Joindata

Coöperatieve collectemand kwam weer voorbij. 50 euro maal 12000 RFC leden is toch weer 600000 euro uit de sector getrokken. Staan trouwens 29 mensen op de site van joindata.nl... die allemaal een onkostenvergoeding krijgen....

Ik heb nu al mijn twijfels, wat denkt de rest?

Deel dit topic

Reacties

Tiepmachien
Ik heb ook twijfels
+2
harke
Waarom moeten we hier 50 euro voor betalen terwijl we er niet om vragen???
Willemijn82
@harke dat is een goeie vraag… Het is geen wettelijke verplichting, maar veehouders worden wel verplicht lijkt wel.. Beetje bijzonder..
+1
Tiepmachien
@Willemijn82 een itc wizzkid heeft een dealtje met nzo gemaakt
Soort Sywert van Lienden maar dan slimmer
-Jan-
Quote Reactie van @Tiepmachien:
Soort Sywert van Lienden maar dan slimmer

Soort van meekijk loket van de overheden waarop ze alles kunnen analiseren en uitbuiten
Willemijn82
@Tiepmachien ja nogal riskant.. want straks heeft joindata (lees Crv bv, rfc bv, agrifirm bv als oprichters) inzicht in alle datastromen van alle melkveehouders. Bizarre is dat het vinkje CRV bv nooit uit kan. Onder het mom we zijn het stamboek (wat ze niet zijn, want dat is CRV ua het oude NRS) laten ze je een vinkje zetten waarin staat dat CRV bv je gegevens voor eigen commerciële doeleinden mag gebruiken. Probeer zelf dat vinkje maar eens uit te krijgen en aan te geven dat je geen toestemming wilt geven voor het commercieel laten gebruiken van je gegevens door je concurrent CRV bv (op gebied van handel in dieren/genetisch materiaal). Dat lukt niet.. Een speler in de markt, krijgt op deze manier van RVO alle I&R-gegevens van alle rundveehouders in NL zonder dat daar een wettelijke basis voor is en koppelt daar allerlei gegevens aan vast.. Best bijzonder.. want zo zijn veehouders al helemaal aan de voorkant alle autonomie over hun data kwijt geraakt.. en kan de concurrent er mee vandoor gaan..
Tiepmachien
@Willemijn82 Triest
Er kan pas een bloem groeien wanneer je een bol plant
Meeste veehouders vertikken het om ook maar iets te doen
Dan moet je niet zeuren zoals fdf continu doet over de gevolgen of het beleid
Maar... die klagen iig nog
Nmv al gehoord over huidige beleid????
LTO lijkt slimmer bezig door aan de voorkant te lobbyen, echter die maken in hun afweging ook een dodelijke fout.
En zo gaat de sector de afgrond in
Niemand heeft de juiste strategie om er verandering in te brengen
Willemijn82
@Tiepmachien de juiste strategie is denk ik de regie over boerendata terug te pakken. Alleen de overheid en de grote spelers hebben het zo ingericht dat dat bijna onmogelijk is. Joindata is in de kern geen slecht initatief als het daadwerkelijk in boerenhanden was geweest en echt onafhankelijk zou zijn. Dat is het niet nu.

Nu worden er keuzes gemaakt die de belangen van de grote spelers dienen omdat de data ook in hun handen is. Behoud/verbetering van productiedoelen/exportpositie staat denk ik voorop zodat de grote spelers hun concurrentiepositie internationaal behouden/verbeteren en het de BV Nederland meer oplevert, maar het de vraag is of de boeren daar zelf veel van terug zien en of ze er niet aan onderdoor gaan nu (boeren op minder productieve grond moeten weg?). Terwijl als de data/regie meer in handen zou zijn van boeren, zou er wellicht meer ingezet worden op duurzaamheid/continuïteit van boeren(gezins)bedrijf en stonden boeren niet in de uitverkoop.

Maar wat zou jouw strategie zijn?
En wat is het beleid van NMV?
Tiepmachien
@Willemijn82 Mijn strategie leg ik niet bloot
Geen reden om transparantie na te streven
En nmv.... moet je daar vragen
Ach laat maar, vergeefse moeite
marcsterreborn
@Tiepmachien jij hanteert de Rutte-doctrine?
Tiepmachien
@marcsterreborn 😂😂😂😂
Ik zeg dat ik het niet deel
En jij vraagt weer een keer hoe
Lachen 😛
Tiepmachien
@Tiepmachien Vooruit
Een uitzondering
Het begint met het hebben van respect
Tiepmachien
@marcsterreborn Waardeloos nummer

Willemijn82
@Tiepmachien dat is jammer
Herbert
Gezamenlijk weigeren te betalen. Laat de bedrijven die onze data willen maar betalen.
+2
Willemijn82
@Herbert dat zou mooi zijn als dat lukt! Maar zo moeten boeren het wel meer gaan zien. Data is goud waard, maar de geldstroom/datastroom is nu niet “circulair”. Het geld blijft hangen bij de grote spelers.. als je het hebt over kringlooplandbouw zouden ze (boeren, overheid, grote spelers) moeten beginnen met de data/geldstromen ook circulair inrichten..
+1
fries8
Geen account aanmaken, anders sta je geregistreerd
Bekkink
Wat als je niet betaald? Mag je dan geen melk meer leveren? Geen koeien meer houden?
+1
Tiepmachien
@Bekkink probeer het eens 😂😂😂

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's getrokken en rfc geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN