Oekraïense boer ‘steelt’ Russisch pantservoertuig (video)

Op sociale media circuleert een bijzonder filmpje waarin een Oekraïense boer een Russisch pantserinfanterievoertuig wegsleept met zijn tractor. Het is niet duidelijk of het de chauffeur van het voertuig is die er achteraan rent 😄 #oudijzerboer


Deel dit topic

Reacties

+1
Grasbaal
Of was dit ook fake news?:
+1
walker1
@Grasbaal Die Belarus sleept wel heel erg makkelijk zo'n zware tank weg. Zo'n voertuig weegt al gauw zo'n 30 ton en een voertuig op rupsbanden laat zich niet zo makkelijk slepen. Maar die Belarus rijd er mee weg alsof die een simpele jeep sleept, of een lichte vrachtwagen. Kan dus zomaar fake zijn.
mike_v
Er gaat ook eentje rond van een Fendt die doodleuk een tank door de stad meesleept alsof hij een koekendoosje meegesleurd @walker1 ...🙈
cs-agrar
Quote Reactie van @mike_v:
Fendt die doodleuk een tank door de stad meesleept alsof hij een koekendoosje meegesleurd

das geen tank maar een aanhanger
Jotke
Quote Reactie van @mike_v:
Er gaat ook eentje rond van een Fendt die doodleuk een tank door de stad meesleept alsof hij een koekendoosje meegesleurd @walker1 ...

Die Fendt was zoals iemand hier noemde geen tank maar een aanhangertje lijkt mij ook wat te minwaardig. Wat ik uit de omschrijving begreep was het een luchtafweersysteem. Zo'n ding waarmee ze in 2014 MH17 hebben neergeschoten.

Er zijn nog meer filmpjes van Oekraïnse boeren die tanks en ander legermaterieel van Rusland wegslepen of bij elkaar verzameld hebben opt eigen erf:
clint.be/actua/…
+5
Kramer U800
@walker1 De tank op de video lijkt een BMP- 2 te zijn. Dit is een amfibie tank, dus deze moet extra licht zijn. Daarom weegt zo'n tank (maar) 15 ton. Deze tanks rollen heel licht.
+9
labella
@walker1 Dan ken je de krachten van een belarus nog niet.
+1
BuvaM
@walker1 Dat lijkt mij ook het meest opmerkelijk; die trekker versnelt wel heel gemakkelijk.
En deze kan zomaar 15 ton wegen het hoeft geen 30 ton te zijn.
Rupsvoertuigen slepen zwaar. En de meeste slepen pas goed nadat de assen zijn gedemonteerd. Meestal in motorruim de assen naar de rupsaandrijvingen los halen.
+1
weurding
@walker1 als ie in zijn vrij staat op rechte stuk valt dat wel mee, de bocht om zal een dingetje zijn
+2
George
@weurding
Die blikke dingetjes spatten toch ook direct uit elkaar. Zag een filmpje waar een straat vol van die tanks vernietigd was en waarbij sommige de motoren nog liepen. Die Wodka strijders waren er vandoor en hadden geen tijd om hem stil te zetten.
weurding
@George das apart.... meende ze verkochten de brandstof 💸💸🥂🥂
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @George:
Die Wodka strijders waren er vandoor en hadden geen tijd om hem stil te zetten.

straks Timmerfrans weer kwaad
+3
JOHNDEEREBOERTJE
@walker1 Kijk dan maar eens op het youtube-kanaal van mastermilo. die knoopt z'n panservoertuig achter z'n electriche heftruck.. gaat best..
BuvaM
@JOHNDEEREBOERTJE Verplaatsen is echt anders dan slepen: versnellen en op snelheid houden.
Meeste pantsers hebben automatische bakken en die slepen moeizaam.
Heel aantal sleept door de vloeistofkoppeling.
BuvaM
@Cowboy3 Dat ziet er realistischer uit. Zware trekker die een lichte 3-asser pantser sleept.
+20
Of het is die Master Milo die een nieuw knutselproject ophaalt
Hidde Gröniger
@Mijn-eerste-deutz dat denk ik ook ja
weurding
Gisteren bij op 1, overal zie je die blauwe trekkers...🙈
+5
Rene Strik
Afgelopen herfst mijn John Deere rups trekker weg gesleept nadat de motor ermee ophield.
Weegt 24 ton, maar sleepte wonderlijk licht voor dat gewicht.
Gewoon in zijn vrij zetten, en verder rolt hij down hill zelfs zonder hulp.
Sturen was wel echt een probleem.
+1
Grasbaal
Deze heeft wat meer trekkracht nodig: #oudijzerspaarpot
+5
George
@Grasbaal Jam maar dat komt omdat dit John Deeres zijn. 😂
Twentsch Land
Huhm 😬

Dat had 1 fendt ook wel gekund 😊

@Grasbaal
+2
hendry-blokzijl
@Twentsch Land Welke fendt is zo zwaar dan, dat je er twee John Deeres voor nodig bent om hem te verslepen🤔.
Twentsch Land
1 fendt was genoeg, mag dan ook nog wel een iets lichtere type zijn als een van die John deere’s

Fendt brengt de kracht veel beter over .... het is niet voor niets dat men zegt .....een fendt in het land brengt alles naar de kant.

