Zorgen over nieuwe aanval milieu-activist Johan Vollenbroek, kabinet vreest bouwstop

Het kabinet maakt zich grote zorgen over een nieuwe aanval van Johan Vollenbroek. Zijn rechtszaak ’Porthos’ is een lakmoesproef voor de overheid, dat na de juridische nederlaag van 2019 een oplossing dacht te hebben gevonden om Nederland van het bouwslot te halen.

Deel dit topic

Reacties

+2
Twentsch Land
Hoe dan ook ... linksom of rechtsom ..... de oorzaak ligt niet bij de koe of een ander dier, het zijn de fossiele brandstoffen ...... niet alleen als brandstof maar ook producten die gemaakt worden van fossiele brandstoffen, nou ben ik niet direct voor kernenergie maar om uit de malaise te komen zit er niks anders op dan kern en waterstof energie.
+3
Melkveehouder.
@Twentsch Land De effecten van de enorme CO2 uitstoot als gevolg van de verbranding van fossiele brandstoffen zijn niet op korte termijn te beteugelen. Deze effecten duren tot wel 700 jaar. De effecten van methaan duren maar 10 jaar, daarna valt methaan uiteen.

En juist daarom wil men wereldwijd de methaan uitstoot aanpakken. De overheid heeft geen andere keuze om op korte termijn iets aan de opwarming van de aarde te doen. De veehouderij is niet het probleem maar wordt als de oplossing gezien om op korte termijn iets aan de opwarming van de aarde te doen.

Het komt er op neer dat de veehouderij de rekening moet gaan betalen van de petro chemische industrie die giga winsten heeft gemaakt met haar vervuilende activiteiten. Gesteund door een overheid die miljarden accijnzen heeft binnen geharkt en met een media hetze probeert te verbloemen dat ze de veehouderij gaat slachtofferen hiervoor.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
De veehouderij is niet het probleem

Daarom worden er wat gesubsidieerde "wetenschappers" ingehuurd om een probleem te creëren.
Limootje
Rijk moet niet in de rechtszaal strijden (kansloos) maar de wet aanpassen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Limootje:
maar de wet aanpassen.

Gaat niet gebeuren. Dit komt ze allemaal erg goed uit, zo wassen ze de handen in onschuld en Vollenbroek krijgt (betaald of onbetaald) de volle laag. Er worden smerige spelletjes gespeeld!
de jonge
Kabinet vreest bouwstop..... zal wel 1 aprilgrap van de staat en de telegraaf zijn...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN