Sven op 1: Minister van der Wal

Vandaag een interview met Mevr vd Wal:
Spannend of 35 miljard voldoende is voor stikstofdoelen: nporadio1.nl/fragmenten/sven-op-1/…

Deel dit topic

Reacties

Jean-PierreK
Met de getallen gaat het weer niet goed volgens mij: 25 miljard voor stikstof, 35 miljard voor broeikasgassen. Ook Van der Wal zat fout met de getallen zij zij dat de landbouw voor 46 % van de stikstof uitstoot zorgt, volgens mij staat in de rapporten dat dat nog wat meer is. Een keer foutje de andere kant op.
boer.
@Jean-PierreK dat was toch 41% maar dat rust op modellen. Er zijn helemaal geen meetgegevens.
Door beter onderhoud is meer dan 100kg N weg te vangen terwijl depositie gemiddeld minder dan 25 kg N is
Jean-PierreK
@boer., 41 % was volgens mij het berekende percentage van de depositie op stikstof gevoelige natuur in NL. Dat schijnt nu overigens 40% te zijn. Zij heeft het hier over uitstoot, dat zijn weer andere getallen.
Jean-PierreK
Ze zal het wel goed bedoelen hoop ik, maar dat eeuwige "voor de boeren", "met de boeren" word ik niet vrolijk van. De gemiddelde belastingbetaler denk ik ook niet, die ziet de bui al hangen...

Als we straks gezamenlijk 25 miljard Euro's en heel veel boeren en landbouwgrond armer zijn, en de overblijvende boeren allerlei beperkingen extra hebben, begrijpt de burger dan dat er geen cent in de portemonnee van de overgebleven boer is geland? En dat voedsel uit Nederland dan nog duurder wordt?
Jannus
Quote Reactie van @Jean-PierreK:
dat eeuwige "voor de boeren", "met de boeren" word ik niet vrolijk van.

Ze praten allemaal met de smoel vol shit,echte shit want ze komen er niet uit dit moeras
+1
Huppel
Ze geeft aan tot 130% van de onteigeningswaarde te kunnen bieden. (op 13 minuten)
j h p
@Huppel Kun je beter Staghouwer hebben met 2x de vrije verkoopwaarde voor 26 jaar erfpacht, die zal wel niet in de buurt van de schatkist mogen komen.
J Andringa
@j h p precies wat je zegt. Hij heeft er kijk op dat heeft hij daarmee bewezen.
+1
bertusvds
@Huppel ja voor je gebouwen en grond ! hoeveel geven ze je voor jou stikstofrechten ??? 0.0 niks !! maar waar ging het nou om ??
BertK
@bertusvds Je hebt geen rechten, alleen een vergunning voor emissie van een schadelijke stof.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstofminister en christianne van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0