Gaat economisch gewin in oorlog boven moraal ??

Deel dit topic

Reacties

jg
Lely , RFC , Barenbrug en DMK worden met naam genoemd. Terecht of onterecht ?
Noorderling
@jg
Geen idee, het neveneffect is ook dat je je eigen personeel de armoede injaagt omdat je ze werkloos maakt. Het is geen oorlog van het volk, maar van putin.

Zo wij met de mh17 de rekening mochten betalen, krijgt het volk hem nu terug in Rusland in extremere vorm. Welke boycot raakt diegene die het moet raken? Ik denk maar heel weinig, schieten met hagel.
jordi 1455
@Noorderling Poetin en zijn corrupte vriendjes hebben zich al ingedekt en ondanks alle sancties tegen Noord-Korea zit de kim jong un nog steeds in het zadel.

Overigens vindt ik dat het westen is wel erg selectief tegen welke boevenstaat het sancties invoert. Een boevenstaat als Rusland krijgt flinke sancties opgelegd na de invasie van Oekraïne, maar ondertussen worden er geen sancties ingevoerd tegen China voor de onderdrukking en genocide die in Xingjang gaande is.
Gerron
jordi 1455
@Gerron Was even vergeten dat Trump sancties tegen China invoerde. Overigens zou deze ronde sancties een herinvoering zijn van de oude sancties? zoals het geval was bij de nordstream2 sancties.
Gerron
Quote Reactie van @jordi 1455:


@Gerron Was even vergeten dat Trump sancties tegen China invoerde. Overigens zou deze ronde sancties een herinvoering zijn van de oude sancties? zoals het geval was bij de nordstream2 sancties.

Volgens mij waren de sancties van Trump tegen China vanwege de hoge invoerrechten die China heft.
En deze nieuwe sancties zullen meer te maken hebben met de oorlog in de Oekraine en het standpunt van China daarin i.p.v. de jarenlange onderdrukking van de Oeigoeren door China.
+2
frank post
@jg als het klopt terecht, het kan toch niet zo zijn dat de ene zaadleverancier of melkfabriek zijn activiteiten stopt terwijl de ander dit als kans ziet om marktaandeel te laten groeien
+2
de hoef
Quote Reactie van @jg:
Lely , RFC , Barenbrug en DMK worden met naam genoemd. Terecht of onterecht ?

terecht dat ze de bevolking en dierenhelpen, die hebben ook geen keus
+2
bio boer
@de hoef zou ook mooi zijn heb je daar een melkrobot in 1x lely verdwenen voor onderhoud en onderdelen 😅 weet niet hoe veel er daar draaien
+1
Spuit11
Die lui sporen niet. Het voorbeeld dat RFC geen babyvoeding mag leveren is misselijkmakend. Ga ajb de moreelverheven westerling uithangen in shit hole Polen. Zij zitten daar ook alleen maar ontwikkelingshulp te geven? Of maken stiekem toch misbruik van de goedkope oost Europese standaarden. Losers.
mlkvhoudr
Rusland houden we ook aan de contracten wat betreft gas, wij gaan bedrijfsmatig van het gas af maar daar zit een economisch motief achter, en ik wil ons jaren 50 huis ook nog wat extra isoleren, ook daar zit een economisch motief achter.

Wel vind ik het mooi dat daardoor minder gas uit Rusland geïmporteerd hoeft te worden, dus het speelt wel mee op de achtergrond
+1
jordi 1455
''Wat ik wel onthouden heb, is dat Hollandse handelslieden tijdens de Tachtigjarige Oorlog tegen de Spanjaarden wapens verkochten aan de vijand.''

Dat is de Hollandse framing van de tachtig jarige oorlog.
Als je verdiept in de tachtig jarige oorlog, kom je gouw achter dat de Hollanders onder leiding van Willem van Oranje ook het verre van heilig zijn.
groene.nl/artikel/in-naam-van-oranje/
gld.nl/nieuws/2302828/…
historiehuis.nl/nl/te-zien-en-te-doen/…
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
''Wat ik wel onthouden heb, is dat Hollandse handelslieden tijdens de Tachtigjarige Oorlog tegen de Spanjaarden wapens verkochten aan de vijand.''Dat is de Hollandse framing van de tachtig jarige oorlog.Als je verdiept in de tachtig jarige oorlog, kom je gouw achter dat de Hollanders onder leiding van Willem van Oranje ook het verre van heilig zijn.

Het is inderdaad niet allemaal zwart-wit
Maar een opstand, en dat was de 80tig jarige oorlog, en zeker in de beginjaren , kan nooit een strakke regie met maar éen stel verantwoordelijke lieden hebben.
Het is dan vaak roeien met de riemen die men heeft( van lokale vrijbuiters)
Zie bv. het verhaal over Lumey
nl.wikipedia.org/wiki/…
Ook moest nogal eens soms van 2 kwaden het minst kwade gekozen worden.
Zo werd het land rond Oudewater door gekissebis en tegenwerking van met name boeren te laat onder water gezet.
De hennep was nog niet geoogst immers. En er was toen niemand om zulke schade te vergoeden
Resultaat was dat Ouderwater het moest bekopen met plundering en uitmoording
Toen we er waren werd ons verteld dat er één man was ontkomen door zich schuil te houden tussen de bladeren van een boom (behalve natuurlijk de mensen die gevlucht waren.)
De Alblasserwaard was in beginjaren ook frontgebied
Lees hier meer
historie-sliedrecht.nl/07-de-spanjaarden-in-de-alb…
+4
jvt
Ik stel voor dat deze heren hun EU investeringspremies voor nieuw materiaal, hun EU toeslagrechten en andere EU subsidies per direct over maken naar het rode kruis om hulp te bieden in Oekraine. Het is oorlog van de politieke leiders, niet van het volk. Hoe zou je je als hardwerkende russische vader voelen als je je kind niet de zorg kunt bieden die het nodig heeft, niet de melkpoeder die het kind nodig heeft omdat men moreel meent sancties te moeten leggen? Hoe zou je je als melkveehouder of medewerker voelen in rusland als je loeiende koeien hebt die niet gemolken kunnen worden omdat Lely weigert onderdelen te leveren? Nieuwe robots ander verhaal, maar onderdelen moet gewoon door. En als je meent dat je hier Rusland mee treft of dat beleid Putin zal veranderen...die interesseert het geen drol als bevolking af ziet, zolang hij maar geen gezichtsverlies lijdt en hij vreet er geen boterham minder om.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0