Boeren leggen gesprekken over uitkoop stil



Quote:
Boerenvertegenwoordigers hebben zich in zeven provincies teruggetrokken uit het overleg over het terugdringen van de stikstofuitstoot in Nederland (de gebiedsgerichte aanpak).
De boerenvertegenwoordigers voelen zich niet gehoord door minister Van der Wal van Natuur en Stikstof. Ze vinden dat de gesprekken te veel gaan ove

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Meerdere partijen zeggen overleg op, meerdere partijen volgens minister al weer terug aan de onderhandelingstafel, geen touw aan vast te knopen.

Maar meerdere partijen terug dus wie zijn dat dan ?
T60401
@mlkvhoudr Iedereen moet een zegje doen. Behalve diegene waar het om gaat de boer
mlkvhoudr
@T60401 ik volg het maar zeer zijdelings, dus heb er geen idee van welke partijen met wie overleggen, ik meen er in te lezen dat de minister bluft dus lijkt mij Kamervragen op zijn plaats met welke partijen de minister nu overleg heeft.

Los van dat ik geen idee meer heb welke strategie de juiste is voor het al dan niet bestaande probleem
vedder
@mlkvhoudr Erwin Vermeulen is weer terug
+8
de jonge
Wat zijn we als ik het zo naga eigenlijk ook dom bezig, als we met een zeg maar 14000 melkveehouders zijn en we storten 300 euro per jaar, 100 naar fdf,100 naar agrifacts en 100 naar de ssc dan hebben ze per club 1.400.000!!! te besteden om rechtszaken aan te spannen en alles te vertragen en misschien zelfs van tafel te vegen, en nee ze zullen niet alles direct winnen,maar de mob heeft ook vast zijn eerste rechtszaak niet gewonnen. Dit is in mijn ogen de manier om de staat tegen te houden met hun idioterie. Geef ze een kans en verspreid die kansen op deze manier,zo kunnen ze ook nog met elkaar samen werken en kunnen ze allemaal apart van elkaar zaken aanspannen. Kunnen ze zelfs bv een spotje op radio of op tv bekostigen om nog meer vrijwillige donaties binnen te krijgen,want er zijn ook zat burgers die wel mee willen betalen,die zien dat nederland in de uitverkoop staat ook ten koste van de burger..
+1
de jonge
@de jonge heb al paar teksten voor evt op spandoeken voor burgers en bedrijven te doneren... Houd betaalbaar voedsel in eigen hand, steun de boeren in het land... of deze ,Wilt u gezonde lucht? doneer dan tegen deze staatsklucht.
+3
de jonge
@de jonge De burgers willen echt wel, het is de media etc die ons willen doen laten geloven dat ze tegen ons zijn... in mijn ogen ziet echt het merendeel nu wel dat het niet deugt wat er gaande is, we moeten ze alleen zien te bereiken.
Willem123
@de jonge EEN GOED IDEE
John Spithoven
Zie laatste alinea in afbeelding. Dit is wat ik ook zie en hoor op basis van anonieme maar geverifieerde bronnen. Gebiedstafels gaan in een enkele provincies gewoon verder en de acties deze week met persbericht waren alleen om kritische mensen te lozen. De makke schapen en de ruifvreters gaan achter de schermen gewoon verder anders dan dat er in de persberichten deze week stond. Eigen belang is blijkbaar groter dan algemeen belang. ......

(klik om te vergroten)

diekman
@John Spithoven wie zijn de partijen die verder praten met LNV.
+1
crisis
Quote Reactie van @John Spithoven:
de acties deze week met persbericht waren alleen om kritische mensen te lozen.
.
Dat is onjuist. Het initiatief komt van onderaf. Bedoeling is in GGA gezamenlijk op te trekken. Bel Henk Wortelboer, hij is één van de initiatiefnemers.
John Spithoven
@crisis Ik noem geen organisaties en geen namen hier!
Voor die bij mij langs willen komen kan ik met bewijs laten zien dat enkele personen over deze alinea bediscussiëren in een appbericht welke gebiedstafels nog verder gaan. Voor wie de moeite neemt om te komen controleren, de koffie staat klaar.
+2
crisis
@John Spithoven

Jij beweerde dat de GGA actie is opgezet om kritische mensen te lozen. Dat is een schandalige insinuatie. De actie is juist een voorbeeld van samenwerking door alle lokale belangenbehartigers. Daar zouden heel wat bestuurders uit hogere bestuurslagen een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik verwacht van jou dat je deze onterechte beschuldiging in trekt. Hiermee diskwalificeer je de betrokken mensen uit GGA.
+1
John Spithoven
@crisis De koffie staat klaar Jos. En je kunt het inzien.
de jonge
@John Spithoven zal me benieuwen hoe laat hij bij je is...
crisis
@John Spithoven
Ik ga geen 50 kilometer rijden voor koffie, dus wacht niet op mij.

Jij blijft bij je beschuldiging dat de actie om veel lokale deelnemers aan GGA afgelopen dinsdag bij elkaar te roepen niet bedoeld is om een gezamenlijk standpunt uit te dragen, maar is opgezet om kritische mensen te lozen?
+2
John Spithoven
@crisis Geen behoefte aan bron verificatie? En geen zin in koffie?
Ik ga in kader AVG de apps niet plaatsen, ook de veiligheid van medewerkers/bestuurders zou in het geding kunnen komen gezien opmerkingen.

Jammer dat je geen koffie komt drinken want het wordt wel een keer tijd voor een goed gesprek.
+2
John Spithoven
@crisis Overigens toon je met deze opmerkingen aan niet uit te zijn op de feiten. Jammer
crisis
Quote Reactie van @John Spithoven:
niet uit te zijn op de feiten

Juist wel. Daarom nogmaals de vraag: Jij blijft bij je beschuldiging dat de actie om veel lokale deelnemers aan GGA afgelopen dinsdag bij elkaar te roepen niet bedoeld is om een gezamenlijk standpunt uit te dragen, maar is opgezet om kritische mensen te lozen?
+1
John Spithoven
@crisis Kom koffie drinken en lees hoe er geïnventariseerd wordt in de noordelijke provincies, Utrecht Gelderland enz wat de oogst is van de bewegingen deze week.
crisis
@John Spithoven Dat is geen antwoord op de vraag. Dat is alleen jouw inschatting van het vervolg van het proces. Misschien krijg je daarin gelijk. De inzet van initiatiefnemers is daar absoluut niet op gericht.
+4
de jonge
@crisis man rijd er dan heen,dan kun je het zelf zien geeft john aan, die tijd die je nu discussie zit te voeren was je er ook al geweest als je in de auto was gestapt.
+4
John Spithoven
@crisis Het is prima zo, maar dit gekissebis brengt de boeren niet verder. Mijn aanbod staat, ga je er niet op in , jou keuze . Maar in belang van de sector zou dit toch opgelost moeten worden.
En ik trek op basis van bij mij beschikbare informatie mijn bijdragen niet in.
Frans Z.
@John Spithoven Gooi het maar op prikkebord.
Erco
@crisis bang voor de waarheid voor n half.uurtje rijden ? Mischien krijg je er nog n lekkere koek bij ook
mlkvhoudr
@Erco 50 km in een half uurtje flying north Dutchman🙂
crisis
Quote Reactie van @Erco:
bang voor de waarheid

Nee. De waarheid is dat er een hoop mensen tijd en energie steken in GGA. Niet uit puur eigenbelang. Om de belangen van de sector te verdedigen tegen plannen van groene idealisten. Misschien heeft John een screenshot van ongenuanceerde uitspraken of een foto van een piemel in een app-groep. Dat schijnt vaker te gebeuren op social media. Dat wil niet zeggen dat iedereen daar voor eigen belang zit of alleen maar bezig is om kritische mensen te lozen.
Realisme
@crisis heb hem ook niet horen zeggen dat iedereen daar voor eigenbelang zit
+3
John Spithoven
@crisis Nu had je zelf vandaag de regie in handen kunnen krijgen door vanochtend bij de eerste melding direct in de auto te stappen, de diverse apps met conversaties tussen een aantal verantwoordelijken kunnen aanschouwen, en vervolgens direct stappen ondernemen. Die mogelijkheid heb ik namelijk geboden. Ik vermoed dat je als bestuurder de km betaald krijgt, net zoals de besteedde tijd.
In plaats daar van laat je het compleet uit de hand lopen, heb ik inmiddels afspraak gemaakt met enkele boeren en een media man die dinsdag avond komen verifiëren wat er in die apps staat en de authenticiteit.

Wat een zooitje is het in de belangenbehartiging!!!

Fijne Paasdagen!
mlkvhoudr
@John Spithoven met alle respect John wat zeg je nou eigenlijk had hij in de mand moeten gaan zitten omdat jij blaft, en laten we over onafhankelijke journalistiek in de landbouw maar helemaal zwijgen
John Spithoven
@mlkvhoudrNee hoor
Gewoon leiderschap tonen, de discussie ontzenuwen, zo spoedig mogelijk, de betrokkenen wijzen op hun fouten en regie nemen.
+1
mlkvhoudr
@John Spithoven als jij tegen mij zou zeggen je moet hier komen (koffie drinken en de informatie inzien)had ik ook vriendelijk voor de eer bedankt.

Dat is wat ik er mee bedoel ik snap wel dat de tegenpartij dan denkt bekiek t maar lekker
+4
crisis
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
de tegenpartij

Ik ben geen tegenpartij. John en ik staan aan dezelfde kant. De landbouw. Ik baal alleen dat hij verzandt in polarisatie, stemming maken en partijen tegen elkaar opzetten. Dat redden ze zonder zijn hulp ook wel. SSC is een unieke organisatie die veel voor de sector zou kunnen betekenen. Vooralsnog komt dat er niet uit. Het gezicht van SSC verlaagt zich zelfs tot dezelfde tactiek als veel bestuurders van andere clubs: zichzelf tegen anderen af zetten om zich te profileren.
mlkvhoudr
@crisis fout geformuleerd inderdaad
jan-cees
@crisis vertel denk je nu echt dat het mogelijk is om iets te bereiken door alleen mee te praten en mee te doen in het LTO adepten koor? Dat is tot nu toe ook niet zo bijster succesvol gebleken
+2
crisis
Quote Reactie van @jan-cees:
denk je nu echt dat het mogelijk is om iets te bereiken door alleen mee te praten

Nee. Door mee praten bereik je niets. Aan tafel schuiven om de groene onzin aantoonbaar te ontzenuwen, modelmatige werkelijkheid te toetsen aan de realiteit en heldere spelregels te eisen lijkt mij wel zinvol.
+3
John Spithoven
@mlkvhoudr Zoals je kunt teruglezen heb ik de gelegenheid geboden om onder genot van een bakkie te bekijken dat medewerkers en of bestuurders zich niet aan de afspraak hielden die zij in een persbericht aan elkaar beloofd hadden...samen uit samen thuis.

Dat heeft niets met afdwingen, polariseren of wat ook te maken. Maar ik als boodschapper zie dat ze zich niet aan de afspraak houden. Dat is niet zo'n goede basis voor samenwerking.
crisis
Quote Reactie van @John Spithoven:
dat ze zich niet aan de afspraak houden. Dat is niet zo'n goede basis voor samenwerking.

Dat zijn we eens. Het is dan aan de Provinciale Collectieven om desbetreffende partners op hun verantwoordelijkheden te wijzen. Wanneer afspraken daadwerkelijk niet worden nagekomen, dan is publiekelijk tot de orde roepen een laatste redmiddel. Een hetze voeren op Prikkebord werkt alleen maar contra-productief.

Je lijkt de kracht van een beweging van onderaf te onderschatten. Jij probeert nu ook van bovenaf te beïnvloeden. Laat de deelnemers van GGA de pijnpunten waar zij in de praktijk tegenaan lopen op hun eigen manier voor het voetlicht brengen. Veel beroerder dan de gevestigde orde bestuurders kunnen zij het niet doen.
Tiepmachien
@crisis Ben jij een gevestigde orde bestuurder?
+2
mlkvhoudr
@John Spithoven dat zie ik anders John maar boeit ook verder niet, iemand moet eerst 2 uur heen en weer rijden voor informatie waar hij of zij niet van te voren weet of het de moeite waard is, ik zou dat ook niet doen. de journalist zal wel weer die columnist van melkvee.nl zijn overigens
jan-cees
@mlkvhoudr wat een kul argument zeg tjonge jij wil risico vrij leven in een rubberen tegeltjesparadijs .
mlkvhoudr
@jan-cees zo is dat
+1
crisis
Quote Reactie van @John Spithoven:
Ik vermoed

Jouw vermoeden is niet correct. Ik ontvang geen bestuurdersvergoeding, geen km-vergoeding, heb geen regierol en heb niet de mogelijkheid betrokkenen op hun fouten te wijzen. Je hebt blijkbaar de verkeerde persoon in gedachten.
+6
weurding
@crisis reden te meer even ☕ doen😇
jan-cees
@crisis het is een farce aan het worden met declarabele uren als inzet
+10
jan-cees
@crisis Doe niet zo overspannen. John heeft gewoon gelijk LTO bestuurders en medewerkers zijn net als toen bij het Landbouw Collectief van meet af aan de boel aan het sensibiliseren.

De gebiedsprocessen zijn opgestart door LTO medewerkers die trekken de kar en doen inhoudelijk ook de lijnen uitzetten.

Herinneren jullie de mails nog van LTO projectmedewerker hier op prikkebord dat het nu tijd werd voor de gebiedsgerichte aanpak

Natuurlijk zullen er wel weer declarabele uren in het verschiet liggen.

Er zijn ook LTO medewerkers die het zat zijn en zich wel eens afvragen wat voor slechte LTO film dit is ? Waar ze in hemelsnaam in beland zijn ? Maar ja stap er maar eens uit.

De belangen van LTO wegen blijkbaar zwaarder dan van veehouders.

Het is ondertussen een farce aan het worden.

John en Stikstofclaim doen een voorstel hier op prikkebord. Diverse bestuurders en anderen wel of niet opgefokt door LTO ers vallen over hem heen.
De rook trekt op Agractie gaat er mee naar LNV bejubeld een gesprek met LNV over het voorstel zonder bron vermelding . (Richteren 14:18 ploegen met andermans kalf) dat later na opmerkingen herstellen. (waarvoor
hulde)

Natuurlijk zullen de LTO adepten hier die als plaatselijke en regionale ezels voor de GGA kar zijn geplaatst wel weer moord en brand gaan schreeuwen dat wij gek zijn.
Ze hebben geen idee hoe LTO medewerkers de zaak aan het sensibiliseren zijn.
Eshter de Snoo zal binnenkort wel weer met een column komen dat het toch goed is dat we de 25 miljard gaan gebruiken net als Jos Verstraten dat op twitter reeds doet. Vooral doorgaan.

Ondertussen donderen tientallen bedrijven van de stikstofkliffen en worden veehouders moedeloos en radeloos en geven het op. Deze slachtoffers worden gezien als mest op de velden (Jeremia 8.9).

Zoals jullie zien is de Bijbel nog steeds bruikbaar om hedendaags gebeurtenissen van toelichting te voorzien. Zo tussen goede vrijdag en pasen in wel toepasselijk.

En toetsenbordheld Bennie zal zich wel weer (wel of niet aangestuurd) gaan uitleven zonder WOB documenten te lezen of zelf actie te ondernemen om iets transparantie te verkrijgen in hoe processen daadwerkelijk zijn gelopen.

Binnenkort maar weer eens een WOB uitzetten bij de provincies op alle communicatie vanuit de provincies over de gebiedsprocessen met alle deelnemers binnen die processen.

Dan kunnen we over maand of vier a vijf alles teruglezen.
+1
Bennie Stevelink
@jan-cees jouw manier van reageren is voor iemand met jouw capaciteit en bestuurlijke achtergrond ver beneden de maat.
Je wekt de indruk door persoonlijke frustraties gedreven te worden waar ik in eerdere reacties aan gerefereerd heb.
+3
jan-cees
@Bennie Stevelink ga zelf ook eens wat doen man behalve commentaar leveren
+1
overstekend wild
@Bennie Stevelink je bedoeld duidelijk, to the point, ook al komt het net niet goed uit of doet het zeer, toch recht voor de raap zeggen waar het op staat. Doe mij nog maar een dozijn van zulke mensen!
+8
mlkvhoudr
@jan-cees vergeef ons onze schulden zoals wij ook vergeven onze schuldenaren, ik hoor het mijn opa nog zo zeggen op plechtige toon in het gebed na het eten dus als we dan toch het geloof erbij pakken laten we dan vooral een beetje lief zijn voor elkaar en niet drukkker met elkaar als met het doel wat nagestreefd word
George
@mlkvhoudr
Jij kunt altijd nog pastoor worden .
crisis
@jan-cees Stap je dit keer over naar de SGP?
+3
jan-cees
@crisis eigenlijk ben ik sinds 1984 maar voor één belang bezig. Dat is boerenbelang .
crisis
Quote Reactie van @jan-cees:
Dat is boerenbelang

Dat vraag ik me af. Er komt nu georganiseerde weerstand van onderaf uit de gebieden. Dit zou je kunnen koesteren of zelfs faciliteren. In plaats daarvan zet jij met John deze personen in een kwaad daglicht met een complottheorie vanwege jullie privé oorlog met LTO bestuurders. De mensen dinsdag in Soest kwamen uit alle organisaties en windstreken, maar sloegen toch de handen ineen. Die houding mist op de hogere bestuursniveaus en daar hoor jij ook bij. Geen verwijt, een oude hond leer je immers geen kunstjes, puur een analyse.
jan-cees
@crisis dat is dan een analyse op basis van het niet weten wat er speelt. Het is heel simpel er is voldoende communicatie waaruit blijkt dat hetgeen jij denkt dat van onderaf zo geweldig aan eenheid is ontstaan al lang te kakken is gezet door LTO beleidsmedewerkers die stoer verhalen dat er niets is gestopt en alles gewoon doorgaat als het oude en daar zijn LTO bestuurders inclusief lto voorzitter van op de hoogte. Nu wat blijft er over van jouw sterke analyse????
+1
crisis
Quote Reactie van @jan-cees:
wat blijft er over van jouw sterke analyse????

Jouw rancune richting LTO is groter dan het vertrouwen in de kracht van de Provinciale Collectieven. Zonde, zij kunnen je steun goed gebruiken. Met of zonder LTO-beleidsmedewerkers.
jan-cees
@crisis tijd steken in collectieven die als ezels voor de overheidsbeleidswagen lopen ? Nee dank je dat is zonde van de tijd die ik beter kan besteden.
Bennie Stevelink
@jan-cees
Quote:
eigenlijk ben ik sinds 1984 maar voor één belang bezig. Dat is boerenbelang .

Hoe definieer je “boerenbelang”?
Er kunnen groepen boeren zijn die hun belang heel anders zien dan jij dat ziet. Hoe ga je daar mee om? Hoe wordt hun belang gediend?
+1
weurding
@Bennie Stevelink je vraagt vrij veel voor iemand die zelf niet altijd antwoord geeft
jan-cees
@Bennie Stevelink Boerenbelang komt uiteindelijk op 1 ding neer Inkomen daar draait het om. Met deze leus begong in 1996 de verkiezing als LTO vakgroepvoorzitter.
dijkstra uit w
Quote Reactie van @jan-cees:
ussen donderen tientallen bedrijven van de stikstofkliffen en worden veehouders moedeloos en radeloos en geven he

ik bedrijp dat de boeren in ZO Friesland ook al weer om tafel zitten. Om de regie naar zich toe te trekken en zo goed mogelijk uit de bus te komen. De plannetjes moeten echter de toest van de mob wel kunnen halen. anders kunnen ze wachten op een vervolg. mob uitnodigen om tot een afspraak te komen lijkt mij ook weinig zinvol. De volgende ingeweide actie groep stapt ook zo naar de rechter.
jan-cees
@dijkstra uit w vertel dit maar niet tegen @crisis je bent aan het polariseren
pieta
Quote Reactie van @John Spithoven:
Voor wie de moeite neemt om te komen controleren, de koffie staat klaar.

Ach jammer, maar zo'n oude koffie lust ik niet. Ik heb liever vers gezette. 😁
familie pelle
@John Spithoven je kunt de column van Dirk Bruins in nieuwe oogst niet los zien met wat er nu gebeurt. Het is overduidelijk dat de plaatselijke lto-ers een standje hebben gekregen van opper lto-er Dirkje bruins (bijnaam ultimatumman) om snel terug aan tafel in de GGA te gaan.
+1
overstekend wild
@familie pelle die 1,7 miljard uit de stikstofpot beschikbaar gesteld voor advies en planologische kosten past LTO natuurlijk wel om binnen te harken. €1.700.000.000
+1
oubi
@overstekend wild stukje geschiedenis er even bij halen. Zie tekst hieronder; even gegoogeld.
De lezer mag zelf wat invullen op de puntjes.
Uiteindelijk zal blijken dat de gebiedscommissie ook een soort van .... raad zijn. Hard maar waar. Binnen de commissies worden bedrijven aangewezen die op de schopstoel komen; later zal blijken dat een deel van de grond van die 'schopstoelbedrijven' bij commissieleden terecht is gekomen. Zoals Bush ooit zei: 'read my lips....'.

De …….. Raad voor …….. was een op initiatief van de ….. bezetter in februari 19.. in het leven geroepen. …… organisatie die de …… gemeenschap in Amsterdam moest besturen. Deze raad kreeg na een half jaar de bevoegdheid over geheel Nederland. Via de …….. Raad gaf de bezetter bevelen aan de ……… gemeenschap en haar leiders, zodat de instantie tot een doorgeefluik van de ……….. maatregelen werd.
+2
oubi
@oubi zelf maar even aangepast. Als ik in zo'n commissie zat zou ik me hoogst ongemakkelijk voelen.....
De Gebiedscommissies voor de agrarische sector was een op initiatief van de overheid in 2022 in het leven geroepen. Agrarische organisatie die de agrarische gemeenschap in Nederland moest besturen. Deze raad kreeg na een half jaar de bevoegdheid over geheel Nederland. Via de Gebiedscommissies gaf de overheid bevelen aan de agrarische gemeenschap en haar leiders, zodat de instantie tot een doorgeefluik van de Stikstof maatregelen werd.
+1
Jan-T
Ze hebben het hier dan over gebiedsprocessen.
Maar waarom wil nu de provincie Flevoland in de NOP boeren weg pesten en hier 1200 hectare bos planten.

Hoort niet rond elke stad een 20 hectare bos rondom de stad in te richten, In plaatst van ergens planten waar de stedeling met de fiets of wandelend niet kan komen om van de natuur te genieten.??

Dit even om de gebiedsprocessen op een andere manier in te laten richten op de plek waar het hoort.
+1
spotmelker
@Jan-T Het geval Oostrand NOP is één van de vele miskleunen van mensen die alles van bovenaf slikken als zoete koek en dit naar onderen doortrappen. Er is een duurbetaald (groeiend) onbenullenlegioen bezig het hele land te herstructureren op kosten van (belasting betalende) burgers waarvan zeker is dat het 0,0 aan natuur bijdraagt maar wel veel groene zakken vult. Wat te doen? Fictie (modellen) omruilen voor Feiten (metingen) en vooraan beginnen.
j h p
@Jan-T Daar willen ze juist bouwen, moeten ze iedere keer van die actievoerende bomenknuffelaars uit de boom zagen.
Tiepmachien
vee-en-gewas.nl/artikel/…

Boerenvertegenwoordigers staken voorlopig de gesprekken in alle provincies als het gaat om de gebiedsgerichte aanpak. Dat is het resultaat van een spoedbijeenkomst in Soest dinsdagavond.
jan-cees
@Tiepmachien blijkt dus allemaal voor de buhne
Tiepmachien
vee-en-gewas.nl/artikel/…

'Wanneer geen gehoor gegeven wordt aan onze oproep en de punten uit de brandbrief, zijn wij genoodzaakt onze deelname aan gebiedsprocessen te staken', schrijven de landbouwpartijen.
Tiepmachien
De “belangenbehartiging” is weer goed bezig
Totale chaos.
+1
Farma_boerke
Vandaag in krant is journalistiek ook al duidelijk (VK pagina 126): “de komende jaren zal het aantal boerenbedrijven moeten afnemen, zo heeft het kabinet zich voorgenomen. Daardoor komt er veel ruimte vrij op het platteland. Bouw nou juist op deze agrarische gebieden”
In de GGA praat je dus over wie mag blijven (vriendjes) en wie ongewenst is, allemaal verpakt met een strikje natuur.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Farma_boerke:
In de GGA praat je dus over wie mag blijven (vriendjes) en wie ongewenst is, allemaal verpakt met een strikje natuur.

je zou ook anoniem kunnen inventariseren wie wat wil zonder naam en rugnummers en vanuit daar de puzzel maken.
Twentsch Land
Strikje natuur !

Dat is nou juist het hele punt .... het onteigenen ( en dat gaat zeker gebeuren ) heeft een veel bredere structuur dan alleen voor de natuur .... maar idd met een strikje wordt het gecamoufleerd.

@Farma_boerke
weurding
@Farma_boerke afnemen boerenstand is natuurlijk proces, gaat hier in de de buurt overigens in stroomversnelling, en veel van mijn leeftijdgenoten hebben niet allemaal een opvolger dus hoe de vlag er over pakweg 5 a 10 jaar bij hangt...😪
George
@weurding
Hier exact hetzelfde , er zijn vanuit de landbouw nooit geen kopers meer te vinden als wij ooit van onze grond af willen.
+3
Jaap40
@George qua financiële situatie op de boeren bedrijven is dat nu ook al het geval. Erfpacht 'helpt' de trots in stand te houden.
weurding
@Jaap40 of geld genereren door natuurbestemming, 80 % taxatieprijs opstrijken en "eigenaar" blijven, benieuwd of je daarmee hypotheekrecht omzeild en of bank daar ook nog stem in heeft
+1
mlkvhoudr
@Jaap40 laatste keer dat jij wat positiefs gepost hebt was wanneer ook al weer 😎
weurding
@mlkvhoudr tja, niet alle waarheden zijn positief, zie george, krijgt wel steeds meer gelijk, knmeg😅
+1
mlkvhoudr
@weurding als hij er gelukkig van word om alles in het negatieve te doen belanden ik heb er niks mee, heb niks in de lease,geld op de bank en ik draai niet eens top
+1
weurding
@mlkvhoudr 🤝💯 ik ook niet
+1
Jaap40
@mlkvhoudr nee hoor is gewoon realiteit. Af en toe in spiegel kijken en realiteit onder ogen zien. De exodus gaat helaas vol gas door.
+1
mlkvhoudr
@Jaap40 stakers zijn van alle tijden, wat mij betreft hebben we ook geen opvolger in de familie, maar ik heb er op het moment wel 1 dus we gaan het wel zien hoe het gaat lopen.

Maar als je zelf je reacties eens doorloopt dan vraag ik me af of je nog wel door moet doen, er even van uitgaande dat je nog actief boer bent.

prikkebord.nl/user/43028/…
+2
weurding
@mlkvhoudr reacties zeggen niet zo veel, zijn er ook die alles geweldig vinden maar toch snel de handdoek in de ring gooien
+1
robbies
@weurding je moet niet denken dat dit bord de waarheid is.
weurding
@robbies dat verwacht je toch ook niet van me?
+2
jan-cees
@George zet maar eens een bord met te koop. Als je hier nog maar denkt aan verkopen staan de kopers al op de stoep
George
Quote Reactie van @jan-cees:
zet maar eens een bord met te koop. Als je hier nog maar denkt aan verkopen staan de kopers al op de stoep

Die komen vaak niet meer uit de landbouw. Die paar boeren die overblijven per gemeente kunnen nooit al die vrijkomende grond erbij kopen de komende 10 jaar. Dat besef jij ook wel Jan Cees.
Het zal er ook wel mee te maken hebben in welk gebied je woont , maar hier in deze regio van het Zuid Oosten van Brabant neemt het aantal veehouderij bedrijven in rasse schreden af.
Spantenknooier
@George hier in het noorden nemen de bedrijven ook wel af, maar vaak zat gaan deel van de koeien naar de buurman en grond naar akkerbouw en ook zeker nog melkveehouders. De grootste (500+) zetten de laatste jaren helemaal grote stappen met hele bedrijven erbij.
weurding
@George die niet uit de landbouw komen winnen het toch niet altijd van een boer

agrarheute.com/land-leben/…
jan-cees
@George Dat haal ik niet uit de cijfers over 2020 en 2021 . Zuid Nederland prijsstijging van 4% en grondmobiliteit gering me 2%. Bij een gem grondprijs van € 75.600 per ha over 2021.
robbies
@jan-cees grond wordt ook gewoon allemaal verkocht. Maar areaal grasland neemt wel heel snel af, intensieve teelten nemen toe met alle gevolgen voor waterkwaliteit van dien. Veehouders zijn meestal geen kopende partij
jan-cees
@robbies dat kan vorig jaar weer anders zijn
robbies
@jan-cees daar geloof ik niet in. Brabantse boeren staan eerst voor andere investeringen
Cowboy3
Quote Reactie van @George:
Die komen vaak niet meer uit de landbouw.

In een cirkel van een 10 km om ons heen hier zijn de laatste paar jaar toch melkveebedrijven (meer als je op 1 hand kunt tellen)die in 1 keer 20 tot meer dan 30 ha kopen van de buurman die gestopt is of al langer geleden met melken.
Als je hier in de omgeving nog een mooie blok weet van 10-15 ha voor een gangbare prijs laat het dan snel ff weten @George 😎 dan ik weet nog wel een kopertje.
Bennie Stevelink
In de GGA moet perspectief worden geboden voor de blijvende boer. Dit moet ook concreet worden gemaakt.
En als tweede moet landbouwgrond zo veel mogelijk voor de landbouw beschikbaar blijven.

Als aan deze twee doelstellingen niet voldaan wordt heeft deelname geen zin en is het verstandig dat landbouwvertegenwoordigers er uit stappen.

Er zijn landbouwvertegenwoordigers die per definitie tegen de GGA zijn. Ze proberen op alle mogelijke manieren de GGA te frustreren. Deze vertegenwoordigers hebben nog steeds het doel om het hele stikstofprobleem van tafel te krijgen met de verwachting dat we dan op de oude voet verder kunnen.

Ondertussen komt de grootste bedreiging in Oost Nederland niet meer van de stikstof maar van bufferzones langs de beken. Die zouden 100 of 250 meter breed moeten worden. We hebben in Twente een fijnmazig beken netwerk. Met een bufferzone van 250 meter zal weinig landbouwgrond overblijven. Één van de twee doelen in de GGA: zoveel mogelijk grond behouden voor landbouw wordt hiermee teniet gedaan.

Ook al zouden de alternatieve vertegenwoordigers van de landbouw het hele stikstofprobleem van tafel krijgen, dan nog zal het voor Oost Nederland niets uitmaken. De alternatieve vertegenwoordigers vechten een achterhoede gevecht in een strijd die al verplaatst is naar een andere plek.
Realisme
@Bennie Stevelink hier in het westen word de focus ook verlegt naar waterkwaliteit. Ze hebben door dat de stok stikstof niet zo sterk is om mee te slaan
weurding
@Realisme weet niet waar je zit in het westen maar het water in de grachten in de steden moet toch een stuk schoner zijn dan in de jaren 70, laatst nog docu gezien van wat daar allemaal in gekieperd werd🙈
Jannus
Quote Reactie van @weurding:
daar allemaal in gekieperd werd

Gebeurd nu ook nog steeds maar het beestje krijgt gewoon een andere naam zolang het maar in het straatje van de overheden past
+2
Realisme
@weurding 😂inderdaad. Het beroerde is dat het weer niet gaat om de oorsprong van de vervuiling en de verbetering van kwaliteit in de recente geschiedenis. Zo kan het dat er TBO’s zijn, die in een gebied van 2000ha waar nog ongeveer 500 koeien verdeeld over een bedrijf of 6 over zijn, die laatste boeren de schuld geven van teveel nutriënten in het water. Hun eigen rottende veenzuddes, stedelijke afwatering en riooloverstorten worden niet genoemd in hun lobbywerk naar de politiek. Gebrek aan kennis kan je politici niet verwijten maar wel selectief shoppen in aangeleverde kennis.
Jannus
Quote Reactie van @Realisme:
in het westen word de focus ook verlegt naar waterkwaliteit. Ze hebben door dat de stok stikstof niet zo sterk is om mee te slaan

Verdeel en heers tactieken,snel de focus verzetten
Bennie Stevelink
@Realisme die bufferzones gelden alleen voor Twente, delen van de Achterhoek, delen van Oost Brabant en delen van Limburg.

Waterkwaliteit geldt uiteraard voor heel Nederland.
+3
Twentsch Land
Bufferzone Twente !

Bij Rossum afvalwater in de grond pompen, bij akzo de leeg gehaalde zout gaten vullen met diezel en ruwe olie ! .... wat een soap he ..... hoezo vervuild grondwater ....met je LTO connecties zou je niet wat kunnen regelen dat daar eens wat aan wordt gedaan in plaats van dat buffer zone geneuzel.

@Bennie Stevelink
+2
Jannus
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Bij Rossum afvalwater in de grond pompen, bij akzo de leeg gehaalde zout gaten vullen met diezel en ruwe olie ! .... wat een soap he ..... hoezo vervuild grondwater ....

Ze zijn overal zo langzamerhand uit gesmeerd met hun vuile was dat ze verlegen zitten om schone gronden en die bezitten de boeren
Realisme
@Bennie Stevelink ja klopt was een klein zij-sprongetje
+1
Achso
@Bennie Stevelink jullie hebben dus willens en wetens de sector voor de bus gegooid. Onder het mom van ‚ de blijvers een perspectief geven‘ Jullie zijn alleen vergeten om de blijvers te omschrijven. De blijvers worden er steeds minder.
Bennie Stevelink
@Achso
Quote:
jullie hebben dus willens en wetens de sector voor de bus gegooid.

Wie zijn “jullie”?
Hoe is de sector “voor de bus gegooid”?
Hoe had er wel gehandeld moeten worden en welke kans op succes zou dat hebben?
deJong
@Bennie Stevelink hoe we hierin beland zijn hebben we nu niks aan. hoe komen we eruit?!? Is de vraag👇
+3
robbies
@Bennie Stevelink welk probleem los je met een GGA precies op? GGA is een middel, maar lijkt wederom tot doel verheven
+2
Realisme
@robbies GGA is het stukje omgeving participatie “met de boeren, door de boeren zwaaien we de boeren vaarwel”
+2
robbies
@Realisme Als je zo'n gebiedsaanpak goed inricht kan het best waardevol zijn.
Realisme
@robbies zeker! Was ook eerst nog wel hoopvol maar nu blijkt toch wel dat de kaders zo strak zijn dat je er eigenlijk niets te zoeken moet willen hebben
robbies
@Realisme er zit hier in de buurt een N2000-gebied waarbij de verantwoordelijk Groen Links- Gedeputeerde een activistisch clubje aan tafel heeft gehaald dat een rapport met piekbelasters heeft gepubliceerd. Wat denk je wat het beleid gaat worden als er geen boeren aan tafel komen? Ik zou heel graag aan willen sluiten in zo'n overleg.
jan-cees
@Bennie Stevelink Dit is wel heel erg leuk tot vorige week was stikstof het vraagstuk waar iedereen toch vooral mee aan het werk moet en nu is dat plots van tafel om dat thuisgoeroe Bennie iets over beekdalen heeft vernomen.
Ondertussen dendert de stikstoftrein wel door Bennie.
En voor die beekdalen tja wat dacht je van kanoverhuur als verbreding kun je vast wel via lto projecten subsidie voor krijgen
Bennie Stevelink
@jan-cees ik begrijp uit jouw reactie dat je je niet interesseert in de situatie in Oost Nederland (Twente, Achterhoek, Oost Brabant en Limburg). Deze gebieden kunnen dus beter hun eigen plan trekken en zich niet wat aantrekken van jou en de organisaties waar jij bij betrokken bent.
jan-cees
@Bennie Stevelink Ben je weer bezig met verdraaien en uitvluchten te zoeken. Het was sarcastisch opgeschreven Bennie maar jij hapt en maakt meteen jij eigen psycho analyse wat weer inkijk geeft dat jij niet bezig bent met feiten maar een roddelneef bent en verder niets.

Ik ben slechts betrokken bij 1 organisatie en dat is nog op afstand ook .
Verder doe ik aan factfinding via Wobverzoeken en af en toe nuttige artikelen opscharrelen
Ik zou zeggen doe ook iets nuttigs en ga eens nuttige info verzamelen.
Op onderstaande link kun je de laatste inzichten over stikstof in de natuur ontdekken.
Het past wel niet in je narratief maar is misschien toch de moeite waard ben benieuwd naar je inhoudelijke analyse.

science.org/doi/10.1126/…
Jan-T
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
GGA moet perspectief worden geboden voor de blijvende boer. Dit moet ook concreet worden gemaakt.

Valt daar de vertegenwoordigers van onze financieringen de banken zoals RABO, ABN AMRO, ING ect. ook onder als belangen behartiger??????
+2
John Spithoven
De discussie wordt weer handig de juiste kant op gemanoeuvreerd. (door huurlingen 😥)
Hij ging over het on hold zetten van de GGA en de rechte rug ruifvreters.

Wat ik in de stukken waarneem ik een kwalijke zaak. Om mijn bron te beschermen en zelfs medewerkers cq bestuurders ga ik niets plaatsen hier.
En duidelijk wordt zolangerhand dat de prioriteit bij bestuurders niet ligt bij de feiten check maar bij het proces gaande houden....waar dat dan ook naar toe mag leiden. (zal wel een centen kwestie zijn)
marcsterreborn
@John Spithoven Om mijn bron te beschermen en zelfs foute medewerkers cq bestuurders ga ik niets plaatsen hier.

Je suggereert wel voortdurend van alles...
overstekend wild
@marcsterreborn en wat suggereer jij hier
John Spithoven
@marcsterreborn De aanbieding van de koffie geldt voor iedereen, dus ook voor jouw. ( maar het lijkt er op dat we de koffie op het eind van de dag weg kunnen kieperen 😥)
jan-cees
@marcsterreborn er wordt niets gesuggereerd heel simpel dezelfde LTO beleidsmedewerker eerder hier via mails getoond als trekker van de gebiedsprocessen stelt op schrift dat de gesprekken gewoon door gaan en dat wat er in Soest is besproken geen invloed heeft op het verloop van de GGA overleggen.

Overigens was het opvallend dat er vanuit de gebiedsprocessen communicatie is over stoppen met gesprekken . Agractie dan weer met LNV gaat overleggen.
Ondertussen vraag ik me wel af hoeveel leden Agractie inmiddels heeft.
Zijn dat er veel meer of minder dan 100 ? En wat is dan de positie en legitimatie ?
+1
jan-cees
@marcsterreborn Maar we gaan jullie allemaal helpen eind deze maand begin mei krijgen alle provincies een wob verzoek met de vraag om vrijgave van alle agenda's gesprekverslagen en communicatie aangaan de de GGA en individuele geboiedscommissies. dan weten we over een maand of vier precies wie nu wie bij de bok doet.
Wordt het ook makkelijker de individuele leiden eruit te filteren om ze aansprakelijk te stellen voor de schade die ze veroorzaken.

Overigens is er ook vervolgschade voor de andere partijen in de keten ook niet gering. Kan me voorstellen dat verwerkers en toelveranciers ook keertje wakker worden en gaan kijken wat hun schade is vanuit het stikstofbeleid
+2
Frans Z.
@John Spithoven Geen goede zaak zo. Als er wat niet in de haak is met de procedure moet daar wat mee gedaan worden. Breng het naar buiten,namen kun je net als de overheid weglakken.
Moet een keer klaar zijn met dat gezeik iedere keer.
Tiepmachien
@Frans Z. paar strepen en we weten de waarheid en wie liegt
familie pelle
@Tiepmachien precies, discussie van niks zo. Wie zegt dat die “bron” wel betrouwbaar is?
Tiepmachien
@familie pelle factchecking
jan-cees
@familie pelle ik zou zeggen op de koffie bij John
+2
John Spithoven
@familie pelle Het is toch niet zo moeilijk....stap in de auto, drinken een bakkie koffie, bekijken de apps/screenshots, maken een selfie en klaar. Als ik mijn bron niet bescherm omdat uit de screenshots bij nader onderzoek de bron te achterhalen is dan ben ik een waardeloze beschermer van de bron, nu maar ook in het verleden. Dus info en bron krijgen bij mij maximale bescherming.
familie pelle
@John Spithoven je kunt het halve prikkebord wel uitnodigen voor een bakje koffie maar het blijft een waardeloze discussie. Je hebt wel eens vaker wat geïnsinueerd waarbij je je vraagtekens kunt zetten. De GGA ‘s zijn over het algemeen breed vertegenwoordigt. En wat ik tot nu toe gezien heb gaan ze er veel scherper in dan de landelijke lto tot nu toe heeft laten zien. Met of zonder bronvermelding, je brengt de samenwerking in discrediet. En de vraag is of dat terecht is.
jan-cees
@familie pelle En dat kun je checken door effe op de koffie te gaan . En dat durf je niet?
familie pelle
@jan-cees jawel, maar morgen en overmorgen moet ik paaseieren eten dus moet ik zorgen dat het werk afkomt. Maar je bron komt uit M..........?
John Spithoven
@familie pelle De eerste afspraak is gemaakt, dus je kunt dinsdag avond aanschuiven. Adres in pb
brom
@familie pelle het is niet waardeloos. John laat zien hoe de haazen lopen. Koffie drinken is de moeite waard
+1
Zwaagdijk
@John Spithoven Hoi heb je dinsdagavond tijd? Dan kom ik koffie doen.
John Spithoven
@Zwaagdijk Kijk, 1 met lef. Je bent welkom. Adres komt met pb voor zover je dat nog niet weet🤔
Bennie Stevelink
@Zwaagdijk als je bij John Spithoven screenshots te zien krijgt let er dan goed op of deze de hele tekst integraal tonen. Het is hier op Prikkebord al eerder gebeurd dat een screenshot werd getoond die een deel van een tekst liet zien. Dat deel van de tekst was daarmee uit zijn verband gehaald en in een andere betekenis geplaatst. Hiermee werd geprobeerd boeren op te hitsen.
Als een tekst te groot is voor één screenshot (wat meestal het geval is) moeten er meerdere screenshots zijn. De laatste regels van de eerste screenshot moeten gelijk zijn aan de eerste regels van de tweede screenshot. De laatste regels van de tweede screenshot moeten weer gelijk zijn aan de eerste regels van de derde screenshot, enz.
Is dat niet het geval dan ontbreekt er tekst en zijn zaken uit hun verband gehaald. Je moet er in dat geval vanuit gaan dat je bedrogen wordt.
Als je dinsdag bij John Spithoven koffie gaat drinken let hier dan goed op anders kom je op de koffie.
+2
Realisme
@Bennie Stevelink als je het zo goed weet waarom ga jij er dan zelf ook niet heen dan kan jij de wacht houden bij de informatie en mensen van de voor jou passende leeswijzer voorzien👍🏻Succes!!
Bennie Stevelink
@Realisme waarom zou ik daar heen gaan? Ik kan hier op Prikkebord geïnteresseerden toch ook wel waarschuwen waar ze op moeten letten om te voorkomen dat ze bedrogen worden.
+1
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Het lijkt nu wel of U er meer van weet , van die text of complot of wat dan ook .....

Het is toch wel heel bijzonder raar dat U zo denkt als "Agrariër zijnde ? Voor iemand die Agrariërs probeert te helpen.

Vind U dat niet dat U zichzelf erg verdacht maakt ? U lijkt wel een advocaat die een verdachte willens en wetens verdedigd ....?
hans-hans
@Bennie Stevelink waarom pas je je eigen filosofie nu niet toe en praat je niet over wat een ander mogelijk fout doet , maar wat zo goed is aan je eigen verhaal
gewoon een vraag die oprecht is aan jou ?
Bennie Stevelink
@hans-hans wat heeft dat nu met het voorgaande te maken? Ik wijs koffiedrinkers er alleen op waar ze op moeten letten om te voorkomen dat ze misleidt worden.
Ik vond deze waarschuwing noodzakelijk omdat deze vorm van misleiding al vaker is voorgekomen op Prikkebord.
+2
weurding
@Bennie Stevelink beticht je John nu van die vorm van misleiding ?
BertK
@weurding Lijkt er wel op, maar misschien lezen we iets wat er niet met zoveel woorden staat en halen we dingen uit hun verband.
Bennie Stevelink
@weurding
Quote:
beticht je John nu van die vorm van misleiding ?

Lezen Weurding! Ik beticht niemand maar wijs er op waar je op moet letten om vast te stellen of screenshots betrouwbaar zijn.
Ik kan jou er op wijzen waar je op moet letten of bankbiljetten echt zijn als je contant geld ontvangt. Daarmee heb ik degene die jou contant betalen niet beticht van het uitgeven van vals geld.
+1
Twentsch Land
Beticht niet maar geeft wel het advies bij een bepaald persoon.

@Bennie Stevelink
+1
weurding
@Bennie Stevelink dat zijn algemene wijsheden, als je iedereen overal voor wilt waarschuwen wat er fout kan gaan in het leven zijn we de extra datacentra hard nodig, vind dat je behoorlijk selectief bent naar de persoon in kwestie toe
Bennie Stevelink
@weurding misleiding met screenshots is hier op Prikkebord eerder voorgekomen. Dat is al reden hier voor te waarschuwen.
Daarnaast kwam het veelvuldig voor bij Corona-activisten. Ook van andere groepen zoals dier- en milieuactivisten heb ik het wel eens gezien.
Reden genoeg dus om hier voor te waarschuwen.
Vdejong
@Bennie Stevelink als jullie nu eens samenwerken ipv elkaar het leven zuur te maken. Dat doet de NL regering wel. Geldt voor alle prikkers
+3
de jonge
@Bennie Stevelink ga er dan heen man, ipv met insunaties proberen iemand af te schilderen. wees dan een kerel,ga er heen en vertel je bevndingen, wat je nu doet is een beetje roeptoeteren omdat jij denkt dat iets wel eens zou kunnen zijn....Ik geef john groot gelijk dat hij het niet openbaar deelt, stel dat hij het zo doen dan was de wereld bij jou ook te klein omdat hij dan volgens jou mensen probeert zwart te maken
Nevergiveup
@Bennie Stevelink De belasting dienst is er niets bij laten we maar zeggen .....🖋🖍
+3
weurding
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
kwam het veelvuldig voor bij Corona-activisten. Ook van andere groepen zoals dier- en milieuactivisten heb ik het wel eens gezien.

tja..... daar valt john toch echt niet onder
mlkvhoudr
@weurding alles is interpretatie zo ben ik volgens mij een fantastische minnaar, volgens mijn vrouw behoeft dit bericht wel de nodige nuance😎

En nu heeft John anonieme maar geverifieerde bronnen maak daar maar eens tabak van en hoe interpreteer je de info dan
Bennie Stevelink
@mlkvhoudr als de screenshots van John Spithoven betrouwbaar zijn (ik heb geen reden om aan te nemen dat ze dat niet zijn) zal hij mijn waarschuwing en tips waar je op moet letten toejuichen. Aan de hand van mijn tips kunnen koffiedrinkers met eigen ogen constateren dat de screenshots van John Spithoven betrouwbaar zijn. Dat versterkt zijn geloofwaardigheid.
mlkvhoudr
@Bennie Stevelink dan nog moet je de mensen waar het over zou gaan en de bron zelf ook kennen, is dat een betrouwbaar iemand of niet.

Kortom het zegt mij niet zo veel.

In elke buurt woont wel een fantast die zoveel meemaakt waar anderen 3 levens voor nodig zijn,heb jij net de pech dat je zijn verhaal gelooft sta je voor lul.

Waarmee ik niet zeg dat dit voor Johns bronnen geld
+1
hans-hans
@mlkvhoudr het is heel mooi en eerlijk dat John spithoven zijn verhaal persoonlijk wil vertellen aan zijn keuken tafel en dat is mijn mening
Doe het maar eens na
+1
mlkvhoudr
@hans-hans je bent welkom
+1
Realisme
@mlkvhoudr als me koffie ook een keer op is dan kan ik inmiddels heel Nederland rond rijden en dan kom ik met een cafeïneverslaving thuis😅
+1
weurding
@mlkvhoudr welkom om je vermeende minnaaractiviteiten op tafel te leggen en bespreken thuis? 😉
+3
pieta
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
alles is interpretatie zo ben ik volgens mij een fantastische minnaar, volgens mijn vrouw behoeft dit bericht wel de nodige nuance

Ik zou eerder verwachten dat ze dan eerst wat vergelijkend onderzoek uit zou moeten voeren eer ze je er echt iets over vertellen kan. 😁
+3
jan-cees
@Bennie Stevelink zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten
+1
jan-cees
@Zwaagdijk hoe was de koffie en had @spithoven gebakkenlucht of iets overtuigends om aan te tonen dat lto beleidsmedewerkers de GGA stop negeren? @Grasbaal was jij ook mee ? Was er voldoende parkeerplek voor al die dappere prikkers?
+8
Zwaagdijk
@jan-cees koffiedrinken bij Spitshoven!
De koffie en de koek zijn goed bij John.
De apps gelezen. Het klopt wat John zegt.
Het is ook altijd weer net hoe je het lees.
Ik zelf vindt de maker van de apps bang voor kritiek. Ze vinden het niet leuk en zijn er ongerust over dat dingen uitkomen.

John is een zeer gedreven man. Een mooi net bedrijf. Denk een voorbeeld bedrijf voor velen. En als mensen een paar uurtjes de tijd nemen. Weten ze dat ook.
Grasbaal
Quote Reactie van @jan-cees:
@Grasbaal was jij ook mee ?

Ja, ik was de BOB. Leerzame avond gehad. Zie verslag @Zwaagdijk : prikkebord.nl/topic/283937/… . De zogenaamde spannende tekst (vooral die zin die jij aanhaalt) vind ik zelf wat minder spannend als je die plaatst in de andere reacties én tijdslijn...
jan-cees
@Grasbaal dus jij vindt het passend dat beleidsmedewerkers anders handelen dan de wens en besluitvorming door bestuurders?
Grasbaal
Quote Reactie van @jan-cees:
anders handelen dan de wens en besluitvorming door bestuurders?

Dat kun je niet aflezen uit die reacties, kan ook eigen initiatief zijn (ook van de genoemde vertegenwoordigers van andere belangenbehartigers in dat draadje).
familie pelle
@Grasbaal dus het was weer de zoveelste storm in een glas water?
jan-cees
@Grasbaal dan toch maar nog eens kopje koffie doen bij John want je hebt blijkbaar niet alles gelezen
John Spithoven
@Grasbaal Co, de medewerkers opde afbeeldingen die jij gisteren gezien hebt werken alle bij dezelfde organisatie (of dochteronderneming van ). Verder sta ik achter de verklaring van @Zwaagdijk zoals die hier neer gezet is.

Ik zal vanavond op een objectieve manier hier plaatsen hoe de gebiedsprocesen werken. Puur ter info.
marcsterreborn
@John Spithoven vroeger was er een televisieprogramma dat heette 'Spitting Image'. Nu pas begin ik een vermoeden te krijgen waar die naam van is afgeleid....
+1
John Spithoven
@marcsterreborn Zie afbeelding. Daarnaast heb ik hier een voorstel gedaan hoe de GGA bemand zouden kunnen worden. Met mensen die door de zoneringen getroffen worden, de piekbelasters enz in plaats daarvan worden medewerkers en bestuurders van ver weg ( uit andere provincies) geplaatst om te mogen oordelen. Overigens wat is jou bijdrage in het bedenken van een oplossing?

(klik om te vergroten)

marcsterreborn
@John Spithoven mijn bijdrage zit in de relativering.
Zwaagdijk
@John Spithoven dat mensen uit andere provincies mee praten, is wel bedroevend vind ik.
hans-hans
@Zwaagdijk is het ook democraties ? want de gekozen mensen moeten toch het beleid maken van provincie ?
zo ver ik weet
Zwaagdijk
@hans-hans Daar heb ik geen verstand van. Dat weet John Spitshoven wel.
Bennie Stevelink
@John Spithoven is die bron misschien Tom Zwitser van Blue Tiger?
+1
jan-cees
@Bennie Stevelink Aha de amateur psycholoog ga jij ook dinsdagavond naar John? Of ben je bang door de mand te vallen.
+1
Tiepmachien
@jan-cees is er ook thee?
jan-cees
@Tiepmachien zal vast warm water zijn en zakjes
brom
@Bennie Stevelink ik heb de bron gezien. Ga koffie drinken en je kan zien wat je vrienden doen bennie
Bennie Stevelink
@brom
Quote:
ik heb de bron gezien. Ga koffie drinken en je kan zien wat je vrienden doen bennie

Hoeveel screenshots waren er nodig om de volledige tekst weer te geven?
BertK
@Bennie Stevelink Als het er veel zijn, wordt er misschien wel te veel om de hete brij heen gedraaid. Als je per social media de discussie/overleg moet voeren, is waarschijnlijk aan de tafel te weinig echt overlegd en gezegd waar het op staat. Overleg je door pagina's vol te app-en?

Alleen als je het excuus nodig hebt dat zaken uit hun verband worden getrokken.
Tiepmachien
GGA
Een ruilverkaveling
Stropdasboer ruimt collega’s op
Collega’s wordt niets gevraagd
Geen democratische ruilverkaveling
Zelf maar een streep trekken
+8
Nevergiveup
Wat een reacties toch allemaal weer met ook neuzen
achterstevoren ......

Kijk het is ook simpel na jaren lang decimeren op niks gebaseerd zijn die liever koekjes wel op en heb ik diep respect voor John en ook voor Jan-cees , al die zeurkouzen hebben nog geen "bel op de fiets gezet" in al die jaren.

Mannen ga door , en ik ben geen melkvee houder , maar zie de sector als één onmisbaar geheel samen , dus jawel ook 💸💸 gestort.
BertK
Hoor van de week hier in ZH zeggen dat Schiphol en Havenbedrijf Rotterdam als overheidssteun afhankelijk hun stikstofprobleem terug bij de overheid hebben gelegd. Geen wonder dat de boeren leveren MOETEN.
Nevergiveup
@BertK tja ..... 🖕
+1
John Spithoven
177 reacties in deze topic , wat een drukte....Hebben jullie geen Pasen vandaag?
In het artikel van de NOS (waar deze topic mee begint) staat dat er bij 7 provincies de GGA's zijn stil of on hold zijn gezet. Dit artikel is naar aanleiding van de brandbrief 13 april die ondertekent is door 1 persoon uit Groningen namens alle GGA's. In de bijlagen van deze brandbrief kun je vinden de diverse brieven die vanuit de GGA's gestuurd zijn naar de 7 provincies met het on hold/stil zetten gesprekken. Elke brief is ondertekend met alle deelnemers GGA uit bewuste provincie.

Even wat vragen die hierboven links en rechts gesteld worden. De twee apps zijn screenshots die op elkaar aansluiten. Ik heb in mijn bijdragen niet genoemd aan welke organisatie deze apps gelinked zijn. Sommigen maken daar al een keuze in. Ook lees ik dat sommigen hem al gehad hebben van mij. Dat is onmogelijk. De apps kwamen bij mij binnen en zijn besproken met JC, Dat kun je ook opmaken uit zijn reacties. Verder niemand.
De inhoud van de apps beginnen met het NOS bericht en dan een reactie dat 1 der aanwezige in de groep er voor gezorgd heeft dat het NOS afgezwakt werd. De verslaggeefster NOS verwijst naar een bijeenkomst in Soest. En de app groep vindt dat die bijeenkomst te veel status krijgt en je kunt opmaken dat ze de verslaggeefster beinvloed hebben. Daarna wordt er vermeldt door een andere aanwezige in de groep dat het artikel niet juist is, want hij blijft namens zijn organisatie deelnemen aan de GGA in de provincie waarvoor hij dat deed.. En dat is vreemd, want in de bijlagen van de brandbrief 13 april valt te lezen dat men de gedeputeerden een aantal voorwaarden stelt en dat die eerst ingewilligd moeten worden alvorens er verder gepraat wordt. En daar is niet op ingegaan. Daarna maakt de groep een inventarisatie over de aanwezigen bijeenkomst Soest. Ze komen tot de conclusie dat er 2 mee hadden gedaan vanuit de GGA's. En ook dat is vreemd want deze bijeenkomst was online te volgen via you tube (zonder zicht op wie mee deed) Vooral in de eerste reacties uit de appgroep valt op te maken dat men inspanningen verricht om het on hold zetten/beeindigen gesprekken af te zwakken.

Meer heb ik er nu niet meer over te melden.
weurding
@John Spithoven meeste reacties zijn niet van vandaag 😉
+2
mlkvhoudr
@John Spithoven ok helder, de gene die hem al gezien had is onze beroepsnicknamewisselaar naar mijn idee maar goed dat je dat toch even benoemt
Tiepmachien
-Jan-
Quote Reactie van @John Spithoven:
want hij blijft namens zijn organisatie deelnemen aan de GGA in de provincie waarvoor hij dat deed.. En dat is vreemd,

dan zal het wel een PAS melder zijn die nog iets te kunnen halen met braaf het voetje voor te zetten
boer.
@John Spithoven John en ook Jan cees doen niets anders dan verdeeldheid brengen. Iets wat de regering heel goed uitkomt.
Wanneer john goed had gelezen had hij gezien dat niet bij elke provincie elke gga deelnemer heeft getekend. Niet elke organisatie (wat heel erg jammer is) maar ook niet de plaatselijke streekbelangen hebben niet getekend.
Ik was zelf aanwezich in soest en zit ook in die appgroep. Ik kan jullie verzekeren dat in die appgroep niet staat dat john hier beweerd.

Het gaat om het doel, maar als dit doel niet gehaald wordt op de manier die john en Jan cees bedacht hebben hoeven ze hier geen afwijzende opmerkingen over te maken om verdeeldheid te zaaien.
De overheid lacht
Jannus
@boer. Goed dat dit hier verteld wordt.
+1
John Spithoven
@boer. Lammert, ik zaai geen verdeeldheid. Meldt alleen wat ik zie en vergelijk dat met de ondertekening van bewuste provincie. Overigens zit jouw organisatie/jij niet in de bewuste app groep. Dus daar sla je de plank mis. Morgen avond komt een bevestiging van hetgeen ik hier vermeldt. Overigens zag ik dat ook jij in Soest was. Goed die bijdrage.

Lees het artikel in deze link.

prikkebord.nl/topic/284012/

En geef daarna aan welk probleem je wilt oplossen met de GGA. En ook voor de doelstelling water geldt hetzelfde. Voor rivieren, meren enz gelden internationale normen waar we aan moeten voldoen. ( waarbij normoverschrijdingen vaak ook nog worden veroorzaakt door buitenlands gebiedsvreemd water) Voor boeren sloten zijn normen vastgesteld op basis van politieke keuzes, zonder landelijk eenduidig beleid, niet op basis van de KRW. Dus ook daar is de bijdrage in een GGA een risicovolle operatie .
brom
@boer. Jullie hebben een plank voor de kop
+3
jan-cees
@boer. Tip ga morgen ook even koffiedrinken in Maurik. Koffie is goed en je kan er iets leren over hoe het stikstofspel wordt gespeeld. John en ik zorgen niet voor verdeeldheid maar voor helderheid en zo trachten we te voorkomen dat types als jij achteraf piepen dat ze gepiepeld zijn. Want dat ben je met het hele GGA gedoe. Maar dat ga je pas zien als je er naar kijkt.
+2
robbies
@jan-cees Kun jij de garantie geven dat je niet gepiepeld wordt als je NIET bij een GGA aansluit? Gaat er dan een streep door GGA? Gaat er dan wel een inhoudelijke discussie gevoerd worden over de totstandkoming van de doelen en de effectiviteit van de gekozen maatregelen?
+1
John Spithoven
@robbies Rob, het aan tafel zitten geeft geen enkele garantie dat op basis van feiten keuzes gemaakt worden....wel is duidelijk dat er politieke keuzes gemaakt zijn...(In hem er verleden)

Maar met politieke keuzes kan men proberen het gebruik van het eigendom onaantrekkelijk te maken ......maar als het echt om de stikstof te doen is, is er maar 1 juridisch instrument. . onteigening. En het gaat wel zo langzamerhand moeilijk worden om op basis van de aanwezige (wettenschappelijk) informatie een onteigening binnen een redelijke termijn door te zetten.
Iemand die vrijwillig wil stoppen heeft de GGA niet nodig .

Ik snap dat meepraten een gevoel van meebeslissen geeft, maar als de overheid juridisch zeker is van haar politieke doel hebben ze geen GGA nodig. Dus wordt het gevaar dat je gebruikt wordt in een GGA.
+1
robbies
@John Spithoven John, ik heb je een week of 8 terug een rapport gestuurd over een N2000-gebied hier in de omgeving. Daar zijn willekeurig puntjes gezet op piekbelasters, de informatie is gehaald uit het zwaar verouderde Webbvb. Op basis van dat rapport is de opstellende koepel van milieu-organisaties door Groen Links-gedeputeerde Rooyackers uitgenodigd om deel te nemen aan de GGA. Dan weet ik wel waar er op gestuurd wordt in de GGA, en daar is geen onteigening voor nodig.

Het zal allemaal met goede bedoelingen gedaan worden, maar je misleidt jezelf door te denken dat het in de GGA alleen maar over stikstof zal gaan. In Brabant praten ze dan populair over "meekoppelkansen" ten aanzien van waterkwaliteit en dergelijke. Ik snap je punt volledig wanneer het alleen over stikstof gaat. Laat de overheid zich maar in hun sop gaar koken als het alleen over stikstof zou zijn. Maar straks hebben alle boeren in mijn omgeving brisante doelstellingen, terwijl er geen meter onteigend is. Enkel en alleen omdat wij denken dat alleen stikstof op de agenda staat in de GGA.
+1
John Spithoven
@robbies Ander voorbeeld Rob

Neem her convenant Stikstof en N2000 getekend in 2009 tussen ZLTO, NB en Limburg over reductie doelstellingen te behalen in 2028 ( later naar voren gehaald door tussenkomst rechter naar 2024). Voor de melkveehouderij zijn de doelstellingen vastgesteld op 40 % voor weidende en 70 % voor opstallende bedrijven. In samenspraak ontstaan.

Nu blijkt dat de beschreven manier in convenant juridisch niet houdbaar is en elke Brabander het risico loopt zijn vergunning.....en zijn latente ruimte te verliezen.

Ik hoor niemand meer zeggen dat ze blij waren dat ze toen bij konden sturen. sterker nog , door het meepraten middels convenant worden nu de Brabanders naar de slachtbank gebracht....( nu zal ik wel weer te horen krijgen dat ik verdeeldheid zaai🤔)

.En je laatste reactie over water heb ik vanmiddag al beantwoord.

Ze gaan het maar proberen zonder ons.....
boer.
@John Spithoven juist john,
In verschillende provincies is dit convenant niet dor de landbouw ondertekend.
Het plan dat toen voorlag was dat binnen 6 jaar de reductie doelstelling behaald was..
Door heftig meepraten en ook weglopen is dit 18 jaar geworden, en zelfs dit is in verschillende provincies niet door de landbouw ondertekend.
Dus meepraten heeft wel degelijk zin
John Spithoven
@boer. Jij komt duidelijk niet uit NB 😁( dit convenant speelt alleen in het zuiden)

Maar ik heb de oplossing.
Ik zie overal in de GGA medewerkers en bestuurders aanschuiven, ver weg van de betrokken gebieden/knelgevallen/piekbelasters ( zie zelfs bestuurders uit Overijssel aanschuiven in Gelderland en bestuurders uit NH aanschuiven in Friesland en Flevoland)

Laat de landbouw vertegenwoordiging alleen maar bestaan uit personen die het zelf betreft. Dus alleen piekbelasters, politiek gecreëerde KRW knelgevallen enz.
Dan kunnen ze zelf meebeslissen over hun toekomst. Nu zie ik dat nog niet zoveel gebeuren.
Verder zet ik een punt achter de discussie, morgen de check en een goed bak koffie en verder met het dossier.
-Jan-
Quote Reactie van @John Spithoven:
Maar ik heb de oplossing.Ik zie overal in de GGA medewerkers en bestuurders aanschuiven, ver weg van de betrokken gebieden/knelgevallen/piekbelasters ( zie zelfs bestuurders uit Overijssel aanschuiven in Gelderland en bestuurders uit NH aanschuiven in Friesland en Flevoland)

En jij denkt dat ze het eens gaan worden en eruit kunnen komen??

Het gaat hem alleen maar om zoveel mogelijk verwarring te creéren en koppen te laten rollen in het veld,boerenkoppen wel te verstaan
-Jan-
Quote Reactie van @John Spithoven:
Dus alleen piekbelasters, politiek gecreëerde KRW knelgevallen enz.Dan kunnen ze zelf meebeslissen over hun toekomst. Nu zie ik dat nog niet zoveel gebeuren.

Ellebogen werk ??
+2
jan-cees
@robbies de enigste garantie die ik je kan geven is dat GGA een farce is die als doel dient om bij juridische procedures te kunnen zeggen: In goed overleg met het landbouwbedrijsleven tot stand gekomen.
De deelnemers in de GGA zijn de “ Usefull
Idiots” die daarme kansen in procedures voor gedupeerden verkleinen.

Als je graag een dergelijke rol wil vervullen niet zeuren achteraf
brom
@jan-cees prefect verwoord
Tiepmachien
horecatraders.com/nl/…

Countdown
Final countdown?
Memento mori
jan-cees
@Tiepmachien levertijd twee weken dat duurt te lang tis vanavond
+2
Tiepmachien
+1
brom
Vanavond bij jhon
Tiepmachien
@brom kan nooit niet slapen van koffie
brom
@Tiepmachien niks gewend gij
Tiepmachien
@brom ooit een tiepmachine koffie zien drinken?
brom
@Tiepmachien wat ben jij lollig
Tiepmachien
@brom danku
hans-hans
@Tiepmachien grappig bedacht
HenkjanOtten
Zure boel in dit draadje. Alles en iedereen afzeiken.. Hebben we die luxe nog als sector??
Tiepmachien
@HenkjanOtten Crisistijd in Maurik
Twentsch Land
Soms moet je die luxe gewoon nemen.

@HenkjanOtten
brom
@HenkjanOtten welke sector??
weurding
@HenkjanOtten denk dat jij het gehele plaatje wel overziet, en die 60 jarigen beter kunnen gaan rentenieren, of niet dan...😅
+2
HenkjanOtten
@weurding inderdaad. Oude olifanten kunnen beter achter de geraniums en rentenieren ipv zich met onze toekomst te bemoeien. Noem ze maar op, vd Tak, Vogelaar, Veerman, Spithoven, Staghouwer,...
John Spithoven
@HenkjanOtten Hoi, je bent nieuw hier Ik heb je alvast een duimpje gegeven voor je inbreng tot nu toe. 🤔 Overigens is het wel even wennen voor mij dat je mij met mijn 52 jaar al in schaalt in de groep pensionado's😁

Vertel eens wat meer over je zelf. Waar kom je vandaan? actief in de melkveehouderij ? Bestuurlijk actief?
brom
@John Spithoven hee John wie is er op de koffie geweest
Tiepmachien
@brom en wie op de koffie
Jannus
Quote Reactie van @John Spithoven:
Bestuurlijk actief?

Denk het wel want hij noemt jou al een oude olifant
HenkjanOtten
@John Spithoven 52.. Nog geen pensionado maar toch bijna 'vut' leeftijd..
pieta
@HenkjanOtten Met een beetje pech moet je vanaf je 52 toch nog weer 18 jaar. Bijna VUT zal je toch zelf wat moeten hebben.
George
@pieta
Ik wil er toch eerder vanaf zijn dan mijn 70 ste. Maar ik zou nu al makkelijk kunnen stoppen volgens mij. Ieder jaar een hectare grond zei Jan Hobbyboer ooit. Dan moet ik al oud worden en kan ik nog 36 jaar verder met mijn 54 die ik nu ben.
weurding
@George zolang je er nog lol aan hebt waarom dan stoppen
+2
George
@weurding LOL is veel gezegd. Ik heb het heel erg mooi gehad de laatste 15 jaar en kan dat nog wel even vol houden. Maar ik hoef niet tot mijn 70 ste.
pieta
Quote Reactie van @George:
Dan moet ik al oud worden en kan ik nog 36 jaar verder met mijn 54 die ik nu ben

Ik ben bijna 10 jaar jonger en kom met dezelfde redenatie nu al over de honderd jaar heen. 😁
Twentsch Land
Kijk .... dat zijn mooie vooruitzichten 😉

@pieta
George
@pieta
Je hebt altijd baas boven baas😁
+3
Achso
@HenkjanOtten ja, laat Nederland maar over aan Kaag,Jetten en Klaver. Gaat vast goed komen dan..
labella
+5
weurding
@HenkjanOtten 😂 olifanten moet je de ruimte geven, anders sneuvelt de porseleinkast
Grasbaal
Quote Reactie van @HenkjanOtten:
Oude olifanten kunnen beter achter de geraniums en rentenieren ipv zich met onze toekomst te bemoeien.

De visie en belangen van (aankomende) pensionado's is inderdaad totaal anders als melkveehouders die het bedrijf net hebben overgenomen of nog moeten overnemen. Ik ben zeer benieuwd naar jouw visie?
HenkjanOtten
@Grasbaal visie waarop?
Grasbaal
Quote Reactie van @HenkjanOtten:
visie waarop?

Het terugdringen van de stikstofuitstoot in Nederland (de gebiedsgerichte aanpak) en de rol van de landbouw en hun belangenbehartigers hierin.
-Jan-
Quote Reactie van @Grasbaal:
Het terugdringen van de stikstofuitstoot in Nederland (de gebiedsgerichte aanpak) en de rol van de landbouw en hun belangenbehartigers hierin.

Laat John maar eens vertellen hoe de GGA's werken en hoe de belangenbehartigers gewoon buiten spel gezet worden,ze staan erbij en kijken ernaar
HenkjanOtten
@Grasbaal complexe onderwerpen voor een snel of eenvoudig antwoord.
HenkjanOtten
@Grasbaal sowieso zoveel mogelijk van die 25mld binnenhalen richting emissiearme systemen lijkt me. In die richting gaat het toch al jaren, nu kans om overheid een deel mee te laten betalen.
+6
weurding
@HenkjanOtten dan snap je het niet, dat is niet het echte doel, die 25 miljard komt echt alleen op tafel als men er grond voor terug krijgt, onder het mom van stikstof .....
HenkjanOtten
@weurding klopt inderdaad dat de verkeerde beleidskeuzes gemaakt worden. Daarom moet de inzet gericht zijn om dat te veranderen toch? De route richting steeds meer emissie gaat sowieso door
Tiepmachien
@HenkjanOtten meer emissie??
Terug naar school jij!!
HenkjanOtten
@Tiepmachien excuus; minder emissie uiteraard
Grasbaal
Quote Reactie van @HenkjanOtten:
sowieso zoveel mogelijk van die 25mld binnenhalen richting emissiearme systemen lijkt me

zoiets als dit?:
Quote:
Rabbinge en Van Dellen wijzen erop dat de Nederlandse veehouderij sterk kan innoveren door het scheiden van de vloeibare (urine) en vaste fractie (mest) in de stal, waarmee de uitstoot van ammoniak drastisch kan worden teruggedrongen. Een dergelijke innovatie maatregel kan van bedrijf tot bedrijf op maat worden toegepast, met een beperkt deel van de financiële middelen die nu voor uitkoop worden ingezet, zo motiveren Van Dellen en Rabbinge.boerenbusiness.nl/melk/artikel/…

Maar ook dat werkt niet goed aldus dit onderzoek:
Quote:
Het scheiden van gier en poep in de stal zorgt niet voor minder ammoniakuitstoot. Alleen als de gier daarna nog bewerkt wordt, kan het scheiden zorgen voor minder ammoniak, dus minder stikstof.

prikkebord.nl/topic/277959/
+2
Realisme
@Grasbaal wensdenken en bovendien trekt dat de strop nog verder aan bij boeren. Zij mogen natuurlijk een groot deel zelf financieren. Als je alleen aan tafel gaat zitten omdat je denkt dat de overheid een richting gaat financieren die zij zelf niet voorstaan dan ben je ietwat koekoek
+3
Vario512
@HenkjanOtten Je kunt je beter eens gaan verdiepen in het stikstofdossier, zoals John en Jan Cees hebben gedaan. Want je snapt er nog niet zo veel van.
HenkjanOtten
@Vario512 ook jij mag je mening hebben
+2
Vario512
@HenkjanOtten Dit is geen mening, maar een feitelijke constatering.

Volgens jou zijn emissiearme vloeren een oplossing voor het zogenaamde stikstofprobleem. Dit is echter door de rechter al van tafel geveegd. Zou je toch moeten weten.
HenkjanOtten
@Vario512 wie heeft het over vloeren? Ik heb het over systemen en technieken. Welke standhouden zullen we zien.
Realisme
@HenkjanOtten voor of na de investering?
Tiepmachien
@HenkjanOtten Snap je niet dat emissie-arme technieken afgeschoten worden door de rechter?
j h p
@HenkjanOtten Om ze vervolgens afgeschoten zien worden door Vollenbroek en de MOB?
hans-hans
@hans-hans dit lukt de boeren niet denk ik
kanniewaarzijn
@hans-hans "Vergeef hen, want ze weten niet wat ze doen!"
brom
@Grasbaal ik heb begrepen dat jij bij jhon bent geweest .wat is er boven water gekomen
J Andringa
@HenkjanOtten Waar kan je nog rentenieren dan?
+2
George
@weurding
Ik zou heel graag rentenieren maar het lukt me niet .
+1
weurding
@George rente loopt op zegt men☝️😄
Nevergiveup
.
weurding
@Nevergiveup John is hem wel eerder tegengekomen, bij o.a. stal en akker, boerenbusiness, veldpost en nog een paar websites denk ik😅
Farma_boerke
Er zal wel weer een offensief gaan komen vanuit overheid:
rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/…

Rechtbank schiet woningbouwvergunning af. Bouw was vrijgesteld + MIRT projecten obv de 100km snelheid. Rechter oordeelt dat dit kan leiden tot meer N uitstoot (verkeer neemt nu provinciale wegen) en dus strijdig is met Habitatrichtlijn

Boer, Let op uw kippen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
272
DEELNEMERS
49
WEERGAVES
0