Bouwstop datacenters is botte bijl in digitale economie

De datacentersector wordt in het verdomhoekje geplaatst, betoogt Kees Verhoeven in zijn opiniebijdrage. Dat is schadelijk voor de digitale economie en voor de verduurzaming van de sector. 'Wie soevereiniteit nastreeft moet sleuteltechnologieën en sterke ecosystemen in huis hebben.'

Deel dit topic

Reacties

+7
cs-agrar
Wil je eten of appen....
+1
JappieJo
@cs-agrar appen onder eten graag👌
Vdejong
@JappieJo vrijgezel?😁
JappieJo
@Vdejong nee dat niet. Maar kijk eens in een willekeurig restaurant, volgens mij als ze tegenover mekaar zitten appen ze nog🤔
Vdejong
+1
zandhapper
Het is een D66 er......
+7
casev2
Er gaat nog een dag komen dat iemand een stok in het wiel steekt van het "wereld wijde web", alles weet lam te leggen, en we er achter komen dat we echt helemaal niks meer kunnen zonder. Van belastingdienst, sluizen, bruggen, tot het melkophaalschema van de melkfabriek.
Bekkink
@casev2 nog erger als corona dus
bio boer
@casev2 mijn bedrijf is nog niet afhankelijk van internet op korte piriode met stroomagragaat kan ik wel even zonder kan ik onafhankelijk functioneren zonder internet zal de stroom ook wel weg vallen ?
Kars
Die Kees Verhoeven is ook maar een pannekoek. Ecosysteem en datacentrums? Die vent is compleet krankjorum.
Galebreaker
Volgens mij zou de digitale economie ter dienste moeten staan van de echte economie. In geval van force-majeure (post-corona, supply-chain kosten explosie etc..) is het dus volkomen gerechtvaardigd om ook deze overmacht op de bouw van dit soort faciliteiten te spiegelen. Eerst maar eens gewoon de benen onder het gat krijgen. Zien we daarna wel verder.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond en platteland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0