FrieslandCampina steekt 1,5 miljard in CO2-reductie

FrieslandCampina wil de uitstoot van broeikasgassen tot 2030 sterk beperken en in 2050 klimaatneutraal zijn. Voor de periode tot ongeveer 2030 wil zij daarvoor €1,5 miljard investeren, door onder meer elektrificatie van productieprocessen, verdere verduurzaming bij de leden en ook een veel duurzamere inkoop.

Deel dit topic

Reacties

+1
boer.
Als het aa deze regering ligt ,al er in 2050 gee enkele veehouder meer zijn. Dus omdan klimaatneutraal te zijn is niet zo moeilijk
cornelissen
Quote Reactie van @boer.:
in 2050 gee enkele veehouder

Ho, ho ,ho, men wilt zelfs meer melk hebben ,althans niet minder. Het woord kwantumtoeslag is zelfs gevallen ( is in onderzoek) en dan moet de nood wel hoog zijn. Hoe S. Attema daarop reageert weet ik niet ,want bij Friesland Foods had hij daar geen goed woord voor over, dan gaan ze maar weg en inderdaad toentertijd bij Friesland Foods zijn er verschillende vertrokken, maar of ze er nou allemaal beter op zijn geworden weet ik niet . Kijk ,als je dreigt met vertrekken als er geen kwantumtoeslag komt of is ,ja ,dan moet je voor je geloofwaardigheid ook vertrekken.
+1
Kars
@boer. zo dacht ik er ook over.
+1
cornelissen
Gisteravond districtsledenvergadering gehad ,toch nog niet zoveel wijzer geworden. Zonnepaneeltje en dat soort dingen ,maar daarmee red je het niet en de dame ,die doorvroeg en goed in de materie zat is ook nog niet zoveel
wijzer geworden.
hans1980
Gaat RFC om die groen financiering
Dat dat ten koste gaat van winst ...het zei zo
+1
hans1980
Mr Heinz is bezig
diekman
@hans1980 hoe lang nog?
+2
Elvis
100.000 per lid. nabetaling voor de komende 25 jaar 💨
+2
puddingbroodje
Veel van deze investeringen zouden waarschijnlijk zowieso wel gebeuren! 1,5 miljard tot 2050 ? dat is ruim 25 jaar op een omzet van >10 miljard per jaar.... zo spannend is het allemaal ook weer niet....

En de reactie van onze milieuvrinden.... het is niet genoeg en het zal nooit genoeg zijn!
Jean-PierreK
@puddingbroodje, tot 2030
+1
Tiepmachien
@puddingbroodje Additionele investering

De realisatie van het klimaatplan van FrieslandCampina vereist een forse extra investering in tijd, geld en middelen in dit decennium en daarna. FrieslandCampina is gecommitteerd om de doelstellingen van dit klimaatplan te realiseren en gaat uit van een additionele investering van opgeteld ongeveer 1,5 miljard euro in de onderneming en op het erf in de periode tot 2030.

vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/…

2 cent per liter melk voor milieudefensie
Twentsch Land
2 cent per liter melk voor milieudefensie

Waarvan ook zeker een gedeelte wordt besteed om de boer dwars te zitten 🧐


@Tiepmachien
puddingbroodje
@Tiepmachien richting NGO bekt het iig lekker... ik vind het zelf maar allemaal maar idioot hoge investeringen. zal deel wel uit de markt komen zeker als je erop tijd mee begint. de afnemers van RFC moet inmmers ook aan de idiote wetten voldoen.
+1
puddingbroodje
@puddingbroodje kijk ik kocht een wtw instalatie vroeg eia aan want super duurzaam bla bla bla, maar voor mij de voornaamste reden het kan heel goed uit! Zo gaat dat bij RFC natuurlijk ook ze investeren in energiebesparing die met de dure energie van nu gewoon terug te verdienen is waarschijnlijk zijn deze investeringen bij wet deels zelfs verplicht. tegen de de hele wereld 9ende ngo's zeg je kijk Additioneel... kijk ons een duurzaam bezig !!
+2
jan w
Laten ze er eerst maar eens een portie volk daar op kantoor eruit trappen een beter woord heb ik er niet voor. Wat een stelletje lamzakken daar op kantoor. Hebben sinds bijna 2 jaar een wajong jongere via RFC een dag in de week in dienst. Dit omdat men ze in de fabrieken niet wil plaatsen. Eind 2020 kreeg ik de 1e nota in het engels per post. Gemaild of dat niet in het Nederlands kon en of het nu een afschrift was of een nota en of die automatisch werd afgeschreven en waarom niet per e-mail. kreeg ik een meelig mailtje terug met:"Zal er wel een vinkje verkeerd staan". Maar er gebeurde niks. In mei '21 weer een mail gestuurd, wel een bevestiging van gehad maar nooit een antwoord. Heb nadien wel per mail vanuit het kantoor in hongarije?? de bevestiging gekregen dat men op die automatische incasso op terug zou komen . Maar er gebeurd niks. Krijg nu vanuit hongarije de nota's in het nederlands per mail ( sinds vorige maand ) en dan komt er een nota in het engels per post na vanuit volgens mij Wolvega. Wat een zooitje daar.
diekman
Is dit nu het nieuwe aanname beleid.
hans1980
Tzt dus koeien verplicht naar buiten
hans1980

diekman
@hans1980 bedrijf van winston gerschtanowitz earth today zal wel bovenaan staan.
hans1980
@diekman Dat is een "groen" piramide spel

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , investeren , uitstoot , klimaatneutraal en koolstofrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
3.598