VIDEO: Inmelken met de nieuwe BouMatic Gemini dubbelbox melkrobot! (Loohuis Melkveehouderijtechniek)



Quote:
Inmelken met de nieuwe BouMatic Gemini dubbelbox melkrobot bij de familie Groeneveld-Paskamp te Ambt Delden! De koe staat voor de eerste keer in de melkrobot...

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Kreeg folder van sac over hun nieuwe (boumatic) melkrobot.

Hoe kijken ervaren robot boeren naar dit systeem?
+1
labella
@mlkvhoudr in de basis lijkt het voorbehandelen en aansluiten wel veel op het delaval principe, alleen dan nu met van achter aansluiten. Ik vraag mij wel af hoe het aansluiten van de voorspenen verloopt als de voorste kwartieren veel kleiner zijn dan de achterste, of die dan de voorspenen nog ziet.
+1
JappieJo
@labella dat is wel wat spannend idd, heb er een paar uur in totaal naar zitten te kijken afgelopen jaar. Ook de staart icm een heel hoog uier geeft wel eens wat last met zoeken.
+6
Van-Epscheuten
Ik zou graag eens grotere onderzoeken zien naar onderhoudskosten tussen verschillende merken. Dat ze allemaal een koe kunnen aansluiten en uitmelken geloof ik wel nu de techniek +\- 30 jaar onderweg is.
+2
hans1980
Belachelijk systeem maar zullen wel weer boeren intrappen
+1
marcsterreborn
@hans1980 wat is er belachelijk aan?
+2
ntd79
Quote Reactie van @hans1980:
Belachelijk systeem maar zullen wel weer boeren intrappen

Zie je denk ik verkeerd. Als ik hier naar kijk denk ik idd ook, waarom zou ik dit in vredesnaam kopen. Doe jezelf een lol, zet er een bewezen rode neer, en het loopt als een klok. Maar ook die hebben hun pioniers nodig gehad om bewezen te worden, dus heb er altijd wel respect voor dat die mensen er zijn. Zou het zelf ook nooit doen als ik eerlijk ben.
+3
Grasbaal
@ntd79 Wat een herrie maakt deze robot, doet zijn werk wel goed denk ik. Heb 2 weken terug de 9 Lely's A5 tegelijk aan het werk gezien. Was echt muisstil:

ntd79
@Grasbaal dat hoor ik hier ook altijd, dat die A5's zo stil zijn. Schijnt ook wel een behoorlijk verschil te zijn met A4. Zelf nooit zo op gelet, ze konden me nooit zo boeien eerder. Maar is idd een behoorlijk kabaal.
garriet vant pad
@hans1980 heb zelf geen robot, maar zie hier wel meer boumatic's draaien wat is er mis aan?
+1
Elvis
@garriet vant pad zit 2,5 ton rvs in dat hok dus dat blijven ze wel waard
+2
GJKlaassen
Melk zelf met 3 Merlins. Blij dat ik die heb en deze niet😁.
bio boer
Vind hem traag over komen hij trekt mij nog niet zo
+4
mlkvhoudr
@bio boer dat heb je liever snel?
+3
bio boer
@mlkvhoudr 🤣 tuurlijk 😇
Was weer een in kopper
+5
Edvof
Wij melken al jaren naar volle tevredenheid met de Boumatic robot. Een goed alternatief voor de grote merken. Als je geïnteresseerd bent, ben je van harte welkom om te komen kijken. Verder zal ik mij niet al te positief uitlaten, want dan wordt je hier uitgemaakt voor vertegenwoordiger….
Elvis
@Edvof waarom zou je een alternatief nemen wat net zo duur is?
Edvof
@Elvis wij hoefde geen robot ruimte te bouwen, scheelde 8.500 euro. Daarbij 2 extra ligboxen in de zelfde stal t.o.v. Lely.
JappieJo
@Elvis was dat maar waar 😎
Elvis
@JappieJo wat is dan wel waar?
JappieJo
@Elvis dat ze niet even duur zijn. Voor 1 Boumatic kon ik anderhalve Delaval kopen
wotan2
@JappieJo een dubbelbox voor 1,5 delaval robot, of een enkelbox?
JappieJo
@wotan2 enkel box.
jan w
@wotan2
Maar aan 1,5 robot heb je ook niks.
+1
Elvis
@JappieJo Dus als ik het goed begrijp is een nieuwe laval goedkoper dan enkele boumatic
+1
JappieJo
@Elvis jep klopt, 2 Delaval zullen ongeveer hetzelfde kosten als dubbele Boumatic. Tenminste in december 21
Elvis
@JappieJo dan kwam er hier mooi een blauwe of een rooie
mlkvhoudr
@Edvof op termijn geïnteresseerd, zal het proberen te onthouden
Cowboy3
@Edvof Met wat voor voeringen melk je nu en heb je gemolken.
Melk al meer dan 30 jaar met Boumatic, heb er nu de TL 450( driehoek) in zitten, maar ik vind dat de exclusieve kwaliteit van Boumatic nog al afgenomen sinds de fusie met GM vooral de voeringen en elektronica.
Edvof
@Cowboy3 wij melken nu ook met de TL 450. Voorheen gemolken met de Pro square. Dat is geen Boumatic voering, maar voldeed goed. De TL 450 is qua prestatie gelijkwaardig aan de pro squere, alleen geen lucht zuigen meer.
Cowboy3
@Edvof Pro square is voor Boumatic de bpx van IBA een vierkante (uit de VS) volgens mij, wordt hier verkocht door Heemskerk.
Hier voor een aantal jaren met de ip15 van Milkrite gemolken maar de TL melk beter uit en veel sneller en zuigt wat vaker lucht als de Milkrite, dat is nog wel acceptabel maar er onder uit slaan is te veel (>10%)
Laatste 10 jaar veel verschillende voeringen geprobeerd, de goede nog niet gevonden.
De jaren daarvoor altijd met de flostar van Boumatic gemolken ( een siliconen 3 deelige ribbel voering ) is in Europa niet meer leverbaar.
Frederika
@Edvof hoeveel koeien zal een enkelbox aankunnen productie minder dan 7000 liter
Edvof
@Frederika ga uit van 180-190 melkingen per dag. Gezien de productie is 2,7 - 2,8 melkingen per koe realistisch. Dan kom je aan 65 tot 70 koeien.
bio boer
@Edvof het zelfde als alle andere merken dus
JappieJo
@bio boer ja dat doen ze allemaal. Had er van te voren geen rekening mee gehouden maar hou er wel rekening mee dat je evt later er nog 1 bijzet er geen geschikt 2e handsje is zoals Lely of delaval
Frederika

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's familie , melkrobot en boumatic geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN