Wie leerde de aap klimmen? - Farmers Defence Force

Op 1 april is Van der Wal voor de dag gekomen met haar Kamerbrief Stikstof. En kakelde ze zich ’s avonds het programma Op1 door – geflankeerd door de antiveehouderij lobby – met een tenenkrommend optreden, waarin ze haar gebrek aan respect voor de boeren en hun eigendommen presenteerde. En haar grote gebrek aan kennis van stikstof, water en natuur ten toon spreidde.

Ongepast
Een “woest aantrekkelijk aanbod”, dat wil de nieuwe minister van Stikstof en Natuur, aan de boeren van Nederland doen om op te rotten. “Woest aantrekkelijk”. Hoe ongepast kan je je boodschap verpakken? Wij werden in ieder geval onpasselijk van het ruimingsprogramma waar de Firma List en Bedrog mee voor de dag kwam.

Andere sectoren
Alhoewel deze minister de door het Kabinet zelf veroorzaakte ‘stikstofproblematiek’ op moet lossen in meerdere sectoren, gaat de Kamerbrief concreet en alleen over maatregelen voor de landbouw.

Wie de Kamerbrief leest, valt op dat in de andere sectoren (handel, bouw, industrie, energie) geen enkel bedrijf zijn deuren hoeft te sluiten. Terwijl zij toch grotendeels de illegalen zijn, zonder stikstofvergunning. De overheid helpt hen. Met innovaties en fondsen. En uiteindelijk ook met die stikstofvergunning, gestolen van de landbouw.

Op die ‘dienstbare’ houding hoeft de landbouwsector niet te rekenen. Want de Kamerbrief gaat er alleen over hoe de boeren vanaf nu, zullen worden geruimd. Allereerst door die zogenaamde “piekbelasters” hun huis en bedrijf af te nemen. Maar boerenbedrijven worden daarna ook via de Omgevingswet, de Kader Richtlijn Water, het Nationaal Strategisch Plan, het nieuwe GLB enz enz. … in de komende jaren gedwongen om ruimte te maken voor al die andere activiteiten in andere sectoren. Dat Staghouwer zijn positie te danken heeft aan zijn goede diensten voor Rutte III in de Groninger aardbeving affaire, wisten we al. We weten nu ook dat Van der Wal uit hetzelfde hout is gesneden.

Scherp!
Al snel kreeg een scherpe FDF regio beheerder bij het lezen van de Kamerbrief, een deja vu: deze teksten had ze toch al eens gelezen? Ze ging op onderzoek uit en ja hoor: er is letterlijk copy paste toegepast uit één en hetzelfde rapport. Waarmee de aap heeft leren klimmen…

Krokodillentranen en theater?
Andere belangenorganisaties lieten zich al op en vanaf 1 april horen over de Kamerbrief. Dat die zo tekort schiet. Dat ze zich niet neerleggen bij onteigening van boeren. Dat eerst de PAS-melders vergund moeten worden.

Ach. Menen al deze boerenbelangenbehartigers dat nu werkelijk? Of zien we hier in ieder geval één met krokodillentranen en het theater, dat we inmiddels zo goed kennen?

Aap
Maar: de aap heeft leren klimmen. Door een boerenbelangenbehartiger. De minister stelt dat in haar Kamerbrief: “ Hierbij blijf ik in gesprek met de betrokken (maatschappelijke) partijen en kijk ik naar de suggesties die zij doen. Gezien de grote urgentie ga ik samen op zoek naar aanvullende maatregelen en mogelijkheden om te versnellen”.

En die ‘boerenbelangenclub’ bevestigd het, in een eerder rapport: “In het kader van deze reguliere herijkingen komen wij tweejaarlijks bij elkaar en voeren we hierover overleg met de overheid, om gezamenlijk te beoordelen of de mix van maatregelen uit dit akkoord (natuurversterking en –herstel, versterken van natuurinclusieve landbouw en agrarisch natuurbeheer, verduurzaming, innovatie, verplaatsing/ beëindiging piekbelasters en stoppersregeling) voldoende effectief is (ook in relatie tot de daarmee gepaard gaande investeringen), of dat binnen deze mix andere accenten moeten worden gelegd, of aanvullende of aangescherpte maatregelen nodig zijn, of dat verdere versnelling nodig is”. (pagina 9)

“Versnellen” ….
Doet dat bij jullie al een lampje branden, strijders? Deze hele Kamerbrief blijkt uit de koker van één collectief te komen. Die vorig jaar mei een rapport presenteerde. Een rapport dat begint met een ongelooflijk introductie, waardoor de laatste leden van deze club tóen al hadden moeten opstappen. In dat rapport wordt het voorstel gedaan:

Om de boerenbedrijven die als “grootste piekbelasters” worden gezien, te beëindigen. (o.a. pag. 8, pag. 28.b)
De ‘boeren’-club vindt het ook prima dat dit: gedwongen gebeurd! (pag. 8, pag. 28.b)
Daar laten ze het niet bij: zelfs het wettelijk kader met juridische houdbaarheid hóe de minister de bijl in die bedrijven kan zetten, is door deze boerenbelangenclub al gepresenteerd in hapklare brokken (pag.6.b, pag. 15, B5, pag. 30 punt 45) Doel daarbij is dat er in 2030 geen piekbelasters meer zijn in (de overgangsgebieden van) Natura 2000-gebieden”, (pag.8.c) aldus het rapport.
En heeft deze boerenbelangenclub zoveel op met de PAS-melders? Wat denken jullie, strijders? Nee hoor: slechts een derde van de vrijgekomen stikstofruimte hoeft ten gunste van de landbouw en de PAS-melders te worden toebedeeld (o.a. pag. 4). Het statement dat de PAS-melders: “gisteren al een vergunning moesten krijgen” wordt niet waargemaakt in het rapport waarop Van Der Wal haar ongein heeft gebaseerd.
Deze boerenbelangenbehartiger heeft ook de: “woest aantrekkelijke bonus” van Van Der Wal bedacht, om boeren versneld te laten stoppen. En het idee om die bonus te verlagen voor boeren die er pas later aan toe zijn om opgeruimd te worden, ook. (pag. 8.d)
En om te voorkomen dat onverhoopt de doelstelling niet gehaald zou kunnen worden, heeft deze fijne club ook alvast even voor de minister uiteen gezet hoe je de zaakjes dan versneld kan regelen in:
hoofdstukje B.5 WAT ALS DOELEN NIET GEHAALD WORDEN (pagina 21) punt 27 met de zinnen: “Als uit de evaluatie blijkt dat doelen niet gehaald worden, en er nieuwe ruimte nodig is voor natuur of voor ontwikkeling, zal er meer dwingend gestuurd moeten worden op de realisatie van doelen. In dat geval zijn wij bereid om in gezamenlijk overleg met de overheid, op de kortst mogelijke termijn de voorgestelde instrumenten steviger neer te zetten, en aanvullende of aangescherpte maatregelen te treffen. Overigens, als er nieuwe ruimte nodig is voor natuur of voor ontwikkeling, dan hoeft in principe niet opnieuw naar de structuur van de oplossing gekeken te worden. Het volstaat dan om de voorgestelde instrumenten steviger neer te zetten. Zo kunnen bijvoorbeeld de innovatieregeling of de regelingen voor piekbelasters en/of stoppers uitgebreid worden…”

En om te voorkomen dat het vrijgekomen land ooit weer een volledige bijdrage kan leveren aan de voedselvoorziening worden er ook suggesties gedaan om land af te waarderen, een andere functie te geven en alleen ter beschikking te stellen aan boeren die aan: ”emissiearme (extensieve of natuur inclusieve) bedrijfsvoering” (pagina 8f) willen doen. En hoe dit allemaal juridisch in beton te gieten is.

Wil je weten wie er achter de Kamerbrief zit? Wie de aap leerde klimmen? Wie vorig jaar al het basisrapport voor het ruimingsprogramma van Van Der Wal mee ontwikkelde? Welke club al precies weet hoeveel bedrijven zullen (moeten) stoppen en in mei 2021 al tot op de mol nauwkeurig aan heeft gegeven hoeveel reductie er per jaar gerealiseerd zal worden (pag. 31 punt 52). Die dus al afspraken heeft gemaakt? Misschien ook wel jouw toekomst heeft bepaalt? Lees dan maar eens het rapport: EEN DUURZAAM EVENWICHT Versnellingsakkoord stikstofemissiereductie 2021 – 2030. Al wat we hiervoor hebben benoemd, vind je in dit rapport terug. Zij tekenden ervoor: deze partijen: lto.nl/wp-content/uploads/…

Akkoord met de overheid
In dit rapport op grond waarvan een deel van de Nederlandse landbouwsector binnen twee jaar de nek wordt omgedraaid, staat ook deze zin: “Dit akkoord is een samenhangend en evenwichtig totaalpakket en moet worden beschouwd als een package deal” (pagina 13). Dit rapport is dus sinds mei 2021 al een akkoord tussen LTO en de overheid. Dát verklaard de precieze berekening van bedrijven die zullen stoppen en het aantal mollen dat, dat zal opleveren.

Verantwoordelijk
Wat was de “woest aantrekkelijke deal” die LTO kreeg aangeboden van de overheid? Wat was het waard om hun eigen leden te verraden? Het mes in de rug te steken? Want het moge duidelijk zijn dat LTO geen mandaat heeft over onze leden. De gegevens van onze leden niet in beeld heeft. Gegevens die ze wél in beeld hebben van hun eigen leden, via de BRS machtiging (“noodzakelijk om de contributie vast te stellen – yeah right!”) waarmee ze via de mei-telling, de emissie van hun leden gemakkelijk hebben kunnen vaststellen. Hoe komen ze anders aan die concrete cijfers over mollen en “piekbelasters? Betekent BRS niets meer dan Boeren -Ruimen-Strategie? LTO-leden: wat vinden jullie regionale mannen en vrouwen hier van? Heb je het ze al gevraagd? Zijn die akkoord dat hun bestuur en directie bepalen wie er moet gaan en wie er mag blijven? Is de POV akkoord met deze onteigeningsclausule? Want ook de POV-leden behoren sinds 1 april totaal tot de LTO familie, toch?

De trieste waarheid is dat de LTO-leden zélf, via hun contributie de juristen hebben betaald, die het onteigeningskader van hún bedrijf voor de minister hebben ontwikkeld en opgetuigd.

En al trekt LTO zich nu terug, de aap weet hoe ze moet klimmen. En wij weten wie daarvoor verantwoordelijk is.

Het wordt tijd om orde op zaken te stellen, strijders. ALL4ONE!

Het FDF Bestuur
05 april 2022

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+4
Hans van Bergen
Kom der maar in Bennie Stevelink.
+4
Bennie Stevelink
@Hans van Bergen de agrarische sector fungeert als een bananenrepubliek met krijgsheren die met elkaar vechten om de macht. Problemen in het land worden door de krijgsheren niet opgelost maar juist gebruikt als argument voor een nieuw offensief tegen anderen. Niet het land of het volk is wat ze dienen, maar hun eigen machtspositie is hun belang.

Mark van den Oever heeft hier weer het bewijs voor geleverd. De brief van minister van der Wal is voor de FDF geen reden om samen te werken om zo sterk mogelijk te staan. Nee, het is voor FDF slechts een welkome aanleiding voor een nieuw offensief in de altijd voortdurende machtsstrijd tegen vooral LTO.
Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.
+2
weurding
@Bennie Stevelink Denk jij bent al te vaak uit die boom gevallen😪
j h p
+2
Bennie Stevelink
@j h p LTO probeert samen met NAJK tegen de achtergrond van de juridische werkelijkheid een resultaat te halen wat voor de blijvende boer zoveel mogelijk perspectief biedt. Wat is daar mis mee?
Slagen andere organisaties erin een beter resultaat te halen?
+1
j h p
@Bennie Stevelink Evenmin omdat LTO de stekker uit het LC trok. Daar was wel wat mee te bereiken geweest.
Het mee blijven praten van LTO brengt ook niets, dat merken diegene die zich tot de blijvers rekende nu heel hard.
Hoe kun je nu vriendjes willen blijven met een overheid die je het liefst ziet vertrekken en de duimschroeven steeds verder aandraait op basis van dikke flauwe kul.
+1
Bennie Stevelink
@j h p
Quote:
Evenmin omdat LTO de stekker uit het LC trok.

Een vrouw wordt jaren lang mishandeld door haar man. Op een gegeven ogenblik is ze het zat en gaat scheiden.
Wie is nu schuldig aan het stuklopen van het huwelijk? De man die de vrouw jaren heeft mishandeld of de vrouw die de scheiding heeft aangevraagd?
+10
George
@Bennie Stevelink
Wat een domme vergelijkingen altijd Bennie.
Jawis
@Bennie Stevelink wat zit je nou dom te lullen over een scheiding...... het is wel duidelijk dat je clubje nu gaat verliezen.....
+3
j h p
@Bennie Stevelink Volgens mij omschrijf je het huwelijk tussen LTO en LNV, alleen kan LTO niet scheiden van LNV omdat LTO financieel afhankelijk is van LNV.
Is Elshof niet gewoon terug gefloten door de top omdat dat moest van LNV.
+2
mlkvhoudr
@Bennie Stevelink ik dacht nog laat ik maar geen relatie voorbeeld nemen, maar in een man vrouw relatie mag de vrouw wel de man af lopen katten maar de man de vrouw niet want dan is het huis te klein kortom Mark heeft zo zijn vrouwelijke kanten😎
de jonge
@Bennie Stevelink feit is dat de lto bij de eerste presentatie van de staat mbt de stikstofsoap al aangaf dat het niet zo gek leek en ze er eigenlijk wel mee akkoord waren.....
Achso
@Bennie Stevelink de vraag is dan: wat heeft die vrouw dan gedaan dat ze jarenlang op de lazer gehad heeft. Geweld niet goed pratend..
+1
marcsterreborn
@Achso een zeer bedenkelijke vraag
+3
weurding
@Achso of wat heeft ze niet gedaan 😉
de Tank
@Achso Ik zou voordat ik haar op haar lazer geef, afscheid nemen.
slagakker
@Bennie Stevelink Welke blijvende boer?? Man wordt toch eens wakker er blijft niks over op een paar Ot en Sien bedrijven na. Ik snap niet en met mij velen dat je zo met LTO zeult.
Achso
@slagakker wat hij eigenlijk toegeeft is dat LTO 30% van de boeren opoffert om voor de rest dan een ‚toekomst‘ te geven. Wat men daar schijnbaar niet begrijpt dat er wel een volgende 30% komt.
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
LTO probeert samen

probeerden ze maar eens samen...
+5
rene-de-jong
@Bennie Stevelink Binnen deze juridische werkelijkheid zijn er geen oplossingen en geen blijvers.

De met medewerking van LTO ingevoerde WSN laat geen enkele ruimte voor wat dan ook en dan geldt ook hier; de helft van iets wat fout is, is nog steeds niet goed
Je kunt dan polderen tot je een ons weegt; de basis moet aangepast moeilijker is het niet !

Sjaak zou hierover eens op de tafel moeten slaan in De Haag
Bennie Stevelink
@rene-de-jong

Bij Foodlog schrijft Nico Gerrits het volgende:

Quote:
Het huizenbouw gedoe is met een pennestreek op te heffen door de drempelwaarde van 0,05 tot 1, 2 of zelfs 5 mol te verhogen. Dat zou LNV (net als ikzelf) heel goed kunnen beargumenteren ten opzichte van een achtergronddepositie van overal meer dan 1000 mol. Bovendien zijn huizen en wegen gewoon infrastructurele prioriteiten.

Jos Verstraten antwoordt:

Quote:
Het huizenbouw gedoe is met een pennestreek op te heffen door de drempelwaarde van 0,05 tot 1, 2 of zelfs 5 mol te verhogen. Dat zou LNV (net als ikzelf) heel goed kunnen beargumenteren ten opzichte van een achtergronddepositie van overal meer dan 1000 mol. Bovendien zijn huizen en wegen gewoon infrastructurele prioriteiten."

Dat argument is 3 jaar geleden juridisch toch compleet weggeslagen?? ( en politiek in Brussel ook)

Blijkbaar worden zelfs door Nico Gerrits oplossingen aangedragen die buiten de juridische werkelijkheid staan. Brede lagen van boeren die hier geen inzicht in hebben kun je hier een worst mee voorhouden die in werkelijkheid nooit bereikbaar is. Je kunt boeren er mee wijs maken dat er eenvoudige oplossingen zijn als LTO maar beter zou optreden. Die eenvoudige oplossingen worden door andere organisaties echter nooit waargemaakt.
sorry
@Bennie Stevelink denk dat jos dat niet goed heeft
+2
Bennie Stevelink
@sorry
Quote:
denk dat jos dat niet goed heeft

Welke onderbouwing heb je daar voor?

Ik ken Jos Verstraten als iemand die goed genoeg ingevoerd is en deskundig genoeg is dat je er van uit kunt gaan dat hij het wél goed heeft. Hij staat aan de kant van de boeren en probeert het maximale voor de boeren eruit te halen.
cs-agrar
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
iemand die goed genoeg ingevoerd is en deskundig genoeg is

dat vinden ze in Den Haag ook allemaal van zichzelf
slagakker
@Bennie Stevelink Dat zie je verkeerd. Op 2-7-15 dacht hij eerst aan zichzelf en pas veel later aan de rest en ik ken hem ook. En zo is het nu nog.
j h p
@Bennie Stevelink Je hebt juridische werkelijkheid en de echte werkelijkheid, zijn toch 2 verschillende werkelijkheden, waar uiteindelijk de echte de juridische inhaalt, maar als zoveel er achter die juridische blijven aanlopen gaat dat nog wel even duren.
jordi 1455
Quote Reactie van @j h p:
Je hebt juridische werkelijkheid en de echte werkelijkheid, zijn toch 2 verschillende werkelijkheden, waar uiteindelijk de echte de juridische inhaalt, maar als zoveel er achter die juridische blijven aanlopen gaat dat nog wel even duren.

De juridische werkelijkheid is tot stand gekomen door regels en wetten. In geval van stikstof zijn de regels en wetten weer gebaseerd op een papieren werkelijkheid.
familie pelle
@Bennie Stevelink
Quote:
. Blijkbaar worden zelfs door Nico Gerrits oplossingen aangedragen die buiten de juridische werkelijkheid staan.

Onjuist. U bent niet goed op de hoogte van de (on)mogelijkheden. Het is heel goed mogelijk om bij de Europese commissie een vrijstelling van stiksstofemmissie aan te vragen voor woningbouw. Zelfs johan vollenbroek zegt dat de kans van slagen hierop 99 % is. Dat de overheid hier niet voor gekozen heeft is onbegrijpelijk.
Daarnaast vind ik het stuitend dat je iemand die zich jarenlang bezig heeft gehouden met de stikstofproblematiek en de natura 2000 aanwijzingen wegzet als prutser en een melkveehouder uit Brabant als de expert.
Realisme
@familie pelle 😂tenzij die uit Brabant een LTO’er is. In het boek van Bennie is LTO slim en goed en de rest is fout en dom. Vervolgens zoeken we daar de onderbouwing bij
rene-de-jong
@Bennie Stevelink Lariekoek Bennie want dan zouden de normen in Dtsl ook niet mogen en die hebben net een inbreuk procedure achter de rug .... en geen woord over stikstof.

Maar laat Jos maar eens komen met de juridische stukken.
Ik vermoed dat het gaat om een verkenning binnen LNV en ja wat zouden die ambtenaren als antwoord geven.
Kan ook zijn dat hij de rapporten van Arcadis & Witteveen en Bos bedoeld; die zochten ook iets wat ze niet wilden vinden.

C.W. Backes heeft inmiddels een andere koers en ziet ook dat de buren (Dtsl) het niet geheel onverstandig doet ofwel Vlaanderen en NL hanteren absurde normen...
En dat voor een jurist die voorheen het LNV beleid ondersteunde

Hieronder een knipsel uit de presentatie van Chris Backes van de Universiteit Utrecht die hij gaf in Vlaanderen
Het voorbeeld wat hij beschrijft ligt in exact de zelfde orde als die van Nico (1400 - 1400,06)

(klik om te vergroten)

Knipsel presentatie 11 mei 2021 C.W. Backes jurist
Bennie Stevelink
@rene-de-jong je legt het op Foodlog maar uit aan Jos Verstraten. Ik zie wel wat er uit de discussie komt.
+1
Melkveehouder.
@Bennie Stevelink Ronduit walgelijk als ik terugdenk aan het interview met de twee ministers waarbij de voorzitter van het NAJK zwaar overdreven bij iedere opmerking van de ministers ja zit te knikken. Hij huilt verdomme mee met de wolven in het bos. En jij praat over belangenbehartiging? Jij hebt een slag van de molen gekregen lijkt het wel.
j h p
@Melkveehouder. Ik gaf hem nog het voordeel van de twijfel, ik dacht dat hij last had van een motorieke storing.
+1
@j h p Nee joh, ik denk dat Bennie gewoon geld krijgt van de LTO om hen hier te verdedigen, ik denk minimaal 100 euro per bericht hier op prikkebord en waarschijnlijk ook nog 25 euro per duimpje voor een bericht dat positief is over de LTO.
+5
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
25 euro per duimpje voor een bericht dat positief is over de LTO.

Daar zal ie dan niet erg rijk van worden 😁
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
wat voor de blijvende boer zoveel mogelijk perspectief biedt.

Dat is heel mooi. Maar dat wil nog niet zeggen dat de LTO het recht heeft om te bepalen wie die blijvers en/of die wijkers zijn.
+1
jan-cees
@Bennie Stevelink Houd toch gauw op met je onzin. Inhoudelijke topic over het niet kunnen realiseren van legalisatie Pas melders bleven jij en alle andere LTO adepten angstvallig stil.

Het is heel simpel er zijn drie CDA vrinden die een conctie hebben gesloten en daarmee de veehouderij over de kling gejaagd.
Die drie CDA ers zijn Maxime Verhagen, Sjaak van der Tak en Henk Bleker.

Iedereen die een beetje betrokken is bij het stikstofspel weet dat.
Tiepmachien
@jan-cees Bleker???? Hij is voorzitter van de nmv!!!! Boerenslimheid!!!
jan-cees
@Tiepmachien Dat is mij bekend. Grooste strategische blunder van NMV sinds juli 1996. En ik weet iets van de NMV en haar geschiedenis. Meer dan welke andere prikker hier dan ook
mlkvhoudr
@jan-cees nu weet ik vrij weinig van de nmv dus maar even gegoogeld de oprichting was in juni 1996, wat is er voor een strategische fout gemaakt een maand later?
+1
Tiepmachien
@mlkvhoudr opheffen vergeten binnen bedenktermijn
mlkvhoudr
@Tiepmachien 😅😅 dat zal het wel niet zijn wel creatief bedacht 🙂👍
+1
jan-cees
@mlkvhoudr niet een maand later maar vorig jaar
+2
mlkvhoudr
@jan-cees een strategische blunder, dat kan dan toch alleen gaan over dat je jezelf als organisatie op achterstand zet in Den Haag door bleker aan te stellen
robbies
@jan-cees de lijst met verdachten wordt steeds langer lijkt het wel.
jan-cees
@robbies Het aantal boerenslachtoffers op hun lijst ook
nescio
@jan-cees Bleker is toch bij het CDA uitgestapt/uitgezet? daarna een tijdje bij fvd gezeten totdat hij in de zonnepanelen ging. Als stas lnv onder minister verhagen van EZ spreekt hij niet als echte vriend over hem.
jan-cees
@nescio ik zou zeggen google eens wat breder
+6
jordi 1455
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
maar hun eigen machtspositie is hun belang.

Doet de LTO niets anders? Elke keer als een andere bond de positie van de LTO bedreigd of bekritiseerd, opent de LTO en nietsnutten als jij de aanval op die organisatie. Alleen maar drammen en schelden op de oppositie maar ondertussen lekker mee huichelen met de overheid. De LTO zegt voor de boeren op te komen,. maar in de praktijk loopt het de overheid na, net zoals D66 die claimt een volkspartij te zijn, maar in werkelijkheid een grachtengordelpartij is.

De LTO heeft geen enkel bestaansrecht zolang het meewerkt met het uitrookbeleid van boeren door de overheid. Je kan wel constant naar de FDF wijzen, maar zolang het arrogante LTO bestuur denken dat ze nooit eens wat fout en op de doorgezette koers door gaan, wordt het FDF alleen maar groter.
+1
de jonge
@Bennie Stevelink als je dit toejuigt en als partij ook nog zelf hebt bedacht heb je toch een klap van molen gehad in mijn ogen...40 procent
De organisaties willen verder gaan dan wat nu wettelijk is vastgelegd. 'Daar waar de huidige wet een vermindering van de stikstofuitstoot van 26 procent als doel voor 2030 heeft vastgelegd, voorziet dit voorstel in een reductie van 40 procent (117 mol) in hetzelfde jaar. De totale reductie bedraagt 177 mol en maakt zo nieuwe economische ontwikkelingen mogelijk ter grootte van 60 mol.'

'Uitgangspunt bij de voorgestelde maatregelen is dat ze een aanvaardbare verhouding hebben tussen de kosten en de opbrengsten en dat ze bovendien perspectief op de langere termijn bieden voor natuur én ondernemers. Verder is de aanpak gebiedsgericht. Dit betekent dat we in het gebied gericht op de specifieke situatie met elkaar stappen zetten.'

Natuurinclusief
Volgens de organisaties is er 1,7 miljard euro per jaar nodig om de plannen te realiseren. 'Dit bedrag wordt geïnvesteerd in brede innovatie in de landbouw, vrijwillige verplaatsing van piekbelasters en de vrijwillige uitkoop van stoppers. De vrijkomende gronden zullen gebruikt worden voor de extensivering van de ‘blijvende’ boerenbedrijven. Zij krijgen hierdoor een duurzamer bedrijfsvoering. Andere maatregelen zijn de omvorming naar natuurinclusieve landbouw, vergoedingen voor agrarisch natuurbeheer en meer robuuste natuur.'
+3
Tiepmachien
Optoeren✅
+1
cs-agrar
Dus...,

Sjaak heeft er ook nog een mening over:

ps Sjaak, jij maakt nu ook een filmpje ipv te bellen...

+1
klant
@cs-agrar sjaak is ook wakker geschud.
overstekend wild
@cs-agrar begint Sjaakie nou zomaar voor Mesdag en SSC te pleiten. Eerst meten! en SAMEN werken ipv het LC opblazen. Wonderbaarlijk
Jawis
@cs-agrar nou kom dr maar in bennie
jan w
@cs-agrar
Nou Sjaak, als je dan iets goed wilt doen, Dan kom je met een LC 3.0
+11
ted9
Sterk stukje van fdf.
+10
Grasbaal
Ik had het gister ook al gezegd; LTO is niet de tegenpartij, ze zullen vast niet alles goed doen maar de aanval komt van links. Hoe je je moet wapenen tegen deze aanval is een ander verhaal...
+1
sorry
@Grasbaal ja tinus heeft t veranderd...verwijderen gaat niet meer

hierbij het filmpje van Mark... is het voor iedereen weer duidelijk
+6
sorry
Quote Reactie van @Grasbaal:
LTO is niet de tegenpartij, z

ze eten uit de ruif van lnv...

als je die regiovoorzitter uit pesse hoort ,,dan zak je broek toch wel af
+6
mlkvhoudr
@Grasbaal dan moet ik van mezelf hier op het prikkebord al tot vervelends toe zeggen dat roepen om samenwerking en vervolgens weer personen aanvallen nou niet echt gaat leiden tot meer animo om samen te werken.

Dus nog maar weer een keertje dan stop met elkaar aan te vallen, er is niet maar 1 weg naar Rome
+3
Hans van Bergen
@mlkvhoudr Snap jij het wel allemaal goed? FDF probeert het toch duidelijk uit te leggen. De tekst van de minister is gecopieerd vanaf de plannen van lto. Snap jij het nu wel????? Wat heeft dat met samenwerking te maken??
mlkvhoudr
@Hans van Bergen Hans er zijn 2 soorten Mensen die alles snappen, hele slimme mensen en hele domme mensen, ik behoor helaas niet tot deze 2 groepen
+1
jan-cees
@mlkvhoudr volgens mij zijn dat 3 soorten??
+1
mlkvhoudr
@jan-cees kun je nagaan hoe dom ik ben en hoe hard ik mijn best doe het nog enigszins te camoufleren 🙂
Je hebt gelijk dat het dan 3 groepen zijn🙂
marcsterreborn
@mlkvhoudr met die losers van FDF wil ik niet samenwerken
slagakker
@marcsterreborn Snap ik je hoort ook bij de bestuurders van de LTO clan.
labella
@Grasbaal sorry voor het duimpje, was niet zo bedoeld!
+1
Grasbaal
@labella evengoed bedankt 😉
+2
j h p
@Grasbaal Jammer dat hij geen verklaring geeft voor de overeenkomsten, er is overigens veel geknipt in het filmpje van vd Tak.
Jawis
@Grasbaal lto is samen met lnv de grote tegenpartij....wat is er onduidelijk aan de gekopieerde brief???? @ruifeter
cs-agrar
Quote Reactie van @Grasbaal:
Ik had het gister ook al gezegd; LTO is niet de tegenpartij,

het is ook niet de medepartij, en juist daar gaat het fout.
+3
jan-cees
@Grasbaal helaas Co deel ik je analyse niet. Vorig jaar was er een coalitie van de willing waar LTO, AgriNL, Agractie en ook NMV, ZuivelNL/NZO en Najk bij betrokken waren. Dat was de aanzet tot plan Erisman waar plots iedereen onderuit finkelde toen hun betrokkenheid aan het licht kwam .
Dat plan Erisman wordt nu versneld uitgerold.
Ondertussen is LTO samen met Najk en nmv in de gebiedsprocessen die uitrol aan het faceliteren.
De term die ik daar voor heb zal ik maar even niet benoemen.

