Niet één kg fosfaat te veel: de fosfaatbank komt eraan

. In 2022 gaat eindelijk de beloofde fosfaatbank in werking die een deel van de afgeroomde fosfaatrechten weer gaat uitgeven.

Deel dit topic

Reacties

+1
JohnDeere7serie
Afroming terug naar 10% iemand???
+2
cornelissen
Het is zo ie zo al een miskleun dat grondgebonden melkveehouders fosfaatrechten nodig hebben, maar ja lto en meeloper nmv. Waren overigens beiden tegen fosfaatrechten volgens eigen zeggen ,maar lto heeft ze zelf aangevraagd en nmv loopt er wel achteraan. En je bedrijf wordt financieel compleet uitgehold door die smerige rechten, want je zult toch wat op je naam moeten hebben
Mogen we nu meedoen met een loting en dan als je wint 5 jaar wat extra produceren.
Elvis
@cornelissen vd week was het nieuws nog dat er een max per ha kwam om de derogatie te redden,dus dit blijft dan een extra beperking mocht je de rechten niet hebben
+8
ntd79
@cornelissen hoe ben jij de periode 1984 tot 2015 doorgekomen?
+5
Spuit11
Flauw om alleen grondgebonden boeren te steunen. Het moet juist andersom. De andere partij moet juist een steuntje in de rug krijgen om grondgebonden te worden op termijn. Zo kom je als niet grondgebonden veehouder nog meer op een achterstand.
Koeien boertje
@Spuit11 is dat niet de bedoeling?
+2
ntd79
@Spuit11 zo wordt er ook gepraat over leeftijdsdiscriminatie waar het milieu niks mee opschiet. Dit is gelijk met grondgebonden. Wat maakt het voor het milieu uit of mijn maïs of grasland ermee bemest wordt of het bietenland van de buren. Ik zie geen verschil tussen grondgebonden en boer boer transport met bijvoorbeeld een straal van 10 kilometer.
+3
Kars
@ntd79 die boer moet regionaal. En de rest van de samenleving haalt alles uit de verste uithoeken.
Noorderling
Zouden ze bij LNV zelf doorhebben welke deuren ze allemaal wagenwijd openzetten?
Tiepmachien
@Noorderling Ja, wordt dichtgetimmerd
Noorderling
@Tiepmachien
hoe dan?
Tiepmachien
@Noorderling met spijkers
+1
Noorderling
@Tiepmachien
pakken we een andere of klimmen we door het raam.
Elvis
@Noorderling dan komen er weer andere beperkingen. bufferstroken,kg melk per ha verzin het maar
+2
T60401
Dus 1 boer die uit geloot wordt kan 1000 kg krijgen. Terwijl er bv 9 ander achter het net vissen omdat ze niet geloot zijn. Waarom niet iedereen en evenredige hoeveelheid. bv 100 kg in dit geval.
+1
wally
Dacht dat zelfs al wettelijk geregeld was dat afroming naar beneden ging als we onder plafond zaten.
lijkt me iets voor belangenbehartigers om dat eens goed uit te zoeken, mijn gevoel zegt dat we er al lang onder zitten maar het past ze goed om een beetje extra rechten uit de markt te halen
cornelissen
@wally Allemaal politieke willekeur, straks moet je natuur inclusief zijn of circulair ,wat dat dan ook mag zijn.
Maar het is een keuze van de gevestigde "belangenbehartigers" Heel veel staatsinvloed en een gedeelte van de rundveehouders ,die in ieder geval aantoonbaar van te voren hun zaken in orde hebben de armoe in trappen, want anders wordt de mest niet meer opgehaald bij sommige melkveehouders ,aldus W. van Straalen bij de motivering voor het aanvragen van een rechtensysteem . Ik blijf ze er te pas en te onpas aan herinneren.
+1
Tiepmachien
@wally wetten.overheid.nl/BWBR0004054/2019-06-13/

Artikel 77b

Uiterlijk twee weken nadat het totaal aantal fosfaatrechten niet meer bedraagt dan het fosfaat productie plafond, bedoeld in de staatssteunbeschikking van de Europese Commissie van 19 december 2017 (C(2017) 8483), wordt bij koninklijk besluit in artikel 32a, eerste lid, «80 procent» vervangen door «90 procent».
JohnDeere7serie
@Tiepmachien staat inderdaad in de wet! Moeten we nou echt naar de rechter hiervoor?
Farma_boerke
@wally deze week door Staghouwer gemeld dat er nog 100.000kg gekort moet worden om onder plafond te komen EN dat dan binnen 2 weken conform wet gehandeld word door korting terug te brengen.
Tiepmachien
@Farma_boerke Henk heeft nooit niet gelogen?

(klik om te vergroten)

JohnDeere7serie
@Farma_boerke je bedoelt januari ipv deze week? melkvee.nl/artikel/…
Tiepmachien
@JohnDeere7serie Het aantal rechten zit nu nog 100.000 kilo boven dat plafond, en dit jaar komt dat daar nog onder, vertelde hij. En zodra dat gebeurt, gaat de afroming meteen - nou ja, binnen twee weken - terug naar 10 procent.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!