Markt biomelk goed in balans

De Nederlandse markt voor biologische zuivel is goed in balans. Dit in tegenstelling tot andere Europese markten. Zo waarschuwt de Vlaamse Boerenbond dat biologische melkveehouders in België hun meerprijs in rook zien opgaan.

Bron

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Mijn fabriek zoekt nog bio melk koste best moeite om dat tevinden
+1
klant
@bio boer vindt je dat vreemd, met deze gangbare melkprijs
+1
bio boer
@klant laten we ook even uitzoomen
In verleden was standaard +8 cent voor de prijs was losgekoppeld dat verschil is er nog steets en in 2016 toen er dip in de reguliere melkprijs zat heb ik daar weinig van gemerkt toen was regulier juni 25 cent bio 46 cent verschil van 21 cent het kan niet altijd feest zijn regulier nu 48.5 bio 55.5 verschil 7 cent krijgen nog 1.5 weide premie is nog steets een verschil van 8.5 cent is nog steets meer dan het verschil van vroeger
bio boer
@bio boer vergeleken met fc prijs
Van-Epscheuten
@klant de overstap naar bio is makkelijker momenteel denk ik. Gezien de hoge gangbare melkprijs. De overstap periodiode moet je melken tegen bio kosten, met gangbare melkprijs. Als die gangbare prijs hoog ligt, zijn die 2 tropenjaren behoorlijk makkelijker lijkt me..
+2
aldert
@Van-Epscheuten Het probleem is als er nu een paar teveel omschakelen dat je het zelfde probleem krijgt als in Frankrijk.De mensen krijgen toch minder te besteden, de toekomst voor bio is gewoon niet goed.
aldert
@bio boer Hoeveel vrachten wil je hebben ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zuivel , melkveehouders en biomelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0