Hoe zit het met de vergunning van circuit Zandvoort? Vandaag doet de rechtbank uitspraak

De rechtbank in Haarlem besluit dinsdagmiddag of de vergunning die is verleend voor het circuit in Zandvoort wel in stand kan blijven. De kwestie draait onder meer om de vraag of de stikstofuitstoot binnen de normen blijft. Volgens milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) klopt de gebruikte stikstofrekensom niet.

Deel dit topic

Reacties

Tiepmachien
Handhaven!
brom
Jep

(klik om te vergroten)

Nevergiveup
Volgende keer max 100 denk.

Gaat gewoon door natuurlijk , all for the money ๐Ÿ’ธ๐Ÿ’ธ๐Ÿ’ธ๐Ÿ’ธ๐Ÿ’ธ๐Ÿ’ธ๐Ÿ’ธ๐Ÿ’ธ
Tiepmachien
Ook is een maximum aan stikstofuitstoot in de vergunning opgenomen, wat in de oude niet het geval was.

Volgens de rechtbank is de stikstofuitstoot daarom altijd lager dan in de oude situatie het geval was.

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Max mag crossen voor het oranjelegioen!
BertK
@Tiepmachien In mijn oude AmvB stond ook niks over stikstofuitstoot, in mijn PAS melding wel. In mijn NB-aanvraag ook. Kom maar op met die vergunning!
+1
Tiepmachien
@BertK Jij ziet de juist kans๐Ÿ‘๐Ÿ‘
achterhoeker2
@Tiepmachien Moet jij niet eens wat gaan doen?
Tiepmachien
+1
hans-hans
Mob kan nooit winnen tegen prinsen
Nevergiveup
@hans-hans Jammer van de democratie, En ten voete getreden grondwet ....
Grasbaal
Ook MOB geeft vol gas:
Quote:
Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) gaat in hoger beroep bij de Raad van State tegen de rechterlijke uitspraak om de stikstofvergunning van het circuit in Zandvoort in stand te laten. Dit zegt jurist Valentijn Wรถsten van MOB in een reactie op de uitspraak van de bestuursrechter van de rechtbank in Haarlem.

De rechtbank stelt vast dat in de oude situatie het circuitterrein het hele jaar gebruikt mocht worden voor auto- en motorsportactiviteiten en andere grote evenementen, waaronder de Formule 1. Het organiseren van het evenement zal niet tot meer uitstoot van stikstof leiden, redeneert de bestuursrechter.

Wรถsten: โ€œHier is iets gruwelijk mis. We hebben de rechtbank zojuist horen zeggen dat de stikstofberekening niet relevant zou zijn. Maar waarom heeft de rechtbank dan de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak (STAB) aan het werk gezet? Dat zijn onafhankelijke milieu-ingenieurs van de rechtbank die in dit geval stikstofrekensommen kunnen nalopen. Dat hebben ze ook gedaan en dat kost ook veel publiek geld. Dat doe je alleen als het ook een rol speelt in het oordeel van de rechtbank. Er is iets raars aan de hand dat ze de STAB aan het werk hebben gezet en aan de andere kant zeggen dat de rekensommen niet relevant zijn. Nog ernstiger is dat de rechtbank zegt dat de oorspronkelijke onderliggende vergunning alles toestond. Dan zou er strikt genomen genoeg stikstofruimte zijn om Tata Steel en Schiphol onder deze vergunning te brengen.โ€

nieuws.nl/algemeen/20220426/…
+3
matt
@Grasbaal die onafhankelijke milieu ingenieurs van het STAB zijn toch ook ingezet bij die vergunning van die boer in brabant.

Dus zo raar is dat niet valentijn,wel is het uiteraard raar dat je deze zaak verliest,en die andere tegen die boer wel weer wint,dit stinkt.
+1
de jonge
@matt vanaf dag 1 toch al gezegd en gevraagd, hoe lopen de lijntjes bij de mob ook qua financiรซn
+2
Melkveehouder.
@Grasbaal Spannend!

Johan Vollenbroek tegen de eigenaar van circuit Zandvoort, Bernard van Oranje en neefje van onze Koning, bij de Raad van State.

De Raad van State met als voorzitter van de Raad van State onze Koning Willem Alexander.
Met als Vice-president van de Raad van State de D66โ€™er Thom de Graaf die ooit Johan Vollenbroek heeft geridderd voor zijn inzet.

Wie gaat het winnen?
+1
HansBa
Denk dat wij als boeren de uitspraak maar is flink moeten laten bestuderen. Misschien valt er voor ons ook wel voordeel uit te halen. Precedent heet dat toch.
+1
cornelissen
@HansBa Ben ook niet erg ongelukkig met deze uitspraak, gewoon op basis van bestaand gebruik van voor de aanwijzing van de stikstofgevoelige natuurgebieden
kanniewaarzijn
@cornelissen HansBa en Cornelissen, hebben jullie nooit gehoord van meten met 2 maten?
cornelissen
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
van meten met 2 maten?

Biedt misschien kansen ,als dat zo is voor een echte goede advocaat, mocht het nodig zijn.
Ik persoonlijk zit ook tegen een stikstofgevoelig natuurgebied aan en heb ook de laden van de kast omgekeerd en een vergunning gekregen op basis van een oude milieuvergunning, toen nog hinderwet vergunning geheten.
Tiepmachien
Waardeloze uitspraak
Richting Zandvoort

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uitspraak en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!