Stelling: De prijs die de sector moet betalen om derogatie te redden is nog te overzien

Quote:
Minister Staghouwer van LNV heeft een aantal aanvullende maatregelen gepresenteerd om de derogatie binnen te halen. De Europese Commissie is weer bereid om derogatie voor Nederland op de agenda te zetten. Wordt 'de huid' te duur verkocht of valt het mee?

Deel dit topic

Reacties

Albert Altena
Weer dus chantage.
+3
Frederika
Hou nou maar op te zeuren over derogatie gewoon zorgen dat er genoeg te vreten is stelletje mafkezen daar in Den Haag en Brussel
George
Quote Reactie van @Frederika:
gewoon zorgen dat er genoeg te vreten is

Genoeg tegen elke prijs?
+1
Jaap40
@George dit jaar komt er zeker niet genoeg te eten dat is nu al zeker. Wie geen geld heeft heeft geen eten is het gevolg.
+2
Jean-PierreK
De vraag is of zonder derogatie er meer of minder maatregelen nodig zouden zijn om aan de Nitraatrichtlijn en KRW te voldoen... Derogatie is een extra middel waarmee druk gezet wordt en onterecht verdeeldheid gecreëerd.
cs-agrar
Quote Reactie van @Jean-PierreK:
KRW

Derogatiebedrijven voldoen aan de richtlijn 🙈
Klavertje
80% haakt af
Jammer
Ik frees het ergste
George
Quote Reactie van @Klavertje:
Ik frees het ergste

Kom hier de wei maar fresen.
+1
Klavertje
@George sorry
Druk druk druk
Boskant
Op de derogatie bedrijven is geen probleem met de nitraatnorm. Onder niet derogatiebedrijven wel. Wordt tijd dat de melkveebedrijven verplicht worden om mee te doen met derogatie. Dit helpt om de derogatie te blijven behouden. Alleen maar eigen belang met niet meedoen aan derogatie. Leg de strakkere normen maar onder de niet derogatiebedrijven neer.
Klavertje
@Boskant zwarte mest is oorzaak
Mestwetgeving en voor verwerking is groot feest
Omkatten en illegaal uitrijden
Zeer lucratief
+3
Noorderling
@Boskant
Wat is mijn 20% derogatie bouwland anders dan het bouwland van mijn buurman?

Wat maakt niet derogatie gras anders dan wel derogatiegras? En het krachtvoer dat akkerbouwers voor ons telen is hun probleem en blijven we afschuiven?

Er moeten gewas en regio normen komen inclusief voor dierlijke mest. Grondkwaliteit, klimaat en groeiomstandigheden zijn in Nederland te divers om alles maar op 1 hoop te gooien en kapot te delen tot een gemiddelde.
Boskant
@Noorderling het gaat niet om niet derogatie gras. Het gaat voornamelijk over alle andere gewassen behalve gras. Als melkveehouders op uitspoelingsgevoelige grond geen gras telen, lossen we het nitraatprobleem nooit op. Amper de helft in die gebieden doet mee aan derogatie. Daar is flinke winst te boeken, zonder dat alle andere bedrijven in andere gebieden mogen bloeden met extra maatregelen.
Noorderling
@Boskant
En wie gaat dat gras allemaal opvreten?
Het is een gevolg van boertje pesten, melkvee stopt, wordt akker of tuinbouw en dan zijn dit de gevolgen. De euro bepaalt wat er gebeurt.
overstekend wild
@Noorderling en voor een aantal gewassen een verplicht gedeelte dierlijke mest zou een goede aanvulling zijn. Beter voor de kringloop en het milieu en geeft veel meer rust in de markt. Graan en bieten doen het gewoon heel goed op een gedeelte drijfmest
+1
casev
Best naief om hier blij mee te zijn. Volgende ronden word die bankschroef gewoon verder aangedraaid!
+5
John Spithoven
stikstofclaim.nl/updates/…

In dit artikel hadden we een mooie kosten baten analyse derogatie. Helaas gaat de inhoud aan de meeste voorbij. Maar bij deze nogmaals.
Melkveehouder.
@John Spithoven Ik denk niet dat oog willen hebben voor het ‘vingerend beleid’ 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's derogatie , melkveehouder en europese commissie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0