Advies: De natuur moet overal worden versterkt, ook in steden en landelijk gebied

Overal moet natuur zijn, voor iedereen. Alleen dan is de achteruitgang van natuur en biodiversiteit te stoppen en te herstellen, adviseert de Raad ...

Quote:
Veel meer doen voor natuur en natuurkwaliteit betekent ook dat je dingen moet laten, anders blijft natuurbescherming dweilen met de kraan open, zegt Esther Turnhout, hoogleraar wetenschap, techniek en samenleving aan de Universiteit Twente, die als extern commissielid mede-opsteller is van het advies. “Onder de streep moet beleid dat bijdraagt aan natuur en beleid dat schadelijk is voor natuur wel netto positief uitpakken.”

Dat vraagt een andere benadering van de economie, niet tegenover maar samen met de natuur, zegt Turnhout. “Ze hebben elkaar nodig. De politiek vraagt zich nu vooral af wat we voor natuur moeten laten, hoeveel boeren we moeten uitkopen, voor welke soorten een bedrijf weg moet. Als je brede welvaart en breed welzijn als uitgangspunt neemt, is natuur juist een belangrijke component.”

Deel dit topic

Reacties

+2
weurding
Voedsel moet er voor iedereen zijn, maar ga vooral zo door, straks geen hek om het land tegen de wolf maar tegen.....
+3
aapheuvel
De groene elite spreekt weer ,[ twee keer per jaar een vliegvakantie ] maar de minima heeft niks aan dit geneuzel die heeft genoeg aan hoe ze de boodschappen ,energie en de benzine van de auto moeten betalen.
+2
casev2
Met andere woorden: die landbouw rondom de grote steden mag/moet verdwijnen voor natuur/recreatie nu de steden in sneltreinvaart aan het verdichten en volgebouwd worden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN