Verlies MTC is opgelopen tot ruim 15 cent! Dit is 150.000 euro op 1 miljoen liter melk!

DLV geeft aan slechts 12,7 cent, dus ruim 2 cent voor DLV, dat gaat lekker zo en de boer maar werken!! Waar is die EUR 23.300 euro gebleven? De kas van DLV is goed gevuld!

Deel dit topic

Reacties

Jaap40
Wel jammer maar ondernemen is risico's nemen. Gaan voor een afgeroomde opbrengst is hetzelfde als de winst niet willen zien
Is het omwille van te hoge kosten vooraf af willen dekken ...? dan is werken tegen een maandsalaris vaak verstandiger.
+1
diezel
Quote Reactie van @Jaap40:
vooraf af willen dekken

Dat vind ik nu juist het bijzondere dat er bij dit product steeds over "afdekken van risico's" gesproken wordt, terwijl het m.i. gewoon gaat om "een extra rendement" te behalen d.m.v. de meest simpele (en risicovolle) optie-strategie van Call-opties schrijven.
lynx.nl/beurs/beurs-koersen/…
+2
Realisme
@diezel je dekt risico’s af als je handelt met zowel je output als je input. Kan voor bedrijven die intensief zijn best aardig werken om je marge vast te zetten. Zet je alleen je output vast en niet je input dan is het een soort casino.
+2
hans-hans
@Realisme niet als er hoge kosten aan zitten
Stel je gaat iets verzekeren , maar de verzekering wil heeel veel winst maken dan kun je soms beter onverzekerd zijn en het risico zelf te nemen
Realisme
@hans-hans ja maar dat zijn precies de keuzes die je dan moet maken. Ik heb bij die MTC elke keer het idee dat boeren toch wel zouden moeten snappen waar ze aan beginnen en wat de risico’s inhouden
+1
diezel
Quote Reactie van @Realisme:
Zet je alleen je output

Ze zetten "de output" m.i. niet vast. Ook al suggereren ze dat op hun homepage wel. Niet slim.....
milktradingcompany.nl/hoe-werkt-het/
Bij "Hoe werkt het" de voorbeelden.
Positief: Men verkoopt futures voor boter en melkpoeder op een omgerekende melkprijs om die later lager terug te kopen. Extra rendement.
Negatief: Ongelimiteerde verliesmogelijkheden en hoge margin-vereisten als prijs hoger wordt.
Tsja, futures verkocht voor vermoedelijk 40-45 cent en nu al bijlappen tot bijna 70 cent bij een zelf te ontvangen melkprijs van 50 cent.
Waar waren degene die verantwoordelijk waren voor de transacties (muisklikken) vanaf zeg week 40/2021?
Heftig hoor. 😞

(klik om te vergroten)

+4
pieta
@diezel Gebrek aan kennis. Wat je niet echt snapt kun je wellicht beter niet doen.
Melkboer16
@pieta je haalt me de woorden uit de mond! Ooit eens een bezoekje gehad van mijn bankman of ik geen cap of swap wilde nemen.
Ik begreep er geen klap van en toen zei de bankman dat hijzelf het ook niet helemaal snapte en toen heb ik besloten om het niet te doen!
Later heb ik er samen met de bankman in een andere gelegenheid nog fijn een paar sapjes op gedronken.
Ondernemen is risico lopen
Noorderling
@Melkboer16
Het is toch geen rocketscience?
Zo lastig is het niet, alleen is vaak niet alles erbij verteld. En dat is wel een kwalijke zaak, dat die banklui het niet snapten is hetzelfde als wij als melkveehouders niet weten hoe je een koe melkt. Ieder z'n vak, adviseur die maar wat met je koeien gaat proberen hoeft om mij ook niet weer te komen.

Met dergelijke contracten wint een ander al jij verliest en andersom. Iedereen komt bij je om geld te verdienen. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn.. Het wordt veilig als je je marge afdekt. Maar een keer raak gokken doet het beter in de kroeg.
mlkvhoudr
@Noorderling hier kwam de huisbankier destijds ook met allerlei ingewikkelde onoverzichtelijke zooi aanzetten met de overname Hypotheek, ik weet na al die jaren de details niet meer maar ik wou gewoon geld lenen en een rentepercentage uitonderhandelen
Cowboy3
Waar verliezers zijn, zijn ook winnaars.
+1
Frans1
@Cowboy3 ja, dat zijn de mensen aan de andere kant van hetzelfde contract, zo simpel is het
Tiepmachien
Evelien, ben je een gedupeerde?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dlv geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN