Kabinet ziet woningbouwopgave groeien en complexer worden

DEN HAAG (ANP) - Het wordt steeds meer dringen op de woningmarkt. De mogelijk langdurige opvang van Oekraïense vluchtelingen en de huisvesting van ruim 13.000 statushouders maken de woningbouwopgave "nog complexer en nog groter", zegt minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting). Ook andere bewindslieden zien forse problemen bij het wegwerken van de woningnood, want er speelt nog meer.

Daarnaast is er nog het stikstofprobleem, stellen diverse bewindslieden. “We moeten zowel de uitstoot van stikstof verminderen als heel veel woningen bouwen”, concludeert De Jonge. Via de ombouw van kantoorpanden, rijksvastgoed en het realiseren van flexwoningen hoopt de minister in 2024 de beloofde 100.000 woningen te hebben gerealiseerd.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's huisvesting , den haag en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0