Illustratie van: Thijs-4620

Monitoring bodemanalyses N2000 gebieden

BBB bracht vorige week een motie in stemming over een monitoring systeem bodemanalyses van stikstof in N2000.
Op 6 september 21 stelde JA21 hier kamervragen over. De minister gaf aan dat er de afgelopen 30 jaar op stikstof niet is gemonitord op bodemanalyses in N2000.
En dan krijgen wij de hele dag een verhaal te horen dat de landbouw voor een groot deel bij draagt aan verzuring en vermesting van N2000 gebieden. Maar dat is alleen maar framing, want ze weten het niet.
Vervolgens wordt de motie in stemming gebracht, en je raad het al, de meeste niet coalitie partijen in de 2de kamer stemmen voor, maar de regeringspartijen verwerpen de motie. Deze regering gaat 26 miljard uit geven aan vermeend natuurherstel, maar verrekt het om enkele miljoenen uit te geven om eerst probleem te monitoren.
Bizar zooitje.
Saillant detail.....ook de van ouds boeren partij, het CDA, stemde tegen en verworp de motie. Waarom heeft LTO het CDA hier niet even op geattendeerd? LTO heeft toch nauwe banden met het CDA? We gaan toch voor de waarheid? Of steunen deze laatste twee ook het boeren op ruim plan van deze regering?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
MaFlodder
Laatste 2 steunen zeker het boeren opruim plan. Beide waren voor de stikstofwet. Staat gelijk aan een boeren opruimplan.
John Spithoven
@MaFlodder Zo'n motie kun je niet tegen zijn. En ik wil niet voordurend LTO framen, maar ook zij kunnen hier niet tegen zijn en hadden hier meer werk van moeten maken.

Wat heb je bijv in een gebiedscommissie stikstof te zoeken als:
1. je niet weet of er sprake is van vermesting en verzuring
2. je niet weet per N2000 gebied hoeveel mol er nodig is om in ieder geval de PAS meldingen te legaliseren
3. je niet weet wat de natuurlijke kenmerken per N2000 gebied zijn.
4. je niet weet of de gestelde doelen haalbaar zijn en je niet weet of je de uitkomsten van het model Aerius als representatief en feitelijk kunt zien
5. enz

Als hier geen antwoord op komt en je wel blijft zitten ben je alleen maar trekpop van deze boeren opruim coalitie.
Klavertje
Cda ❤️nieuwe bestuurscultuur

nu.nl/politiek/6190923/…
Albert Altena
Duidelijk.
+3
Zwaagdijk
Het is weer bedroevend nieuws.
John Spitshoven ga zo door. En laat je niet op de kast jagen. !

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw en kamervragen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN