Illustratie van: Alex Miedema

Natuurdoel 2030

Is het toeval dat ze het doel van 70/75% natuurherstel hebben ingesteld in 2030 en dat volgens de officiele SDF rapportage aan Brussel dat ,meen ik, al gehaald is.

Deel dit topic

Reacties

j h p
Hoe kijk jij daar tegenaan @rene-de-jong
+5
rene-de-jong
Die 75% natuurherstel die ze hier bedoelen is een fictief herstel op basis van Aerius.
Verminderen van iets waarvan je niet eens weet of het neerslaat, laat staan of het wel de schade toe brengt die het wordt toegekend.

Iets wat als SIGNIFICANT wordt aangemerkt (0.05 op 1.600 mol) is in werkelijkheid natuurlijk te verwaarlozen immers de grondsamenstelling veranderd er 0,0 niks van.

De SDF systematiek zou gevolgd moeten worden zoals die is bedoeld.
Sinds 2004 zijn deze cijfers/letters beschikbaar en op basis daarvan is reeds 2/3 deel in goede staat en in geen enkel geval is er een relatie met de berekende/veronderstelde schade.

Kortom; stap uit die fictieve werkelijkheid en kijk naar de werkelijke situatie (monitoring)
Zie voorbeeld in FRL alwaar er fictieve gebiedsanalyses worden gemaakt..... door Eco-fantast G. Vriens
j h p
@rene-de-jong Ik bedoel dus eigenlijk dat nu de fictieve schade op basis van de modellen gebruikt wordt om regelgeving er door te drukken en dat ze zich in 2030 op de borst kloppen dat ze de doelen gehaald hebben op basis van de SDF.
Kars
@j h p op die manier zullen ze het proberen. Als x aantal boeren weg is en grond vrij is voor hun hobbies uit te oefenen de eerste 20 jaar. Dan zal er opeens geen probleem met de natuur meer zijn.
KOC1981
@Kars
Dan zal er opeens geen probleem met de natuur meer zijn.
er zal altijd een probleem met de natuur zijn. Is gewoon een verdienmodel van een aantal NGO's
de Tank
@Kars Met zoals de zure regen is opgelost.
Achso
@Kars ik denk dat je wat zaken onderschat. Ukraine in puin en men rekent nu met 10 miljoen vluchtelingen. En dan moet de chaos in Afrika nog beginnen.
Jannus
Quote Reactie van @j h p:
dat ze zich in 2030 op de borst kloppen

Het kan verkeren....in 8 jaar tijd kan er nog heel wat gebeuren waar men in DH geen rekenschap mee heeft gehouden
Gerrit v Schaick
@j h p Het doel in de wet stikstof en natuurherstel en de versnelling in het regeerakkoord is niet 74 procent natuurherstel. Het is 74 procent van de stikstofgevoelige natuur onder een gezond berekend stikstofdepositie niveau. Ik zie louter politieke wikkekeur en geen verband met de standaard data formulieren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brussel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN