Melkveehouder heeft baat bij eigen bos

Een deel van het klimaatbos van biologisch melkveehouder Henk Hoefnagel uit het Gelderse Beneden-Leeuwen is vorige week geoogst. De elzen worden na versnippering gebruikt als stalstrooisel.

Deel dit topic

Reacties

Klavertje
Zeer geschikt op landschapsgrond
midden
@Klavertje Als die zogenaamde landschapsgrond eerst voor 95% van de marktwaarde door de overheid wordt gecompenseerd door af te waarderen, dan is dat misschien een mogelijkheid. Maar het blijft zonde van de goede landbouwgrond!
JohnDeere7serie
@midden de NL overheid en cadeautjes voor ondernemers bestaat niet. uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument/…
+3
kanniewaarzijn
Snappen ze nu nog steeds niet dat het speelkwartier voorbij is?
Jaap40
@kanniewaarzijn inderdaad, en de supermarkt kan ook leeg raken.
George
@Jaap40
Daar maken vooral de boeren zich vooralsnog druk om. Maar dat is de beste manier om weer waardering te krijgen. Anders veranderd er helemaal niks!
Jaap40
@George eens
Kan snel verkeerd gaan met voedsel voorziening
+1
George
@Jaap40
Ja maar eerder veranderd er niks!
Galebreaker
Voor uw persoonlijke boswandeling.
+6
Gerrit v Schaick
Niets mis met een mooie bos hout voor de deur
pieta
@Gerrit v Schaick Zijn dochter heeft op de boerinnenkalendar gestaan als ik goed geïnformeerd ben.
+2
weurding
@pieta dat heb ik ook, werd er niet mooier van😅
Jawis
@weurding wel groter....
ted9
Zou mij super lijken om een ha of 5 bos naast de huiskavel te hebben. Als pinken wil weiden weet ik zeker dar ze snacht in het bos gaan liggen vee houdt wel van beschutting. Of een koppel mestvarkens erin voor de hobby
grös
@ted9
Ook handig als het een keer 30 graden, of warmer is. Maar dat bos aan mijn huiskavel mogen ze niet komen, want dat heet "natuur".
huub
@ted9 Ik heb bij een boer stage gelopen met een hoekje bos aan zijn weiland. Hij had de draad gewoon buitenom gezet, er liepen en lagen regelmatig koeien in het bos.
casev
In nieuw zeeland is zo'n bos nogal eens een redding in zeer natte periodes, om daar de koppel te jagen, en zo wat weide te kunnen sparen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bos , biologisch en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0