Groene EU-subsidie maakte de grootste Nederlandse melkveehouder alleen maar groter



Quote:
Fosfaatplafond of niet, Vreba Melkvee, de grootste melkveehouderij van Nederland, groeide door. Tijdens een milieucontrole begin vorig jaar overschreed het bedrijf vermoedelijk zijn provinciale milieuvergunning. De gemeente en provincie weten dit, maar schuiven de verantwoordelijkheid van zich af. Ondertussen ontvangt Vreba jaarlijks tonnen subsidie uit het Europese landbouwfonds, dat milieuvriendelijke boeren een redelijk inkomen belooft.

Deel dit topic

Reacties

Klavertje
. Vreba’s nieuwste stal (die met duizend koeien) is ook uitgerust met allerlei snufjes: speciale klepjes in de stalvloer zouden de ammoniak, die opstijgt uit de mest tegen moeten houden. Maar dat blijkt een stuk minder goed te werken dan gehoopt, verzucht Anouk van Bakel: ‘Die sluiten nu niet meer. Terwijl we van de overheid juist deze vloer moesten leggen om te mogen uitbreiden.’
hans1980
@Klavertje meadow floor
Cowboy3
@hans1980 Hebben geen meadowfloor, de laatste vloer is volgens mij van Swaans beton,de stal van 1994 was al een emissie arme berg en dal vloer.(ook al met klepjes in de gleuven)
matt
@Cowboy3 wel meadow
T60401
@matt swaans beton wilde nog 2 miljoen van van bakel. weet niet waar voor.
de hoef
Quote Reactie van @T60401:
weet niet waar voor

zal niet voor de rente zijn
T60401
@de hoef Dacht dat jij dat ons wel kon vertellen. Ik heb geen ervaring met miljoenen handel.
weurding
@T60401 het is nog niet te laat.....
Cowboy3
@matt Ge het wer gliek, de laatste stal van 2017 ligt meadowfloor op roosters.
Die heeft eigenlijk wel geen "speciale klepjes in de stalvloer" maar een dunne transparante mat tussen de rooster en rubberen top mat met openingen waar de spleet zit.
Plak
@Klavertje die nieuwe stal is zonder geldig NB vergunning volgezet .
Klavertje
@Plak venray.nl/file/31617/…

Vergunningen?? Zelfs geen bouwvergunning voor stal A

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0