Vreugdenhil Dairy Foods zoekt nieuwe melkveehouders

Zuivelbedrijf Vreugdenhil Dairy Foods heeft ruimte voor 50 tot 100 miljoen liter extra melk. De firma zoekt daarom nieuwe melkveehouders.

Deel dit topic

Reacties

jan 10
Huppeke,ruim honderd boeren kunnen van van bel naar jan.
Noorderling
Nog geen kwantumtoeslag?
Moet toch wel wat meer bieden dan een ander om leden elders los te peuteren.
+1
robbies
@Noorderling Zolang er bij anderen nog ontevreden boeren zijn, het cadeautje van de DMF bij RFC nog aanwezig is in de wetenschap dat je over 5 jaar met alle egards weer terug kan komen, hoef je als alternatieve particuliere afnemer niet veel te bieden.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @Noorderling:
Nog geen kwantumtoeslag?

Ik lees iets over hoeveelheidstoeslag.
Putjeschepper
Ze zoeken allemaal melk
+3
bio boer
@Putjeschepper die spotprijs melk doet nu wel pijn 😅
boer03
@bio boer nu wel. Maar daar zodra ze genoeg melk hebben is spotmarkt melkt de melk waar ze het makkelijkste vanaf komen. Dat is bij ledenmelk net even wat anders.
Putjeschepper
@bio boer haha precies eigenlijk beetje verwend zijn ze.
Jaap40
@bio boer spotmelk bestaat amper in de huidige markt
robotmelker
Ik zoek onderhandelingsruimte..... Wat heeft Vreugdenhil extra te bieden?
Cowboy3
Quote Reactie van @robotmelker:
Wat heeft Vreugdenhil extra te bieden?

Een cent of 3 meer als veel liters en een goede kwaliteit levert.
Mh12
@Cowboy3 als wat meer. Prijzen die vreugdehil publiceerd is volgens mij incl kwaliteitstoeslag en bij levering meer dan mln per jr......... ik ben daar weg gegaan 4 jr geleden omdat ze toen al jaren structureel te weinig betaalden........ en dan heb ik het niet over een kwart cent, maar centen per jr...... nieuwe kwaliteitssysteem heb ik niet meer meegemaakt. Maar begreep wel als je bv 1x forse uitschieter kiemgetal hebt, je gerust 2 mnd die totale kwaliteitstoeslag mist van ik dacht meer dan een cent.....
Of je moet met vreugdehil zelf prijs af kunnen spreken boven de gepubliceerde prijs. Maar weet niet of dat gebeurd.
Cowboy3
Quote Reactie van @Mh12:
Maar weet niet of dat gebeurd.

Ik wil het ook wel anders formuleren, als je een slechte kwaliteit en weinig liters levert krijg je 3 ct minder, hier in de buurt zijn er een goed jaar geleden een aantal naar vreugdehil gegaan die hielden wel van prijsafspraken en sommigen twijfelen of dat daar is gebeurd, ik geloof daar niet zo in, wat denk je als oud leverancier?
Noorderling
@Cowboy3
Of mag je blij zijn dat je nog wat betaald krijgt?
In andere sectoren is het direct veevoer als er een vlekje gevonden wordt of wat aan mankeert.
Vraag me af of de kosten voor een melkafnemer niet hoger liggen dan die 1-3cent. Betalen we dan met zn allen het overige gat dat gedicht moet worden?
bio boer
@Noorderling de kiemgetal normen zijn veelhoger wat wettelijk mag dan die van qlip en word verdund met de rest dus kunnen het prima verwerken kost de fabriek niks exstra
Daar kwam ik achter roen we cokz controle hadden werd mij dat verteld we maken op kleine schaal wat boeren roomijs dus dan krijg je cokz controle anders mag je geen rauwe melk verwerken
Noorderling
Quote Reactie van @bio boer:
en word verdund met de rest dus kunnen het prima verwerken kost de fabriek niks exstra

Dat is altijd maar een wankel evenwicht, zijn bacterien, dat is niet simpelweg opmengen en verdunnen omdat het opzichzelf geen stabiel proces is. Net als met antibiotica, het zit er wel of niet in en dat kan allerlei processen beinvloeden.

Kiemgetal boven de 10 is gewoon fout. Vroeg of laat is er altijd wat aan de hand, ook al kun je het niet altijd direct vinden, later valt het kwartje wel een keer. We werken met voedsel, daar mogen we ook best bewust van zijn.
Celgetal boven de 200 idem, dan lopen er een paar koeien tussen met (subklinische) mastitis, die melk van zon miljonair drink je ook niet puur bij het ontbijt op, dan hoeft die ook niet in de tank wat mij betreft.
bio boer
@Noorderling naar spasteriseren ben je ze weer kwijt op de thermische resistenten na heb dit jaar 1x uitschieter gehad van 150 kiem is tot nu toe raatsel vermoend dat de robot een 3 speen verkeerd heeft ondergehangen zo viese troep heeft gemolken zou het anders niet weten hoe je 1 malig zo mega uitschieter kunt krijgen 🤷‍♂️ naar jeren 1e klas melk was het nu een keer mis helaas
Klussera
@Mh12 laatste tijd was beter maar eerste jaren na quotum deden ze het zeer slecht
Melkboer16
@Klussera als Vreugdenhil uit zou betalen wat ze uit kunnen betalen op dit moment zat de fabriek zo vol!
+3
Noorderling
@Melkboer16
Particulier, kopen nu klanten door wat melkgeld te investeren net als Anker deed, om straks weer te zakken zodat iedereen net niet weg loopt?
jan 10
Quote Reactie van @robotmelker:
Ik zoek onderhandelingsruimte..... Wat heeft Vreugdenhil extra te bieden?

Bel ze maar op,als je groot leverancier bent ,zal je makkelijk binnen komen.
Laat maar weten tegen welke melkprijs komende jaar....:😬
Klussera
Vroeger zaten Nestlé en leerdammer net onder rfc eerste jaren vreugdenhil was niet zo best word veel aangekochte melk verwerkt
bio boer
Het is altijd lastige spagaat als geen fabriek behoefte heeft aan melk kunnen ze makelijk zakken je kan toch nergens heen denken ga wel minder melken zo dat er krapte komt doet ook exstra pijn als de melk goedkoop in 🤷‍♂️ nu is het even anders zijn meerdere afnemer bereid nieuwe levranciers toegelaten dus moeten ze goede prijs geven als ze niet willen dat de fabriek leegloopt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders , zuivelbedrijf en vreugdenhil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!