel voor uitkijken😊
Nevergiveup
@arie.j haha , het was wel een beetje om op te porren mijn reactie 🤭
+1
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@arie.j haha , het was wel een beetje om op te porren mijn reactie

Wie kaats enz..... je weet het😊
Lees net in mijn krant dat er in Rusland/Siberië een gebied ter grote van vier keer de oppervlakte van heel Nederland in brand staat. Bos en veenbranden .
Hele toestanden, wordt momenteel veel te weinig aan gedaan , de militairen die veelal ingezet worden zitten in Oekraine.
Maar is daar wel meer wat vreemd, asbest gebruiken ze nog volop en delven ze .
Er bestaat zelfs een stadje dat Asbest heet met een hele grote open mijn.
Schadelijk is het niet, zeggen de officiële mensen daar , alleen is de sterfte er wel 20 procent hoger...
Beïnvloeding van het nieuws is er in ons westen.
Maar met zulke landen toch niet te vergelijken.
rtlnieuws.nl/nieuws/laatste-videos-nieuws/….
sorry
@arie.j nederland gebruikt nog volop steen en glaswol dat verdwijnt allemaal in hetzelfde gat als asbest
arie.j
Quote Reactie van @sorry:
@arie.j nederland gebruikt nog volop steen en glaswol dat verdwijnt allemaal in hetzelfde gat als asbest

Bij mijn beste weten is er geen verband tussen steen en glaswol en het krijgen van kanker aan getoond
sorry
@arie.j u kijkt maar ff
+1
weurding
+1
Albert Altena
@weurding Dat ben ik wel met je eens.
weurding
@Albert Altena sorry, lees het goed en de jonge heeft het meer bij het rechte eind
Albert Altena
@weurding Jij snapt me ook niet.
Er wordt altijd gespeculeerd.
Achteraf heeft er altijd iemand gelijk.
Maar het gaat mij waar ook ter wereld om beslissingen van verantwoordelijken.
+1
Albert Altena
@weurding Om het nog meer te verduidelijken wat ik bedoel:
Nu staat in de krant waarom de schutter in Alblasserdam niet opgenomen was, er was al een verzoek toe geweest.
Er zijn misschien wel voor tien duizenden verzoeken, die je niet allemaal kunt opnemen.
Maar wie gaat door het lint?
Achteraf hoor je de betweters zonder verantwoordelijkheid weer.
Zo is het ook met Baudet:
Verteld altijd het tegenover gestelde.
Als hij het totaal verkeerd heeft hoor je hem niet, maar.........
En deze smakeloze politiek trappen klaarblijkelijk veel mensen in.
+1
Twentsch Land
Zo is het ook met Baudet ...... dat is met elke politicus, geen gelijk en je hoort ze er niet meer over ...... sta nog steeds versteld hoe zaak Kaag in de kiem wordt gesmoord....heeft nogal hulp gehad volgens mij.

@Albert Altena
+1
weurding
@Albert Altena heb het niet specifiek over baudet of 1 schutter, dit is een groter geheel, denk dat jij het (nog) niet helemaal snapt, maar is al veel discussie over geweest, beetje bij beetje komt het uit, net als met die co2 footprint en je levenstijl die er aan gekoppeld wordt,en we houden het toch niet tegen
+1
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@Albert Altena heb het niet specifiek over baudet of 1 schutter, dit is een groter geheel, denk dat jij het (nog) niet helemaal snapt, maar is al veel discussie over geweest, beetje bij beetje komt het uit, net als met die co2 footprint en je levenstijl die er aan gekoppeld wordt,en we houden het toch niet tegen

Zet dan nu even op papier wat er allemaal nog uit moet komen, en natuurlijk op welke termijn dat minimaal gebeurt.
Dat werkt wel zo duidelijk.
Begin maar met de eerste paar jaar, en dan tot maximaal 5 jaar.
+2
Nevergiveup
@arie.j Dat schrijft hij precies al op ,

"full crowd control"

, U heeft de een tijdje geleden thermostast op 18 gr. Gezet als het goed is , dan hoeft U straks niet meer te doen , dat word voor U gedaan.

U hoeft ook helemaal niet na te denken , dat word voor U gedaan. En u krijgt + of - punten afhankelijk van hoe U leeft in een gevangenis zonder zichtbare tralies ....

Maar zowel voor U als Ik zal het de tijd wel duren op onze leeftijd , dus ik maak mij er niet druk meer om ,

Wee de vgende generatie
+1
de jonge
@Nevergiveup ik denk dat ik het er ook maar bij houd, sommige mensen vinden kritische mensen zogenaamd kortzichtig, in mijn beleving getuigd het juist meer van kortzichtigheid om alles te geloven wat er aan selectieve berichtgeving word gedaan, we worden ook aan alle kanten genaaid mbt stikstofberekeningen en ook daar blijft een deel van de mensen alles klakkeloos geloven zonder zich in de kant van de critici te verdiepen...
+2
Nevergiveup
@de jonge id.

Zag deze net ook weer voorbij komen ....

eenvandaag.avrotros.nl/item/…

Waar heeft de Tukker ut Twente voor gevochten ....

Die man zou een voetstuk moeten krijgen !

Wanneer gaan de koppen rollen van de verantwoordelijken ....
weurding
@Nevergiveup dat is onder meer 1 van de dingen die "uit" komen, het list en bedrog en geschuif met cijfers om o.a. een sector in kwaad daglicht te zetten
+1
weurding
@Nevergiveup alleen al de idiote voorstellen als beneden 18 geen fastfood of patatje meer😄
+2
Twentsch Land
Is ook absurd ..... wat je er van krijgt is dat ze het wel halen in een supermarkt en het gaan bakken bij de zuip-keet.

@weurding
+1
Nevergiveup
@Twentsch Land id.

Maar onze "leiders" hebben daar ook niets mee te maken.

In de opvoeding krijg je als het goed is mee dat je niet de hele week patat met mayo moet eten , en ook dat naast werk plezier en vermaak hoort.
weurding
@arie.j als je tijd van leven hebt zie je zelf wel wat er wel en niet van komt
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j als je tijd van leven hebt zie je zelf wel wat er wel en niet van komt

Oké, dat is nooit anders geweest.
En als je niets aangeeft, dan zal daar ook niets van uitkomen, ook niet beetje bij beetje.
+3
Twentsch Land
Veel dingen gaan een beetje bij beetje.....geruisloos kunnen dingen normaliseren zonder dat het bewust wordt beseft.

@arie.j
+2
jordi 1455
Quote Reactie van @de jonge:
Het gaat om controle!!en men ziet het nu nog niet zo,maar kijk maar eens hoe makkelijk ze tegenwoordig bankrekeningen blokkeren van mensen die het niet met de staat eens zijn, ze brengen die mensen waarvan ze de rekening blokkeren in een kwaad daglicht zodat er medestand voor komt om het te gebruiken maar ze hebben niet in de gaten dat het hen straks ook heel makkelijk kan overkomen als ze zich niet houden aan de opgelegde regels, dit is ook de reden dat ze zoveel mogelijk cash geld eruit willen hebben, dat heeft niet met criminaliteit te maken, met het internet is het immers constant oppassen met criminelen die het geld van de rekening over willen boeken.

Dat kan verklaren waarom ze Elon Musk zo hard wordt aanvallen nadat hij bekent maakte dat hij twitter wou overnemen, omdat hij zegt een groot advocaat zijn te zijn voor vrijheid van meningsuiting is en vaak tegen de gevestigde orde in gaat.
+2
de jonge
@jordi 1455 ga maar na hoeveel mensen de politie aan de deur hebben gehad omdat ze moesten ophouden met hun boodschap uitdragen,waarom werd bv een rob elens bedreigd dat hij zijn beroep niet meer mocht uitoefenen terwijl hij alle mensen tot dan toe had genezen met een combinatie van medicijnen,tevens zo bij artsen die zich terughoudend opstelden qua vaccinatiebeleid,"""200 meldingen in Nederland
Ook in Nederland mogen artsen geen desinformatie verspreiden over corona en vaccineren. "Daar handhaven we ook op", zegt Margreeth Fernhout van Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De inspectie kreeg meer dan 200 meldingen de afgelopen tijd en stuurde vijftig brieven aan artsen om ze op de vingers te tikken.

Eén keer heeft de inspectie een arts een boete gegeven van 3000 euro. De arts in kwestie schreef een middel voor dat niet voor corona is bedoeld. Het ging om Ivermectine, een ontwormingsmiddel, dat onder meer bij paarden wordt gebruikt.""""Kortom de artsen behoren te sturen en voor te schrijven wat de staat hen opdraagt.... waarom wil kuipers de pandemiewet er door drukken terwijl er medicijnen ook goedgekeurd zijn en je niemand daar meer over hoort,alleen maar vaccineren vaccineren. en ja ten alle tijden overlijden mensen maar als ik momenteel om mij heen kijk is het echt niet normaal hoeveel mensen kanker hebben, hersenbloedingen,gullian barre,hartaanvallen etcetc.. Maar zoals ik steeds heb gezegd een ieder die zich veilig voelt door te laten vaccineren moet dat vooral doen,maar laat de ander ook in zijn waarde en ga een ander niet veroordelen en willen laten verplichten om in feite jezelf een veiliger gevoel te geven,want dat het niet werkt tegen verspreiding van het virus is nu wel gebleken dunkt mij..
+1
de Tank
@de jonge Tegen welke beperkingen loop jij nu nog aan als niet gevaccineerde?
+1
de jonge
@de Tank vraag dat maar na deze winter...we worden nu alweer bang gemaakt met nieuwe varianten die nog weer besmettelijker zijn en in andere landen al zorgen voor meer ziekenhuis opnames...voor een poosje terug werd er gezegd dat in nederland ook de zuid-afrika variant was, nu blijkt opeens dat het een andere variant was...kijk dit staat op rivm De coronavariant Omikron (B.1.1.529) werd eind november 2021 voor het eerst gemeld in Zuid-Afrika. De omikronvariant neemt wereldwijd in aandeel toe. In Nederland is het de dominante variant. Dat betekent dat de meeste mensen met een positieve testuitslag de omikronvariant van het coronavirus hebben.En dit staat op 1 vandaag een uitspraak van onze marion koopmans...van 6 mei jl.."We kunnen mazzel hebben, maar we moeten het niet overschatten. Veel is ook nog onduidelijk. In Nederland hebben we een andere Omikronvariant gehad (BA2) dan in Zuid-Afrika, dus we hebben ook andere antistoffen. vertel jij het dan maar...
de Tank
@de jonge De winter is voorbij of bedoel je volgende winter, wat mag jij niet als niet gevaccineerde? Ik vraag mij af wie wie bang probeert te maken. Een paar maanden geleden postte iemand hier een bericht dat we er in mei 2022 wel achter zouden komen wat betreft regelgeving Covid. Nu vergeet ik vaak de apocalyptische voorspellingen die op alle gebied gedaan wordt. Ik krijg ook geen mails met echte info zoals jij. Kun jij mij vertellen wat ons deze maand te wachten staat? Mei is al weer een dikke week onderweg en ik heb nog niets gemerkt eerlijk gezegd.
de Tank
@de jonge je kan ook wat meer bij de dag leven ipv angst hoe het na de winter zal zijn.
+1
de jonge
Dat is nu dus precies wat ze aan het doen zijn, de meute denkt dat alles aan kant is,want kijk we mogen alles weer....@de Tank bij deze::Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers komt voor 1 september met een wijziging van de Wet publieke gezondheid (Wpg). Zodra die van kracht wordt, kan de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 (Twm) vervallen. Via die tijdelijke wet kan het kabinet bij een opleving van corona nu maatregelen afdwingen, zoals het dragen van mondkapjes.

Het parlement en de Raad van State willen al maanden van de Twm af. Beperkende maatregelen die de overheid oplegt, moeten een permanente wettelijke grondslag krijgen. Die kan in de al lang bestaande Wpg worden opgenomen, stellen zij.

In de gewijzigde Wpg worden onder meer de bevoegdheden van de minister van VWS vastgelegd voor het nemen van collectieve maatregelen bij een pandemie. Het gaat onder meer om sluiting van publieke ruimten, het dragen van mondkapjes, het houden van afstand en quarantaineregels voor mensen die naar Nederland reizen.

In fases aanpassen
De bestaande Wpg kent weliswaar bepalingen ter bestrijding van infectieziekten, maar daarbij gaat het vooral om maatregelen op individueel niveau. "Bij een epidemie op deze schaal waren collectieve maatregelen vereist. De Twm heeft dat gat tijdelijk moeten vullen", stelt Kuipers.

