Wat vind jij: Het oplossen van het stikstofprobleem kan niet langer wachten

Het nieuwe plan van het kabinet is met gemengde gevoelens ontvangen. Het kabinet presenteerde de nieuwe aanpak als een definitieve oplossing. Maar volgens Verhagen is de aanpak gericht op lange termijn en 'is de korte termijn er ook nog'. Hij roept het kabinet op om meteen aan de slag te gaan met het uitkopen van bedrijven. Daarmee gaat de stikstofuitstoot omlaag, een deel wordt gereserveerd voor natuurherstel en een deel gaat naar de bouw van woningen en wegen. "Anders lossen we de wooncrisis niet op."
Hoe kijk jij naar het stikstofprobleem? Reageer op onze stelling.

Deel dit topic

Reacties

+8
George
Welk probleem? Het is oorlog in Oost Europa , we hebben net de coronapandemie achter de kiezen en nu zitten we hier te mauwen over een zelfverzonnen stikstofprobleem. Gisteren was mijn achterbuurman op TV bij Nieuwsuur welke ze ook willen uitkopen vanwege zijn stikstofuitstoot op een nabijgelegen natuurgebied. Ze lieten met een filmpje uit de lucht het bedrijf en de achterliggende bossen zien maar waar wel de A2 tussen lag , de drukste snelwegverbinding tussen Maastricht en Amsterdam. 😄 Honderdduizenden auto's en vrachtwagens vliegen daar dagelijks aan die kalvermesterij voorbij welke een boel eigendomsgronden bezit en ook nog gronden pacht voor zijn eigen maisteelt en mestafzet. Maar de boer is de vervuiler en moet weg , het is te gek voor woorden , maar ik hoop dat mijn achterbuurman een heel grote zak met geld krijgt en laat ze allemaal maar verrekken die linkse smeagles in dit land welke de boeren gewoon willen uitroeien.
cjw73
@George weg van de minste weerstand nemen ze. Je kan makkelijker ruzie zoeken met 1 boer dan met 100000 autobestuurders.
demelkboer
@George ik verwacht binnenkort een giro 555 inzamelingsactie in de oekranie om de Nederlandse samenleving te helpen om boeren uit te kopen.
Willem123
@George Dit mag toch niet gebeuren ,wordt lid van STAF
+2
j h p
Bij wat ze nu het stikstofprobleem noemen is stikstof niet het probleem.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN