Stikstofgroep Landbouw Flevoland pauzeert gesprekken gebiedsgerichte aanpak

LELYSTAD – De Stikstofgroep Landbouw Flevoland pauzeert voorlopig de overleggen rondom de gebiedsgerichte aanpak in de provincie. De groep is tot deze beslissing gekomen vanwege de onrust die in de afgelopen weken is ontstaan door het optreden van het de provincie Flevoland. Ook zijn veel eerder toegezegd randvoorwaarden nog niet vervult waardoor het lastig is om een gesprek over de inhoud te hebben.

De Stikstofgroep Landbouw Flevoland wil op de kortst mogelijk termijn duidelijkheid van de provincie hebben. Zo moet stikstofdata in beeld worden gebracht en moet hierover transparant worden gecommuniceerd. Om tot die data te komen moet volgens de Stikstofgroep eerst een 0-meting worden gedaan. “Pas als duidelijk is hoe dit zit weten we binnen welke randvoorwaarden we moeten denken,” legt Nico Verduin namens de Stikstofgroep uit. “Daarnaast verwachten we snelle legalisatie van PAS-melders, interimmers en andere knelgevallen. Het wordt tijd dat de provincie duidelijkheid geeft over de termijn en procedure die zij hierbij zal volgen.” Ook wil de Stikstofgroep niet dat nog langer wordt gewerkt met vooraf ingetekende kaarten. “We moeten open in gesprek kunnen.”

Wat de Stikstofgroep mist in de provinciale plannen is perspectief voor de sector. “We hadden verwacht dat de provincie vol zou inzetten op innovatie, maar dat blijft tot nu toe uit,” zegt Verduin. “Innovatie is in bepaalde gebieden mogelijk de enige oplossing. Kijk maar naar het Oostelijk deel van de Noordoostpolder. Daar zit vrijwel alleen maar akkerbouw en een paar veehouderijen, die allen geen piekbelaster zijn.”

Krijgt de Stikstofgroep voldoende duidelijkheid, dan is zij van plan om weer met de provincie in gesprek te gaan. “Het afgelopen jaar hebben we ons als landbouw zeer constructief opgesteld. We verwachten eenzelfde houding vanuit de provincie.”

Deel dit topic

Reacties

+1
kanniewaarzijn
In overleg gaan met provincie Flevoland is je eigen graf graven. Toezeggingen hebben geen enkele waarde. Iedere seconde besteed aan dit tuig zijn er 2 teveel.
Jaap40
@kanniewaarzijn gezien aantal lto afdeling wat zich terugtrekt uit geb ger aanpak is het vertrouwen tot dusver zeer minimaal.....dit was het laatste beetje vertrouwen wat er nog ergens was?
nescio
@kanniewaarzijn Nico Verduin zit toch in NH? en dan GGA mee praten in Flevoland?
Tiepmachien
Gelderland?
Drenthe?
Groningen?
Friesland?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN