Militaire operatie vernietigd melkveebedrijf

Lijkt mij geen militair doelwit:

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Platgegooid melkveebedrijf Oekraïne

Reacties

+6
Jawis
We kunnen ons niet voorstellen hoeveel leed poetin daar teweeg brengt... laat maar zien, we moeten het weten. Gisteravond een film gezien over hoe stalin miljoenen Oekraïners vermoorde door ze voedsel te onthouden....het gaat je voorstellingsnivo te boven... sterkte voor allen...
Gerron
Quote Reactie van @Jawis:


We kunnen ons niet voorstellen hoeveel leed poetin daar teweeg brengt... laat maar zien, we moeten het weten. Gisteravond een film gezien over hoe stalin miljoenen Oekraïners vermoorde door ze voedsel te onthouden....het gaat je voorstellingsnivo te boven...

Ik kan me dat wel voorstellen. Het gaat alleen maar erger worden.
+3
Frans1
@Gerron jij hebt idd een heel andere kijk op alles dan de gemiddelde bezoeker hier
Gerron
Quote Reactie van @Frans1:


@Gerron jij hebt idd een heel andere kijk op alles dan de gemiddelde bezoeker hier

Klopt. De gemiddelde bezoeker hier schrijft over deze oorlog maar zelden wat. Dan is er een groep die liever vrede heeft en die vindt dat er een compromis moet komen. Dat is logischerwijs ook de beste oplossing. En dan is er een groep die vindt dat Oekraine door moet vechten. En omdat dat logischerwijs niet zo goed verdedigbaar is gebruikt die groep geen argumenten maar beschuldigingen. Deze laatste groep zal ook als eerste roepen dat niemand deze oorlog aan heeft zien komen.
+4
Frans1
@Gerron Ik weet niet waar jij jouw laatste conclusie aan onttrekt, want ook ik vond het het goed recht dat de Oekraïense hun grondrecht tot de laatste snik verdedigen. Jouw standpunt snap ik wel, maar begrijp het niet. Poetin wil zn afvallige staten gewoon weer inlijven, de oude superieure Sovjet-Unie weer in ere herstellen, en hij gebruikt de eu en NAVO als excuus voor de inval. Maar dat is mijn idee. Jij moet gewoon op zn eigen grondgebied blijven, dan is er niks loos. Nu flikker hij een compleet land aan gort omdat het meneer niet zint wat zijn buurman doet. Praat dat maar goed
Gerron
Quote Reactie van @Frans1:
Praat dat maar goed

Ik praat dat niet goed. Heb ik nooit gedaan. Ik vertel alleen waarom het zo gaat.
Dit is dus alweer een beschuldiging die nergens op slaat.
Frans1
@Gerron niet zo zielig doen, ik beschuldig je niet, ik hou je een spiegel voor
Gerron
Quote Reactie van @Frans1:
@Gerron niet zo zielig doen, ik beschuldig je niet, ik hou je een spiegel voor

Je roept iets als reactie op wat je denkt dat ik gezegd heb. En dan zeg je dat je mij een spiegel voor houdt. Kijk zelf eens in die spiegel. Kijk eens naar wat er nu in Oekraine gebeurt.
pieta
Quote Reactie van @Frans1:
Poetin wil zn afvallige staten gewoon weer inlijven

Een Oekraïner zal zeggen we zijn geen afvallige lidstaat maar al vaker bezet geweest door Rusland. Zoiets als dat Duitsland Nederland er weer bij zou willen pakken omdat het 80 jaar geleden ook onder het Duitse regime viel.
+4
Weidezicht
@Gerron ik ben niet tegen een compromis, poetin wel. Die doet alsof er wat te praten is, en ondertussen schiet hij alles aan baklappen. Los van het feit of hij ergens een punt zou hebben om terecht boos te zijn, hoeft hij niet te doen wat er nu gebeurt. Het is altijd goed om zaken van 2 kanten te bekijken. Masr hij is de aanvaller en oekraine het slachtoffer. Dat je een pestkop een klap voor zijn harses geeft, alla, maar wekenlang mensen vermoorden slaat nergens op. Jij zult je er gerust wat meer in verdiept hebben, masr ik herinner mij nog een discussie hier op prikkebord over een boer met een mega sleufsilo, en zonder dat je bij de boer bekend was kon jij aan 1 foto zien wat daar allemasl fout was, en allerlei theorien over hoe de silo gebouwd was enz. Toen prikkers die ter plaatse bekend waren, keer op keer jouw ongelijk bewezen, bleef je ook heel lang volharden, dus sorry, masr ik durf jouw mening niet voor waar aan te nemen.
Ik heb een hekel om op de man te spelen, maar in deze discussie wordt ik flauw van het vergoelijken en of begrijpen van de putin acties. Die vent moet opzouten, kappen met die oorlog. Zijn land is een bende, als hij het zo goed voor heeft met zijn inwoners, heeft hij de komende 50 jaar genoeg in eigen land te doen, om dat op de rails te krijgen.
Heb je hem van de week op tv gezien, met dat hij zijn bevolking wil zuiveren. Daaruit blijkt dat hij niet koosjer is. Zal best een sterke leider en een strateeg zijn, maar in mijn ogen gaat hij veel te ver.
Gerron
Quote Reactie van @Weidezicht:
@Gerron ik ben niet tegen een compromis, poetin wel. Die doet alsof er wat te praten is, en ondertussen schiet hij alles aan baklappen. Los van het feit of hij ergens een punt zou hebben om terecht boos te zijn, hoeft hij niet te doen wat er nu gebeurt. Het is altijd goed om zaken van 2 kanten te bekijken. Masr hij is de aanvaller en oekraine het slachtoffer. Dat je een pestkop een klap voor zijn harses geeft, alla, maar wekenlang mensen vermoorden slaat nergens op. Jij zult je er gerust wat meer in verdiept hebben, masr ik herinner mij nog een discussie hier op prikkebord over een boer met een mega sleufsilo, en zonder dat je bij de boer bekend was kon jij aan 1 foto zien wat daar allemasl fout was, en allerlei theorien over hoe de silo gebouwd was enz. Toen prikkers die ter plaatse bekend waren, keer op keer jouw ongelijk bewezen, bleef je ook heel lang volharden, dus sorry, masr ik durf jouw mening niet voor waar aan te nemen.Ik heb een hekel om op de man te spelen, maar in deze discussie wordt ik flauw van het vergoelijken en of begrijpen van de putin acties. Die vent moet opzouten, kappen met die oorlog. Zijn land is een bende, als hij het zo goed voor heeft met zijn inwoners, heeft hij de komende 50 jaar genoeg in eigen land te doen, om dat op de rails te krijgen.Heb je hem van de week op tv gezien, met dat hij zijn bevolking wil zuiveren. Daaruit blijkt dat hij niet koosjer is. Zal best een sterke leider en een strateeg zijn, maar in mijn ogen gaat hij veel te ver.

Ik vergoelijk de daden van Poetin niet. Dat jij er flauw van wordt dat ik het probeer uit te leggen is niet mijn probleem.
Jij hebt dat topic (De titel ging over Koonstra) over Straathof niet goed gelezen. Of je hebt het verkeerd onthouden. Lees het nog eens na. Wie schreef wat? Wat werd er door Daan Lek bevestigd? En wat nog niet?
+5
pieta
Quote Reactie van @Gerron:
Ik vergoelijk de daden van Poetin niet

Ik denk dat de meeste (ik ook voor een deel) jouw reacties toch echt anders zien.
Gerron
Quote Reactie van @pieta:
Ik denk dat de meeste (ik ook voor een deel) jouw reacties toch echt anders zien.

Dan kan je vast wel wat voorbeelden geven.
+2
Twentsch Land
Omdat je bang bent voor gevolgen heb je de instelling...laten we Poetin maar zijn gang laten gaan en snel overgeven....

Simpel gezegd ..... ik heb een zere kies maar ik ben bang voor de tandarts dus ik spoel wel een paar keer per dag met jenever zodat de kies verdoofd is ....... uiteindelijk 🤔

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Omdat je bang bent voor gevolgen heb je de instelling...laten we Poetin maar zijn gang laten gaan en snel overgeven....Simpel gezegd ..... ik heb een zere kies maar ik ben bang voor de tandarts dus ik spoel wel een paar keer per dag met jenever zodat de kies verdoofd is ....... uiteindelijk @Gerron

Wil je dit op een begrijpelijke manier uitleggen?
+1
Twentsch Land
Simpeler kan niet.

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:


Simpeler kan niet.

Wat ik hierop zou kunnen schrijven doe ik maar niet.
+1
Twentsch Land
A joh ... gewoon doen, schrijf het van je af 😉
@Gerron
+1
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:


A joh ... gewoon doen, schrijf het van je af @Gerron

Je vraagt er zelfs om?
Gerron
Quote Reactie van @pieta:
Ik denk dat de meeste (ik ook voor een deel) jouw reacties toch echt anders zien.

Poetin is een enorm slecht mens en leider van een land met ook alleen maar slechte mensen. Dood moeten ze! Die fossiele brandstoffen halen we zelf wel op.
Maar tot de tijd dat ze nog niet allemaal dood zijn zullen we toch een beetje rekening met hun moeten houden.
Zo beter?
+3
Frans1
@Gerron dom gezever, hij moet gewoon in zijn eigen land blijven
Gerron
Quote Reactie van @Weidezicht:


@Gerron ik ben niet tegen een compromis, poetin wel. Die doet alsof er wat te praten is,

Dat is dus wat Zelensky doet. Bij de eerste onderhandelingen zei hij dat hij niet veel van de onderhandelingen verwachte maar dat hij toch ging praten omdat er dan niet kon worden gezegd dat hij niet wilde onderhandelen. Maar zoals je al gelezen kunt hebben wil Zelensky geen compromis sluiten. Hij zei dus letterlijk dat Rusland Kiev helemaal kapot kan schieten maar Oekraine zal zich nooit overgeven.
+2
Frans1
@Gerron waarom moeten ze hun land opgeven
Gerron
Quote Reactie van @Frans1:


@Gerron waarom moeten ze hun land opgeven

Het hele land?
+1
Frans1
@Gerron ja, jij vindt dat ze al lang over hadden moeten geven. Dat kost hun hun hele land
Gerron
Quote Reactie van @Frans1:


@Gerron ja, jij vindt dat ze al lang over hadden moeten geven. Dat kost hun hun hele land

Er is een verschil tussen een compromis en capitulatie. Hoe langer deze oorlog duurt des te minder er van Oekraine overblijft. En dan bedoel ik dat zowel wat betreft grondgebied als de staat daarvan.
Voor de mensen die denken dat Rusland nog een ander land aan gaat vallen. Misschien Moldavië. Maar dat is tegenwoordig niet echt een land meer. Zoek het maar op. En daarna blijft er alleen nog Finland over maar daar is geen reden voor. Alle andere landen deze kant op zijn lid van de NAVO dus dat gaat hem niet worden.
+3
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
Misschien Moldavië. Maar dat is tegenwoordig niet echt een land meer.

Er is op heden een tegelzetter bij me aan het werk, woont een paar jaar in Nederland.
Maar komt uit Moldavië, waar zijn verdere familie nog woont.
Die denken iets anders over wat jij schrijft.
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
Er is op heden een tegelzetter bij me aan het werk, woont een paar jaar in Nederland.Maar komt uit Moldavië, waar zijn verdere familie nog woont.Die denken iets anders over wat jij schrijft.

Het is maar net waar in Moldavië die familie woont.
+9
achterhoeker2
@Gerron Ik kom met een bulldozer naar jouw boerderij en schuif een paar stallen plat, pak een paar hectares af .
En dan zeg jij is oké, als je de rest maar laat staan.
Gerron
Quote Reactie van @achterhoeker2:


@Gerron Ik kom met een bulldozer naar jouw boerderij en schuif een paar stallen plat, pak een paar hectares af .En dan zeg jij is oké, als je de rest maar laat staan.

Mooi dat je nu eindelijk zelf iets zegt in plaats van je standaard reactie: "Arie heeft gelijk"
Maar was er in jouw voorbeeld de mogelijkheid dat je een compromis kon bereiken VOORDAT die stallen plat geschoven werden? Zo ja, waarom werd er geen compromis bereikt? Zo nee, dan is er ook geen reden om nog ok te zeggen. Er is dan namelijk geen enkele reden te bedenken om de rest ook niet plat te schuiven.
+1
weurding
@achterhoeker2 geloof niet dat ie een boerderij of iets wat er mee te maken heeft bezit
Gerron
Quote Reactie van @weurding:

@achterhoeker2 geloof niet dat ie een boerderij of iets wat er mee te maken heeft bezit

Geloof je dat niet? Kom op joh. Ik heb toch al zo vaak gezegd dat ik geen boer ben. Om daar nou elke keer weer over te zeuren is wel een beetje flauw.
weurding
@Gerron ik weet dat, anderen misschien niet
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@Gerron ik weet dat, anderen misschien niet

Wil je dat (Als je dat echt nodig vindt om te vermelden,het was in dit geval een hypothetische situatie.) dan ook gewoon vertellen?
+4
weurding
@Gerron ok, bij deze, de heer gerron heeft geen boerderij
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@Gerron ok, bij deze, de heer gerron heeft geen boerderij

Als ik daar nou over gelogen had dan zou dat heel wat gezeur gescheeld hebben! 😄
weurding
@Gerron je bent anders moeilijk stil te krijgen☝️🤭😏
Frans1
+1
Porky
@Gerron je lult naar dat je verstand hebt
+1
Weidezicht
@Gerron ik ga doen wat jij wilt dat oekraine moet doen.

Ik geef het op.
Gerron
Quote Reactie van @Weidezicht:


@Gerron ik ga doen wat jij wilt dat oekraine moet doen.Ik geef het op.

Ik zeg dat Oekraine een compromis met Rusland moet sluiten. Sorry zeggen kan daarbij helpen. En dan zien we dan wel verder.
Dus jij zeurt over wat ik over Straathof schreef en nu geef je niet meer thuis?
+1
Twentsch Land
Ik zeg dat Oekraine een compromis met Rusland moet sluiten. Sorry zeggen kan daarbij helpen.

Als je dat nu eens even omdraaide sta je wat beter op de weg.

Er kan dan wel een spreekwoord zijn ....soms moet je de duivel eren omdat die zwart ziet !!! Jouw denkbeeld.

Ik ben meer van de principes.

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:
k zeg dat Oekraine een compromis met Rusland moet sluiten. Sorry zeggen kan daarbij helpen.Als je dat nu eens even omdraaide sta je wat beter op de weg.Er kan dan wel een spreekwoord zijn ....soms moet je de duivel eren omdat die zwart ziet !!! Jouw denkbeeld.Ik ben meer van de principes.@Gerron

Als je na het selecteren niet op kopiëren drukt dan krijg je de quote in je reactie. Wat jij schrijft is voor mij erg vaag.
Twentsch Land
Weet je zelf niet meer wat je 2 min eerder schrijft ☹️

@Gerron
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:


Weet je zelf niet meer wat je 2 min eerder schrijft ☹️@Gerron

Vertel het eens op een normale manier.
+1
Weidezicht
@Gerron bij strasthof bleef je ook drammen, en daan lek kom ik nergens tegen, maar is ook enorm topic. Uiteindelijk gaf je toe, dat je wat overdreven had gereageerd. Hulde. En compromis sluiten? Welk compromis? Wat wil putin? Dat is dan geen compromis, maar een overgave aan de door geweld afgedwongen eisen van rusland. Ik heb de wijsheid niet in pacht, maar blijkbaar is oekraine beteid, voorlopig, de strijd te voeren.
+1
Weidezicht
@Weidezicht oh ja, en sorry zeggen? Waarvoor? Dat ze aangegeven hebben liever bij de eu te horen dan bij rusland? Dat voelt als de "sorry" van derk boswijk.
Gerron
Quote Reactie van @Weidezicht:


@Weidezicht oh ja, en sorry zeggen? Waarvoor? Dat ze aangegeven hebben liever bij de eu te horen dan bij rusland? Dat voelt als de "sorry" van derk boswijk.

Ik heb al behoorlijk wat voorbeelden gegeven van dingen die Oekraine heeft gedaan die de situatie voor deze oorlog hebben verergert. Wat heeft die Derk Boswijk hier mee te maken?
Gerron
Quote Reactie van @Weidezicht:


@Gerron bij strasthof bleef je ook drammen, en daan lek kom ik nergens tegen, maar is ook enorm topic.

Je lult uit je nek.
Gerron
Quote Reactie van @Weidezicht:


@Gerron bij strasthof bleef je ook drammen, en daan lek kom ik nergens tegen, maar is ook enorm topic. Uiteindelijk gaf je toe, dat je wat overdreven had gereageerd. Hulde. En compromis sluiten? Welk compromis? Wat wil putin? Dat is dan geen compromis, maar een overgave aan de door geweld afgedwongen eisen van rusland. Ik heb de wijsheid niet in pacht, maar blijkbaar is oekraine beteid, voorlopig, de strijd te voeren.

Ik heb inderdaad toegegeven dat ik overdreven heb gereageerd in dat topic. In dat topic hadden meer mensen kunnen laten zien dat ze het ook wel eens fout hebben. Zelfs als ze op dat bedrijf zijn geweest.
Welk compromis? Als dat nou gewoon eens duidelijk door beide partijen bevestigd werd dan zou daar wel wat uit voort kunnen komen.
+2
Noorderling
Quote Reactie van @Gerron:
In dat topic hadden meer mensen kunnen laten zien dat ze het ook wel eens fout hebben. Zelfs als ze op dat bedrijf zijn geweest.

Je gaat er bij voorbaat uit dat een ander uit zn nek lult, terwijl je niet weet wie je tegenover je hebt op een forum.
Die aanname gaat een hoop bij mis. Die hele Oekraïne discussie gaan we hier ook niet vlot trekken, als je er zelf voor staat is het een heel ander verhaal dan dat je een compromis met zaken van een ander wilt doen, het raakt je pas als het van jezelf is. Je door bluf een vinger laten geven, weet je ook zeker dat je je hand kwijt raakt.
Ben nog steeds blij dat we hier om andere relatief kleine dingen kunnen zeiken. Als ze hier morgen een raket de stal in schieten en je kunt het komende jaar geen melk afleveren is het ook einde verhaal, worden keuzes ook heel anders dan een beetje monopoly of risken.
Gerron
Quote Reactie van @Noorderling:
Je gaat er bij voorbaat uit dat een ander uit zn nek lult, terwijl je niet weet wie je tegenover je hebt op een forum.Die aanname gaat een hoop bij mis.

Kijk dit is nou net hoe je een discussie niet hoort te voeren. Tenzij je bij gebrek aan argumenten maar de ander van alles beschuldigt omdat je je daarbij beter dan de ander voelt.
Dus als een buitenstaander bovenstaande onzin leest dan zal die op kunnen zoeken dat jij in het betreffende topic beweert dat er bij Straathof in Duitsland 100 hectare topmais per dag wordt gehakseld. Dan krijg je als reactie van andere forummers dat het geen topmais kan zijn omdat dat langer zou duren maar jij bleef dat maar volhouden. Uiteindelijk schreef Daan Lek dat het bij bepaalde stukken land niet lukte om die 100 hectare per dag te halen omdat het betere mais was (Ook omdat het verder gelegen stukken waren waardoor het logistiek niet uit kwam maar dat was niet de voornaamste reden.) en toen heb je niet de ballen gehad om toe te geven dat je reactie een beetje overdreven was. Ik had wel de ballen om toe te geven dat ik een beetje overdreven heb gereageerd. Terwijl ik wel gelijk had dat die stal aan de rechterkant nieuwer was. Dat heb ik bewezen aan de hand van filmpjes en foto's. Diegene die op dat bedrijf geweest is (En waarvan ik zei dat hij uit zijn nek lulde.) die zei dat die rechterstal nieuwer leek omdat het dak vernieuwd was had dus ook niet de ballen om toe te geven dat hij dat ff vergeten was of gewoon niet goed opgelet had. Ook dit is door Daan Lek bevestigt. Jij beweerde in dat topic ook dat de gehele eerste snede van juni in die silo is gekomen en dat heb je zelfs voorgerekend. Of dat zo is is nog door niemand bevestigd. En jij vond het ook nog nodig om mij de grond in te trappen nadat ik zei dat ik overdreven had gereageerd.
En tot nu toe heb ik daar maar niet op gereageerd. Ik had het dus daadwerkelijk o.a. over jou in dit topic.
Edit: Je schrijft hier naar mijn mening ook vaak zinvolle dingen.
+1
Noorderling
@Gerron als je jezelf al complimenten gaat geven om fouten toe te geven..
Bescheidenheid siert soms.

We reflecteren het Oekraïne conflict aan ons "normaal", maar ook zo'n bedrijf aan ons gepruts op de vierkante meter. Dat is simpelweg onmogelijk. Ik heb het gezien, ook met welke ddr technieken men daar echt kwaliteitmais weet te telen. Dat kun je dan wel of niet aannemen, dat die mais toevallig ver weg ligt en daar niet aan te rijden is kan ik niet helpen. Of je probeert er van te leren, zorgen dat ook een loonwerker wat doet per uur op jouw bedrijf of je ontkent het. Laatste is wel comfortabel maar levert niks op, net zo weinig als een compliment van jezelf krijgen.

Ga er niet meer bij halen omdat die discussie toch niet te voeren is, maar ik durf me in vergelijking met wel prutser wat betreft arbeidsefficientie te noemen.

En zo kunnen we ons ook niet inleven hoe de Belgen Nederland in zouden vallen en we maar tevreden zouden moeten zijn met een slecht compromis. Alles onder de IJssel bij België, al is dat misschien zo gek nog niet nu ik het zo neer typ.
Vergelijking met Friezen had ook gekunt, maar is weer heel wat anders. 😉
Gerron
Quote Reactie van @Noorderling:


@Gerron als je jezelf al complimenten gaat geven om fouten toe te geven is het einde wel zoek.We reflecteren het Oekraïne conflict aan ons "normaal",

Ik vind het inderdaad rechtvaardig dat ik toe geef wanneer ik een fout heb gemaakt. Als je dat niet kan waarderen dan zou je het dus beter vinden dat elke werknemer bij jou nooit zegt wanneer er door zijn fout iets mis gaat. Dat komt de efficiëntie niet ten goede...
Als je wat objectiever dan "We" naar de situatie in Oekraine kijkt zoals ik doe dan zal je merken dat niet de hele wereld de westerse denkwijze normaal vindt.
+1
Porky
@Gerron je zal het allemaal wel goed bedoelen ,maar ik denk toch echt in de verste verte niet dat jij je kan voorstellen hoe het er daar aan toe gaat, zoiets moet je dan echt aan de lijve ondervinden ,want als jij/wij denken dat we weten hoe het daar is , is het denk ik nog 100 x erger, je moet de kogels langs je heen voelen fluiten en met eigen oren de bommen horen vallen in je omgeving.
Jawis
@Gerron ji hebt een oorlog daadwerkelijk meegemaakt??? Vrienden verloren? Alles naar de klote?
Gerron
Quote Reactie van @Jawis:


@Gerron ji hebt een oorlog daadwerkelijk meegemaakt??? Vrienden verloren? Alles naar de klote?

Gelukkig niet. Maar ik kan het wel begrijpen. Ik heb ook erg fel gereageerd op iemand die de indruk wekte dat hij oorlog meegemaakt heeft en dan nog steeds pleit voor oorlog.
Oorlog is geen spelletje. Wat je op TV ziet is geen film.
Jawis
@Gerron vertel dan maar niet dat je het begrijpt wat voor gevoel dat zal zijn......
Gerron
Quote Reactie van @Jawis:
@Gerron vertel dan maar niet dat je het begrijpt wat voor gevoel dat zal zijn......

Zodat de mensen hier die willen dat Oekraine door vecht zich minder schuldig hoeven te voelen?
En hij waste zijn handen in onschuld.
Frans1
@Gerron aparte gedachtengang vind ik dat, dat je de schuld van de oorlog bij prikkers hier legt🤔
Gerron
Quote Reactie van @Frans1:


@Gerron aparte gedachtengang vind ik dat, dat je de schuld van de oorlog bij prikkers hier legt

Ontken je dat het aanmoedigen door het westen deze oorlog in stand houdt?
+1
Frans1
@Gerron die mensen daar verdedigen hun grondgebied, en jij loopt hier maar mensen aan te wijzen wiens schuld het is dat zij hun land verdedigen. Vreemde gedachtengang vind ik het
+2
Porky
@Gerron je bent toch gn aanhanger v Poetin? Natuurlijk vechten die mensen daar door,dat doen ze echt niet omdat "wij" dat zeggen hoor , dat zijn trotse mensen die zich niet nog eens laten "knechten" door een dictator als Poetin, je zou je eens moeten verdiepen in de geschiedenis van Oekraïne, als je dat gedaan hebt en weet hoeveel miljoenen mensen Stalin daar heeft vermoord, dan denk je heeeeel misschien anders over deze mensen ,en waarom ze vechten , en hou op met dat domme gelul dat " wij" ze aansporen om door te gaan met vechten
cs-agrar
Quote Reactie van @Jawis:
door ze voedsel te onthouden..

vladimir blijkt gewoon banden met D66 en Timmerfrans te hebben..
+1
bio boer
Lijkt we of ze het voetsel systeem daar vernietigen zag al meer fotos van afgebrande schuuren met machines
+3
grös
@bio boer
Tactiek van de verschroeide aarde, Poetin wil die gebieden helemaal niet innemen maar gewoon alles kapot, Stalin deed het ook: historianet.nl/oorlog/tweede-wereldoorlog/…
+3
bio boer
Walgelijk die foto's
weurding
Erg 😢😢 niet te begrijpen
+1
Johannushoeve cv
@weurding niemand weet wat die gaat doen . Je kan wel gaan speculeren maar dan wordt je gek . Het ergste wat er nu gebeurt is dat goede en betrouwbare informatie ontbreekt.
+1
sorry
@Johannushoeve cv haga had het over een escape..heel deugend nederland op de achterste benen
+1
jordi 1455
@Johannushoeve cv Je hebt 100% gelijk, Poetins onverspelbaarheid werkt in zijn voordeel, terwijl de eerste reactie van het westen foei zeggen en sancties is. Daarnaast is het opvallend dat Poetin onder Bush, Obama en Biden landen binnenviel en niet onder Trump. dit was waarschijnlijk vanwege Trump's onvoorspelbaarheid en dat hij waarschijnlijk gek genoeg was om Rusland aan te vallen wanneer Rusland de Oekraine binnen zou vallen.
@Johannushoeve cv Goede informatie krijgen is altijd moeilijk en wat Poetin in zijn hoofd heeft kunnen we alleen naar gaan raden .
Wat de afgelopen 24 uur is gebeurd is dat alle belangrijke Russen lijken te zijn vertrekken uit Moscow . Allerlei prive vliegtuigen vertrekken met name richting Bubai . Maar ook passagiersvliegtuigen van de luchtmacht vertrekken met Russische Vips naar het oosten met name de Oeral gebergte . Daar zouden ondergrondse bunkercomplexen zijn gebouwd om een kernoorlog te overleven .
Blijkbaar verwacht het Kremlin , dat het westen NAVO in gaat grijpen met een valse Flag om dan daar de Russen daar de schuld van gaat geven om dan wellicht kernwapens gaat gebruiken .
+1
matt
@Hans is Hobby boer waar kan ik dat vinden?
Het zal de eerste keer niet zijn,dat je hier de boel bij elkaar fantaseert.
@matt Je mag alles van mij zeggen wat je wilt , de boel bij elkaar fantaseren doe ik niet , geef alleen informatie door wat ik uit verschillende bronnen krijg en wat de media ons verteld op tv over deze oorlog en dat alles niet zo verloopt als Putin wenst , neem het maar met een korretje zout .
1 derde deel van Ukraine is al in handen van de Russen of wilt of niet .
Je hoort nu ook niet dat Biden duizenden marine soldaten naar Australië stuurt want hij verwacht een conflikt met China om Taiwan
uncut-news.ch / marz 17-03-2022
Krieg/Kriegsverbrechen/militär/Armee/Rusting. USA/Das Imperium
+1
Twentsch Land
1 derde deel van Ukraine is al in handen van de Russen of wilt of niet .

En uit welke media komt dat en waarom geloof jij dat verhaal en die media wel ?


Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
handen van de Russen
+1
Weidezicht
@Hans is Hobby boer waar kan ik daar wat over vinden? Heb er op het nieuws niets over gehoord?
Jack Konijn
@Hans is Hobby boer Als je op flightradar kijkt zie vanaf Moscow en Petersburg de meeste toestellen oostelijk gaan. Er komen er weinig terug🤔
+1
arie.j
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
@Johannushoeve cv Goede informatie krijgen is altijd moeilijk en wat Poetin in zijn hoofd heeft kunnen we alleen naar gaan raden .Wat de afgelopen 24 uur is gebeurd is dat alle belangrijke Russen lijken te zijn vertrekken uit Moscow . Allerlei prive vliegtuigen vertrekken met name richting Bubai . Maar ook passagiersvliegtuigen van de luchtmacht vertrekken met Russische Vips naar het oosten met name de Oeral gebergte . Daar zouden ondergrondse bunkercomplexen zijn gebouwd om een kernoorlog te overleven .Blijkbaar verwacht het Kremlin , dat het westen NAVO in gaat grijpen met een valse Flag om dan daar de Russen daar de schuld van gaat geven om dan wellicht kernwapens gaat gebruiken

Zet dat maar bij het fake nieuws, tenzij ze geestelijk gestoord zijn. Jij met je goede informatie, de Russen sturen jou zeker prive berichten😒
Trouwens als de Russen daarover echt in paniek waren, dan zouden in het westen de leiders ook wel de schuilkelders in orde maken.
Als zulke geruchten verspreid worden, dan lijkt het me meer iets uit de koker van Poetin en zijn groot kapitaalische kliek.
Dat om Oekraie angst aan te jagen om bij onderhandelingen toe te geven.
=
Wel staat er vandaag een heel groot artikel in het FD over Dubai en dat het onder i.v.m. met de rijkste Russen
Het is daar een toevlucht oord voor alle geld met duistere herkomst
Maar dat is totaal iets anders
zie fd.nl/economie/1433613/…
De Navo zou alleen direct ingrijpen eventueel gaan overwegen als Poetin zo onmenselijk is om me strategische kernwapens te gaan schieten/gooien. Wat ook enorm gevaarlijk voor buurlanden zou zijn
Direct ingrijpen is overigens niet gelijk met kernwapen schieten of gooien.
Johannushoeve cv
@Hans is Hobby boer ik mag hopen als ze kernbommen gaan gooien ( ik hoop van niet want ik vind hete en nog veel te leuk ) dat heb vlak bij mijn in de buurt is dan hebben we dat maar gehad. Want er blijft daarna toch niet zoveel te beleven op deze planeet.
Flipke
Zeer triest
+2
Bartlehiemboer
Ja, oorlog is niet goed te praten. Maar wat heb ik in voorgaande tijden oproepen gehoord van: er moet maar weer eens oorlog komen. Of er moet maar weer eens hongersnood komen....
Nu het zover is, gaat een ieder mee in de verschrikkelijke beelden. En mag je geen andere denkwijze hebben dan wat er op de staatstelevisie in Nederland gebracht wordt...
Ik mag de Jong, Gerron, Hans is Hobbyboer, Groen 1 graag lezen. Niet dat hun verhaal zo mooi is maar wel het realistische verhaal. Verder lees ik veel reacties van ex boeren of mensen die het ware probleem niet willen zien voor bescherming van eigen leven of gewoon omdat ze het niet begrijpen.
Ook Bennie heb ik wel eens prive benaderd met onderbouwde teksten (Van deskundigen), hij vond ze te moeilijk en haakte na de eerste 5 minuten al af. Tja, hoe kun je dan met elkaar in gesprek gaan?
Ook hier op het Prikkebord. Twee kampen. Net als de Eu en Rusland momenteel. Ik lees hier, de Eu in ontkennende fase en het ware probleem niet willen oplossen. En Rusland die probeert zijn gelijk te halen. In beiden zit wat waarheid. Zo ook onder al de "boeren" hier. De ontkennende "boeren" zijn in de meerderheid en krijgen veel steun mee. De "boeren" die het probleem wel zien en in de verdediging komen wordt steeds stiller of haakt hier af.
Ondertussen gaat alles achter de schermen door tot iets waar we het niet over mogen hebben. Maar als je dat weet verdiep je je wel in beide kampen. En dan zou je hier een gelijkwaardig gesprek krijgen. Net als tussen Rusland en Europa. Dan kom je misschien tot mooiere oplossingen dan nu gaande is en wat nog veel meer ellende gaat veroorzaken.
+2
Weidezicht
@Bartlehiemboer wat is kort samengevat dan dat ware probleem?