@hendry-blokzijl
weurding
@Twentsch Land deed men met paard al als regen in midden van land voorspelt werd
Rick V
@Twentsch Land jong deere in de polder gereedschap van zolder
Johny power
@Twentsch Land Khoor wel andere verhalen over de vario van fendt en krachten op de grond overbrengen😬
+1
grös
@Grasbaal
En dat ding weegt 34 ton, had ook wel met 2 ouwe belarussen gekunt..
+6
mestyle
We kunnen er bu bog een beetje om lachen. Alleen aan het eind van het jaar betaal je 3 euro per liter aan de pomp. Is gas noet meer te doen de gewone man die het water nu al aan de lippen staat verdrinkt straks. Die is aan het werk om aan het werk te zijn. Stoppen wil niet want dat heb je nergens recht op. De werkende man wordt compleet een slaaf van een gefaald beleid van alle kanten en degene doe al in een uitkering zit krijgt het nog beter als de werkende. Armoede in Nederland naar de top en accijns omlaag gooien of compenseren ho maar
weurding
@mestyle rutte zojuist: de man met de kleine beurs moet nog even geduld hebben😳
hartvannederland.nl/nieuws/politiek/…
+1
mestyle
@weurding

Ja even geduld maar de corona heeft de meeste al de kop gekost en hebben de lippen al onder water. Dit doet se verzuipen. Die rutte heeft het makkelijk met een 180 000 per jaar
+1
BuvaM
@mestyle Jij weet de 'schuldigen wel aan te wijzen' en hebt al vaker rare uitspraken op TF geschreven over de bestuurders van Nederland. Is dit grootspraak of wat jou betreft uitvoerbaar?
Jij hebt wel gelijk dat een oorlog als deze zomaar een ernstige crisis, energiecrisis bijvoorbeeld, kan veroorzaken. Begin jaren '70 was dat ook het geval. Wat mij betreft worstelen we ons daar wel doorheen.

Misschien zit jij daadwerkelijk in een moeilijke situatie.
Jij moet wel zzp'er zijn. In loondienst wordt je loon bij ziekte doorbetaald, bouw je pensioen opo, heb je recht op ww en bij langdurige ziekte wao.
Ik ken geen zzp'ers in de techniek met recente slechte jaren, jij kan het daarom evengoed wel zijn; grote tegenslag kan je zomaar treffen. Van kennissen als zzp'er in de cultuursector, horeca en evenementensector weet ik hoe moeilijk de afgelopen 2 jaren waren.
Weet dat jij als zzp'er veel minder belasting betaald dan je evenknie in loondienst. Zorg dat je reserveert of premie betaald voor ziekte en oudedagvoorziening. Je mag verwachten dat in de toekomst de gunstige belasting voor zzp'ers vermindert of vervalt. Daar tegenover mag je verwachten dat er een regeling komt voor ziektegeld en een vorm van pensioen.

Stuur mij een PB en/of CV dan wil ik die wel onder de aandacht brengen van enkele bedrijven met vacatures, eventuele bonus is helemaal voor jou. Als je een vak beheerst is een modaal salaris op termijn haalbaar.
mestyle
@BuvaM

Hier sla je de plank helaas mis. Ik ben gewoon in loon dienst en heb het persoonlijk zelf helemaal niet slecht in tegendeel zelfs. Dit is wat mij betreft mijn toekomst visie. Tuurlijk worstelen we er ons met zijn alle wel door heen. Maar de mensen die het nu al moeilijk hebben gaat het de kop kosten en degene die het krap hebben en ook nog eens werken die zijn de pineut.

Werk in de techniek en als ik als zzper aan het werk zou zijn zou ik heel wat meer kunnen verdienen en zou ook zeker reserveren maar heb der totaal geen zin in.
BuvaM
Aha, jij doet je op een forum als TF anders voor dan je bent.
Ik sta aan jouw kant als het gaat om de ondersteuning van de zwakkeren in deze samenleving.
En ik hoop dat je constructief wilt zijn ook in je woorden richting bestuurders. Lui in de techniek weten vaak deksels goed het verschil tussen destructief en constructief. Monteurs zijn dagelijks constructief bezig.
Limburgs boertje
Hopelijk komen de russen niet in zijn schuur want dan vliegen er kogels rond
Jotke
Quote Reactie van @Limburgs boertje:
Hopelijk komen de russen niet in zijn schuur want dan vliegen er kogels rond

Moeten er wel Russen overblijven( Ofja liever niet, de soldaten dan). 3000 onder de zoden in 1 week.
Tinus
+8
Niels_D
Nu ook als schaalmodel:

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rusland , tank , poetin en oudijzerboer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
39
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
12.481