Commission to propose 'permits' for farms with 100 cows or more



Quote:
The commission is set to propose that farms with 100 cows or more will require permits, as part of the EU's Industrial Emissions Directive.

??Vanaf 2027 CO2 vergunningen nodig??

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Google Translate:

Daarnaast hebben sectorale bronnen de mening geuit dat dit voorstel – of zeker delen ervan – er in zijn huidige vorm niet door zal komen.

De Europese Commissie is van plan om voor te stellen dat bedrijven met 100 koeien of meer een vergunning nodig hebben, als onderdeel van de EU-richtlijn inzake industriële emissies (IED).

Uit een uitgelekt document van de commissie blijkt dat, bij een herziening van de onlangs uitgevoerde IED, nu wordt aanbevolen om het vergunningensysteem – dat al bestaat voor grote varkens- en pluimveebedrijven – uit te breiden tot grotere runderen (inclusief zuivel)ondernemingen.

Daarnaast bevatten de aanbevelingen een voorstel om het aantal vergunningplichtige varkens- en pluimveebedrijven te vergroten door het verlagen van de vergunningsdrempel voor grootvee-eenheden (GVE's).

Het document – ​​dat grotere boerderijen en industriële activiteiten op één hoop gooit als 'agro-industriële installaties' – wordt volgende week gepubliceerd. De eigen tijdlijn van het document suggereert echter dat, zelfs als deze wijzigingen worden aangenomen en overeengekomen op alle noodzakelijke niveaus in de EU, ze pas ergens na 2027 zullen worden geïmplementeerd.

Maar wat heeft de commissie nu precies voorgesteld?

De voorgestelde drempels voor GVE waarvoor in de verschillende sectoren vergunningen nodig zouden zijn, zijn: 100 GVE voor runderen of een gemengd bedrijf met runderen, varkens en pluimvee; en 125 LU's voor varkens, pluimvee of een gemengd bedrijf met varkens en pluimvee.

Het is echter belangrijk op te merken dat één GVE niet altijd verwijst naar één enkel dier, dwz voor kleinere dieren zijn meerdere gelijk aan één GVE.

Dus, volgens een aparte EU-verordening, is het gesprekspercentage van dieren met LU's als volgt:

Stieren, koeien en ander vee ouder dan twee jaar – één LU;
Runderen in de leeftijd van zes maanden tot twee jaar – 0,6 GVE;
Runderen jonger dan zes maanden – 0,4 LU;
Schapen en geiten – 0,15 LU (niet opgenomen in deze ontwerpverordening);
Fokzeugen van meer dan 50 kg – 0,5 LU;
Andere varkens – 0,3 LU;
Legkippen – 0,014 GVE;
Ander pluimvee (behalve slachtkuikens) - 0,03 GVE;

Bron: agriland.ie/farming-news/…
bio boer
100 gve daar komt bijna elke melkveehouder wel aan in nederland inmidels 😁
bio boer
@bio boer of zijn dat de mileu vergunningen die we hier al lang kennen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's CO2 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN