Illustratie van: Hans Kramer

ING: ‘Onderbezetting leidt tot rendementsverlies zuivelketen’

Zuivelproducenten hebben door het lagere melkaanbod moeite om de capaciteit van hun fabriek optimaal te benutten. Volgens Jan Willem van den Berg, sector specialist Agri bij ING Sector Banking, leidt dit tot rendementsverlies aan het einde van de keten.

Deel dit topic

Reacties

Tiepmachien
Precies. We komen in de fase waarin de markt zijn werk gaat doen. Een zeer goede en gezonde ontwikkeling
Afnemers die eisen opleggen welke niet terugverdiend worden in de markt kunnen het shaken ( milkshake)
We weten allemaal welke afnemer veel voor weinig wil
Rfc heeft de fabrieken onderbezet, en is niet voorbereid op de massale krimp
Ik heb mijn conclusie getrokken
Bij Rfc krijg je de eerste jaren niet het best betaald, en je moet bijstorten. Beide geen zin in.
Jaap40
@Tiepmachien meest onrendabele fabrieken gaan gewoon sluiten, zowieso deel van personeel eruit. Prijzen omhoog en weer verder.
Hoge gasprijzen (melk verhitten) zal prijzen nog sneller omhoog jagen. Her kan gewoon geen andere kant meer op.
+3
jvt
@Tiepmachien juist, en ze gaan dadelijk wel fabriek sluiten, maar in de managementlaag blijft weer een hoop volk zitten. Arla zoekt nieuwe leden, dadelijk de nieuwe toren in pronsfeld vullen met dure bijkoopmelk op spotmarkt, omdat ze vergeten zijn hun eigen leden een fatsoenlijke melkprijs te betalen en alleen maar werkplezier te bederven met allerlei onzinregels die niks extra brengen
ted9
@jvt Zal tijd worden dat jij onze coop gaat verlaten. Snap eigen niet dat je dat al niet gedaan hebt. Kritisch zijn op je coop is goed maar wat jij allemaal uitkraamt ook op arla garden lijkt me niet gezond. Heb je zelf bedrijfsmatig wel goede resultaten ...of zit daar de pijn.?
+3
Tiepmachien
@ted9 Is dat een juiste houding tov collega’s met een andere mening? Zou je het statutair geregeld vast willen leggen dat hij geroyeerd wordt?
ted9
@Tiepmachien Een mening of verwijten daar zit een groot verschil in.
+2
jvt
@ted9 Nee, zeer slechte jaren gehad. Ook nooit moeilijk over gedaan trouwens, geen geheim. Maar wil niet zeggen dat we alles maar moeten accepteren zonder dat daar meerprijs tegenover staat. Cono heeft nog pak regels meer dan arla, maar is betaling laatste jaren ook naar geweest, dan mag je bovenwettelijke eisen rustig stellen. Trouwens geen enkele moeite om aan kwaliteitseisen of arla voorwaarden te voldoen, dat terzijde, maar gaat het niet om.
Jack Konijn
@jvt "dan mag je bovenwettelijke eisen rustig stellen."
Dat weet ik niet of dat mag? En was het zo bijzonder beter? Éen kremlin is meer dan genoeg!
ted9
@jvt Ik denk dat je eens moet informeren wat de eisen bij andere fabrieken zijn dat zal je goed doen
jvt
@ted9 ben maar niet bang dat we daar niet mee bezig zijn. Veel kans dadelijk nog uitzingen tot 1 juni 2023 en dan hoef je me niet te royeren zijn we zelf wel weg. Word te oud om te geloven in altijd maar excuses. Kijk naar bio...als er een melkstroom is die meerwaarde kan bieden is het wel bio en melkprijs kan amper plussen boven gangbaar, en alles wat tussen witte melk die voldoet aan alle kwaliteitseisen plus premie voor net celgetal en kiemgetal, en bio geeft nul meerwaarde op boerenerf
Hans van Bergen
Ing heeft amper klanten onder de boeren dus waar hebben ze het over
kearl
@Hans van Bergen Denk dat je daar een beetje op verkijkt
+1
Realisme
@Hans van Bergen misschien wel onder periferie
+4
gerardj
Liever onderbezetting en een goede melk prijs dan een overbezetting en een k..t prijs
+2
Bekkink
Alle overbodige regels er per direct af. Melk is wit.
Willem123
@Bekkink GOED ZO !!!
+1
Jaap40
@Bekkink uiteindelijk zijn bovenwettelijke zaken gekomen onder het mom van concurreren kunnen met buitenland etc. Export dit export dat bla bla.
Bij de huidige markt gaat het het erom dat melk wit is. Overbodige regelgeving op moment. Gangbare prijs haalt bio in, regels in de kast.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's van den berg geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN