Landbouwminister Oekraïne: mogelijk helft minder land ingezaaid

Oekraïense boeren kunnen dit voorjaar vanwege de oorlog mogelijk meer dan de helft minder landbouwgrond inzaaien dan gepland.

Landbouwminister Lesjtsjenko zegt tegen het internationale persbureau Reuters dat er zo'n 7 miljoen hectare zal worden beplant, tegen de 15 miljoen hectare die was voorzien voor de Russische invasie.

Oekraïne is een grote exporteur van landbouwproducten, vooral van tarwe en maïs. De voorjaarsverwachting gaat onder meer over het inzaaien van gerst en maïs, maar ook van suikerbieten, zonnebloemen en sojabonen. Het areaal maïs zal dit jaar afnemen van 5,4 miljoen hectare naar 3,3 miljoen, verwacht Lesjtsjenko. Hij wilde geen uitspraken doen over de graanoogst dit jaar.

Oekraïne heeft vanwege de oorlog al een exportverbod afgekondigd voor verschillende levensmiddelen, waaronder sommige graansoorten, zout, suiker en vlees. Ook is het uitvoeren van zonnebloemolie moeilijker gemaakt, wat onder meer in Nederland tot lege schappen leidt.

Bron: NOS

Deel dit topic

Reacties

+3
Weidezicht

(klik om te vergroten)

+1
Achso
@Weidezicht tja.. niet de eerste keer dat Timmermans zich verslikt in Ukraine
+5
Nevergiveup
Hoort voedsel uit Oekraïne ook bij Farm to Fork ? Of van Carola trut kringloop landbouw ....

Hoe belachelijk ze zich maken , en dat over "bloed zweet en tranen" van een agrariër

Shame on you Carola , Timmermans ,Kaag, Tjeerd ,Jesse , en eigenlijk allemaal die dit mede veroorzaakte hebben , laat de straf gelijk zijn aan wat ze tien tallen jaren de agrariërs aan gedaan hebben ...
+16
BoerBart
@Nevergiveup
Nu blijkt dat Timmermans Europa wou vergroenen ten koste van de Oekraïne.
Nu blijkt dat Carola een kringloop wou framen, maar dan wel stiekem het eten uit de Oekraïne halen.
Huichelaars of leeghoofden, tijd voor lege winkelschappen.
+2
Kars
@BoerBart precies. En jij als boer hier van alles moeten investeren en natuur inclusief en niks overhouden. En al wat je inlevert aan productie dat gingen ze wel bijhalen in oekraine. Daarmee konden ze ook de voedselprijzen laag houden.
Maar dat wist ik al paar jaar dat ze zo bezig zijn. Daarom moet oost europa erbij.
Voor de bevolking doem ze het niet. Het gaat ze om de grond en grondstoffen.
Waar Poetin ze met geweld wil innemen doet Europese Unie het met geld omkopen.
Ten kostte van jouw als westerse boer.
+2
jack89138393
@Kars Precies. De bevolking daar zit al jaren in de ellende en het kon ons niets schelen, maar nu het weer terug gehaald wordt moeten we het ineens allemaal zo erg vinden. We krijgen gewoon keihard de deksel op de neus.
De Amerikanen zien nu ook dat het fout gaat:
+1
grijs
@BoerBart dat was toch al langer bekend
+2
Jaap40
@grijs die opmerking van @BoerBart moet je 'grijs' draaien. Kan niet vaak genoeg herhaald worden.
+6
Nevergiveup
Ze mogen er eigenlijk niet mee wegkomen , er moet een besef komen dat het decimeren met leugens niet ongestraft kan in de politiek , of eigenlijk mag dat nooit / nergens.

De waarheid moet winnen !
+2
boer.
@Nevergiveup aan de bloembollen.
Nevergiveup
Vraag me ook af of dat het hele plan om Oekraïne hoofd leverancier eten EU te maken , en hier juist boeren wegjagen met leugens ook een politiek plan is/ was om in de toekomst als Rusland vervelend zou worden eerder militair in te kunnen grijpen en met de propaganda dan het volk te kunnen brainwassen met de noodzaak voor eten , nu is het te snel gegaan en zitten ze ergens met de mond vol tanden , de politiek is in de achterkamertjes vaak vreselijk asociaal en gaat over l&@ken ...
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Vraag me ook af of dat het hele plan om Oekraïne hoofd leverancier eten EU te maken , en hier juist boeren wegjagen met leugens ook een politiek plan is/ was om in de toekomst als Rusland vervelend zou worden eerder militair in te kunnen grijpen en met de propaganda dan het volk te kunnen brainwassen met de noodzaak voor eten , nu is het te snel gegaan en zitten ze ergens met de mond vol tanden , de politiek is in de achterkamertjes vaak vreselijk asociaal en gaat over l&@ken .

Jij droomt teveel je eigen wonderlijke dromen....
+9
George
@arie.j

Nou dat ze de boeren hier weg hebben gepest is niet gedroomd en dat ze ondanks het Oekraine referendum wat gehouden is en de bevolking nee stemde en ja deden is ook omstreden Arie. Ze wilden inderdaad gewoon hier de boeren weg hebben en de voedselproductie naar Oost Europa verplaatsen. Hier wilden ze gewoon van de boeren af en hebben ze de boerenstand gewoon verkwanseld en gekleineerd.
+2
arie.j
Quote Reactie van @George:
Nou dat ze de boeren hier weg hebben gepest is niet gedroomd en dat ze ondanks het Oekraine referendum wat gehouden is en de bevolking nee stemde en ja deden is ook omstreden Arie. Ze wilden inderdaad gewoon hier de boeren weg hebben en de voedselproductie naar Oost Europa verplaatsen. Hier wilden ze gewoon van de boeren af en hebben ze de boerenstand gewoon verkwanseld en gekleineerd.

Lees nou eens goed wat die fantast beweerd.
De voedsel productie naar Oekraine verplaatsen als politiek plan, dat met als reden om eerder militair te kunnen ingrijpen als Rusland vervelend werd..
Nou zou ik allerlei soorten van redenen kunnen bedenken, maar om eerder militair te kunnen ingrijpen????
Heel defensie werd de laatste jaren verwaarloosd....
==
Het lijkt me meer dat zodra jij iets over boeren wegjagen leest.
Dat je dan de rest en de opgegeven reden vergeet om te lezen.
Ik vind het te gek voor woorden wat die Neverpias beweerd.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
Neverpias

we houden het wel een beetje knap he Arie Ouweneel. Jij schiet iedere andersdenkende direct maar af. Dan heb je het over dromen, dan ga ik het nu maar hebben over oogkleppen.. De (politieke) wereld zit niet zo heel mooi in elkaar, het hangt van achterkamertjes en dealtjes aan elkaar. Als je dat nog niet door hebt moet je toch eens onder je steen vandaan komen. Nevergiveup schrijft helemaal niet zo gek, je moet er alleen een iets langer over te denken dat het strategisch wel klopt.
George
@arie.j
Eigenlijk loopt de verwaarlozing van defensie parallel aan de verwaarlozing van de boeren hier in de EU. Sinds muur is gevallen en de koude oorlog voorbij was is de verwaarlozing begonnen. Voedselproductie wilde ze verplaatsen naar Oost Europa en een sterk leger was niet meer echt nodig was het gedachtengoed.
Nevergiveup
@George Denk dat Arie ook niet goed begrijpt waar ik mee begon "militair ingrijpen"

Er is id. Bezuinigd op defensie , maar in de EU zijn ze al wel vele jaren bezig met een gezamelijke EU macht ed. En om de begroting op te schroeven naar 2% , dat is echt niet van de laatste maanden.

Als je verder kijkt was het natuurlijk de bedoeling om juist zoals met potentie van Oekraïne deze zo veel mogelijk aan de EU kant te krijgen , zie bv. Zo'n kippen dorp gefinancierd door Rabo. Er is zeker sprake van een "bedachte strategie" , kijk alleen al wat Timmerfrans wil(de) om tegen de buitengrens van de EU met deze gevoelige EU infrastructuur (in dit geval voedsel bron) aan te schuren , zodra dit helemaal was gelukt , en de EU krijgsmacht op orde was hadden ze bij minste bemoeienis of calamiteiten er direct in de verdediging en er op kunnen springen , en met propaganda de EU bevolking mee gekregen voor eerste primaire levens behoefte. Er moet altijd een legitime reden "bedacht" worden om in te grijpen of oorlog te voeren , die was er dan geweest.

Nu is dat alles net te vroeg met de Rusland oorlog , en ook net verkeerd om gelopen , en kunnen ze eigenlijk niet ingrijpen omdat er teveel risico is.

Ik weet niet of ik het zo helemaal duidelijk omschrijf , maar het hele EU beleid met Vernederland voorop was/is er toch duidelijk op gericht om dit zo om te vormen naar de toekomst. Poetin heeft deze strategie voorzien , en is ze nu voor. Realistisch gezien was er altijd oorlog ontstaan vroeg of laat door wie dan ook.

De Oekraïnse bevolking was ook altijd het haasje geweest in mijn opinie.

De politiek is niet te vertrouwen.

Wat gebeurd door Poetin is trouwens vreselijk , verschroeide aarde strategie 😔
Melkveehouder.
@George Helemaal eens. Zelfs in de prehistorie wist men dat een wapen en voedsel noodzakelijk was om te kunnen voortbestaan. Zelfs dieren weten dit.

Maar de ego trippende politici in hun veilige ivoren toren missen deze verbinding met hun roots. En daar plukken we nu de wrange vruchten van.
+2
weurding
@arie.j vind er wel een kern van waarheid in zitten, de politiek zit (komt steeds meer uit) vol met zakkenvullers, verhaal Hugo krijgt nog wel een staartje,, kan ook niet anders inzien dat boeren hier met alle mogelijke middelen weggejaagd of ontmoedigd worden, natuur, groene energie etc etc.. snap best dat als je geen boer / boer af bent dat niet zo ervaart of dingen er van mee krijgt, maar als er al een versoepeling komt om weer wat boerenproducten schappelijk in de schappen te krijgen zal dat maar tijdelijk zijn, dan begint het bashen opnieuw
+5
George
@weurding
Het was tegenwoordig minstens wekelijks wel raak dat er weer iets vaags of rapportje verscheen dat er iets niet goed ging en waarvan de landbouw/boeren de schuld kregen. Zelfs van corona kregen de boeren in het begin de schuld , kwam door het fijnstof van de intensieve veehouderij in Brabant. 😃 . Ze zijn hier compleet brul en pesten de boeren gewoon weg. Al vele jaren lang.
Achso
@George tja, als men zich er eens een beetje in zou verdiepen, dan wist men ook al dat er voor de EU levenstijl ongeveer 6 mln ha elders verbouwd wordt.
Door de Green Deal kiepert de productie nog eens met 25% onder uit. Zelfs USA heeft hiervoor gewaarschuwd.
Kun je wel raden waar het voedsel vandaan moet komen.
Daarom mag MHP (kippen) bijna ongelimiteerd naar EU exporteren met steun van ABN Amro en Rabo.
Dat MHP er een enorme ecologische bende van maakt in Ukraine doet niet terzake.
En waarom kregen verschillende Melkverwerkers ineens toegang tot EU vanuit Ukraine.
Kwaliteit is echt niet top. In Ukraine wordt melk aangemerkt als een product waarin 50% melk zit. Etc etc..
En wij in Europa onteigend worden en ons kapot investeren in nonsense
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@George tja, als men zich er eens een beetje in zou verdiepen, dan wist men ook al dat er voor de EU levenstijl ongeveer 6 mln ha elders verbouwd wordt.Door de Green Deal kiepert de productie nog eens met 25% onder uit. Zelfs USA heeft hiervoor gewaarschuwd.Kun je wel raden waar het voedsel vandaan moet komen.Daarom mag MHP (kippen) bijna ongelimiteerd naar EU exporteren met steun van ABN Amro en Rabo.Dat MHP er een enorme ecologische bende van maakt in Ukraine doet niet terzake.En waarom kregen verschillende Melkverwerkers ineens toegang tot EU vanuit Ukraine.Kwaliteit is echt niet top. In Ukraine wordt melk aangemerkt als een product waarin 50% melk zit. Etc etc..En wij in Europa onteigend worden en ons kapot investeren in nonsense

Een bende?, dat maak jij er van met zo'n reactie
Als je wat te melden hebt geef er dan de bron .
Wanneer je dat niet kunt, dan is het niet anders dan vuilspuien en proberen anderen verdacht te maken.
Achso
@arie.j bankwatch.org/blog/…. En anders stuur ik je nog wel zaken in het Ukrains. Kun je dat mooi bestuderen in je luie stoel achter de geraniums
Achso
Achso
@arie.j om de bende compleet te maken:
agrar.hu-berlin.de/de/institut/…
Achso
@arie.j en de melk kwaliteit bende:
wto.org/english/thewto_e/…
+3
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j en de melk kwaliteit bende:wto.org/english/thewto_e/…

Ja, lekker joh, een stukje van zowat 20 jaar geleden.
Verder zie ik dat je met de grootste milieu organisatie ineens grote vrienden bent
Zolang het in je kraam te pas komt zeker?
Of ook als milieu organisaties van alles over de Nederlandse landbouw en veehouderij schrijven en te klagen hebben? want dat is ook lang niet misselijk.
Over de onzin van melk die maar 50procent echte melk bevat, daar hoor ik je verder niet.
Gewoon een klacht bij de Nederlandse warenwet zou in dat geval voldoende moeten zijn om er een einde aan te maken.
Laten we liever dat arme land en de mensen daar steunen i.p.v. zoveel mogelijk modder zoeken om te gooien.
+1
Achso
@arie.j je kent geen engels zeker:
dairy products shall mean products, where milk raw materials constitute at least 50 per cent of the total composition of the product;

En maak je over mij en Ukrainse mensen helpen maar geen zorgen:
Heb jij al een Ukr familie in je huis? Wij wel.
En ik had een vrij goede business daar, wat allemaal naar de bliksem is.
Maar omdat Europeanen zoals nergens een barst van snappen , komt men altijd van een koude kermis thuis!
+2
pieta
Quote Reactie van @Achso:
dairy products shall mean products, where milk raw materials constitute at least 50 per cent of the total composition of the product;

Als ze dus aardbeienyoghurt maken mag er niet meer dan 50% aardbeien, suiker en andere toevoegingen in zitten? 😁 Of zou je het zo niet uit moeten leggen?
Achso
@pieta zeker, zo kan het ook. Alleen gebeurt dat niet echt, of echt niet.
Maar het zal me wat, oogkleppen ophouden en ervan uitgaan dat alles en iedereen het beste met je voor heeft
+2
de Tank
@Achso tegenovergestelde is dat je denkt dat iedereen je een oor aannaait.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de Tank:
dat iedereen je een oor aannaait.

Dat lijkt me wel realistischer, kan het alleen nog maar meevallen 😁
de Tank
@kanniewaarzijn Zo de waard is, vertrouwt ie zn gasten.
Vdejong
@de Tank ik zou ze de kost niet willen geven
de Tank
@Vdejong ik wil degene waarvan ik denk die mij een oor aannaaien en daar in slagen wel de kost geven.
+1
de Tank
@Achso dairy product staat niet gelijk aan melk zoals je dat eerder doet voorkomen, ik denk dat je in dit geval wat spijkers op laag water aan het zoeken bent.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
@arie.j je kent geen engels zeker:dairy products shall mean products, where milk raw materials constitute at least 50 per cent of the total composition of the product;En maak je over mij en Ukrainse mensen helpen maar geen zorgen:Heb jij al een Ukr familie in je huis? Wij wel.En ik had een vrij goede business daar, wat allemaal naar de bliksem is.Maar omdat Europeanen zoals nergens een barst van snappen , komt men altijd van een koude kermis thuis!

Als je anoniem bent en blijft , zeggen zgn. persoonlijke dingen en opname van vluchtelingen niets, dus zwijg daar maar over.
Je had het over melkverwerkers die toegang tot de EU kregen terwijl de melk in Oekraïne wel voor zowat de helft(50%) vermengt was met iets anders.
Nu heb je over ineens over zuivelproducten (dairyproducts) dat is niet hetzelfde als melk.
En voor de rest is het erg eenvoudig.
Voor importzuivel van buiten de EU, daar gelden dezelfde minimum product eisen en regels als die gelden binnen de EU en Nederland.
zie ondernemersplein.kvk.nl/producteisen-bij-import/
+1
arie.j
Quote Reactie van @arie.j:
Als je anoniem bent en blijft , zeggen zgn. persoonlijke dingen en opname van vluchtelingen niets, dus zwijg daar maar over.Je had het over melkverwerkers die toegang tot de EU kregen terwijl de melk in Oekraïne wel voor zowat de helft(50%) vermengt was met iets anders.Nu heb je over ineens over zuivelproducten (dairyproducts) dat is niet hetzelfde als melk.En voor de rest is het erg eenvoudig.Voor importzuivel van buiten de EU, daar gelden dezelfde minimum product eisen en regels als die gelden binnen de EU en Nederland.zie ondernemersplein.kvk.nl/producteisen-bij-import/

==
En verder beweerde je bij de Russische inval 4 weken geleden dat jij in ieder geval liever in Rusland onder Poetin zou dan in de V.S..
Dan moet je toch wel een bijzonder rare kronkel hebben.
Voorkeur voor een dictatuur die steunt op superkapitalisten (oligarchen) en elke vorm van vrije meningsuiting verbied, plus een veroveringsoorlog begint inclusief terreur en oorlogsmisdaden.
Achso
@arie.j je hebt zoals altijd gelijk. Houden zo.
jack89138393
@Achso Mooi artikel over de laatste acht jaren (en daarvoor) in Oekraïne, maar ook over de oorlogspropaganda waar de laatste twintig jaar goed gebruik van wordt gemaakt:
voltairenet.org/article216077.html/
weurding
@arie.j ook een manier... 2 kortere preken maken ipv 1 lange🤭
Nevergiveup
@arie.j eensgelijks
+1
jordi 1455
@Weidezicht Dat verklaart dat de EU Oekraïne wilt inlijven, dus het zou mij niet verbazen dat de (militaire) steun aan niet onvoorwaardelijk is.
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
@Weidezicht Dat verklaart dat de EU Oekraïne wilt inlijven, dus het zou mij niet verbazen dat de (militaire) steun aan niet onvoorwaardelijk is.

De EU die landen inlijft??? Wat sommige lieden al niet verzinnen...
+1
jack89138393
@arie.j Van Baalen en Verhofstadt stonden er voor de lol zeker in 2014?
arie.j
Quote Reactie van @jack89138393:
@arie.j Van Baalen en Verhofstadt stonden er voor de lol zeker in 2014?

Doe de basis school nog maar een keer over, daar leer je in laatste groep al wat de EU is
+1
jack89138393
@arie.j Wat kan mij die verrotte Europese Unie schelen, het vierde rijk wat Hitler niet gelukt is krijgen zij wel klaar. Ga eens een keer kijken op de basisschool wat voor onzin ze de kinderen daar tegenwoordig leren. We moeten ons kapot schamen hoe we onze kinderen tegenwoordig laten misleiden door die klootzakken die menen de wereld in hun greep te moeten hebben.
arie.j
Quote Reactie van @jack89138393:
@arie.j Wat kan mij die verrotte Europese Unie schelen, het vierde rijk wat Hitler niet gelukt is krijgen zij wel klaar. Ga eens een keer kijken op de basisschool wat voor onzin ze de kinderen daar tegenwoordig leren. We moeten ons kapot schamen hoe we onze kinderen tegenwoordig laten misleiden door die klootzakken die menen de wereld in hun greep te moeten hebben

Aan het niveau van je reactie is te merken dat je daar al niet de beste leerling was....
Vdejong
@arie.j waarschijnlijk heeft hij nog kinderen op de basisschool. Jouw kleinkinderen hebben die al lang verlaten
jack89138393
@Vdejong Gelukkig niet. Ik lees reacties van veel andere bezorgde ouders en er ontstaan gelukkig nieuwe 'vrije' scholen.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @jack89138393:
er ontstaan gelukkig nieuwe 'vrije' scholen.

Nou, als die op de leest van de "oude"vrije scholen zijn gestoeld(de leer van Steiner) dan houd je hart maar vast.
Buurjongen heeft er op gezeten, wat daar onderwezen wordt, daar is groen links rechts bij.
jack89138393
@arie.j Ze hebben het vaker geprobeerd na de oorlog. faqt.nl/wetenschap/…
+1
jack89138393
@jack89138393 Inmiddels hebben we een gezamenlijke munt, wordt er gesproken over EU-paspoort, EU-leger en Duitsland roept al om een Superstaat. De ontwikkelingen lijken allemaal wat vriendelijker, maar het resultaat zal gelijk worden. telegraaf.nl/nieuws/455192146/…
arie.j
Quote Reactie van @jack89138393:
@jack89138393 Inmiddels hebben we een gezamenlijke munt, wordt er gesproken over EU-paspoort, EU-leger en Duitsland roept al om een Superstaat. De ontwikkelingen lijken allemaal wat vriendelijker, maar het resultaat zal gelijk worde

Er is geen enkel land dat gedwongen is om lid van de EU te worden zoals jij stelde.
Integendeel een land moet zelf het EU lidmaatschap aanvragen, en vervolgen moet wet en regelgeving voldoende aangepast worden, dat kost jaren.
En tot slot moeten alle EU landen er mee instemmen én het EU parlement ook met toelating instemmen.
Dus geen dwang wat jij suggereert, met het is een gunst
Oekraïne heeft nog niets aangevraagd dus zit zelfs nog niet in de wachtkamer.
En hoe lang het kan duren en dan tenslotte zelfs geweigerd worden zie je aan bv. Turkije
En paar EU parlementariërs die wat lopen te roepen, dat heeft weinig waarde.
In Nederland zijn er ook genoeg in de 2e Kamerleden die wel eens wat zeggen.
En hoe meer landen zich aansluiten hoe moeilijker een superstaat zal zijn voor wie dat wil.
Wat niet weg neemt dat samenwerking heel nuttig en in aller belang kan zijn.
+1
jack89138393
@arie.j Die stelling kwam niet van mij, ook al zie ik het indirect wel dat het zo is. Wanneer je een volksopstand organiseert om een pro-Russische leider weg te krijgen en je zorgt dat er een door het Westen gefinancierde leider voor in de plaats zet die uiteindelijk probeert bij de Navo en de EU (aanvraag is inmiddels wel gedaan) te komen dan is het wel geprovoceerd,
De invloed van Soros in dit land is enorm, hij haat Poetin net als Trump en heeft het zelfs gepresteerd om in 2016 het Oekraïne-referendum hier in nederland financieel te beïnvloeden. Deze man is via diverse stichtingen wereldwijd bepaler van de agenda, bijvoorbeeld Avaaz welke hier in Nederland geld stuurt naar Urgenda. Ik vind een linkse agenda of een pro-klimaat agenda prima, maar dan wel als het vanuit het volk zelf komt en niet wanneer het kinderen op school dingen leert in deze richting en wanneer er activisten voor gefinancierd moeten worden.
@jack89138393 Over George Soros gesproken ; Rusland heeft een arrestatie bevel uitgegeven aan George Soros . Daarnaast heeft China verklaart dat George Soros een Global terrorist is .
Dit staat te lezen op ; xandernieuws.net/algemeen/rusland-vaardigt-arrestatie-bevel-uit-voor-george-soros/
Grasbaal
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
xandernieuws.net/algemeen/rusland-vaardigt-arrestatie-bevel-uit-voor-george-soros/

"Volgens een nog onbevestigd bericht heeft de Russische regering"
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
@jack89138393 Over George Soros gesproken ; Rusland heeft een arrestatie bevel uitgegeven aan George Soros . Daarnaast heeft China verklaart dat George Soros een Global terrorist is .Dit staat te lezen op ; xandernieuws.net/algemeen/rusland-vaardigt-arrestatie-bevel-uit-voor-george-soros/

Heb neiging om dat positief op te vatten
+1
arie.j
Quote Reactie van @jack89138393:
@arie.j Die stelling kwam niet van mij, ook al zie ik het indirect wel dat het zo is. Wanneer je een volksopstand organiseert om een pro-Russische leider weg te krijgen en je zorgt dat er een door het Westen gefinancierde leider voor in de plaats zet die uiteindelijk probeert bij de Navo en de EU (aanvraag is inmiddels wel gedaan) te komen dan is het wel geprovoceerd,De invloed van Soros in dit land is enorm, hij haat Poetin net als Trump en heeft het zelfs gepresteerd om in 2016 het Oekraïne-referendum hier in nederland financieel te beïnvloeden. Deze man is via diverse stichtingen wereldwijd bepaler van de agenda, bijvoorbeeld Avaaz welke hier in Nederland geld stuurt naar Urgenda. Ik vind een linkse agenda of een pro-klimaat agenda prima, maar dan wel als het vanuit het volk zelf komt en niet wanneer het kinderen op school dingen leert in deze richting en wanneer er activisten voor gefinancierd moeten worden.

Jij schreef dat de EU die Oekraïne wilde inlijven
Dat is dwang.
Dus je schreef het wel.
=
Verder zie ik in Oekraine een land waar de mensen niet meer onder de knoet van Rusland willen.
Waar de mensen en bevolking als een leeuw vecht voor hun vrijheid en velen met hun leven betalen om dictator Poetin tegen te houden
En waar in het land zelf gelukkig geen dictator is zoals in Wit-Rusland is, waar elke oppositie van het volk met vreselijk harde hand wordt neergeslagen.
Maar jij had daar graag een Poetin figuur daar aan de macht? En aansluiting bij die dictator van Rusland ?. Met alle harde onderdrukking en repressie die daar bij hoort?
Poetin gedraagt zich als schurk en oorlogsmisdadiger.
En dat jij op zijn hand bent, dat zegt eigenlijk al meer dan genoeg over je
Hoor je soms bij de slaafse volgers van die geschifte Baudet?
Nevergiveup
@arie.j Je vergeet één nuance in je verhaal dat de meerderheid van de nederlandse bevolking tegen stemde ....
+1
Weidezicht
@arie.j op het gebied van groen en duurzaam en stikstof worden (ook mijn) kinderen behoorlijk eenzijdig voorgelicht. En dat is bescheiden uitgedrukt.
arie.j
Quote Reactie van @Weidezicht:
@arie.j op het gebied van groen en duurzaam en stikstof worden (ook mijn) kinderen behoorlijk eenzijdig voorgelicht. En dat is bescheiden uitgedrukt.

Natura 2000 gebieden zijn er gekomen omdat Nederland ze aanwees ,niet de EU.
En regels voor groen en duurzaam zijn echt niet met een Nederlandse tegenstem er gekomen, integendeel
EU van alles wat niet bevalt de schuld geven is gemakzucht en onkunde
Vdejong
@arie.j
Quote:
. Natura 2000 gebieden zijn er gekomen omdat Nederland ze aanwees
op last van de EU
+1
jack89138393
@Vdejong Alleen de habitat-richtlijn, maar het blijft natuurlijk flauwe kul.
wyniasweek.nl/nederland-heeft-de-stikstofcrisis-he…
arie.j
Quote Reactie van @Vdejong:
op last van de EU

De EU heeft in Nederland geen enkel natura 2000 gebied aangewezen.
Die zijn er allemaal op initiatief van aanmelding door de Nederlandse regering gekomen
Er moesten wel beschermde gebieden in de lidstaten van de EU ( een besluit waar ook Nederland aan meewerkte)
Maar waar en hoeveel hing van de aanmelding van de lidstaten af.
Als Nederland met name tal van kleine natura 2000 gebieden niet had aangemeld, dan waren die er nu als natura 2000 gebied niet geweest.
rijksoverheid.nl/onderwerpen/….
+5
Achso
@jack89138393 ja en CIA Brenner was er voor de knappe dames.
Oh, en zoonlief Biden kreeg helemaal geen baantje in een oliefirma nadat papa even in Ukraine was geweest.
Het oracle Timmermans stond er ook.
Maar alles is heilig in de EU en US. Alles berust op toevalligheden.
+1
jack89138393
@Achso Putin is de EU en de VS nu een slag voor, we gaan het nog harder voelen dan we nu al doen.
beurs.com/poetins-reset/
+1
Achso
@jack89138393 en niet alleen Rusland wil van de USD af. China wil energie afrekemen in RMB. Dan gaat de Amerikaanse economie nog een behoorlijke deuk oplopen
jack89138393
@Achso Alle BRICS-landen willen stoppen met Swift, de petrodollar.
+1
Weidezicht
@jack89138393 dat zal zijn om de macht van amerika af te breken. Niet per definitie goed nieuws. Dat soort landen trekt zich helemaal niets aan van klimast. En 1 ding lijkt mij zeker, ongebreideld gebruik/verspilling van olie en gas, en enorme groei wereldbevolking, maakt het niet beter op deze wereld.
+4
jack89138393

(klik om te vergroten)

Met dit als resultaat.
Achso
@jack89138393 democratie alleen als het uitkomt
jordi 1455
@Achso Moet je na gaan dat US nu onder het huidige regime een flinke economische klap krijgt.
jordi 1455
Quote Reactie van @arie.j:
De EU die landen inlijft??? Wat sommige lieden al niet verzinnen...

De EU maakt er geen geheim van dat ze Oekraïne er bij willen hebben. verhofstadt en van balen stonden vooraan te bleren tijdens de maidanprotesten en toen Yanukovych met zijn staart tussen de benen naar Rusland vluchtte juichde iedereen in Brussel. Ondertussen wordt Oekraïne vele vette worsten voorgehouden zoals handelsverdragen en zelfs EU lidmaatschaap werd in het vooruit gesteld.

Eigenlijk ben je vrij naief, de Amerikanen dreigden na de tweede wereld oorlog twee keer de Marshallhulp stop te zetten, ze dreigden in 1949 de hulp stop te zetten als Nederland Indonesie niet opgaf en in 1950 dreigden de Amerikanen weer het Marshalplan stil te leggen omdat Nederland geen troepen naar Korea wou gaan sturen. nl.wikipedia.org/wiki/Marshallplan/
arie.j
Quote Reactie van @jordi 1455:
De EU maakt er geen geheim van dat ze Oekraïne er bij willen hebben. verhofstadt en van balen stonden vooraan te bleren tijdens de maidanprotesten en toen Yanukovych met zijn staart tussen de benen naar Rusland vluchtte juichde iedereen in Brussel. Ondertussen wordt Oekraïne vele vette worsten voorgehouden zoals handelsverdragen en zelfs EU lidmaatschaap werd in het vooruit gesteld.Eigenlijk ben je vrij naief, de Amerikanen dreigden na de tweede wereld oorlog twee keer de Marshallhulp stop te zetten, ze dreigden in 1949 de hulp stop te zetten als Nederland Indonesie niet opgaf en in 1950 dreigden de Amerikanen weer het Marshalplan stil te leggen omdat Nederland geen troepen naar Korea wou gaan sturen. nl.wikipedia.org/wiki/Marshallplan/

Emigreer jij maar naar dat fantastische Rusland van je
Achso
@arie.j mooie dooddoener zo. Je kan niks tegen je inbrengen, anders: ‚je bent niet goed bij je hoofd‘ , ‚ putinlover‘ , ‚ emigreer maar‘
arie.j
Quote Reactie van @Achso:
arie.j mooie dooddoener zo. Je kan niks tegen je inbrengen, anders: ‚je bent niet goed bij je hoofd‘ , ‚ putinlover‘ , ‚ emigreer maar‘

Hij maakt heel duidelijk een hater van Europa en Amerika te zijn ,en van een Moskou met Poetin een liefhebber.
En de mensen in Oekraïne zijn dan natuurlijk gek door die lieve Russen tegen te houden
Nou, dan ben je onderhand zo fout, dat daar niet tegen te redeneren valt , evenmin als tegen een overtuigde NSBer van voor de oorlog.
verwijderd
arie.j
Quote Reactie van @jack89138393:
@arie.j Heb je je wel eens verdiept in Oekraïne eigenlijk? Is je bekend dat er een groot deel Russische mensen wonen die al jaren mishandeld worden door een groep Oekraïners die de oorlog met de Russen uit willen lokken omdat ze ervan uitgaan dat de Navo/VS hen wel zullen ondersteunen?Op Telegram kun je video's vinden hoe ze Russen ophangen met hun zwangere vrouw ernaast, Russische soldaten door de knieschijven schieten terwijl deze naast elkaar op de grond zitten. Een meisje van een jaar of 18 de kleren uittrekken, halfdood knuppelen en vervolgens haar haar in de brand steken. Een Rus doodsteken met een mes via zijn ogen. Dat filmen ze en plaatsen ze op Telegram, ze pakken hun mobiele telefoons oaf en sturen de video's naar familieleden.

Dat je een zo'n grote leugenaar was wist ik nog niet.
Russen die burgers vermoorden, ziekenhuizen en scholen bombarderen, hele steden terroriseren, 4 miljoen mensen op de vlucht het land uit jagen, onderhandelaars vergiftigen... Als een moorddadig beest gaat die Poetin en zijn kliek tekeer
Maar jij zal wel even het omgekeerde beweren, grover kan het al niet.
Wordt jij en nog een paar er soms voor grof voor betaald?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's akkerbouw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
79
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN