Illustratie van: deJong

Oorlogstijd: zet thermostaat lager, corrigeer pensioenen en laat boeren meer produceren

Deel dit topic

Reacties

+14
George
AUB niet , niet meer produceren . Alleen maar om alles goedkoop te houden , dat ze maar verrekken.
Honger en armoede is geen zaak die alleen boeren maar moeten dragen. Tis goed geweest met ze.
+1
Boertjebastiaan
@George klopt aardig. Meer produceren is geen oplossing. Er heerst nu paniek en dat is meestal de slechtste raadgever. Er is nu eindelijk wat meer waardering voor de voedselproducent, al is dat hoogst waarschijnlijk maar van korte duur. Graan en mais word in de regel nog gezaaid in Rusland en Oekraïne maar beschikbaarheid kan roet in het eten goeien. Dus er zal een herverdeling van het voedsel op de wereldmarkt komen, en dat is ff zoeken naar de juiste partners.
Voedsel zal niet veel duurder worden door de schaarste maar wel meer door dat er personen zijn in de tussenschakels die er meer aan willen verdienen.
Willem123
Farma_boerke
De politiek heeft wel “oplossingen” voor de hoge voedselprijs, namelijk bevriezen ervan (exportverbod oid)
Demotiveert mooi de boer en dan willen ze wel goedkoop uitgekocht worden.
+1
Mh12
Toch maar een houtkacheltje opsnorren
+2
@Mh12 Die houtkachel brand elke dag bij ons .
+2
Wat de politiek , de Europese Commissie ook bedenkt om Putin ( Rusland ) te treffen met nieuwe maatregelingen helpen niet om Putin ( Rusland ) te straffen , het is juist dat de burgerbevolking van Europa die getroffen wordt met prijsverhogingen aan de pomp , huishouden ( gas , stroom ) maar ook het dagelijkse voedsel dat we nodig hebben . De politiek is het probleem .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's thermostaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN