Veebedrijven domineren top 100 ammoniakbronnen

De top 100 van bedrijven met de grootste ammoniakbronnen telt overwegend veehouderijbedrijven. De top 3 in 2019 wordt echter gevormd door Rockwool, Yara Sluiskil en Chemelot Site Permit. Ook Cargill, Suiker Unie (ondertussen Cosun Beet Company) en FrieslandCampina in Veghel, nu in handen van Denkavit, staan in de lijst.

Deel dit topic

Reacties

+2
diekman
Mooi man. Deze bedrijven hebben we in de toekomst hard nodig om de grond vruchtbaar en gezond te houden.
+2
BertK
@diekman Eens. En hoe schadelijk is die NH3? Vergelijk eens met PFAS, plastic soep, CFK's, benzeen, dioxine!
Het ergste wat gebeurt is dat er een plantje extra of harder groeit. Heeft het wel ook co2 bij verbruikt. Was daar ook niet iets mee?
Greetje
En verder voegt dit lijstje ook niks toe aan het oplossen van het juridische moeras waarin we zitten. Echt ouderwetse pure stemmingmakerij.
+2
diekman
Deze tekening zegt genoeg.

(klik om te vergroten)

nitevd
Advies aan de overheid; Pak de megapiekbelasters aan, sluit TATA steel, help Rockwool om milieuvriendelijk isolatiemateriaal te produceren en verplaats Schiphol naar de Noordzee. Op de lange termijn lijkt dit voor alle drie toch al onontkoombaar dus zal de netto besparing wel eens meer dan 25 miljard kunnen bedragen. Het voorkomt in ieder geval de blamage dat het huidig plan in 2035 niets aantoonbaar opgeleverd blijkt te hebben.
Verder wees eerlijk en transparant (nieuwe stijl) met onderliggende bedoelingen. B.v. als grond voor woningbouw broodnodig is kom dan met een financieel aanbod wat de boer in kwestie niet kan weigeren, zonder onteigeningsdwang wel te verstaan.
cjw73
@nitevd helemaal mee eens. En vooral het laatste deel, want alle opkoopregelingen tot nu toe zitten addertje onder het gras.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , cargill en chemelot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0