Illustratie van: Alex Miedema

Wereldwijde voedselprijzen door oorlog op recordhoogte

Levensmiddelen zijn in zeker 32 jaar niet zo duur geweest als in maart. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is een van belangrijkste oorzaken, schrijft de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). De twee landen zijn belangrijke exporteurs van granen.

Deel dit topic

Reacties

+2
de Tank
Nu heb ik de prijzen van 32 jaar niet paraat, kan ik concluderen dat het toen net zo duur was? In dat geval is het eerder verrassend dat het 32 jaar geduurd heeft voor hetzelfde niveau weer bereikt is.
jan 10
Quote Reactie van @de Tank:
Nu heb ik de prijzen van 32 jaar niet paraat, kan ik concluderen dat het toen net zo duur was? In dat geval is het eerder verrassend dat het 32 jaar geduurd heeft voor hetzelfde niveau weer bereikt is.

Zeg maar 1990,toen werd er percentage gewijs meer uitgegeven als nu aan voedsel,het is juist altijd de bedoeling geweest (en dat blijft zo)om het geld wat daarmee bespaart werd leuke dingen mee te doen..Probleem is nu wel dat men er achter komt dat schaal;vergroting ook nadelen heeft,maar desalniettemin zal schaalvergroting door blijven gaan.
Spuit11
@de Tank Dat is toch geen verrassing? Mijn pa roept al jaren dat ze vroeger een gulden voor de melk kregen, paar honderd voor een kalf dat na 2 dagen al weg kon en de slachtprijzen van nu komen ook overeen met die van een dikke 30 jaar (of meer?) geleden.
de Tank
@Spuit11 voor mij ook geen verrassing, ik vraag mij alleen af of er geen belletje gaat rinkelen bij mensen die verder vd landbouw af staan. Er wordt paniekerig gedaan over prijzen die 30 jaar geleden ook golden.
bio boer
@de Tank nee die kunnen alleen zeuren dat ze tewijnig loon krijgen dat het rap om hoog moet dat 2% per jaar veelsteweinig is denken niet na dat die 2% betaalt moet worden door de consument
bio boer
@de Tank is eigelijk al wonder dat het zo lang mogelijk was 30 jaar de zelfde prijs
+1
pieta
@Spuit11 Ze hebben vroeger wel eens een keer een gulden gekregen voor een liter melk maar dat was zeker niet de standaard volgens mij. Wel waren de klaveren vroeger veel duurder dan een 200 gulden maar een slachtkoe van 350 kg bracht vroeger geen 4.000 gulden op. Wij hebben nog een hele tijd Blonde Aquitaines gehad en die gingen weg voor 10 gulden per kg en waren vele malen beter dan een afgemolken holsteinkoe. Hier is er vanmorgen 1 de kar op gegaan die ging 5,5 euro per kg opbrengen vlgs mijn handelaar. Dat is meer als 12 gulden per kg.
+1
bio boer
@pieta wat we nu hebben is ook niet de standaard vorig jaar was het 2.5 per kg

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rusland , granen , fao en Verenigde Naties geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0