Natuurorganisaties naar de rechter om compensatie Tweede Maasvlakte

De natuur die verloren ging bij de aanleg van de Tweede Maasvlakte is onvoldoende gecompenseerd. Dat stellen zeven natuurorganisaties, die nu naar de rechter stappen om het kabinet te dwingen er alsnog werk van te maken. "De minister lijkt elk excuus aan te grijpen om compensatie uit te stellen", schrijven ze in het beroepschrift aan de rechter.

De Voordelta, een Natura2000-gebied voor de kust van Zeeland en Zuid-Holland, werd in 2008 aangewezen als de plek waar natuur gecompenseerd zou moeten worden. Voor de Tweede Maasvlakte is bijna 2500 hectare natuur ingeleverd en Nederland is wettelijk verplicht de natuur in het Europees beschermde gebied te herstellen.

Deel dit topic

Reacties

jerseys
De zee, moet die ook gecompenseerd worden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europees en maasvlakte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN