Een stikstofpreek voor eigen parochie | opinie

Onder de kop ‘Stikstofbeleid moet over andere boeg’ schrijft de nummer 2 van de BBB, Femke Wiersma, dat het stikstofbeleid anders moet (LC 8 april).

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
De man is limnoloog, hij bestuurd en heeft kennis van binnenwateren, heb het maar even opgezocht
+1
j h p
@mlkvhoudr Een mee eter dus.
mlkvhoudr
@j h p ik persoonlijk vind dat hij een beetje woordspelletjes aan het spelen is maar heb er een stuk minder moeite mee om wat aan te nemen van iemand die in de materie zou KUNNEN zitten dan van zo'n Truus van 3 hoog achter die gewoon iemand na loopt te lullen
Albert Altena
@mlkvhoudr Dat KUNNEN zitten kan ook een valkuil zijn.
+3
j h p
@mlkvhoudr Weet jij niet wie Femke is? Die zit wel aardig in de materie. Die limoen deskundige preekt overigens ook voor eigen parochie.
sorry
@j h p het is zijn broodwinning
mlkvhoudr
@j h p als je de blonde Femke bedoeld, die met bzv mee deed, beleidsmedewerker was bijde nmv , nu werkzaam als medewerker bbb en hier onder de naam boerderie wel eens mee doet kan ik je verzekeren dat ik in dat geval geen idee hebt over wie je het hebt
+1
j h p
@mlkvhoudr Dan is het goed, was al bang. 😁
+3
Bennie Stevelink
@mlkvhoudr hij is inderdaad woordspelletjes aan het spelen. Wiersma had gezegd dat in de bodem altijd “stikstof afbraak” plaats vindt. Iedereen begrijpt toch dat in deze context met “stikstof” nitraat of ammoniak bedoeld wordt. De Haan doet net alsof Wiersma elementaire stikstof bedoelt.

Wiersma heeft gelijk. Vooral als de grond stikstofrijk en erg nat is (zuurstofarm) kan gemakkelijk denitrificatie optreden waarbij NO3 wordt omgezet in O2 en N2 die de lucht in gaat.
Ook kan bij grotere stikstofrijkdom in een natuurgebied ammoniak gevormd worden waarbij een deel van de neergeslagen stikstof weer uit het natuurgebied verdwijnt. En er kan bij hoger stikstofniveau uitspoeling naar het grondwater plaatsvinden. Er is dus altijd een bepaald evenwicht tussen depositie en stikstof emissie wat leidt tot een bepaald stikstof evenwichtsniveau. Oneindige cumulatie van stikstof zoals deze limnoloog voorstelt bestaat niet.
+1
mlkvhoudr
@Bennie Stevelink precies,wat is iedereen weer boos vandaag zeg.
+1
Realisme
@mlkvhoudr je trekt het je teveel aan😜
+1
mlkvhoudr
@Realisme ik fladder wel door 🙂
+1
Albert Altena
@Bennie Stevelink Je gaat ook BBB stemmen?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstofbeleid en kop geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!