De overheid kan het stikstofprobleem direct aanpakken

Stikstof: Begin morgen met het opkopen van boerenbedrijven die ermee willen stoppen, maant Laura Bromet.

De afspraken die gemaakt werden in het coalitieakkoord om het stikstofprobleem op te lossen werken niet en het kabinet weet dit. Al bijna drie jaar weigeren VVD, CDA, ChristenUnie en D66 met échte oplossingen voor de stikstofcrisis te komen. Ondertussen verslechtert de natuur verder, weten boeren niet waar ze aan toe zijn en ligt de vergunningverlening voor de bouw van huizen weer nagenoeg stil. Dat komt allemaal omdat het kabinet alleen boeren in de buurt van natuurgebieden wil uitnodigen te stoppen op basis van vrijwilligheid. Zélfs als het onvermijdelijk is de veestapel in de buurt van kwetsbare natuur te verkleinen.

Deel dit topic

Reacties

+2
matt
Komt honger aan domme muts.
Bartlehiemboer
Komt ze nog met dit verhaal weg voor de verkiezingen? Ze ziet de bui ook hangen voor andere tijden. Plus alsof de gemeente het opkoopgeld zou hebben.
+6
weurding
Nog een poos zo doorgaat is stikstof wel je laatste zorg bromet
Sjaakiee
Hier nieuwe buren gekregen boerde in noord holland. Woonde nog geen 1.5 km van De duinen.waren piekbelaster maar zowel provincie als gemeente hadden geen belangstelling. Zo erg is het probleem dus🤔
Bartlehiemboer
@Sjaakiee En? Buurman opgekocht?
Sjaakiee
@Bartlehiemboer land naar veehouder en gebouwen naar iemand particular.
oubi
@Sjaakiee 1.5 km ben je nog geen piekbelaster
cornelissen
@oubi Misschien wel interessant als ruilobject.
j h p
@cornelissen Voor de overheid alleen als er op die manier grond vrijgemaakt kan worden voor de NNN.
+6
GJKlaassen
Ze is benauwd dat die 25 miljard weleens naar defensie of voedselzekerheid kan gaan. Dus zet ze maar al te graag de plannen zsm in werking.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!