Opsterland telt de meeste stikstofgevoelige natuurgebieden van Friesland. Toch willen de meeste boeren er boer blijven

Dreigt een kaalslag in de landbouw in Opsterland vanwege de vele stikstofgevoelige natuurgebieden in de gemeente? Boerenorganisatie LTO voorziet een taai proces. Vooral omdat de meeste boeren boer willen blijven. In Opsterland.

Deel dit topic

Reacties

cornelissen
Even een nuancering bij dit artikel, want de journalist is kennelijk alleen bij de plaatselijke lto voorzitter langs geweest en die kan zich geen verzet herinneren bij de aanwijzing van genoemde gebieden, was ook voor zijn tijd in de negentiger jaren.
Ik heb op persoonlijke titel bezwaar aangetekend bij de aanwijzing van de Bakkeveense Duinen . Maar dit hadden de ambtenaren, qua inspraak op een hele smerige manier in elkaar gezet. Want de beheerplannen waren nog niet klaar ,was geen tijd voor , maar die zouden dan na de aanwijzing binnen 3 jaar klaar zijn
Mijn bezwaar van de aanwijzing werd afgewezen , want dit moest van de Europese Unie. De eventuele invloed van deze aanwijzing op de agrarische bedrijfsvoering was nog niet bekend ,maar zou duidelijk worden bij de beheersplannen en dan kon je opnieuw bezwaar indienen
Die beheerplannen kwamen er na verloop van de tijd en genoemde maatregelen ( voornamelijk stikstofuitstoot met onhaalbare doelen) waren noodzakelijk om de doelen in de reeds vastgestelde aanwijzing te beschermen. ( heide ,stuifduinen en nog een of meer plantjes)
En zo was je uitgepraat en is voor de ambtenaren van het ministerie en de provincie op een tactische manier een fatsoenlijk democratische inspraak omzeild.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lto , friesland , platteland , boer , natuurgebieden en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!