Mogelijke overeenkomsten....?

Deze week werden door o.a. provincie Friesland middels een statenbrief de stikstof plannen tot 2030 bekend gemaakt. In het Friese provinciale plan zat een kaart. Deze kaart toont gelijkenissen met de kaart die vorige jaar ook verscheen in het plan "Naar een ontspannen Nederland ". Uit WOB stukken bleek hoe dat verhaal tot stand kwam. Agrio plaatste daar een column over in september 21.
agraaf.nl/artikel/…
Als jullie zien in de kaart wat ik denk, dan weten we ook wat de outlook wordt voor de overige omcirkelde gebieden op de rode kaart.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+2
John Spithoven
nu.nl/binnenland/6193071/…

De maker van het rode kaartje, Erisman wordt als joker ingezet.
Naar een ontspannen Nederland , mede tot stand gekomen door Agrinl, LTO, Agractie, RFC, COSUN gaat realiteit worden. ( dit blijkt uit de WOB stukken)
BertK
@John Spithoven En klagen over gebrek aan tempo! Aan wie ligt dat? Degene die duidelijkheid zou moeten verschaffen wordt keer op keer onderuit gehaald bij de rechtbank zonder hard genoeg op haar bek te gaan om de onzinnige regels goed te herzien. Boeren vragen om realiteit en anders om duidelijkheid. In de afgelopen vier jaar is alleen de waanzin duidelijker geworden.
robbies
@BertK de overheid zit al 3 jaar naar de korte termijn te koekeloeren, niet wetende dat ze daar over 4 jaar nog naar zitten te kijken. Ze hadden beter meteen een goede langetermijnstrategie kunnen maken.
bio boer
@John Spithoven als die kaart klopt bij naar een ontspannende nederland dan is het teverwachaten dat saar ook meeste willen uit kopen ben benieuwd wat ze met al die landbouw grond gaan doen lang niet alle grond is geschikt voor akkerbouw dus zal alleen geschikt zijn als gras land daar zijn toch echt herkauwers nodig
bio boer
@bio boer aan de oost kant veluwe gelderse vallei zal ook wel heel wat moeten uitgekocht worden ๐Ÿ™ˆ
cjw73
@bio boer planning is om de grond door te schuiven naar terrein beherende organisaties. Alleen beheren hebben ze nog nooit gedaan. En zo kunnen ze de natuur gebieden uitbreiden en over een x aantal jaren hetzelfde weer doen omdat er weer bedrijven vlak tegen aan zitten.
bio boer
@cjw73 als ze alle lanbouw grond willen opkopen is nederland wel failiet vind nu al dat ze veel geld over hebben 25 miljard meende ik gelezen tehebben
bio boer
@bio boer 25 miljard รท 17 miljoen = 1,470.60
cjw73
@bio boer ik meende 35 miljard maar dat doet er niet toe. Gemiddeld bedrijf 50 hectare x 100000 is 5 miljoen, dan kun je met 25 miljard ongeveer 5000 bedrijven opruimen, en das een derde van de veestapel waar ze het steeds over hebben.
bio boer
@cjw73 voor 100.000 euro per ha ben ik wel teporren ๐Ÿ˜ ben ik zo vertrokken
cjw73
@bio boer nou en die komen er vast meer.
wally
@bio boer is in de gelderse vallei toch echt veel te weinig. zitten hier aan de rand van de vallei en ga echt niet weg voor dat geld. daarboven komen nog stikstofrechten en of dierrechten en het slopen van de stallen. er zullen bedrijven ver over de 200,000 per ha gaan !! laat ze maar vervangend bedrijf aanbieden incl verhuiskosten en ontwikkelingsmogelijkheden. zit te denken aan de flevopolder 😉
hans1980
@wally ok wie het eerst aanmeld krijgt de hoofdprijs
Twentsch Land
Vervangend bedrijf

Dat gaat moeilijk worden, links rechts zal wel wat te koop zijn en komen maar lang niet voldoende als de plannen door zetten.

@wally
bio boer
@wally het slopen is voor de koopende partij is dat een realistische waarde ? De loterij willen we allemaal wel winnen ๐Ÿ˜…
cjw73
@wally als een gebied eenmaal aangemerkt wordt ervoor is er nog maar 1 koper en dan kun je lekker blijven dromen van je 2 ton maar denk toch dat het anders wordt.
cs-agrar
Quote Reactie van @wally:
vervangend bedrijf aanbieden

รls ze verplaatsen, zullen ze dat moeten doen met een aanzienlijke stikstofreductie, aldus van der Wal in dvhn
Erco
@bio boer hier is t al duurder maar zit niet in n spannend gebied gelukkig
Kars
@bio boer wat dacht je van meer natuur?
bio boer
@Kars natuur kost alleen maar geld
Jaap40
@bio boer op termijn toch bouwgrond
bio boer
@Jaap40 in zuidoost friesland ? De gelderse vallei kan ik mij nog nog voorstellen

Kun je mensen net zo goed in 1x uitkopen voor huizen bouw
+3
John Spithoven
Met bovenstaande constatering wordt duidelijk dat gebiedsprocesen alleen nog voor spek en bonen mee doen. Commissie leden wordt voor gehouden dat ze inspraak hebben, maar ik dat wel duidelijk wordt dat alles al in kannen en kruiken is.
+2
Achso
@John Spithoven denk ik ook. Zoek maar een goede advocaat
+1
kanniewaarzijn
@Achso Dan kan je samen met je dure advocaat in de open armen van de D66-"recht"ers lopen. Succes!
+2
hans1980
@John Spithoven Erisman had een WEF speltje die is pro d66 GroenLinks
komelker 2
Ze kunnen beter de eigenaren van tweede woningen onteigenen .Is goedkoper en dan hoeven ze niet te bouwen.
cs-agrar
In alle plannen wordt gesproken dat alle sectoren moeten reduceren, maar alleen landbouw krijgt werkelijke reductie met naam en toenaam toegeschoven, geen van de andere sectoren wordt na die eerste zin nog genoemd. En dat zonder enoge houdbare onderbouwing of onderliggende metingen. Hoe dan? Wie laat dit dan allemaal maar zomaar gebeuren?
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @cs-agrar:
Wie laat dit dan allemaal maar zomaar gebeuren?

LTO. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.
Grasbaal
@kanniewaarzijn herken wel je vijand en schiet niet je pijlen naar de verkeerde. MOB heeft nog ruim 100 rechtszaken lopen: nporadio1.nl/fragmenten/sven-op-1/…
+3
kanniewaarzijn
@Grasbaal Hou toch op! LTO had jaren geleden al zaken kunnen weerleggen wat betreft de "wetenschap". Omdat ze nooit enig weerwoord hebben geboden, kon het kankergezwel steeds verder groeien en grijpt Vollenbroek zijn kans. Je moet oorzaak en gevolg wel uit elkaar houden.
+1
bio boer
@Grasbaal is toch ook niet te geloven dat zo man alles in de tang krijgt en de politiek dwingt tot sanering veehouderij wat zijn droom is daar deaait het wel om bij die man
Frans1
@bio boer inderdaad. Daar begrijp ik ook niks van. De politiek heeft compleet verzaakt, en dat wil men repareren door privaat eigendom te gaan onteigenen. Best apart als je het zo bekijkt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's friesland en stikstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN