Landbouwministerie Oekraïne: graanoogst ‘in goede staat’

LVIV (ANP/RTR) - Het graan op de Oekraïense akkers staat er goed bij en het land zal genoeg brood hebben dit jaar. Dat zei de Oekraïense minister van Landbouw Taras Dzoba woensdag. Oekraïne is een van de belangrijkste producenten en exporteurs van graan wereldwijd. Vanwege de inval van Rusland in het land zijn er zorgen over de graanproductie.

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Het land heeft genoeg
Tinus
Exporteren gaat het grootste probleem worden. Er van uit gaande dat de Russen de boel niet in de fik steken.
+1
cjw73
@Tinus klopt ze hebben alles straks kapot geschoten.
bio boer
@Tinus zouden wel rare streken zijn van de russen als het rijp is nog snel in de fik testeken wat nu gebeurt hadden we ook niet verwacht
de Tank
@bio boer Hij doet alles om zijn doel te bereiken, wat dat ook mag zijn. Waarschijnlijk weet hij het zelf niet en wordt gedreven door wat in zijn zieke brein opkomt, dat kan dus gaandeweg nog wel eens veranderen.
+1
Quote Reactie van @bio boer:
zouden wel rare streken zijn van de russen als het rijp is nog snel in de fik testeken wat nu gebeurt hadden we ook niet verwacht

Tactiek van de verschroeide aarde: een van de oudste en best beproefde manieren van oorlog voeren om grote groepen mensen eronder te krijgen. De Russen zouden dan de offensieve variant kunnen toepassen.

EDIT: ik realiseer me net dat ze hier mogelijk al mee bezig zijn. De basis van de verschroeide aard tactiek is alles van economische en logistieke waarde te vernietigen. Daaronder vallen ook steden, havens, bruggen, wegens, etc..
Brutus64
Het grootste probleem voor in iedergeval dat de haven van Mariopool al bijna in puin ligt, Odessa kan ook nog bestookt worden, bovendien zijn er flink wat mijnen in de Zwarte Zee gegooid, dan is export via de zee niet mogelijk
bio boer
@Brutus64 die infrastructuur is ook niet even zo in weekje weer hersteld gaan zo paar jaar over heen als ze goed aan puin mollen je rijd al die tonnen ook niet zonaar met de auto weg
Spuit11
De prijzen zijn als een malle naar boven gespeculeerd. Kunnen ze dat na zo'n bericht ook weer even naar beneden doen? Bij voorbaat dank.
+2
bio boer
@Spuit11 dit is eigelijk wel de prijs wat graan in nederland zou moeten hebben om enigszins rendabele teelt tezijn
+2
Willem123
@bio boer Precies, graan is nog goedkoop voor het Westen, of alle voedsel is tot heden spot goedkoop, er is nog steeds geen Run op om zelf groente te verbouwen, nog steeds gaat er dagelijks miljoenen tonnen voer en etenswaren de vergister in ( Biogas instalaties en Co vergisters ) zelfs hier de Gemeente Groningen op Suikerbietenfabriek een Giga Covergister.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Willem123:
edkoop voor het Westen, of alle voedsel is tot heden spot goedkoop, er is nog steeds geen Run op om zelf groente te verbouwen, nog steeds gaat er dagelijks miljoenen tonnen voer en etenswaren de vergister in ( Biogas instalaties en Co vergisters ) zelfs hier de Gemeente Groningen op Suikerbietenfabriek een Giga Covergister.

Gaat ook giga veel gas doorheen om het suiker uit het diksap te winnen, voor 2022 hebben ze geen gascontract. Dus dan is zon vergister gauw lucratief voor bietenpuntjes. Perspulp indrogen doen ze ook niet meer dacht ik.
Willem123
@Noorderling bietenpuntjes of bietestaartjes en perspulp hoeft niet gedroogt worden.
+1
Noorderling
@Willem123
Maar het suiker moet wel uit het diksap verdampt worden.
+1
Willem123
@Noorderling Is dat nu niet de taak van de Overheid dat zij nu verantwoordlijk zijn voor het leveren van electriciteit om voedsel te produceren, in dit geval van Suiker, u weet misschien wel dat de 4 Groote Silos in augustus weer schoon leeg zijn hier bij Vierverlaten , ik moet er niet denken als geen suiker geproduceert wordt,het is natuurlijk net zo belangrijk als brood, in brood zit ook suiker ,De Overheid moet per direkt De Grote Data centers van electriciteit afsluiten,het is de grootste enerciesluper !!!
George
@bio boer
Beste Bio boer , ik waardeer enorm je bijdrages👍

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rusland , landbouw , graan , brood en graanoogst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0