Omdat een integrale herziening van de Wet publieke gezondheid lang duurt, gaat Kuipers de wet in fases aanpassen. Als corona weer opleeft, moet er zo snel mogelijk een permanente wettelijke grondslag voor maatregelen zijn.

Lees ook de laatste alinea maar even... de wet in fases aanpassen...
+2
de jonge
@de jonge oja en mbt je volgende opmerking "" Een paar maanden geleden postte iemand hier een bericht dat we er in mei 2022 wel achter zouden komen wat betreft regelgeving Covid."" Dat naar buiten kwam dat ze de coronamaatregelen straks in een permanente wet willen vastleggen was 5 mei.. dus bij deze antwoord op je vraag.
de Tank
Quote Reactie van @de jonge:
de meute denkt dat alles aan kant is,want kijk we mogen alles weer

Daar trap jij natuurlijk niet in.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
@Hans is Hobby boer Stond op de FvD app?

Baudet van FvD presenteert zich steeds meer als een fascist met alle walgelijke trekken van dien.
De democratie onderuit halen, bewuste leugen propaganda,
De ernst van de Holocaust werd door hem gebagatelliseerd" enz.
Allemaal dingen zo uit de fascistenkast gehaald.
Gisteren was 5 mei, en ging de vlag uit omdat we er van bevrijd waren van fascisten en hun vreselijke en wrede onderdrukking.
Maar er zijn nog steeds bewonderaars, helaas.
+5
de jonge
@arie.j ach ja baudet was ook een wappie toch??heb je al meegekregen dat kuipers de pandemiemaatregelen straks BLIJVEND in de wet wil laten opnemen?? Het zou toch allemaal zo tijdelijk zijn en och och die wappies met hun afgewaaide praat dat er een blijvend iets van gemaakt zou worden was toch onzin en angstzaaien en verdeeldheid en we leven in een democratie daar gebeurt zoiets niet..... wel het gaat dus gewoongebeuren! en weet je wanneer het naar buiten is gebracht in de media? juist op 5 mei! die 20 miljoen die kuipers nodig had voor uitbreiding van de qr code heeft bij sommigen blijkbaar het licht nog niet laten branden en ik krijg steeds meer het idee dat er nog steeds mensen zijn waarvan ik het vermoeden krijg dat er geen lampje in het pitje zit.. gelukkig zijn er wel steeds meer die wel zien dat het niet deugt wat er gebeurt
weurding
@de jonge er zijn er ook die wel het lampje in het pitje hebben maar wat de stroom is afgesloten😇🤭
+1
de Tank
@de jonge 'pandemiemaatregelen straks BLIJVEND in de wet wil laten opnemen?'

Welke maatregelen zijn er nu nog die jou beperken?
+1
de jonge
@de Tank lees maar staat ook in trouw..coronamaatregelen komen straks in permanente wet en geschreven op 5 mei 2022..
+1
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
@arie.j Je hebt een mooi betoog gehouden , zelf heb ik een andere mening hierover en we weten door deze inval in Ukraine bijvoorbeeld dat Amerika rond de 30 BIOLAPS verdeeld over Ukraine daar hadden , maar niet alleen Amerika maar ook andere landen waren daar mee bezig , onder ander Duitsland om maar op te noemen . Wat wilden deze landen met deze BIOLAPS , virussen gaan creëren die zeer besmettelijk zijn . ???Ten aan zien Poetin er zijn natuurlijk vele die hem willen vermoorden , als de geruchten juist zijn dan zou Poetin schildklierkanker hebben . Daarnaast kun je nu beter nog Poetin hebben dan zijn opvolger en rechts hardliner Nikolai Patrushev .