Deze organisaties weten sinds vorige week dat de pasmelders niet gered gaan worden.
Ze lullen in allerlei overleggen mee maar stellen nergens de cruciale vragen.

Het boerenbelang wordt verkwanseld
Realisme
@jan-cees 😂ik me altijd maar afvragen of dat ik toch geen profiteur ben zoals sommige zeggen omdat ik geen lid ben van een belangenorganisatie. Blijkt gewoon dat als je dat wel ben dat je meebetaald aan je eigen ondergang.
+1
marcsterreborn
@Realisme Blijkt gewoon dat als je dat wel ben dat je meebetaald aan je eigen ondergang.

Waaruit blijkt dat dan?
Realisme
@marcsterreborn het feit dat diverse belangenorganisaties meegaan in plannen met schuivende panelen. Op plekken waar stikstof geen of een te groot probleem is worden andere doelen erbij gehaald zoals waterkwaliteit om dan alsnog een stok te hebben om mee te slaan. Organisaties schermen met het feit dat ze legalisaties van pas melders aan het regelen zijn. Uit welke pot? Zoals John eerder al aangaf word ingenomen stikstof nauwelijks geregistreerd en zodra er wel wat beschikbaar is hebben bouw en infra voorrang. Dan je blijven zeggen dat het allemaal veel slechter was als we niet aan tafel hadden gezeten, maar nu hoor je telkens dat de vakbond, om in de woorden van Van der Wal te blijven, meepraat.
Jawis
@Realisme bij fdf niet.....
Tiepmachien
@jan-cees Het boerenbelang wordt verkwanseld
LTO najk NMV
Tak
Meijer
Maanen
Bedankt!!
+1
Melkveehouder.
@Grasbaal het duimpje was fout. Je hebt ongelijk. De aanval komt van groen rechts zoals Jan Cees terecht opmerkt. Die club moet goedkoop grond hebben en verzint achter de schermen de ene na de andere truc.
+5
jan 10
Het is natuurlijk diep triest wat met de pasmelders gebeurd,geen uitzicht op een vergunning en het bedrijf kan geen kant op,en dit gaat zeker nog jaren duren want Vollenbroek(de echte tegenstander) vecht alles aan wat met stikstof te maken heeft,met subsidies van de zelfde overheid waar hij tegen procedeert...
Wat zeker ook triest is dat Marc z,n eigen ,,bondgenoten ,, aanvalt,met wat meer creativiteit van Marc kan hij er veel meer uithalen als nu,je hoef het echt niet altijd met elkaar eens te zijn,maar dit slaat nergens meer op.
+4
jordi 1455
@jan 10 Vollenbroek is slechts een stroman en een bruikbare idioot, de werkelijke tegenstander is de overheid die de ridicule stikstofwetgeving heeft ingevoerd en middelen heeft om het op te leggen. Hierdoor kan vollenbroek zijn gelijk halen bij de rechter. Ondanks dat iedereen weet dat het hele stikstofcircus niet deugt blijft de overheid zich vastklampen aan berekeningen en onhaalbare normen, want er lopen te veel mensen als vollenbroek op de ministeries en de overheid vindt stikstof een makkelijk middel om boeren grond afhandig te maken voor infra, industrie en woningbouw die zij belangrijker vinden dan het kleine aantal boeren Nederland telt.

Omdat de LTO jaren mee is gegaan in dit stikstofcircus is de organisatie naar mijn mening medeplichtig in het anti-boerenbeleid van de overheid. De LTO had vanaf het begin metingen moeten eisen in plaats van genoegen te nemen met de op drijfzand gebaseerde metingen die worden gebruikt.

Ik zie marc van den oever en zijn FDF als gevolg van de slappe houding van de LTO tegenover de overheid, waardoor velen boeren zich niet meer door de LTO vertegenwoordigd. De arrogantie van de LTO tegen over de andere organisaties en andersdenkenden, maakt de FDF alleen populairder.

In de politiek zie je exact hetzelfde waarvan de grote oude partijen stemmen verliezen aan kleinere jongere partijen, omdat kiezers zich niet meer serieus voelen genomen in hun zorgen, door de grote partijen. De grote partijen reageren door de kleinere partijen helemaal zwart te maken en vooral partijen die wel een beetje erg afwijken van de zittende partijen.
+2
jan 10
@jordi 1455 Vollenbroek is geen stroman,hij heeft 1 doel,de hele veehouderij het land uit.
robbies
@jan 10 zijn maatje Wosten heeft al decennia vrij succesloos hetzelfde geprobeerd.
+1
jan-cees
@robbies ze zijn anders aardig stukje op weg nu de legalisatie van de pasmelders onmogelijk wordt gemaakt door de ezels die het overheidskarretje blijven trekken in de gebiedsprocessen en de gerechtelijke uitspraak dat de TakRav een sjoemelclubje is en de vloerboeren illusies verkopen
+1
robbies
@jan-cees de lijst met mislukte procedures was tot voor kort vele malen langer. Hier in het dorp heeft Wøsten het een varkensboer proberen onmogelijk te maken om uit te breiden. Eind van de rit moesten de cliënten van Wøsten hun huis uit omdat ze als particulier in een locatie met agrarisch bestemming woonde. Een kerstbomenteelt van 0,20 ha deed daar niets aan af.

Voor de rest ben ik het met je eens. De betonboeren en Tacrav zijn een innig clubje. Verbaast het jou ook niet dat de Lely Sphere zo snel een emissiefactor had?
+1
jan-cees
@robbies even breder kijken dan alleen landbouw en Wosten. Diverse andere bedrijven zijn door de pomp gegaan bij Wosten en vergeet niet dat Volkert van der G ook vrij rap weer losliep en die vegagek veganstreaker etc
robbies
@jan-cees het gaat Wosten om de veehouderij. Stikstof is alleen een middel. En ja, ze zullen vast zeer korte lijntjes hebben met het tuig uit Wageningen en Nijmegen die niet op een leven meer of minder kijken
+1
jordi 1455
@jan 10 is dat niet ook het doel van de overheid?
+1
de Tank
@jordi 1455 'de overheid vindt stikstof een makkelijk middel om boeren grond afhandig te maken voor infra, industrie en woningbouw die zij belangrijker vinden dan het kleine aantal boeren Nederland telt.'

Deze stelling zie ik veel voorbij komen. Ik vraag mij of dit klopt. Als dit het doel is heeft de overheid veel minder geld nodig om dit te, realiseren dan wat de plannen nu zijn. Tot nu toe zijn alle uitbreidingsplannen gerealiseerd, ik zie niet waarom dat in de toekomst zonder dat N geneuzel niet zou lukken?
+1
weurding
@de Tank mooi man, meer inwoners, minder te eten, de tijd zal het leren😪
George
@weurding
Voordat er echt lege schappen zijn moet er nog wel wat gebeuren denk ik. Maar in de EU is zeker een afbraak beleid gevoerd wat landbouw betreft en in Nederland worden we gewoon uitgeroeid.
+4
weurding
@George denk zing mijn tijd nog wel uit, maar laatste 5 jaar is er zo'n hetze ontstaan dat je je hart vast houdt voor de komende 5
de Tank
@weurding Ik wil er alleen maar mee zeggen dat ze dat N verhaal niet in de wereld hoeven te zetten om meer huizen etc te realiseren. Ik zeg niet dat ze dat moeten doen.
+7
Bennie Stevelink
@de Tank
Quote:
Tot nu toe zijn alle uitbreidingsplannen gerealiseerd, ik zie niet waarom dat in de toekomst zonder dat N geneuzel niet zou lukken?

Mee eens. Ze hebben dat stikstof gedoe niet nodig om grond te verwerven voor woningbouw, wegen en industrie.
Waar ik echter wel rekening mee hou is dat het stikstof gedoe een dubbele agenda heeft met betrekking tot het realiseren van een recreatief platteland. In linkse kring is er een sterk verlangen naar een nostalgisch platteland met bloemen in de wei en kleinschalige boeren uit grootvaders tijd.

Bij mij in de buurt (ten noorden van Hengelo) hebben we de afgelopen dertig jaar een landinrichtingsproject gehad waarbij veel nieuwe natuur is aangelegd. In die nieuwe natuur werden fietspaden aangelegd die rechtstreeks aansloten op fietspaden die de stad invoeren. Dit gebeurde met het argument dat “de burger moest kunnen genieten van de natuur”. De “nieuwe natuur” bleek in werkelijkheid een stedelijk uitlooppark.

Ik heb de indruk dat met name D’66 heel Oost Nederland wil inrichten als uitlooppark voor de Randstad en dat ze het stikstof gedoe daar voor gebruiken.
weurding
@Bennie Stevelink kijk, dat ben ik met je eens
achterhoeker2
@Bennie Stevelink Dat hele stikstof heeft nauwelijks invloed op het milieu, maar het is een parameter wat je kunt aflezen, en de rechter heeft uitspraak gedaan (met dank aan het MOB).
Maar het is allemaal weggegooid geld idd
Melkveehouder.
@Bennie Stevelink hier ben ik het wel met je eens. Je snapt dus toch wel waar groen rechts mee bezig is.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @de Tank:
de overheid vindt stikstof een makkelijk middel om boeren grond afhandig te maken voor infra, industrie en woningbouw die zij belangrijker vinden dan het kleine aantal boeren Nederland telt.'

Ja, vraag ik me ook af, @J Spithoven plaatste hier laatst een reactie( kan het niet terug vinden) , waarin hij schreef dat hij gelezen had dat de overheid geen belangstelling had voor grond(of iets van die strekking) John, hoe zit dat precies?
+6
robbies
Twee filmpjes vanuit de sector en de 3e zit in Den Haag te lachen. Zowel Mark als Tak zet zichzelf ongelooflijk voor schut. Als je zo overtuigd bent van je achterban en je positie, dan ga je toch niet oproepen om je LTO-voorman te bellen. En Sjaak gaat er nog op reageren ook. Man, man....
jan-cees
@robbies mee eens
mlkvhoudr
Volledig off topic maar dit is ook ruzie maken, bizar dat ze dat zo goed in beeld kunnen krijgen tegenwoordig.....oorlogsverleden uit Oekraïne

+1
Melkboer16
Zielig zo’n topic en zielig zo’n filmpje van Mark! Een bestuurder van FDF had gelezen?? Dat zal sieta wel zijn, die is volledig schizofreen
mlkvhoudr
@Melkboer16 sieta komt nog niet uit het gemoedelijke Overijssel zo ver ik weet
+4
matt
@Melkboer16je zit mis en idd zielig om altijd sieta de schuld te geven.
+2
achterhoeker2
Het is continu het FDF dat de confrontatie met de LTO zoekt en daarmee tweespalt zaait in de belangenbehartiger van de landbouw.
Dat zelfde FDF heeft niks ,helemaal niks concreets gedaan voor haar leden en de rest vd landbouw. Behalve slecht ingesproken video's de wereld insturen.
Het is die zelfde FDF die schuldig is aan de huidige impasse waar de landbouw nu in zit.
De LTO doet veel verkeerd maar met goede intenties, de FDF wil alleen maar aandacht en meer contributie, zodat ze nog een rondje met de trekkers kunnen rijden en daarna de barbecue aan.
Het is een gezelligheidsclubje zonder kwaliteit.
+2
Jannus
Quote Reactie van @achterhoeker2:
De LTO doet veel verkeerd maar met goede intenties, de FDF wil alleen maar aandacht

LTO heeft niet geleerd strategisch te vechten voor de achterban,ze denken met onderhandelingen iets te bereiken maar met de overheden valt niet te onderhandelen maar voeren alleen beleid uit,hetzij linksom dan wel rechtsom
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @achterhoeker2:
De LTO doet veel verkeerd maar met goede intenties,

Het eerste deel van de zin klopt, het tweede absoluut niet!!
+5
jan-cees
@achterhoeker2 met de beste intenties zijn hele volkstammen in het verleden vermoord
+4
Lambert1
@achterhoeker2 fdf is verre van perfect
Maar hun proberen nog iets
Lto is mede schuldig aan dit hele gebeuren wat er aan zit te komen
Je zou je toch schamen om daar nu nog lid van te zijn !
Best erg dat zoiets de landbouw vertegenwoordigd !
+1
Lambert1
@Lambert1 heel veel zijn het ook niet eens met lto maar durven niet te bedanken
Net als met de vvd
Schelden en klagen
En bbb is geweldig
Maar met verkiezingen zie je een vvd poster voor het raam
Ik bedoel te zeggen word wakker!
En bel lto en bedank !
+1
Jawis
@achterhoeker2 ha alle regiobestuurders en overgebleven leden van lto melden zich hier...
Soso.... gezamelijk mark afzeiken.....
achterhoeker2
@Jawis Ik ben geen lid van LTO , maar mark is een idd een drama, net als die clowns uit marienvelde en het dieptepunt is die westerling uit halle die zo graag in de aandacht staat,sorry maar ik kan er niet meer van maken.
Belangenbehartiging is een serieuze bezigheid ,anders dan steeds die dreigementen en altijd die woede van het FDF.
Jawis
@achterhoeker2 waar ben je dan lid van?
achterhoeker2
@Jawis Nergens van
+2
Hans van Bergen
@achterhoeker2 Bennie ik snap dat jij dit moet zeggen van Nieuwe Oogst. ff voor jouw een stukje recente geschiedenis. 2015 LTO sluit akkoord met provincie Noord Brabant dat alle stallen aangepast of gesloopt moeten worden aan ammoniak uitstoot of dat nou kan of niet. Voorjaar 2019 inval varkens bedrijf Boxtel en oprichting Farmers Defence Force. Juni 2019 onverwacht laat een d66 rechter na talloze malen verloren te hebben Vollebroeks winnen. Er gaat een stikstof akkoord komen. Juni 2019 lto bestuurders beginnen met vee te rijden om hun vergunnig op te vullen. Heb ik bewijzen van gezien. Sep 2019 latente N ruimte gaat afgepakt worden. Lto is al akkoord. Oprichting gereformeerde tak FDF Agractie. Okt 2019 begin stikstof oorlog. Snap jij het nu? Zonder de Farmers Defence Force had de stikstof oorlog nooit bestaan. LTO en AJK bestuurders hebben de boeren in de uitverkoop gedaan
Jawis
@Hans van Bergen welke beniie reageer je nu op? stevelink?
achterhoeker2
@Jawis hansje denkt dat ik een pseudoniem voor bennie ben.
Hans van Bergen
@Jawis wat is het verschil?
Jawis
@Hans van Bergen geen idee, ik ken de voornaam niet van achterhoeker vandaar mijn vraag.
Jawis
@Jawis ik zie trouwens ook geen verschil, misschien zijn het vrienden?
Lulhann
@achterhoeker2 hier in Drenthe zit fdf zeer goed in de wedstrijd en werkt met lto en ajk goed samen in een landbouwcollectief waarin fdf degene is die de nmv,pov,nvp en ddb hebben benaderd ook hun inbreng te geven .
Hierdoor is er in Drenthe een zeer brede landbouwvertegenwoordiging.
Iets wat de door jou wss aanbidde landbouwbestuurders niet willen of kunnen, lukt die fdf ers daar wel!
Namelijk een l.c vormen waarin ondanks dat er tegenstellingen zijn men elkaar wel respecteert!
Jou reactie doet tekort aan de inzet van deze mensen die op vrijwillige basis zonder vergoeding opkomen voor de sector.
Dat de manier van berichtgeving iets minder professioneel is is te begrijpen aangezien deze mannen t ook maar even tussen t werk door moeten doen !
Wat mij betreft alleen maar hulde aan deze mensen!
achterhoeker2
@Lulhann Het kan dat er op regionaal niveau goed wordt samengewerkt, daarom noem ik de amateurs ook bij naam .
mlkvhoudr
Net het laatste stukje debat gezien met onze stikstof minister wat een onnavolgbaar gebabbel komt daar uit
jan-cees
Latente ruimte inleveren als landbouw maar de industrie???
mlkvhoudr
@jan-cees ik heb alleen het laatste stukje gezien maar daarom zei ik wel onze minister, want of het 40 of 45 procent is, het aandeel van de landbouw ze is schijnbaar nog niet ingelezen in de overige 55 procent
+1
Twentsch Land
Hoorde Jesse klaver onlangs zeggen een paar dagen voor de Gem verkiezingen ...... boeren moeten begrijpen dat niet voor iedereen plek is in Nederland !

Boeren moeten weg en de deur open voor ...... ! als je er over nadenkt is het toch wel toppunt van discriminatie !
+1
weurding
@Twentsch Land er zijn veel dingen waar vroeger al geen plek meer voor was in nl maar wat men koste wat kost terughalen wil, wolf, bever... noem maar op, ziekelijk
hypotheekboer
telegraaf.nl/nieuws/1051083272/…
korte samenvatting van het debat.

De PAS melders liggen nog steeds voor de bus. Van der Wal kakelt als een kip zonder kop en weet dus technisch niet waar ze het over heeft. Stikstof hoopt zich volgens haar op in de bodem. Meende toch echt dat het grondwater afgelopen jaren schoner is geworden. Uit allerlei rapporten blijkt dat de natuur er slecht voor staat. Welke dan?
Jawis
@hypotheekboer als er geen inhoudelijke kennis is, kun je toch ook niet verwachten dat er degelijk beleid wordt bedacht....
+2
weurding
@Jawis gezeur over brandnetels en bramen, bramen stonden er in mijn jeugd veel meer dan nu, brandnetels misschien minder, maar toen werd er ook nog tegen gespoten door overheid en gemeenten, hier rondom mij halvering cultuurgrond, andere helft nat2000 wat vol staat met jakobkruiskruid, alles veroorzaakt door menselijk ingrijpen, konijnen e.a. hadden 50 jaar terug nog droge voeten en er liep niet elke dag een colonne volk in het gebied
Albert Altena
@Jawis v\d Wal is er neer gezet om de opdracht uit te voeren.
+1
Bennie Stevelink
@Albert Altena
Quote:
v\d Wal is er neer gezet om de opdracht uit te voeren.

Precies! Daarom is er ook een aparte minister van stikstof, gescheiden van landbouw.
Jannus
@Bennie Stevelink Met andere woorden,ze heeft een sloophamer meegekregen want stikstof is stilstof en zo is nat ook net zo nat en kun je verdrinken in water en in bier maar je verdrinkt wel
+2
Albert Altena
@Bennie Stevelink En het liefst ook helemaal geen verstand van zake, zo is gebleken.
Ze zou eens tot inkeer kunnen komen.
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
En het liefst ook helemaal geen verstand van zake,

Iemand met verstand van zaken (en een geweten) zou zich hier niet eens mee bezig (willen) houden.
+2
Albert Peters
Alleen het woord stijders is al misselijkmakend in het fdf betoog
+3
weurding
@Albert Peters de landbouw is al jaren met een "strijd" bezig, kunt je ook te veel ergeren
+1
Twentsch Land
De kunst is om met je verhaal de consument weet te bereiken wat begrijpend en/of positief wordt opgepakt ......door het woord strijders te gebruiken bereik je dat niet, sterke nog ! Het werkt averechts.

@weurding
weurding
@Twentsch Land ik zie dat niet zo, maar ieder zijn eigen
Realisme
@Twentsch Land een generaal zonder leger😅
+3
jan-cees
@Twentsch Land De consument heeft hier bar bijster weinig zin om die in deze discussie over stikstof te betrekken. De consument wil goed en goekoop eten en verder weinig gezeur.

De boodschap van Mark is gericht aan boeren en bestuurders en wellicht regelmatig wat te hard en wat lompachtig van snit maar met enige regelmaat ook de spijker op de kop. Dat laatste kan ik het diplomatische gevoos van LTO bestuurders niet op betrappen.
mlkvhoudr
@jan-cees door het eerste doet het laatste er niet toe, hij doet zichzelf er mee te kort
jan-cees
@mlkvhoudr Ook dat is minder zwart/wit dan jij het stelt. Er zijn mensen met een mindset die het aanspreekt en mensen met een mindset die het helemaal niets vinden.
mlkvhoudr
@jan-cees gaan we genuanceerd doen 😉
Bennie Stevelink
@jan-cees je wekt de indruk dat je een nieuw politiek/bestuurlijk onderkomen hebt gevonden.
Eerst adviseerde je op de achtergrond de FDF en was je lid van FvD. Toen de jongeren van FvD voor de tweede keer de gaskraan open hadden laten staan, wat op straat te ruiken was, heb je FvD verlaten en ben je lid geworden van het nieuwe JA-21. (Bij ons in Twente zeggen we “ja-ja”, dat betekent nee.) JA-21 staat onder leiding van een dieractivist.
Je hebt een poging gedaan om voorzitter te worden van LTO maar dat werd afgeketst. Je zit dan ook voortdurend te schelden op LTO.
Bij NMV was het een grote puinhoop: alle krijgsheren wilden alleenheerser zijn wat niet mogelijk was. Er moest een interim voorzitter komen. Daar hebben ze niet de oprichter (jijzelf) maar Bleker voor gekozen. In deze lijn liet je blijken dat je woest bent op Bleker.

Het valt mij op dat je nu Mark van den Poetin door dik en dun verdedigt. Mark van den Poetin heeft met zijn FDF nog nooit iets voor de boeren bereikt. Het enigste wat hij heeft gedaan is dat hij boeren een uitlaatklep bood voor emoties. Dat voelt goed en wekt bij een deel van de boeren het idee dat hij goede dingen voor de boeren doet. In werkelijkheid heeft hij beleidsmatig nog nooit iets bereikt. Werkelijke beleidsmatige resultaten moeten worden gerealiseerd door andere organisaties in de sector.

Ik heb de stille hoop en zie ook de eerste aanwijzingen dat meer boeren dat beginnen in te zien. Ik heb de indruk dat sinds de presentatie van het plan van der Wal meer boeren inzien dat wij belang hebben bij organisaties die serieus beleidsinhoudelijk bezig zijn en niet alleen maar een uitlaatklep bieden voor emoties. Ik vrees dat jij met jouw ogenschijnlijke terugkeer bij FDF opnieuw op het verkeerde paard wedt.
+11
Weidezicht
@Bennie Stevelink mark van denPoetin??? Helpt uw geloofwaardigheid ook niet echt. V d oever lomp? Is uw opmerking dan charmant? Bijna een aanklacht waardig. Ik had goede hoop op vd Tak, maar helaas. Het LC laten klappen, strijd met supermarkten opgeblazen en nog iets met subsidies voor een iets te slimme tomatenkweker. Hebben we bij vd oever nog niet meegemaakt.
Weidezicht
@Bennie Stevelink we hebben een organisatie nodig die juridisch de zaak uitpluist, dat doet MOB ook. Die hebben ook niet de symphatie van de burger, maar bereiken wel hun doel.
+11
familie pelle
@Bennie Stevelink
Quote:
. Toen de jongeren van FvD voor de tweede keer de gaskraan open hadden laten staan,

Quote:
Het valt mij op dat je nu Mark van den Poetin

Bennie , zoek hulp!
+1
weurding
+8
jan-cees
@Bennie Stevelink Joh mag je weer even uit je hok van Eshter?
Toch eventjes de feiten op een rij.

1 FDF heb ik nooit geadviseerd die hebben voldoende anderen die dat doen.
2 Jongeren van Forum was niet de aanleiding voor mijn vertrek bij Forum maar dat was het
onredelijke gedrag van Thiery Baudet op een bijeenkomst in Tiel. Het gedrag van de jong
FVD was toen al wel aan het rommelen maar was toen nog niet helder wat er allemaal
speelde. Overigens de insuniatie van gaskraan opendraaien wel een hele triest wellicht te
overwegen om daar andere termen te gebruiken.
3 JA21 staat niet onder leiding van een dierenactivist maar wordt geleid door een bestuur en
heeft twee mensen die JA21 initiatiefnemer zijn waarbij er inderdaad 1 is die voorkeur heeft
voor vegatarisch voedsel en oog heeft voor dierenwelzijn maar daar bepaald niet in doorslaat
lees het verkiezingsprogram wat helder is voor een ieder. JA21 heeft de afgelopen maanden
in Tweede Kamer veel goede vragen gesteld aan de bewindspersonen stikstof en landbouw
en de inbreng van DJ Eppink is ook helder. Kunnen CDA en VVD en soms zelfs ook BBB
voorbeeld aan nemen wat betreft inhoud . Dus wat is hier je punt??
4 LTO Duo voorzitter zijn Jaap en ik inderdaad niet geworden. Dat geeft mij nog geen verbod
om mijn mening te geven over het functioneren van LTO en LTO bestuurders. Dat doe ik
ongezouten maar in reflectie op door jouw gebezigde termen uitermate lieftallig. Zeker gezien
de inhoudelijke en strategische blunders die door LTO de afgelopen twee jaar zijn gemaakt.
5 Bij de NMV was het inderdaad een puinhoop en Bleker is daar qua structuur en
herinirichting vooralsnog niet verkeerd bezig. Waar Henk te kort in schiet is helder positie
innemen in het stikstof debat en de overleggen die hij heeft terugkoppelen naar zijn
bestuur en bestuurlijk transparant zijn. Pas na veel druk en gedoe en rijkelijk laat komt er
dan met hangen en wurgen helderheid alleen is het dan weer niet duidelijk of dat ook zijn
inbreng is in overleggen. Dat geeft onrust en wantrouwen.
6 Ik verdedig Mark van den Oever op punten waar hij onredelijk wordt benadert door malloten
zoals jij. De term Mark Poetin hierop kan alleen antwoorden met ga je diep schamen
Judas. Met types als jij hebben boeren vijanden meer nodig.
Daarnaast heeft Mark in ieder geval bereikt dat dierenactivisten zich wel twee keer
bedenken om nog een keer een boerderij te overvallen en te bezetten en hebben Mark en
FDF beweging gebracht in de ingeslapen passieve sector en de luie belangenbehartigers.
Het kan altijd beter en meer. Maar het is in iedergeval meer dan jij hebt gepresteerd als
toetsenbordheld.

Het belang van serieuze organisaties na de presentatie van de plannen van Van der Wal.
Vertel welk plan heb jij gezien met onderbouwing?
Behalve de gesprekken in Kampina en de tijdens autorit waargenomen braamstruiken?
Vertel welke inhoudelijke stappen hebben LTO, NAJK en NMV etc gezet welke deze plannen kunnen bijsturen of voorkomen.

Op eerdere inhoudelijk vragen aan LTO adepten op prikkebord om oplossingen aan te dragen bleef het angstvallig stil. Ook jij had niets te melden

De enigsten die met redelijk impactvolle acties om bij te sturen en/of trachten de voorgenomen gekkigheid te voorkomen Zijn Mesdagfonds, Staf en Stichting Stikstofclaim.
Daar ben ik bij het aanzetten tot deze acties en oprichten van Staf en SSC jou en ook geen LTO bestuurders tegengekomen.

LTO heeft op een verkeerd paard gewed door te doen voorkomen aan regionale en plaatselijke bestuurders dat door plaatsnemen in gebiedsdcommissies ze invloed zouden kunnen uitoefenen op het voorgenomen beleid.
Om diverse redenen een ongelovelijke blunder en eigenlijk de totale uitverkoop, nee erger nog het weggeven om niet van het boerenbelang.

De kaders worden niet in de gebiedscommissies bepaald maar zijn landelijk bepaald met geen speelruimte.
De Pasmelders worden met het huidige beleid niet geholpen i.v.m. de prioritaire lijst die eerst in aanmerking komen om vrijgespeelde (lees opgekochten veehouderij) stikstof te verkrijgen op die lijst staan geen Pasmelders. Dat wisten we al sinds oktober vorig jaar en hebben daarvoor gewaarschuwd maar LTO wist het beter en denderde door want immers de LTO projecten medewerkers kregen mooi te declareren uren vanuit de gebiedsprocessen. Die bedragen zijn groter dan 30 zilverlingen.
Zelf heb ik een hele trits met Wobverzoeken ingestuurd en een aantal zijn reeds ingewillgd en gepubliceerd.
Een aantal zijn onderweg.
Heb jij de circa 10.000 pagina's gelezen?
Gezien de diepgang van je stukjes hier op Prikkebord niet.

Vertel Bennie welke oplossing heb jij aangedragen welke Wob heb jij ingestuurd, welke echte daadwerkelijke actie heb jij zelf ondernomen om de hele shit die aanstaande is iets ten goede te keren?

Bij mijn weten nergens.
En dan het bezopen gore lef hebben om mensen die zich wel inspannen de maat te willen nemen?
Je bent een onmetelijke droeftoeter.
Maar je staat model voor veel van de LTO adepten hier op Prikkebord.
Met dat grote verschil dat je hier niet anoniem staat en ondanks dat je inhoudelijk meestal wat mij betreft flutbijdragen hebt, heb ik wel respect dat je dat doet onder eigen naam en niet zoals je laffe LTO broeders en zusters die hier dat niet durven.

Fijn weekend
+1
mlkvhoudr
@jan-cees kijk zo hoort het netjes met een compliment op het einde erbij 🙂en een prettig weekend wensen helemaal super dit👍

Zelf ben ik niet links of rechts maar los van daarvan zou het fantastisch zijn als er in elke partij een vertegenwoordiger zou zitten die verstand van landbouw heeft.

Dus alleen daarom vind ik partij discussies al onzinnig
+1
weurding
@mlkvhoudr maar geen plusje?😇
+2
Bennie Stevelink
@jan-cees niet alleen in deze reactie maar ook vooral in eerdere reacties gebruik je doorlopend scheldwoorden of denigrerende aanduidingen voor andere personen of organisaties. Dat was voor mij de aanleiding voor mijn laatste reactie waarin ik deze bal terug kaats. Ik wist van te voren dat dat tot een heftige reactie zou leiden maar daar laat ik mij niet door afschrikken.

Als jij en al die organisaties die jij noemt werkelijk wat bereikt hebben waarom hebben we dan nu het plan van der Wal op tafel liggen?
+2
jan-cees
@Bennie Stevelink Je draait weer om de vraag heen Bennie. Geef eerst maar eens antwoord op mijn vraag wat heb jij gedaan daarna mag je mij weer wat vragen. Tot die tijd ben je af
+1
Bennie Stevelink
@jan-cees je duikt in deze reactie twee keer weg.
Op de eerste plaats was het punt in mijn eerdere reactie jouw manier van reageren. Daar praat je gewoon overheen.
Op de tweede plaats is de vraag niet wat jouw organisaties hebben bereikt in vergelijking tot een individuele boer zonder enige bestuurlijke positie. De vraag is wat jouw organisaties hebben bereikt in vergelijking met de organisaties die door jou uitgescholden en gekleineerd worden.
+5
jan-cees
@Bennie Stevelink Jouw onder de maatse opmerkingen aan het adres van Mark aan mij wijten omdat ik LTO bestuurders de maat neem?? Volgens mij ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen uitspraken en kijk dan maar eens goed in de speigel. Verder duik ik niet weg ik stel vast dat de enigste die inhoudelijk verweer leveren tegen het stikstofbeleid Mesdagfonds zijn want die komt met onderzoek wat de sectorpartijen al jaren geleden hadden moeten doen (meten is weten) maar ook bijvoorbeeld de onderbouwing van de voorstellen voor een verhoogde waterschapslasten en het wijzen naar landbouw voor de slechte waterkwaliteit is weerlegd door onderzoek van Mesdag en niet door LTO of NAJK of NMV of anderen. Het onjuist inteken van natuur (Gelderland nu 55.000 ha voor 2 vogelsoorten) hoor je LTO en de anderen niet over. Dat is in samenwerking tussen stikstofclaim en Staf in beeld gekomen en aangepakt.
Dit zijn slechts drie voorbeelden ik kan er wel 20 noemen.

Nu jij weer wat heb jij gedaan behalve toetsenbordheld spelen en verschuil je niet dat je niet in een organisatie werkt wat 90% wat ik doe is persoonlijk vrijwilligers werk.
Tientallen Wob verzoeken en zorgen dat de afwimpel acties van de overheden een paar keer te weerleggen per Wob zijn geen beleidsmedewerkers mee bezig dat doe ik zelf vanavond weer twee .
Wanneer kom jij met je luie reet van je stoel en ga je wat doen voor je collega's in positieve zin iets anders dan als een betweter achter zn toetsenbordje mensen de maat te zitten nemen en zelf niks doen.
Je bent een irritante stoorzender geworden die niets positiefs bijdraagt.
En okè je doet het niet anonniem dat is dan ook het enigste positieve maar ik ga verder aan jou geen tijd meer besteden doe liever dingen waar we wat mee kunnen bereiken.

Dus Bennie ga vooral lekker door maar ik ga geen tijd meer aan je besteden.
Ga coluims schrijven als betweter langs de zijkant die zelf niets positiefs bijdraagt behalve tussen de LTO lijntje kleuren.

Gegroet
+1
Achso
@Bennie Stevelink ik kan me herinneren dat je Baudet een landsverrader noemde en nu Mark van den Poetin. Nu is het laatste niet zo erg want de naam is Putin.
Maar je durft nogal
Leo,s vriend
Quote Reactie van @jan-cees:
LTO heeft op een verkeerd paard gewed door te doen voorkomen aan regionale en plaatselijke bestuurders dat door plaatsnemen in gebiedsdcommissies ze invloed zouden kunnen uitoefenen op het voorgenomen beleid.Om diverse redenen een ongelovelijke blunder en eigenlijk de totale uitverkoop, nee erger nog het weggeven om niet van het boerenbelang.

Op diverse plaatsen in het land zitten de FDF en NMV gebroederlijk naast de lto in de gebiedscommissies.......
Dus wees een beetje terughoudend in het alleen de lto te beschuldigen.

Of het in de gebiedscommissies plaatsnemen wijs is.... dat zal de tijd uitwijzen.
jan-cees
@Leo,s vriend Klopt dat er op verschillende plekken ook fdf ers en nmv ers in gebiedcommissies zitten. Maar de gebiedscommissies worden veelal getrokken door LTO projecten medewerkers die daar mooi declarabele uurtjes zitten op te grazen. Zijn ook vaak bij elkaar gebracht door deze projectmedewerkers. Ga hier de namen maar even niet zetten of de mails plaatsen. En inderdaad deze NMv ers NAJK ers en FDF ers etc die er bij zitten zijn ook stom bezig.

Soms doen ze het vanuit een provinciaal of regionaal LC .
Het blijft niet slim .
Je hebt niets in te brengen en gemiddeld genomen staan deze deelnemers op 10 nul achterstand inzake kennis en proceshandigheid bij de ambtenareren en ecologen en het grote aantal groene graaiers in die gebiedsprocessen.
Blijf er weg er valt niets te winnen alleen maarf te verleizen waarna ze kunnen zeggen; In goed overleg met de sector,. Ondertussen alle boeren genaaid
Tiepmachien
@jan-cees Welke provincies zijn al bezig met gebiedscommissies?
Bennie Stevelink
@jan-cees
Quote:
Maar de gebiedscommissies worden veelal getrokken door LTO projecten medewerkers die daar mooi declarabele uurtjes zitten op te grazen. Zijn ook vaak bij elkaar gebracht door deze projectmedewerkers.

Hier suggereer je corrupte belangen.

Andere organisaties uitschelden, kleineren, beschuldigen van corrupte belangen of incompetentie.
Gisteravond en vanmorgen realiseerde ik mij dat het juist deze manier van reageren is die bij mij wantrouwen wekt. Vergelijk het met een autoverkoper die steeds vertelt hoe slecht de auto’s van zijn concurrent zijn en wat voor een oplichter zijn concurrent wel niet is. Dat wekt bij mij wantrouwen tegen hemzelf. Ik wil van hem horen wat de kwaliteit van zijn eigen auto’s zijn, niet hoe slecht de auto’s van zijn concurrent zijn. Een autoverkoper die tegenover de klant respect toont voor zijn concurrenten wekt juist vertrouwen.

Hieronder de reactie die Jos Verstraten bij Boerderij heeft gegeven op de vlog van Mark van den Oever. De vlog van Mark van den Oever was een trap onder de gordel maar Jos Verstraten reageert inhoudelijk en analytisch. Nergens een scheldwoord, kleinering of beschuldiging. Het niveau straalt er vanaf.
Dát wekt bij mij vertrouwen.

Quote:
Ik zat net een stuk in de krant te lezen over de ‘propaganda-oorlog’ in Oekraïne.
Daar lijkt dit spel nog het meeste op.
Het DE plan is in mei al een jaar oud. En bedoeld om investerend uit de impasse te komen met geld voor stoppers en innovatoren waarbij ook de doelstelling regie op het herverdelen van de stikstofruimte ( voor melders en bouwers) die daardoor vrij zou komen te hebben. Daarmee wild-west taferelen op politiek niveau danwel het lukraak opkopen van boeren te voorkomen. Een akkoord tussen LTO en bedrijfsleven ( VNO-NCW) en áángeboden aan LNV, kort na de verkiezingen en daarmee ook een stevige poging richting te geven aan het toekomstige regeerakkoord.
De overeenkomst zit in het erkennen van een probleem en noodzaak tot beweging. Vanuit de lijn stikstofreductie dmv bronmaatregelen, innovatie én opkoop piekbelasters en daarmee perspectief creëren voor toekomstige boeren met respect en fatsoenlijke financiële vergoeding voor stoppende boeren..
Vorig jaar voor de zomer besproken met onze leden en daar groen licht op gekregen.
Het verschil tussen DE en het het huidige regeerakkoord zit met name op het verhogen van de reductiedoelen KDW en het budget voor opkoop. Maar dat je overeenkomsten kunt vinden is logisch.
+2
robbies
@Bennie Stevelink eerst een plan maken en aanbieden aan LNV en vervolgens bij de leden voorleggen ter akkoord, wekt bij mij ook wantrouwen
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Andere organisaties uitschelden, kleineren, beschuldigen van corrupte belangen of incompetentie.Gisteravond en vanmorgen realiseerde ik mij dat het juist deze manier van reageren is die bij mij wantrouwen wekt. Vergelijk het met een autoverkoper die steeds vertelt hoe slecht de auto’s van zijn concurrent zijn en wat voor een oplichter zijn concurrent wel niet is. Dat wekt bij mij wantrouwen tegen hemzelf. Ik wil van hem horen wat de kwaliteit van zijn eigen auto’s zijn, niet hoe slecht de auto’s van zijn concurrent zijn. Een autoverkoper die tegenover de klant respect toont voor zijn concurrenten wekt juist vertrouwen.

Als die manier van reageren bij jou wantrouwen wekt, waarom reageer exact hetzelfde door mensen als baudet een landverrader te noemen en van den oever, mark van den poetin te noemen? Leg mij maar eens waarom het wel oke is dat jij anderen uitscheld, maar een persoon aan de andere kant van het argument niet?
achterhoeker2
@jordi 1455 Baudet is idd een gevaarlijke fascist, of het een landverrader is moet nog blijken.
+1
jordi 1455
@achterhoeker2 Ik denk eerder dat baudet paranoïde is en om zich heen slaat. Het is beter dat hij uit de politiek stapt en hulp zoekt.
Hans van Bergen
@achterhoeker2 Ik ben geen aanhanger van Baudet maar feit is dat hij een joodse vriendin heeft. Dus dan valt facist al af wah Bennie.
achterhoeker2
@Hans van Bergen Dat was wilders, henkie.
+1
robbies
@achterhoeker2 de vrouw van Wilders is Hongaars. De vriendin van Baudet was volgens die mislukte cabaretier Martijn Koning wel degelijk Joods
achterhoeker2
@robbies Je hebt gelijk.
+3
mlkvhoudr
@jordi 1455 mij is altijd geleerd dat tekst niet geschikt is om ruzie mee te maken, wil je ruzie maken dan ga je naar iemand toe of bel je iemand op, zo ging dat vrogger. Tegenwoordig word er meer getypt en minder gesproken, wat automatisch inhoud dat er makkelijker irritaties en miscommunicatie ontstaan, ik persoonlijk vind dat je ten allen tijden netjes en beleefd moet blijven met tekst. Al lukt dat natuurlijk nooit 100 procent, nobody is Perfect wat dat betreft.

Op het prikkebord moet dat dus ook gewoon voor iedereen gelden, maar ook moet je soms als iemand erg lomp of onredelijk ishet gewoon naast je neerleggen, ik word vaak dom genoemd hier, of naïef er zal vast een kern van waarheid in zitten denk ik dan 🙂, ik zit er geen seconde mee in ieder geval in de meeste gevallen, het is veel erger iemand wat zegt waar van je denkt verdorie daar had ikzelf ook aan moeten denken 🤦

Kortom eigenlijk zou niemand domme vergelijkingen moeten maken
+2
robbies
@mlkvhoudr
Quote:
. ik word vaak dom genoemd hier, of naïef

Vergeet linkse activist niet
mlkvhoudr
@robbies was ik al weer vergeten 😆 linkse trol, lid van groen Links inderdaad die kwamen ook voorbij, dat ik geen boer was ook 😆😆😆
Hans van Bergen
@mlkvhoudr Ja lachen. Iemand die zegt melkveehouder te zijn maar op een partij stemt die boeren uit wil roeien. Dus. Hoe zou jij dat zelf willen omschrijven??
+4
mlkvhoudr
@Hans van Bergen hoi Hans, ishet goed als ik dinsdag even inhoudelijk reageert?
Ons kantoor zit namelijk dicht op Goede Vrijdag en Paas maandag dus ik reageer dinsdag wel even inhoudelijk.

Groetjes alvast en tot dan.
marcsterreborn
@mlkvhoudr is je website ook uit de lucht?
mlkvhoudr
@marcsterreborn geen idee zal dinsdag de ict medewerker er eens naar vragen
+1
de Tank
@mlkvhoudr iedere vergelijking is dom😋
+3
pieta
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
nobody is Perfect wat dat betreft.

Hello, my name is nobody! 😁
+2
jan-cees
@Bennie Stevelink Ik heb het niet over corruptie die term hang jij er aan. Als jij het zo wil noemen mij prima. Dus Bennie vindt LTO corrupt.

Feit is dat LTO projectmedewerkers de gebiedsprocessen mee organiseren op verzoek van de provincies en daarvoor betaald krijgen.
Jij noemt dat corruptie ga je gang.

Ik ga hier de mails niet zetten van die beleidsmederkers . Wellicht kun jij zelf een 12 tal wobverzoeken indienen bij de provincies waarbij je verzoekt om alle communicatie tussen LTO Noord ,LLTB, ZLTO, NMV, NAJK, FDF, NAV, POV, NVP en de regionale LC's en hun projectorganisaties inzake stikstof en de gebiedsprocessen zowel digitaal als op schrift en alle gespreksverslagen van deze gebeidscommissies.

Je kan bovenstaande tekst knippen en plakken.

Kom op kerel doe eens wat.
+2
Nevergiveup
@Twentsch Land nog ff en fe bevolking begint mee te "strijden" ....
verwijderd
achterhoeker2
@de jonge Bennie mag toch wel wat terug zeggen.
+4
jan 10
Tjonge,ben ik ff weg van het prikbord!,wat een bende weer:😁
Nevergiveup
Is een beetje offtopic hier , of misschien wel niet in de "schaduw strijder Mark" maar heb de laatste weken die Zelensky gevolgt , maar dat vind ik toch wel een popi jopi zeg , hij heeft een soort
"gaslichtingtechniek " boy volgens mij , diverse EU leiders trappen er ook erg makkelijk in vind ik.
Twentsch Land
Je vindt zijn huidige job wel een uitdaging ?

@Nevergiveup
Nevergiveup
@Twentsch Land Ik weet niet wat je met deze vraag bedoelt , maar ik vind dat hij een donkere kant voor een leider van een land bij zich draagt .....

Ik kijk door zijn gedrag heen ....
Twentsch Land
Dan stel ik de vraag anders .... zou je met hem willen ruilen ?

Donkere kant !

Hoe groter de geest hoe groter het beest .....elke leider heeft ook donkere kanten .....dat hij hulp vraagt links rechts kan ik begrijpen.

@Nevergiveup
Nevergiveup
@Twentsch Land nee ik zou natuurlijk niet met hem willen ruilen , ook niet met onze koning , maar waar wil je heen met zo' n vraag dan ?

Je hoeft die " toneel aap het klimmen niet te leren "

Maar wel de hulpeloze burgers mee laten proberen te vechten en heb hem nog niet een keer emotioneel gezien , loopt alleen maar te blearen op tv.

Maar goed jij vind hem heel goed dus , ik denk er het mijne van .....
Twentsch Land
Heel goed zijn jou woorden ...... hulpeloze burgers mee laten vechten !
Wat heet meevechten ! ..... dat ze uitleg krijgen om bommen te maken en gebruiken kun je ook zien als een stukje zelfbescherming

@Nevergiveup
Nevergiveup
@Twentsch Land ik zie dat anders , het worden schietschijven
+1
Twentsch Land
Schietschijven zijn ze al .... kijk hoe Poetin oorlog voert.

@Nevergiveup
+1
Nevergiveup
@Twentsch Land zag een stukje van een Oekraïense vrouw die dat niet beaamde ,die stond oog en oog met een bewapende Rus , en die deed haar niets.

Maar dat de russen in het wilde weg overal raketten op af vuren tot kinderziekenhuisen aan toe is zeker waar , dan heb je ook niks aan bewapende burgers , dan heb je meer aan geëvacueerde burgers ....
Twentsch Land
Maar dat de russen in het wilde weg overal raketten op af vuren tot kinderziekenhuisen aan toe is zeker waar , dan heb je ook niks aan bewapende burgers , dan heb je meer aan geëvacueerde burgers

Dat ben ik met je eens.

@Nevergiveup
Kars
@Nevergiveup dat kinderziekenhuis heb ik artikel over gelezen. Dat was al paar jaar leeg. Daar lagen helemaal geen kinderen in.
Nevergiveup
@Kars ok , denk dat we het misschien beide of helemaal niemand het goed weet, de waarheid is aan beide fronten zoek.

Neem alles beetje met een korreltje zout ....
weurding
@Twentsch Land ondaanks dat meende ik dat de verliezen aan Russische kant groter waren, verdient geen schoonheidsprijs misschien maar is ook wat waard als daardoor Poetin op afstand wordt gehouden
Nevergiveup
@weurding Er lopen nogal wat van die getrainde kleine elite groepen in Oekraïne , die hebben al heel veel russen en materiaal uitgeschakeld , daar is ook bijna niet tegen te vechten.
Achso
@Nevergiveup Zelenskiy krijgt het nog wel nadat dit drama stopt. Er zijn nogal wat Ukrainers not amused
+1
Nevergiveup
@Achso Dan is de film waar hij zich nu in "waant" als hoofdrol speler over.
+3
de jonge
Wat zijn we als ik het zo naga eigenlijk ook dom bezig, als we met een zeg maar 14000 melkveehouders zijn en we storten 300 euro per jaar, 100 naar fdf,100 naar agrifacts en 100 naar de ssc dan hebben ze per club 1.400.000!!! te besteden om rechtszaken aan te spannen en alles te vertragen en misschien zelfs van tafel te vegen, en nee ze zullen niet alles direct winnen,maar de mob heeft ook vast zijn eerste rechtszaak niet gewonnen. Dit is in mijn ogen de manier om de staat tegen te houden met hun idioterie. Geef ze een kans en verspreid die kansen op deze manier,zo kunnen ze ook nog met elkaar samen werken en kunnen ze allemaal apart van elkaar zaken aanspannen. Kunnen ze zelfs bv een spotje op radio of op tv bekostigen om nog meer vrijwillige donaties binnen te krijgen,want er zijn ook zat burgers die wel mee willen betalen,die zien dat nederland in de uitverkoop staat ook ten koste van de burger..
Bennie Stevelink
@de jonge je denkt dat recht te koop is en dat je met geld de uiteindelijke uitspraak van de rechter kunt bepalen?
Als dat zo zou zijn hebben we in Nederland geen rechtsstaat meer.

En waar wil je over procederen?
+1
pieta
@Bennie Stevelink Als je over elke punt en komma gaat procederen geeft dat eigenlijk altijd een enorme vertraging volgens mij. Zo is MOB ook maar begonnen he. Ik zou beginnen met een rechtszaak of het terecht is dat we de maat worden genomen op enkel een model en geen werkelijke vaststelling in de natuurgebieden.
+1
de jonge
@Bennie Stevelink oeoeoe word het wat warm aan de voetjes?? kijk even naar een mob, die zitten aan de onderhandelingstafel waar bepaalde partijen zo prat op gaan, onderhandelen onderhandelen, maar ondertijd procederen ze bij de mob gewoon verder. en ja die doen dat ook omdat ze eurootjes hebben om rechtszaken aan te spannen en onderzoeken naar hun hand kunnen zetten omdat ze zogenaamde wetenschappers etc erbij in betrekken, en die doen het niet voor een gratis bord brinta hoor...
+1
Albert Altena
@Bennie Stevelink Waarom wordt er gedoneerd aan politieke partijen?
Om een program te maken maar toch niet zoals jij stelt uitspraken te kopen?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
202
DEELNEMERS
47
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN