Onteigeningsdilema's: 45 miljard Russische deviezen of voedsel producenten

Dit weekend hebben we allemaal kunnen lezen dat Russisch oligarchen 45 miljard euro in Nederland parkeren. Door Zuid-as sjakies is dit bloed geld goed beschermd. Onteigening van deze vermogende vrienden van een dictatoriaal regime is niet makkelijk.....vindt dit kabinet

nu.nl/economie/6190396/…

Daar tegen over staan de dreigementen van bewindspersonen om voedselproducenten in de dierlijke sectoren , daar waar zij een gemodelleerde bedreiging vormen voor de natuur, te onteigenen.
Waarheidsbevindingen omtrent de bedreigingen worden in de wind geslagen. We moeten de wereld redden is het devies.

Een groter contrast is er niet te bedenken. En allemaal een beschuldigend vingertje wijzen richting de Russen (terecht) maar vervolgens in het thuisfront de boel ook niet recht houden.

Ik zal onder deze topic steeds wat nieuwe opmerkelijke zaken plaatsen die ons aangaan, zonder de vreselijke situatie in Oekraïne te (mis)(ge) bruiken.

Deel dit topic

Reacties

+1
John Spithoven
In de afbeelding vinden jullie de eerste pagina van een document dat 9 maanden geleden werd gelekt. Op verzoek van de minister van LNV had de gelegenheid coalitie " Regie op ruimte " een plan van aanpak geschreven voor het stikstof dossier . Een CDA getinte coalitie adviseerde de minister voor de korte en lange termijn. En dan niet alleen een advies op het gebied van stikstof, maar ook klimaat, water, biodiversiteit en ruimte vraagstukken werden meegenomen. Voor de korte termijn adviseerden zij de minister om productie rechten in combi met vergunningen af te nemen in de gebieden Gelderse vallei en groene hart.
Vorige week heeft het bestuur van Zuivelnl kennis gemaakt met de twee nieuwe ministers. Daar kregen zij oa te horen wat de ministers de komende twee jaar voor de dierlijke sectoren in petto hebben. En je raad het al....er is voorlopig geen behoefte aan grond, nee productie rechten ( incl vergunningen) willen ze in een aantal gebieden in nemen. De Gelderse vallei, Peel en Groene hart stonden op de roof lijst van de ministers. Nu ontkennen de bestuurders van Zuivelnl, maar 1 der aanwezige had een paar dagen later bovenstaande besproken met enkele collega bestuurders.

Zwijgen helpt niet, mobiliseer de mensen die het aangaat wel. Want bedrijven waardeloos maken door de productie rechten en vergunning af te nemen, terwijl ze bij de oligarchen een oogje dicht knijpen kan niet.

(klik om te vergroten)

de Tank
@John Spithoven Dit zou toch sws niet op deze manier mogen gebeuren, los van oligarchen uit Rusland? Denk je dat dat iets toevoegt/helpt om die vergelijking te maken?
John Spithoven
@de Tank Het gaat om de kromme keuzes die gemaakt worden.
De heer Staghouwer meldt in zijn addendum 7de actie programma nitraat dat hij naar een krimp van de veehouderij wil van 30 %. In Regie op ruimte valt te lezen dat genoemde gebieden meer dan 50 % krimp voor hun kiezen krijgen op de beschreven methode.
Vindt je dat normaal? Bedrijven waardeloos maken door ze vergunning en productie rechten af te nemen.

En buiten deze krimp om hebben we dan nog de PAS meldingen, die afhankelijk zijn van de landelijke beëindiging regeling, provinciale beëindigingsregeling en de sanering varkenshouderij. Deze regelingen moeten de SSRS vullen. Maar er komt niets binnen via deze regelingen.

En toch zien we de staat volop stikstof op kopen, maar die verdwijnt in hun eigen projecten pot.

Dus het is meer van wil niet , dan kan niet.....
En dat zien we bij de oligarchen ook.

Belangen , belangen.....
+1
John Spithoven
@John Spithoven Wat hébben bedrijven in de benoemde gebieden fout gedaan? Ok, de Peel en de Gelderse vallei zijn vee dichte gebieden, maar.....iedereen heeft geïnvesteerd op basis van toestemming van bevoegd gezag. Zij hebben het laten gebeuren. Individuele ondernemers hebben geen grip op ruimtelijke ordening vraagstukken. En door fouten bevoegd gezag moeten ze nu maar weg...met een fooi......vreemde gewaarwording....zeker omdat een coalitie van belangenclubs, Regie op ruimte, er ook zo over denkt.
+6
weurding
We wonen in een fijn en lief land.......
+1
Nevergiveup
@weurding zal wel verwijderd worden ....
+5
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @weurding:
wonen

Woonden....
Vdejong
verwijderd
Nevergiveup
@de jonge Dat laatste zinnetje hebben (nog) veel een hekel aan , en dan duwen ze je gelijk in een hoek. Maar er worden er al meer woke id.
+1
de Tank
@Nevergiveup Een reset vanwege het feit dat we aan alle kanten tegen grenzen aanlopen, een soort onvermijdelijk gegeven kan ik wel in meegaan. Een door een selecte groep bewust opgezet plan voor de great reset, gebruikmakend van virussen en oorlogen, zover ben ik nog niet en zonder direct bewijs komt dat er ook niet van.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Nevergiveup:
an duwen ze je gelijk in een hoek

of verwijderen je reakties/topic
+2
weurding
@cs-agrar bent u waldorf of stattler? Ik vraag dit namens de ceremoniemeester
+1
diezel
@cs-agrar
Fijn om te lezen dat jij, als een van de bepalende leden hier, je openlijk uitspreekt. Top en grote steun voor velen. 👍
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Dat laatste zinnetje hebben (nog) veel een hekel aan

Sommigen van jullie staan er mee op en gaan er mee naar bed, ik dacht dat we dat Great Reset gedoe al hadden afgesloten in dit topic: prikkebord.nl/topic/267586/ (staat trouwens ook nog een gratis beleggingsadvies van mij tussen met achteraf heel veel rendement 😄 ) . Gooi aub niet elk topic dood met dat great reset gedoe. Er is hier genoeg over gezegd, topics en reacties daarover gaan er hier zsm af.
Vdejong
@Grasbaal
Quote:
. Sommigen van jullie staan er mee op en gaan er mee naar bed
en volgens mij moet jij er dag en nacht mee bezig zijn, want er komen ook reacties van de andere kant van de wereld 😁
cs-agrar
Quote Reactie van @Grasbaal:
dacht dat we dat Great Reset gedoe al hadden afgesloten

jij misschien maar in de rest van de wereld is het volop aan de gang en dat zal steeds meer tot uiting komen.
weurding
@cs-agrar je kunt niet ontkennen dat er wat gaande is, maar wat precies🤷‍♂️
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @Grasbaal:
Sommigen van jullie staan er mee op en gaan er mee naar bed, ik dacht dat we dat Great Reset gedoe al hadden afgesloten in dit topic: prikkebord.nl/topic/267586/ (staat trouwens ook nog een gratis beleggingsadvies van mij tussen met achteraf heel veel rendement ) . Gooi aub niet elk topic dood met dat great reset gedoe. Er is hier genoeg over gezegd, topics en reacties daarover gaan er hier zsm af.

Het WEF pusht openlijk een plantaardig dieet om de biodiversiteit te verbeteren aangezien veel politici betrokken zijn bij het WEF kun je je afvragen of dat ze er zitten om de agenda van het WEF uit te voeren, want het landbouwbeleid in Nederland is een ontmoedigingsbeleid voor veehouders.
weforum.org/agenda/2021/…
Albert Altena
@de jonge Ga die complotgedachtes nou niet doorvoeren in Stikstof beleid.
Want dat schaad alleen maar.
+1
jack89138393
Ook vanuit ons land zijn er dingen gebeurd richting het Oosten die niet kloppen.
decorrespondent.nl/3763/…
arie.j
Quote Reactie van @jack89138393:
Ook vanuit ons land zijn er dingen gebeurd richting het Oosten die niet kloppen.decorrespondent.nl/3763/…

Kan ik niet controleren op waarheid.
Maar het heeft in ieder geval geen spaan te maken met de Russische militaire bezetting van Oekraïne
jack89138393
@arie.j Als je ervan uitgaat dat deze oorlog pas begonnen is en op zichzelf staat misschien niet. En zoals ik het las ging deze topic over bandietengeld en voedselvoorziening, dan heeft het volgens mij wel raakvlakken.
arie.j
Quote Reactie van @jack89138393:
@arie.j Als je ervan uitgaat dat deze oorlog pas begonnen is en op zichzelf staat misschien niet. En zoals ik het las ging deze topic over bandietengeld en voedselvoorziening, dan heeft het volgens mij wel raakvlakken

Dat verband is toch gewoon onzin?
Net zoiets als de aanval in 1940 van Hitler-Duitsland op Nederland in verband gaan brengen met iets als een schandaal van een Franse bank in België.
Complete nonsens.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onteigening en voedselproducenten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!