LTO NMV en bestuurders van andere clubs laat je niet langer misbruiken als ezels voor de overheidskar. Jan Cees

Deel dit topic

Reacties

de hoef
En wat wordt er door jan cees en john van ons verlangd wat we doen
+2
John Spithoven
@de hoef Ik verlang niets van je en je moet niets...maar als deze huidige bestuurscultuur zo door gaat, maak ik nog mee dat de laatste de deur dicht doet.

Ben je ergens lid van, zet je organisatie opnieuw in het LC!. Vooraanstaande bestuurders woonachtig in de nieuwe Friese plannen ervaren nu zelf de gevolgen van de verdeeldheid.
+3
hans1980
@John Spithoven Klopt wel boeren die niet dicht bij Natura2000 wonen denken : ieder voor zich en God voor ons Allen....helaas
Verdeeldheid is enorm
Maar iedereen krijgt vroeg of laat last met stikstof
-Jan-
Quote Reactie van @hans1980:
Maar iedereen krijgt vroeg of laat last met stikstof

Je ademt het elke dag in en toch wordt je er niet vet van en zo zal het in de steden ook vergaan zodra men mist degene die de tafel opmaakte
jan 10
Quote Reactie van @hans1980:
Klopt wel boeren die niet dicht bij Natura2000 wonen denken : ieder voor zich en God voor ons Allen....helaasVerdeeldheid is enormMaar iedereen krijgt vroeg of laat last met stikstof

Denk dat als boeren rond een 2000 gebied koppen bij elkaar steken effectiviteit het hoogst is ,boer in Limburg of Groningen heeft andere problemen.
Wat John stelt om nieuw lc te starten is niet haalbaar,alleen al als je ziet dat ze bij NMV elkaar de tent uit vechten.Beste is om lokaal elkaar te helpen,men heeft immers het zelfde probleem.
Boeren zijn tegenwoordig mans zat om met jurist het beste ervan te maken.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @jan 10:
bij NMV elkaar de tent uit vechten.

da's wel beetje geweest, zijn met enorme inhaalslag bezig. Denk dat je ondertussen daar meer kaarten op kan inzetten dan op onze zgn grootste behartiger
+1
robbies
@cs-agrar jij zit er bovenop toch? 😉
+2
cs-agrar
@robbies wie dr bovenop zit ga ik jou niet vertellen😁
mlkvhoudr
@cs-agrar je hebt een top vrouw
robbies
@cs-agrar ik zal 't haar ook niet vragen
+1
Weidezicht
@cs-agrar maar nog blijft het een kleine speler, op zich niet erg maar ook zij kunnen , denk ik, niet zomaar financiele ruimte creeeren om eens met goede juristen het stikstof kaartenhuis onderuit te halen.. Bleker niet verkeerd maar 1 club met de beste mensen vormen en die in samenwerking met juristen de boel op de schop nemen is in mijn ogen de enige weg. Als individuele boer trek je dit nooit. Ook niet financieel. Dus daarom allemaal inleggen, het raskt uiteindelijk elke agrarier.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Weidezicht:
kleine speler

ja en nee, het is hoe je er mee omgaat denk ik, men moet samen optrekken met de andere behartigers, daar een weg in zien te vinden en zo groot worden en een blok vormen. Degene die de juiste poppetjes op de juiste plek weet te krijgen, en te verbinden, daar hebben wij als sector wat aan.
+1
de hoef
@John Spithoven nergens lid van en nooit geweest ook , heb een keer geld overgemaakt aan staf verder niks
Tiepmachien
@John Spithoven L.c. is weg
dijkstra uit w
@John Spithoven in het gebied ZO frieland is men ongeveer 15000 ha grond nodig om het plan van 2016 om 10000 ha meer bos in nederland te planten. komt wel aardig overeen. nu met het al over 100 boeren heeft.
vooralsnog zijn er genoeg stoppers in dit gebied. en als ze het slim spelen verkopen ze de oude gebouwen met de vergunning aan de provincie. en de grond aan de buurman. een handelaar , de heer wijtjes heeft al veel van dit soort bedrijven in de porfolio. de provincie hoeft nog maar met een te onderhandelen zo.
+1
hans1980
@de hoef goede vraag!
Concreet....wat te doen?
Opzeggen LTO/NMV ??
Of aansporen tot...??
+4
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @hans1980:
Opzeggen LTO/NMV ??

LTO krijg je nooit losgeweekt van de overheid. Dus zorgen dat alle andere clubs zonder LTO een nieuw collectief vormen. Dit collectief zal in getal de LTO ver overstijgen (is tenslotte maar een klein clubje) zodat de overheid dit collectief als belangrijkste gesprekspartner zal moeten zien.
+2
Achso
@kanniewaarzijn tegen de tijd dat dat gerealiseerd is, zijn de gebieden leeg geruimd
+1
kanniewaarzijn
@Achso Kan snel hoor! Vandaag beginnen.
+2
Twentsch Land
Een donatie geven voor hun onkosten in het algemeen en achter hun staan......opzicht voor ons boeren vrij eenvoudig te doen.

@de hoef
hans1980
@Twentsch Land waar link?
+1
Twentsch Land
Stikstofclaim en staf

@Twentsch Land
Willem123
@hans1980 GOED IDEE
+1
Nevergiveup
@hans1980 ik zal ook even extra storten , laten we de rekening daar eens even vol werken , het is nu of nooit.

Geef ze de mogelijkheid om alles te doen wat mogelijk is , daar is geld voor nodig.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto en nmv geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN