Boer Jan neemt een grote beslissing

Al vanaf zijn veertiende melkt boer Jan (seizoen 2007/2008) elke ochtend en avond de koeien. Maar dit jaar is hij zestig geworden en heeft hij een grote beslissing genomen. “Drie weken geleden heb ik voor de allerlaatste keer mijn koeien gemolken en heb ik mijn melkkrukje voorgoed opgehangen.”

Bron

Boer Jan neemt een grote beslissing
boerzoektvrouw.kro-ncrv.nl

Deel dit topic

Reacties

+1
de jonge
Jan groot gelijk, boer zijn is een manier van leven,maar als het lichaam of de geest niet meer meewerkt is het ook ondernemen om dat tijdig te onderkennen en een andere richting in te slaan.
+2
mlkvhoudr
@de jonge ik vind 50 plus zonder opvolging al een uitdaging lijken, ik melk vanafmn 18e/9e zie mezelf niet meer melken als ik 60 ben dat is dan aan de opvolger.
+1
bio boer
@mlkvhoudr mijn vader is van 59 melkt nog 2x daags 110 koeien met hulp en doet er nog 23.500 kippen bij
+1
mlkvhoudr
@bio boer dat zie ik mezelf niet doen dan komen er melkrobots
mlkvhoudr
+1
bio boer
@mlkvhoudr ook zo gek mijn vader het doet hoeft van mij ook niet half 5 tot 23 uur altijd druk in de weer met zijn koeien en kippen
+3
richard-de-wolff
@bio boer heeft wel heel wat bij elkaar gewrot wel respect voor
+1
bio boer
@richard-de-wolff dat heb ik ook zeker soms botst het ook wel eens beetje met nadruk beetje om hij denkt dat ik het leven ook zo ga leiden dat alleen uit werk bestond en prive soms ook aandacht wil mijn vader heeft nooit iets met ons gedaan buiten de boerderij
bio boer
Heeft (deel van) de grond goed verkocht als ik de geruchten moet geloven 70k voor veen grond
Jajo
@bio boer Het is toch bijna jouw buurman. Of hebben jullie dat er bij gekocht?
bio boer
@Jajo nee wij niet is zelfs nog familie maar weet er niet veel van hoe of wat precies wist wel dat die gestopt was dat er grond verkocht is
Melkboer16
@bio boer Jan deed er toch ook nog handel bij?
Valt me dan wel tegen, altijd bij “MeM” gewoond en verders nergens geen kosten gemaakt en dan verkopen ze direct al grond bij staking.
Geef m trouwens wel gelijk dat ie stopt nu met een grupstal.
Hoe oud zou die Jan nu zijn dan
bio boer
@Melkboer16 60 ja hij is ook veekoop man en heeft altijd wat vetweiders er bij
Idd heeft daar nooit wat gekost ik weet de reden niet van verkoop hoe veel die heeft verkocht weet ik ook niet 🤷‍♂️
Melkboer16
@bio boer moet dan nog 7 jaar tot aow! Maar ik kan het me goed voorstellen met een grupstal dat ie stopt.
+1
bio boer
@Melkboer16 aow leeftijd van 67 is voor boer die alles alleen moet doen toch ook niks meschien koopt die wel dikke camper gaat hij vrije tijd inhalen met het geld 😎
+3
zandhapper
@bio boer heb ik ook gedaan-camper ..... heb al heel wat gezien in nederland. Maar ging toen ik nog melkte,(nu alleen weiders) ook elk jaar op vakantie ,eerst campings ,en later vliegen, toen kinderen hun eigenweg gingen , en regelmatig op studie reis . Je leeft maar 1 x
+3
George
@Melkboer16 Nou en ? Ik moet nog 13 jaar tot AOW. Maar ik moet helemaal niks en Jan als ie een beetje heeft opgepast ook niet. Ik kan me ook voorstellen dat je met een ligboxenstal stopt trouwens. Bovendien als de AOW je redding moet brengen ben je denk ik een arme sukkelaar. Je kunt beter maar wat meer achter de hand hebben.
+3
Noorderling
@Melkboer16
Kan zich eerder druk maken hoe hij het op krijgt dan hoe je je tijd uitzingt. Waarom die verontwaardiging als je geen kinderen hebt? Meenemen kun je het ook niet.
+1
labella
@Noorderling ik snap hem wel!
Melkboer16
@Noorderling @George Hij hoeft aan mij echt geen verantwoording af te leggen hoor. Maar tot je 💀 is nog een heel eind voor Jan.
Hij zal de eerste niet zijn die voor de eindstreep alles al kwijtgeraakt is
+1
George
@Melkboer16
Als je geen opvolgers hebt en op je zestigste niet kunt stoppen omdat er niet genoeg overblijft om ruim de eindstreep te halen heb je gewoon slecht geboerd! Ik kan me dat nauwelijks voorstellen bij die Jan.
+2
labella
@Melkboer16 ik ben nog geen 60 maar moet volgens mij wel heel gek doen om niet genoeg over te houden om de eindstreep te halen
+2
Noorderling
@Melkboer16 mooi toch, anders mag jezelf verzorgingstehuis betalen, als je zo oud mag worden.
Frans1
@Melkboer16 wees blij dat er ook mensen zijn die er niet op blijven zitten. Huren kom je ook niet verder mee. En waarom direkt zo argwanend? Hij is ons geen verantwoording verschuldigd waarom hij het aan kleingeld maakt
+1
Twentsch Land
In zijn geval ( geen opvolgers ) heeft hij er groot gelijk in dat hij het er wat van neemt....doet hij dat niet dan is er later wel een ander die dat doet van zijn geld.
Erco
@Twentsch Land ook als je wel opvolgers hebt kan je toch rond die leeftijd t boeltje overdoen? Het is genoeg waard om het tot je dood makkelijk uit te zingen
+1
Twentsch Land
Hangt er maar net van af hoeveel geld je uit het bedrijf wilt halen in zo’n geval.

@Erco
+1
Erco
@Twentsch Land als je wilt stoppen moet je dan maar doorwerken omdat je opvolgers het dan pas maar net voor 1/4 van de waarde kan overnemen of nog minder? Als je lekker door wilt blijven werken of het wat rustiger aan kan doen is het ook geen probleem lijkt me al ga je door tot 80
Melkboer16
@Twentsch Land zijn genoeg boeren die heel hard gewerkt hebben maar slecht voor zichzelf gezorgd hebben!
Dat ie op zijn leeftijd en leefstijl al direct grond van de hand doet bevreemd mij een beetje maar keur het zeker niet af?
Zal iedereen wel weer over me heen vallen maar ik ben geen Johan Derksen.
+3
Grasbaal
@Melkboer16 hij kan het beter nu zelf verkopen (en opeten) als straks zijn erfgenamen als ie koud in de kist ligt...
+1
Erco
@Melkboer16 precies oordeel niet voor je iemand gesproken hebt
+10
George
@Melkboer16
Kun je zelf wel stoppen met melken zonder grond te verkopen? P rechten eerst de helft belasting aftikken , heb je dan nog genoeg over ?
Nee je bent geen Johan Derksen , die man heeft gewoon groot gelijk. Wat een onzin tegenwoordig in medialand. Er kan helemaal niks meer. Allemaal links georiënteerde en zogenaamd politiekcorrecte media. Het OM gaat onderzoek doen na een voorval wat Derksen opbiecht uit 1971 terwijl er geen aangifte van slachtoffers zijn . Wat een dwazen in dit gekke land.
marcsterreborn
@George We zijn wel benieuwd naar wat jij in je jonge jaren allemaal hebt uitgehaald....
+4
George
@marcsterreborn
We? Wie zijn we? De ervaring van nu is dat je dat beter niet kunt vertellen aan mislukte linkse mediafiguren.
+3
matt
@George en wat denk je van die politiek correcte adverteerders,stella trok zich ook meteen terug.
Eigenlijk zou je je splinternieuwe fiets nu meteen moeten teruggeven.
George
@matt
Ja inderdaad, ik vind het nergens op slaan. Maar mijn fiets houd ik wel😀
+1
komelker 2
Ik was liever door blijven melken ipv. een B&B . Zeurende toeristen en einde privacy.
+1
Grasbaal
@komelker 2 gelukkig mag iedereen zelf invullen hoe hij zijn laatste jaren gaat "ondernemen". Er is meer mogelijk dan alleen maar melken...
+2
komelker 2
@Grasbaal Daarom begon ik mijn reactie ook met ik.
+2
Twentsch Land
De vraag is ook of dat kan, bracht het nog genoeg inkomen op en hoe was/is het lichamelijk ..... je hoorde de jaren door vaak genoeg dat die altijd op een Grup molken met 55 of 60 jaar de knieën versleten hadden, hij zal vast zijn reden hebben waarom hij heeft gekozen .... geef hem groot gelijk en wens hem de rest van zijn nog veel schik.

@komelker 2
+1
Melkboer16
@komelker 2 beetje handel en weiderij. Zeurende toeristen dan kan je ook nooit weg en dan mag je de troep van een ander opruimen!
Maar ik vind het wel knap dat ie 45 jaar op een grupstal toch een behoorlijk koppel koeien gemolken heeft.
George
@Melkboer16
Volgens mij was ie vanuit Frankrijk onderweg naar huis vanuit een vakantie uit Portugal. Hij kan dus wel van huis.
Melkboer16
@George hou maar op mij is het wel duidelijk.
En nee ik kan ook niet stoppen zonder grond te verkopen die we zelf gekocht hebben en voorts heb ik de rest netjes uitgekocht.
Maar als ik 60 ben moet het wel lukken,
+2
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
En nee ik kan ook niet stoppen zonder grond te verkopen

Oke mooi dan weten we dat ,Jan heeft ook wat verkocht en heeft geen kinderen , dus so what? Je neemt niks mee dus lekker genieten van wat cash kan geen kwaad. Ik zelf probeer dat moment van grond verkopen zo lang mogelijk uit te stellen en dat lukt me al 15 jaar zonder te melken maar eigenlijk zijn we gewoon hartstikke gek omdat we geen opvolgers hebben en de jong toch al doen wat ze willen.
weurding
@Melkboer16 denk zelf dat het je reuze mee valt, al is dat per boer weer verschillend natuurlijk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
45
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN