Rabo verkoopt eerste Koolstofrechten van 10 Nederlandse en 5 Amerikaanse bedrijven

Rabo-dochter Carbon Bank heeft zijn eerste koolstofkredieten verkocht die afkomstig zijn van onder meer Nederlandse boeren. De kopers zijn de energiemaatschappijen Vattenfall en Greenchoice, de zuivelconcerns Interfood en Hoogwegt en Rabo-dochter Interpolis, bedrijven die niet of nog niet op eigen kracht klimaatneutraal kunnen worden.
De zogeheten COâ‚‚-credits komen van tien Nederlandse en vijf Amerikaanse boeren. Zij beloven de komende drie jaar jaarlijks 10.000 ton koolstof uit de atmosfeer op hun land vast te leggen en ontvangen ook het grootste deel van de opbrengst. Om welk bedrag het daarbij gaat, houden de boeren, de kopers en de Rabo voorlopig nog geheim.
Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1436211/…

Deel dit topic

Reacties

+1
Johannushoeve cv
Ik zie een tweede pas debakel aan komen .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's klimaatneutraal , koolstof en koolstofrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0