En daarbij, schrijf ik, en meerdere hier, dat wij niet expliciet kennis hebben van alle afspraken e.d. uit het verleden tussen rusland en de rest vd wereld. Mogelijk heeft putin een goede reden om boos te zijn. MAAR ik ben wel van mening dat deze oorlog direct moet stoppen. En dat kan alleen putin bewerkstelligen.

Als je tegen deze oorlog bent, wil dat niet zeggen dat je 100 % tegen rusland bent en 100% voor usa/eu. Maar dat deze moordpartij moet stoppen , en deze moordpartij werd gestart door rusland.
Spuit11
@Weidezicht

Had je hem al gezien? Hier wordt het één en ander uit elkaar getrokken. Dat brengt een andere kijk op het ontstaan van deze trieste situatie.
arie.j
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Nu het zover is, gaat een ieder mee in de verschrikkelijke beelden. En mag je geen andere denkwijze hebben dan wat er op de staatstelevisie in Nederland gebracht wordt...

Valse berichte verspreiden wordt niet overal op prijs gesteld zul je bedoelen
Nederland met alleen staatstelevisie?? Dat zou nog uitgevonden moeten worden
Hier overzicht van het huidige bestel
nl.wikipedia.org/wiki/Televisie_in_Nederland/….
+2
de Tank
@Bartlehiemboer 'Ik mag de Jong, Gerron, Hans is Hobbyboer, Groen 1 graag lezen'

Wel eens bedacht dat jullie marionetten zijn van een organisatie die desinformatie verspreid, wellicht aangestuurd door het Kremlin, om tweespalt te zaaien in de westerse wereld.
Persoonlijk vind ik het een interessante theorie. Ongetwijfeld te onderbouwen door even goed op internet te zoeken naar informatie die deze theorie bevestigen.
Spuit11
@de Tank Vertel eens wat meer over die organisatie? Ben er wel benieuwd naar.
de Tank
@Spuit11 het beste is daar zelf naar op zoek te gaan.
+4
Achso
@de Tank hou toch op man. Beide partijen hebben hier schuld aan. Zolang men dat nooit gaat inzien, gaan we de ene doffe ellende naar de andere. Niet degene in Brussel, Washington of Moscow die op het pluche zitten maar degenen die bommen vangen, zitten in de ramp.
+1
de Tank
@Achso Ik geloof best dat meerdere partijen hier een rol in hebben, daarnaast is de wijze waarop Putin het op wil lossen alleen Putin aan te rekenen.
Achso
@de Tank dat bestrijdt ook niemand. Het had alleen nooit zo ver mogen komen. En dat kun je iedereen aanrekenen
+2
de Tank
@Achso Dat het zo ver komt is Putin aan te rekenen.
Achso
@de Tank nee… Washington, Brussel, Kiev en Moscow kun je dit aanrekenen.
de Tank
@Achso Dan verschillen we van mening, zeker als het gaat over de mate waarin Rusland huishoud.
+2
Achso
@de Tank inderdaad. Worden we nooit eens.
Ik hoop dat het stopt, van zeer dichtbij weet ik dat het een absolute ramp is. En als het niet stopt wordt de ramp nog velen male groter.
Iemand zei tegen mij: Westen is zo verwend, dat het ten koste gegaan is van het voorstellingsvermogen. In dit geval hoe fout het kan gaan.
En daar sluit ik me bij aan
Gerron
Quote Reactie van @de Tank:
Wel eens bedacht dat jullie marionetten zijn van een organisatie die desinformatie verspreid, wellicht aangestuurd door het Kremlin, om tweespalt te zaaien in de westerse wereld.

Als je van te voren al besluit of informatie in je straatje past dan zal je nooit de situatie begrijpen.
Voorbeeld: Jij vroeg aan mij of ik me wel eens had afgevraagd hoe het met de mensen in De Krim ging die niet stonden te juichen tijdens de annexatie. Daar kon ik in dat topic niet op reageren (Te vol?) maar mijn eerste reactie in een ander topic (Waar jij ook gereageerd hebt.) was dat het jarenlange afsluiten van het zoet water naar De Krim door Oekraine nu eindelijk voorbij is.
En daar kreeg ik dus van niemand een reactie op. Was dat desinformatie?
+2
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
Als je van te voren al besluit of informatie in je straatje past dan zal je nooit de situatie begrijpen.Voorbeeld: Jij vroeg aan mij of ik me wel eens had afgevraagd hoe het met de mensen in De Krim ging die niet stonden te juichen tijdens de annexatie. Daar kon ik in dat topic niet op reageren (Te vol?) maar mijn eerste reactie in een ander topic (Waar jij ook gereageerd hebt.) was dat het jarenlange afsluiten van het zoet water naar De Krim door Oekraine nu eindelijk voorbij is.En daar kreeg ik dus van niemand een reactie op. Was dat desinformatie?

Jij zit de ganse dag op dit prikkebord reacties te typen, je hebt echt niets anders om handen?
Vrijwel niemand heeft tijd om alle reacties op zo'n lange topic te lezen, en de genoemde video's al helemaal niet.
Ook ik lees al jou reacties bij lange niet, heb wel wat anders te doen.
Maar als je denkt gelijk te hebben door zoveel mogelijk hier neer te zetten heb je het mis.
Hooguit vinden andere je een warhoofd die niet in staat is zijn punt kort en bondig neer te zetten.
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
Jij zit de ganse dag op dit prikkebord reacties te typen, je hebt echt niets anders om handen?Vrijwel niemand heeft tijd om alle reacties op zo'n lange topic te lezen, en de genoemde video's al helemaal niet.Ook ik lees al jou reacties bij lange niet, heb wel wat anders te doen.Maar als je denkt gelijk te hebben door zoveel mogelijk hier neer te zetten heb je het mis.Hooguit vinden andere je een warhoofd die niet in staat is zijn punt kort en bondig neer te zetten.

Ik zal een tijdje vrijwel niets plaatsen hier. Dan hebben jullie meer tijd om te lezen wat ik heb geschreven en (Als je dat wil.) er over na te denken.
Ik heb je gevraagd in een ander topic wat er zou gebeuren als Rusland zich terug zou trekken uit Oekraine maar De Krim behoudt . Jouw reactie was eigenlijk best redelijk maar je schrijft helemaal niets over Loehansk en Donetsk. Zo zie je dus dat het niet altijd mogelijk is om kort en bondig iets neer te zetten.
Flipke
Foto's uit het topic verdwenen??
+2
bio boer
Russland is toch de gene die is begonnen is met slaan de gene die de eerste klap uit deelt is altijd fout in een gevecht waar slachtoffers vallen is met simpele burenruzie niet anders
+2
bio boer
@bio boer vechten is nooit een oplossing daarom is poetin altijd fout wat de reden ook mag zijn
+1
Twentsch Land
Zo is het !

En als het dan nog man tegen man is .... maar nee, heel veel onschuldige mensen worden slachtoffer.

@bio boer
Grasbaal
Poetin vernietigt, het Westen redt

Door Nausicaa Marbe,

De militaire destructie van Oekraïne gaat door, burgers zijn het doelwit en wat doet Poetin? Hij opent in eigen land een tweede front in zijn oorlog tegen het Westen: een terreurfront tegen de eigen bevolking. De zondebokken voor de catastrofe die hij veroorzaakt zijn snel gevonden: ’de vijfde colonne’. Hoe dat afloopt is even ongewis als bij de oorlog in Oekraïne. Maar ook met dit nieuwe offensief brengt hij Europa grote schade toe.

Het was voorspelbaar dat de ontspoorde Poetin de kaart van de absolute terreur zou trekken. Nu hij oorlog teruggebracht heeft in Europa, kan de revival van de Grote Terreur uit de Stalinistische jaren dertig er ook nog bij. Meestal zoeken dictators internationaal ruzie ter afleiding van wat er in eigen land misgaat. Poetin draait het nu om. De oorlog in Oekraïne is een fiasco: in plaats van een snelle bezetting is het een offensief tegen een weerloze bevolking geworden, met evidente oorlogsmisdaden.

Wat Poetin wilde ’redden’ als bakermat van de Russische ziel, werd een massagraf. Heroïsch zijn niet de Russische soldaten die Groot Rusland weer mogelijk moesten maken, maar de te bestrijden ’nazi’s’: Oekraïense soldaten en burgers die voor niets terugdeinzen, niet te stoppen zijn. Daarom zet Poetin nu de om hun wreedheid beruchte Tjsetsjenen in: Allahoe akbar roepende moordenaars die niet terugdeinzen IS-achtige afslachtingen aan te richten. In het volste bewustzijn dat de NAVO ook dan niet zal ingrijpen, stuurt Poetin deze doodseskaders om te vernietigen wat niet veroverd kan worden.

Westerse verleiding

Maar ook dit is onvoldoende om zijn eer te redden. De overwinningskansen worden elders gezocht. De Oekraïners die voor de westerse verleiding bestraft zouden worden, zijn massaal naar het Westen gevlucht. Dát verkiezen ze boven Poetins geweld. Deze nederlaag moet gecompenseerd worden door een overwinning in eigen land. Daarom kondigt Poetin zuiveringen aan om het land te ontdoen van ’verraders’ die het Westen zouden helpen Rusland te ’vernietigen’. Omdat hij zonder inzet van atoomwapens het Westen niet klein kan krijgen, wordt nu de westerse mentaliteit in Rusland aangevallen.

De tegenstellingen zijn simpel en gedepolitiseerd: ’patriotten’ versus ’tuig’, ’verraders’, insecten die ’uitgespuugd’ moeten worden. Bedoeld wordt burgers die westers georiënteerd zijn, die in een democratische rechtstaat willen leven en in een liberale samenleving. Die vrij van propaganda, geschiedvervalsing, ideologische opruiing en machtswanen van een dictator Rus in een rustig Rusland willen zijn. Alle burgers die geen oorlog en tirannie wensen, kunnen nu doelwit worden van zuiveringen. Alle mensen die ervan verdacht worden ’in hun hoofd, in hun slaafse gedachten’ het Westen te koesteren.

Beroep op de burgers

Rusland heeft 144 miljoen inwoners. Zal elk hoofd gecontroleerd worden? De veiligheidsdiensten kunnen de klus niet alleen klaren. Burgerparticipatie is vereist. Niet voor niets repte Poetin over Russen die snel het verschil zullen zien tussen ’ware patriotten’ en verraders. Daarmee wordt direct een beroep op de burgers gedaan om elkaar aan te geven en ’uit te spugen’ als een insect.

Arme Russen. Dit kan natuurlijk de macabere stuiptrekking zijn van een geïsoleerde leider voorbij de houdbaarheidsdatum. Maar Poetin is tot alles in staat. Een Grote Zuivering als in de jaren dertig krijgt hij niet voor elkaar. Destijds is er ruim een miljoen mensen vermoord. Daarvoor moeten grootschalige operaties opgezet worden, wetten gemaakt, processen gevoerd, detentiecentra ingericht op opvang van jong en oud. Martelkelders moeten doorlopend bemand zijn, executiepelotons dag en nacht actief, arrestatieteams moeten paraat staan en er moet dagelijks vervoer georganiseerd worden teneinde een paar miljoen mensen naar gevangenissen, executieplekken en interneringskampen te krijgen.

Maar wat Poetin wel kan is terreur zaaien door een golf aan willekeurige arrestaties, geweld, showprocessen, opsluiting – en door het moratorium op de doodstraf op te heffen. Je ziet hoe snel hij de afgelopen weken de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting om zeep hielp, waarna burgers willekeurig op straat werden opgepakt. In hetzelfde tempo en even nietsontziend kan hij de klok tachtig jaar terugzetten en alle sprankjes vrijheid in het moderne Rusland uitdoven.

Hoop op vooruitgang

Bereid je voor op een exodus van Russen die het thuis niet meer volhouden. Mensenrechtenorganisaties zullen hier overuren draaien, maar dat zijn druppels op de gloeiende plaat. De hoop op vooruitgang in de geschiedenis, verbetering en lering van duistere periodes vervliegt met Poetins zuiveringen. De zwarte bladzijdes van de geschiedenis zijn niet omgeslagen, je kunt er in Europa weer middenin belanden. Uitgesproken morele steun, ook door westerse politici, voor de vrijheidslievende Russen die geen nieuwe politieke terreur willen, is het minste wat het Westen kan geven. Alle andere hulp aan Russische media en vervolgden moet vanzelfsprekend zijn.

Uiteraard zal dat geframed worden als een vijandige actie van het Westen dat Rusland wil vernietigen; niet alleen door Poetin, maar ook door de ’nuttige idioten’ die hier zijn ophitsende narratief verspreiden. Maar het is precies andersom: Poetin vernietigt moedwillig zijn geliefde Rusland, het Westen redt wat er te redden valt.

Bron: Telegraaf
Jawis
@Grasbaal het zal wel nodig zijn, zal poetin vinden.... hij voelt goed aan dat de russische bevolking hem helemaal zat is.....
ronald73
@Grasbaal Zijn er naar aanleiding van dit bericht van u berichten verwijderd?
Grasbaal
@ronald73 niet dat ik dat weet....

Of doel je op het verwijderde bericht van Bartlehiemboer?, hij zag gelukkig bijtijds in dat dit bericht echt over de top was en hij heeft het toen op eigen initiatief zelf verwijderd (anders had ik of Tinus dat gedaan).
weurding
ronald73
@Grasbaal Okee.
Ik dacht dat er nog een engelstalig artikel stond die bestond uit meerdere alinea's. Ik weet niet meer van wie.
Gerron
@ronald73 Dat is dit topic: prikkebord.nl/topic/281441/
Grasbaal heeft in 2 topics hetzelfde geplaatst.
ronald73
@Gerron Okee, bedankt, ook weer duidelijk.
verwijderd
+1
arie.j
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
(Is mijn mening)

De mening dus van iemand die zich getuige de onzinnigheid (en duidelijke onjuistheden/leugens) zich als halve gare wenst aan te stellen.
Zoek hulp zou ik je aanraden, er is wat duidelijk heel wat mis in je bovenkamer.
Bartlehiemboer
@arie.j Ja, ik heb mijn reactie verwijdert. Ik schrijf me ook steeds uit op Pikkebord maar voel het steeds als plicht om mensen wakker te krijgen. En ja, ik merk dat de mensen hier, deze berichten helemaal niet willen.
Ik schrijf zoals ik het beleef. En ik kan alleen maar hopen dat het een belachelijke gedachte is. Wat wil ik jullie hier graag gelijk in geven.... Maar mijn verstand zegt totaal iets anders....

Laat ik dan maar boerenpraat hebben. De "dongje" ligt weer op het land, de plas dras staat er mooi bij, de weidevogels vinden hun plek alweer. De koeien kunnen bijna naar buiten, dat zal weer fijn melken zijn. De melkprijs ziet er goed uit en alles is klaar om weer groen te worden.

Zoiets???

Helaas, voor velen is het gras niet mooi groen.

Hier lijken we allen een andere invulling aan te geven.
de Tank
@Bartlehiemboer is het je gevoel of verstand dat iets anders zegt? Je geeft aan dat je hoopt het niet bij het goede eind te hebben, hard bewijs is er dus niet.
Bartlehiemboer
@de Tank Ooo er is zoveel bewijs. Daarom wil mijn verstand het ook niet. Mijn probleem is dat wanneer iets te vreemd is om te geloven zoek ik het tot detail uit. In deze zeer moeilijke zaak kan ik alles plaatsen en een kronkel gedacht volgens velen. Voor mij persoonlijk klopt het en verklaart het alles van Oorlog tot een Wappie

En ja, er zit heel veel nep nieuws tussen. En ja, wat heb ik bij mijn onderzoeken gelachen om sommige echte wappies. Dik, roken blikje cola broek half om de kont, een verhaal wat kant nog wal sloeg. Maar ook deze mensen mogen aandacht. Dan komt ons boeren nuchtere verstand er bij

Maar we zitten nu wel in dikke ellende
Dat lost niet op doordat ik denk het te begrijpen.

Morgen komt weer een protest dag, we moeten er weer bij zijn.

De enige die op korte termijn iets kan doen aan deze ellende is het kabinet

Jullie hebben toch ook gehoord dat de boer van Oekraïne vorige week met Rutte heeft gesproken over de noodzaak van graan?
Hij heeft een poging gedaan. Rutte had per direct oplossingen hiervoor moeten zoeken. (Plus alle andere. Energie gas) Voor de boeren Je zou toch denken dat voedsel voor alles gaat? Nu, we zijn alweer een week later. Ik heb nog niets gehoord. Zet dit jullie niet aan het denken of het kabinet wel zo nodig de problemen wil oplossen???

Daarnaast nog even over de opvang van Oekraïners Er zijn gastgezinnen die hierin een geweldige bijdrage doen voor opvang. Ze zetten zich in voor deze mensen. Kabinet looft de gastgezinnen...
De vluchtelingen krijgen leefgeld wat waarschijnlijk wel naar de gast gezinnen gaat.
Let op. Over twee jaar zitten de Oekraïners hopelijk weer veilig thuis. Maar komt er voor de gastgezinnen een belasting aanslag. Neven verdiensten uit opvang. Helaas komt u nu in hogere schijf terecht. Of u het geld maar even terug wil betalen....
(Bovenstaande is nu niet aan de orde en mijn eigen gedachte gang Puur door alles wat er nu wel aan de hand is)
weurding
@arie.j Zoek hulp zou ik je aanraden, er is wat duidelijk heel wat mis in je bovenkamer.
Is dat wel een normale reactie?
Weidezicht
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j Zoek hulp zou ik je aanraden, er is wat duidelijk heel wat mis in je bovenkamer.Is dat wel een normale reactie?

Het stuk waarop ik reageerde was verre van normaal, als je dat niet gelezen hebt (doordat de schrijver het later verwijderde) kun je niet oordelen.
weurding
@arie.j ok, dat geeft dus een vrijbrief om ook ver van normaal te reageren
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j ok, dat geeft dus een vrijbrief om ook ver van normaal te reageren

Mijn reactie was normaal, dat wat er was neergezet duidelijk niet.
bio boer
@arie.j je moet voorzichtig zijn met deze uitspraken de russen worden toch ook voorgelogen en geloven dat ook il hou altijd slag op de arm ook al lijkt het mij onwerkelijk
+1
bonsjoer
@Bartlehiemboer Ieder z'n mening., maar oh oh oh wat een bizarre gedachtenkronkels lees ik hier, waarvan deze er ook 1 is , een hele diepe zucht !
Flipke
Zal die boer wel zijn geweest die die Tank had gestolen
+2
Twee weken geleden werd hier nog gemeld dat Poetin een intact land wou hebben met een bevolking waar hij wat aan heeft en die niet verbitterd tegen hem is. Dat idee kan nu (helaas) definitief naar het rijk der fabelen.
Gerron

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
126
DEELNEMERS
30
WEERGAVES
8.917