Nieuwe BGT grenzen

In 2020 heb ik de BGT check gedaan afgerond . ( heel gedoe , maar nadat RVO bijna al mijn bezwaren toekende de BGT check afgerond ) Dit jaar gelden voor het eerst voor mij de BGT grenzen in de perceelsregistratie . Wat schetst mijn verbazing, de aangegeven grenzen komen totaal niet overeen met wat overeengekomen is bij de BGT check , bij een paar percelen is het zelfs zo bizar dat ik een talud van de buren bij mijn perceel kan voegen ( groen vlaggetje...met notabene een slootafscheiding ) RVO helpdesk zegt ' heel vervelend, u zult alles toch aan moeten passen '. Zijn er meer die hier tegenaan lopen ? , wat heeft die BGT check dan uberhaubt voor nut gehad.

Deel dit topic

Reacties

p.w.
Zelfde hier. Inderdaad twee jaar geleden na veel tijd en frustratie alles op orde, en nu kunnen we opnieuw beginnen.....
+4
Farma_boerke
Hier hetzelfde, geen waarschuwing maar door zelf te checken weer veranderd. Heb fouten RVO in voordeel maar laten staan, ben er wel klaar mee.
+1
fries8
Heb ook gewoon wat groen en rood vlaggetje was geaccepteerd , zij weten het toch beter en scheelt een hoop gedoe
+1
Nevergiveup
@fries8 hier hetzelfde , bv. over 0,04 ha enzo , ze zoeken het maar uit 🖕
Boerma
Hier gewoon hetzelfde gedaan als andere jaren. Aangevinkt dat perceelsgrens was gewijzigd/veranderd en er weer bijgevoegd. Zien wel wat ze ervan zeggen.
Wel zorgen we er altijd voor dat 80/20 regel voor derogatie niet in gevaar kan komen.
Jan-T
Hier ook vreemde grenzen en afwijkingen.
Het is elk jaar het zelfde verhaal. soms krimpt een perceel, Een andere keer ligt een deel van de grens weer op het perceel van de buren.

Heb alles maar weer gewijzigd en de volgende dag nog een keer gecontroleerd weer wat kleine afwijkingen in de grenzen. Na drie keer was het goed.??

Vind het maar een slecht systeem.
bonsjoer
Zo te horen ben ik dus lang niet de enige waar dat hele BGT Check gebeuren een nutteloze werkverschaffing is gebleken.. er moet bij de RVO dan toch een lampje gaan branden lijkt me... zal wel weer een eindeloze bezwaarprocedure worden vrees ik.
Alle groene vlaggetjes binnenharken lijkt me ook riskant, hoe verleidelijk ook .., want bij mij had een ambtenaar wel een erg creatieve dag met zowel bizarre rode als groene vlaggetjes.
bio boer
Meestal accepteer ik het gewoon als het niet tegek is ga niet moeilijk doen om alle gensen weer klein stukje teverslepen
jan w
Wij hebben hier een brief gehad, met een uitleg dat men dit jaar nog geen gebruik van die BGT check gaan maken, dit omdat nog niet alles is afgerond.
JohnDeere7serie
Hier ook standaard druk met gele hokjes slepen. Luchtfoto's eronder worden wel wat scherper met de jaren. Nog geen BGT gehad.
Erco
Bgt check was t nihil. Nu willen ze alsnog 7000 M2 jatten
Vario512
Als je op de legenda klik in het programma, dan staat er ook een kaartlaag bij met de naam "Mestvrije zone (5 meter)".
Zijn ze bij het ministerie al een paar stappen verder...
+1
Nevergiveup
@Vario512 weet je wat ze kunnen 🖕

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's perceelsregistratie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!