We weten???
Spook-laster en leugenverhalen die zijn verzonnen, en die jij graag doorvertelt zul je bedoelen?
Net als van die Russische minister Van Buitenlandse zaken, wat zelfs Poetin uiteindelijk wat te grof vond worden.
Één van eerste zaken die sneuvelt in een oorlog, dat is de waarheid wordt wel gezegd.
Hitler had er speciaal zijn Goebbels voor.
Maar jij smult er van ?
+4
Achso
@arie.j waarschijnlijk als Frankrijk en Engeland de zaken een beetje anders aan hadden gepakt en niet heel Duitsland in de armoede hadden gedreven, was Hitler waarschijnlijk nooit aan de macht gekomen. Hadden we het gelazer niet gehad. En nu hetzelfde geintje weer, iedereen in de hoek zetten totdat er een reactie komt en dan
: zie je wel.
Fraai is het, kinderen, families betalen het gedonder waarbij Washington en Brussel zich in onschuld wentelen. Grote criminelen zijn het
+1
Albert Altena
@Achso Het was overal recessie hoor.
Achso
@Albert Altena ja en absurde hoge herstel betalingen helpen dan ook niet echt. Maar goed het zal allemaal wel. We wachten maar af wat ze in Brussel en Washington in hun wijsheid doen. Ik hoop maar dat de oostlinie niet in Duitsland terecht komt. Gerust ben ik er niet meer op
+1
jordi 1455
@Albert Altena Duitsland ondervond begin jaren twintig al hyperinflatie omdat ze dachten door geld te drukken hun leningen en herstelbetalingen te betalen zonder torenhoge belastingen te heffen. De wall street crash vond pas in 1929 plaats. Daarnaast ging het verdrag van Versailles niet ver genoeg volgens de Fransen en de Duitsers voelden zich flink vernederd. De Engelse econoom Keynes waarschuwde voor de mogelijke gevolgen en in 1923 probeerden de Nazi's met Hitler een staatsgreep te plegen in Beieren.
+2
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j waarschijnlijk als Frankrijk en Engeland de zaken een beetje anders aan hadden gepakt en niet heel Duitsland in de armoede hadden gedreven, was Hitler waarschijnlijk nooit aan de macht gekomen. Hadden we het gelazer niet gehad. En nu hetzelfde geintje weer, iedereen in de hoek zetten totdat er een reactie komt en dan: zie je wel.Fraai is het, kinderen, families betalen het gedonder waarbij Washington en Brussel zich in onschuld wentelen. Grote criminelen zijn het

Ik weet niet wat je daarmee op doelt.
Rusland heeft geen herstelbetaling of ergens compensatie aan het westen voor moeten geven.
Dus die vergelijking slaat werkelijk nergens op.
Het communistische onderdrukkers rijk, dat veel landen en volken in hun ijzeren greep had gehouden viel uiteen.
En die volken herkregen hun vrijheid als land en volk.
In Rusland is echter de laatste jaren een nationalist als eenhoofdig heerser opgestaan die droomt van een groot sterk rijk met Rusland als kern. En hij probeert met geweld andere landen in te lijven of er marionetten regering neer te zetten
Machtswellust dus.
Achso
@arie.j even goed lezen.
Daarnaast zoek je maar eens op ‚curveball‘ Kun je lezen welk spelletje Duitsland heeft gespeeld in Irak.
Waar ik op doel is dat de verheerlijkte onschuld van Washington en Brussel wel eens wat weerbarstiger is.
+2
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j even goed lezen.Daarnaast zoek je maar eens op ‚curveball‘ Kun je lezen welk spelletje Duitsland heeft gespeeld in Irak.Waar ik op doel is dat de verheerlijkte onschuld van Washington en Brussel wel eens wat weerbarstiger is.

Raadseltje over een mij onbekende sport?
Begin ik niet aan, je schrijft gewoon maar op wat je bedoelt
Verder ben je ook onduidelijk, dus valt er niet "goed te lezen"
Fouten zal de VS genoeg gemaakt hebben in de wereld. Maar Rusland beslist niet minder
Het gaat hier speciaal over deze situatie, en deze rovers en onderdrukkers mentaliteit van Poetin, compleet met oorlogsmisdaden tegen een massa onschuldige burgers.
Daar kan ik geen schuld bij het westen bij vinden.
Achso
@arie.j curveball staat tussen aanhaaltekens en dus betekend dat, dat hiermee niet de sport bedoeld wordt. Begrijpend lezen is een dingetje. Daarnaast is het relaas een antwoord op jou: als de Canadezen en Amerikanen 80 jaar geleden… etc.
Veel had voorkomen kunnen worden, waarschijnlijk. Net zoals nu.
Welnu „curveball“: Five senior officials from Germany’s Federal Intelligence Service, or BND, said in interviews with The Times that they warned U.S. intelligence authorities that the source, an Iraqi defector code-named Curveball, never claimed to produce germ weapons and never saw anyone else do so.
+1
Nevergiveup
@Achso Ik ben een beettje opjectief realisties en kijk meestal beetje op afstand wat er in de wereld gebeurd , en neem alles ook wel met een "korretje zout"

10 jaar of langer geleden zaten we wel eens met verjaardag of kaarten te discuseren dat het eigenlijk zo niet goed kon komen in de wereld , en zeker niet met de BV vernederland. Arie schuift heel veel zaken van zich af, of kleineerd al snel iemand, en wil over bepaalde discussies ook niet echt nadenken.

In het Achterhoofd zie ik dan toch altijd weer die sterke betogen van Pim Fortuin , en wat er te gebeuren stond.

Wat heeft die man het bij het rechte eind gehad zeg ! 🧐
Albert Altena
@Nevergiveup Toch heb ik bij Fortuin altijd zijn oplossing ook niet kunnen vinden.
Nevergiveup
@Albert Altena Altijd niet , of niet Altijd ?

Vond zijn ideeën voor meer dat lokale bestuur , kleine (dorps) scholen ed. Wel iets wat nu wel een oplossing was geweest , want dat soort zaken is volledig fout gelopen , en immigratie # huizen te kort om maar niet te vergeten.

Maar goed als U en ik het voor het zeggen hadden was denk ook niet alles 100% gelukt , soms moet je ook met 90% tevreden zijn .....
+2
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j curveball staat tussen aanhaaltekens en dus betekend dat, dat hiermee niet de sport bedoeld wordt. Begrijpend lezen is een dingetje. Daarnaast is het relaas een antwoord op jou: als de Canadezen en Amerikanen 80 jaar geleden… etc.Veel had voorkomen kunnen worden, waarschijnlijk. Net zoals nu.Welnu „curveball“: Five senior officials from Germany’s Federal Intelligence Service, or BND, said in interviews with The Times that they warned U.S. intelligence authorities that the source, an Iraqi defector code-named Curveball, never claimed to produce germ weapons and never saw anyone else do so.

Begrijpend lezen? alleen voor ingewijden ?
Aanhalingstekens kunnen veel en veel meer betekenen.
Duidelijk zijn, is dat nu zo moeilijk?
alleen mistwolken produceren, en een ander verwijten dat hij niets ziet?
Normaal Nederlands gaat nu ook ontbreken?
En dan is het allemaal de schuld van een ander?
Laat maar met jou.
+1
Nevergiveup
@arie.j Dit zijn van die kleinerende waardeloze op de man reacties die PB geen eer aan doen Arie. Stop daarmee aub.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@arie.j Dit zijn van die kleinerende waardeloze op de man reacties die PB geen eer aan doen Arie. Stop daarmee aub.

Herhaalt kleinerend gedoe over niet begrijpend kunnen lezen, dat irriteert.
En dat is ook een bepaalde manier om op de man te spelen.
Achso
@arie.j blijft lastig he
jordi 1455
Quote Reactie van @arie.j:
k weet niet wat je daarmee op doelt.Rusland heeft geen herstelbetaling of ergens compensatie aan het westen voor moeten geven.Dus die vergelijking slaat werkelijk nergens op.Het communistische onderdrukkers rijk, dat veel landen en volken in hun ijzeren greep had gehouden viel uiteen.En die volken herkregen hun vrijheid als land en volk.In Rusland is echter de laatste jaren een nationalist als eenhoofdig heerser opgestaan die droomt van een groot sterk rijk met Rusland als kern. En hij probeert met geweld andere landen in te lijven of er marionetten regering neer te zettenMachtswellust dus.

Jeltsin was gelieft in het westen, maar toen hij aan de macht was zag de Russische economie een grote krimp en vele grote staatsbedrijven kwamen in handen van de vrienden van Jeltsin. Met als klap op de vuurpijl werd Poetin door Jeltsin benoemd als zijn opvolger.
en.wikipedia.org/wiki/Boris_Yeltsin/…
en.wikipedia.org/wiki/….
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
Jeltsin was gelieft in het westen, maar toen hij aan de macht was zag de Russische economie een grote krimp en vele grote staatsbedrijven kwamen in handen van de vrienden van Jeltsin. Met als klap op de vuurpijl werd Poetin door Jeltsin benoemd als zijn opvolger

Het was gewoon wat een chaos, het communistische rijk en machtsblok stortte van binnenuit in elkaar.
En dan is het een avontuur wie uiteindelijk de macht grijpt.
Bijkomend was ook nog dat door het communisme er in Rusland totaal geen enkele economische middenklasse of zelfstandige meer bestond en dat zelfs al enkele generaties.
Uiteindelijk hebben veelal zgn. oligarchen ofwel superkapitalisten de economische macht voor een groot gedeelte kunnen grijpen , waar Poetin op schijnt te steunen.
En Poetin schijnt daar eigenlijk ook min of meer bij te horen.
Het complete verhaal is natuurlijk nogal wat langer.
Hier een visie erop
businessam.be/de-drie-soorten-oligarchen-wie-zijn-…
de jonge
@George dat is niet zo moeilijk toch, eerst die von leijen maar eens eruit gooien steeds de boel op scherp te zetten
Spuit11
@George Hij, noch zijn voorgangers, hebben het ooit gebruikt. Waarom zouden ze dat nu wel doen?
George
Quote Reactie van @Spuit11:
Hij, noch zijn voorgangers, hebben het ooit gebruikt. Waarom zouden ze dat nu wel doen?

Er zijn sinds de tweede wereldoorlog inderdaad geen atoombommen meer gebruikt maar dat is inmiddels 77 jaar geleden en gelukkig is het niet meer gebruikt en zijn er alleen proeven mee gedaan. Maar het blijft eigenlijk toch bizar dat er nog zoveel van die verwoestende dingen zijn op onze aarde en dat daar gekke machtsbeluste over kunnen beschikken is best zorgelijk.
Nevergiveup
@George inderdaad , En er komen er nu nog veel meer ....
jordi 1455
@George Kernwapens schrikken af, zou jij een land aanvallen die kernwapens heeft?
Twentsch Land
Draai die vraag eens om ....

@jordi 1455
Albert Altena
@Twentsch Land En het antwoordt daarop is dat je dan nog eerder gisteren aan de beurt was dan vandaag!!
+1
Albert Altena
Veel van het hierboven geschrevene doet me denken aan de naïeve Mient Jan Faber destijds met zijn IKV {inter kerkelijk vredesberaad }
bio boer
@weurding dat was teverwachten was 70 jaar geleden niet anders
Jannus
Quote Reactie van @bio boer:
70 jaar geleden niet anders

deden ze dat toen ook met het wc papier??
bio boer
@Jannus de duitsers namen alles in beslag van waarde zo als eten rubber brandstof ijzer alles wat ze konden gebruiken
Jannus
@bio boer wc papier is ook bruikbaar maar minder waardevol en 1 keer bruikbaar
+1
bio boer
@Jannus voor veel eerste levens behoefte 🤣 ik bedenk wel alternatieven
Jannus
Quote Reactie van @bio boer:
ik bedenk wel alternatieven

Mmmmm.... de Boerderij ...🤣🤣🤣
+2
bio boer
@Jannus is wel glad papier dan de veldpost maar abonneren
cornelissen
Quote Reactie van @bio boer:
de duitsers namen alles in beslag van waarde zo als eten rubber brandstof ijzer alles wat ze konden gebruiken

@Detukkeroettwente is toch nog steeds zijn fiets of waarschijnlijk van zijn familie aan het zoeken
Twentsch Land
Die fiets heeft hij allang weer opgehaald maar heeft nu een lekke band.

@cornelissen
diezel
De waarschuwingen (voor komende weken) komen momenteel van zowel de goede als de slechte kanten.
Laat je niet gek maken...........
handelsblatt.com/politik/deutschland/…
mlkvhoudr
Ik ben nogal principieel opgevoed, en daar heb ik niet altijd last van maar in dit geval vind ik het principe boven het geldelijke belang gaat compensatie voor de genen die in de problemen komen en voor de rest gewoon keiharde sancties richting Rusland

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's inflatie en brussel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
145
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
6.003
TREFWOORDEN