Rabobank: kosten melkveehouderij stijgen door

Rabobank verwacht dat de kosten in de melkveehouderij de komende periode verhoudingsgewijs harder stijgen dan de opbrengsten. De historisch hoge melkprijs helpt melkveehouders momenteel nog de kostenstijging in de breedte op te vangen.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Niet best😪
de Tank
@hans1980 afhankelijk van hoe goed hun ogen zijn kunnen ze net zover vooruit kijken als wij.
+1
j h p
Volgens mij zit het helemaal niet zo ver van de melkprijs van 89/90, dus hoezo historisch hoog na inflatiecorrectie?
Jaap40
@j h p de inflatie gaat momenteel gierend snel
+1
George
@j h p Ja wat een smeagles om dit een historisch hoge melkprijs te noemen. Wel historisch hoge kosten! Stelletje mafkezen lullen maar wat.
weurding
@George als ie nog nooit zo hoog is geweest dan is het echt historisch😁
George
@weurding
RFC is toch 46,5 cent?
weurding
@George dat is voor rfc ook historisch
+1
j h p
@weurding Oktober 2007 bij 4.45 en 3.59 46.51 ct/kg (gem. rfc okt 2007), terug gerekend naar 4.42 en 3.57 zou je het net historisch kunnen noemen.
Klavertje
Vervuiler betaalt
+2
Melkveehoudernh
@Klavertje ja klopt, uiteindelijk betaald de consument het, de grote vervuiler. twee keer jaar zinloos met vliegtuig de wereld over, twee overbemeten autos voor de deur, een veel te groot huis naar verhouding aantal mensen aan het warm stoken, en dan swinters lekker bbq bij houtkachel of terrasverwarmer onder de veranda........
hans1980
Rabobank waarschuwd #1
Klavertje
@hans1980 pas op
Hans van Bergen
Dat zou mooi zijn km vervangers. Onderzoek loopt al 14 jaar maar Rabo houdt mooi de km industrie de hand boven het hoofd. Bij p waren ze wel wakker
arie.j
Niet alleen de kosten van melkveehouders, maar vele kosten ook van anderen stijgen (laten we hopen dat het na verloop van tijd weer enigzins normaliseert)
Het Fin. Dagbl. Schrijf vandaag o.m:
" De bouwproductie gaat zeker lijden onder de gestegen prijzen. Bovendien gaat de prijsstijging gaat zo snel dat er alleen dagprijzen zijn: het risico op verdere prijsstijgingen van bouwmaterialen is amper af te dekken. Dat zeggen verschillende experts.
Gestokte houtleveranties uit Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne, een stilgelegde staalfabriek van ArcelorMittal en explosief gestegen brandstof- en energieprijzen. De oorlog in Oekraïne is de derde prijsschok die de bouwindustrie treft in korte tijd."
Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1432702/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melkveehouders en historisch geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0